Poprad – Nitra 1:2 (kon.) | Trenčín – Žilina 5:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 2:3 (po s.n.)
Zvolen – Martin 4:1 (kon.) | Košice – Skalica 4:3 (kon.)
konec
HK Poprad
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HK Nitra
sk Pátek 02.11.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už sedemnástom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport Extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravdidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta tím HK Nitra.

    Domáci "Kamzíci" sú po šestnástich odohraných zápasoch na priebežnej siedmej priečke s dvadsiatmidvoma bodmi a gólovým skóre 53:47. Túto hernú štatistiku si Popradčania vybojovali za 8 výhier (z toho dve mimo riadneho hracieho času) a osem prehier. V poslednej dobe sa im celkom darí, keďže ich herná bilancia v posledných štyroch stretnutiach je nasledovná - výhra - prehra - výhra - výhra. Najskôr sa im podarilo poraziť na domácej pôde Žilinu, ktorá domov odišla s prehrou v pomere 1:5. Následne sa Popradčania predstavili v Piešťanoch, no odtiaľ oni odišli bez bodu po prehre 1:4. V predposlednom kole opäť plne zabodovali na domácej pôde, kde deklasovali Duklu Trenčín v pomere 3:2. Šestnáste kolo prinieslo súboj o body na ľade Banskej Bystrice, kde sme mohli v závere vidieť niekoľko momentov, ktoré prepísali extraligovú históriu - hromadná bitka, do ktorej sa zapojili aj gólmani Sidor a Slipčenko. Popradský gólman síce tento súboj zvíťazil, no do popradskej brány následne musel na 66 sekúnd nastúpiť niekto z hráčov v poli. Nakoniec to bol Samuel Takáč, ktorý síce inkasoval, no jeho tím si napokon udržal výhru v pomere 4:3. V tomto zápase sa po tvrdom faule zranil gólman Nikkilä a ešte nevieme, či bude môcť nastúpiť v najbližšom zápase s Nitrou.
    Popradčania sú teda na veľmi dobrej hernej vlne a určite sa budú chcieť pred domácimi fanúšikmi opäť predviesť v dobrom svetle a zvýhodniť tak svoju tabuľkovú pozíciu.

    Hosťujúci "Corgoni" sú na poriadne odlišnej pozícii v tohtoročnej extraligovej tabuľke. Po osemnástich odohraných zápasoch sídlia na skvelej druhej priečke s 33 bodmi a gólovým skóre 69:51. Nitrianskí hokejisti si svoje body vybojovali za jedenásť výhier (z toho dve mimo riadneho hracieho času) a sedem prehier (z toho dve mimo riadneho hracieho času). Aj oni sú v pomerne veľmi dobrej hernej forme. Po nepríjemnej prehre na ľade "slovenskej dvadsiatky" v pomere 1:2 sa Corgoni pozviechali a začali naplno bodovať. Najskôr nám predviedli výhru na martinskom ľade (5:1), o kolo neskôr privítali na svojej pôde tím HK 36 Skalica, ktorý deklasovali v pomere 3:1. V predposlednom kole sa Corgoni predstavili v košickej Steel Aréne a aj od vicemajstra si vydolovali plný bodový zisk za tesnú výhru 2:1. Posledné šestnáste kolo však bolo už poriadne neúspešné. V šlágri kola - súboji prvého s druhým privítali Nitrania na svojom ľade aktuálneho lídra zo Zvolena, ktorý však nezaváhal a domácich deklasoval v pomere 1:5.
    Po nevydarenom zápase na domácom ľade si budú Nitrania určite chcieť napraviť svoju reputáciu a ťažiť spod Tatier aspoň nejaké body. Proti rozbehnutým "Kamzíkom" to však budú mať veľmi ťažké.

    "Kamzíci" a "Corgoni" sa v jubilejnom dvadsiatom ročníku Tipsport Extraligy už raz stretli. Oba celky sa nám predviedli na nitrianskom ľade, kde dokázali domáci Popradčanov poraziť nekompromisným výsledkom 5:1.

    Jasného favorita tento ligový zápas nemá. Sympatické výkony oboch tímov a hlavne výkony popradského celku na podtatranskej pôde určujú tento zápas ako veľmi vyrovnaný.
    Bookmakeri stávkových kancelárií považujú tento zápas za pomerne vyrovnaný, no mierne favorizujú domáci Poprad, na ktorého výhru vypísali kurz v hodnote 2,10. Na výhru Nitry je stanovený kurz 2,52 a na nerozhodnú remízu kurz 4,20.

    Podarí sa domácim hráčom poraziť na svojej pôde ťažkých súperov z Nitry alebo sa z bodov budú tešiť (aj) hosťujúci "Corgoni"?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák ("C"), Špelda, Kovačevič, Kramár, Pentikäinen, Kurali, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Koskinen, Buc - Sabolič, Rapáč, Takáč - Paločko, Gríger, Homa.

    HK Nitra: Valent (Kusy) - Nádašdi, Trefný, Vosátko, Ordzovenský, Árvay, Rais, Kuzma - Kováčik ("C"), Chrenko, Segľa - Tománek, Stümpel, Jokila - Podstavek, Hamrák, Kadura - Pupák, Šiška, Kmeč.

    Rozhodca: Lokšík - Gajan, Bogdaň.
     
    Domáci "Kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických tmavomodrých dresoch pod taktovkou trénera Jozefa Škraka.
    Hosťujúci "Corgoni" budú na popradskom ľade účinkovať v bielosvetlomodrých dresoch a koučovať ich bude tréner Antonín Stavjaňa.
     
    V popradskom tíme sa mierne pootvoril lazaret.
    Do dnešného zápasu nevstúpi gólman Tommi Nikkilä, ktorý bol v poslednom zápase proti Banskej Bystrici zranený banskobystrickým hráčom Lamperom.
    Na popradskom ľade sa nám dnes nepredstaví ani tradičný kapitán Peter Klouda, ktorý je tiež zranený. Dnes ho na jeho čestnom poste post nahradí obranca Marcel Šterbák.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:04
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase získali na svoju stranu Popradčania, no v strednom pásme boli dobre tiesnení a puk okamžite putuje na nitrianske hokejky.
     
    00:29
    Nitrianský gólman Valent nám predviedol prvý úspešný zákrok. Po peknej prihrávke od Balána sa k puku dostal Lukáš Hvila, no z medzikružia nedokázal prekonať pozorné Valentove betóny.
     
    00:53
    Bude sa vylučovať. Ako prví si v početnej výhode zahrajú hosťujúci hráči. Na trestnú lavicu Popradu si na dve minúty odchádza sadnúť Roman Tomas, ktorý sa previnil napadnutím.
     
    01:00
    Po rozohraní vhadzovania sa hostia síce dostali k puku, no následne nám predviedli prihrávku rukou, ktorá posúva vhadzovanie do stredného pásma.
     
    01:22
    Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia a svojich protihráčov nepúšťajú k žiadnym vážnym zakončeniam. Vyhodenie puku cez všetky čiary nám tentokrát predviedol Jaroslav Špelda.
     
    01:51
    Po skvelej strele z pravého kruhu v podaní Jarma Jokilu nám gólman Sidor predviedol úspešný zákrok. Toto tvrdé zakončenie ukrýva vo svojej výstroji.
     
    02:30
    Pred popradskou bránou nám hosťujúci hráči predviedli poriadny závar! Po skvelej prihrávke od Nádašdiho sa k puku dostal Martin Segľa a jemnou strelou ho dopravil až do popradského bránkoviska. Tam sa však po ňom skvele hodil popradský gólman Sidor!
     
    03:02
    Domáci "Kamzíci" sa dokázali ubrániť. V záverečnej časti oslabenia nám predviedli niekoľko veľmi dôležitých vyhodení puku cez všetky čiary. Pri puku sú však opäť Nitrania. Tí sa snažia prejsť cez stredné pásmo.
     
    03:41
    Mierny ofenzívny tlak Popradu priniesol nitrianske vyhodenie puku do bezpečia. Trefný však puk poslal cez všetky čiary a píska sa zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po Valentovej pravici.
     
    04:10
    Popradskí hráči sa držia v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nepodarilo vydolovať žiadne nebezpečné zakončenie. NItrania zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    04:26
    Nekompromisným zakončením od modrej čiary sa tentokrát predviedol Sabahudin Kovačevič. Gólman Valent však letiaci puk videl a napokon ho ukrýva medzi svojími betónmi.
     
    05:04
    Pri puku sú opäť nitrianskí hokejisti, no zatiaľ sa im veľmi nedarí dostať sa zo stredného pásma. Tam im domáci "Kamzíci" predvádzajú veľmi dobre organizovaný forčeking.
     
    05:35
    Mário Kurali na malú chvíľu zaváhal na modrej čiare a ihneď stratil puk. Nitrania sa následne natlačili do útočného pásma, no puk bleskurýchle stratili aj oni.
     
    06:10
    Ordzovenský nám predviedol nádherný individuálny prienik po pravom krídle, no tak rýchlo, ako sa dostal do útočného pásma, tak rýchlo sa z neho aj dostal nepresnou prihrávkou. Nitrania sú teda opäť za svojou vlastnou bránou.
     
    06:38
    Po sympatickej krížnej prihrávke od Vandasa sa pri puku na ľavom kruhu ocitol Lukáš Hvila. Opäť tvrdo zakončil, no jeho strela bola zblokovaná jedným z nitrianských obrancov na ochrannú sieť.
     
    07:08
    "Corgoni" sa dostali do útočného pásma a Tománek tvrdo zakončil. Aj jeho strela však bola zblokovaná na ochrannú sieť a pokračovať sa bude vhadzovaním po Sidorovej ľavici.
     
    07:46
    Po peknej prihrávke od Buca chcel puk dotlačiť za Valentov chrbát útočník Roman Tomas, no Valent sa nenechal zahanbiť a puk pokryl svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    08:17
    V uplynulých sekundách sme videli hru v strednom pásme, kde mali mierne navrch popradskí hráči. Tí však puk poslali len k vlastnej bráne, odkiaľ sa snažia založiť útok.
     
    08:46
    Aj Jozef Stümpel preveril schopnosti popradského gólmana Sidora, no domáci brankár s chladnou hlavou puk pokrýva pod svojími pozornými betónmi.
     
    08:57
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní chcel delovkou prekvapiť Miroslav Kováčik, no aj jeho strelu gólman Sidor videl a pripisuje si ďalší úspešný zákrok, keď puk pokryl svojou lapačkou.
     
    09:23
    Matej Hamrák sa dostal do fantastickej gólovej šance! V pozícii na medzikruží urobil sťahovačku, ktorou si Sidora položil na betóny, no jeho následné zakončenie trafilo len ľavú žŕdku popradskej brány!
     
    10:01
    Jaroslav Špelda si sympatickým hitom vybojoval puk v ľavom kruhu a peknou strelou preveril gólmana Valenta. Ten sa však nenechal zahanbiť a puk vyráža svojími betónmi do bezpečia.
     
    10:33
    Do rýchleho brejku stredom klziska sa mohol dostať Roman Tomas, no jeho snaha bola zastavená veľmi dobrým vypichnutím puku z hokejky Ľubomíra Vosátka.
     
    11:17
    Do fantastickej gólovej šance sa po skvelej prihrávke od Saboliča dostal Branislav Rapáč! Ten sa s pukom objavil v medzikruží a chcel sťahovačkou a následným zakončením švihom prekonať gólmana Valenta, no ten jeho úmysel odhadol a skvele zasiahol svojou výstrojou!
     
    12:00
    Nitrania si držia puk na svojich hokejkách, no len v obrannom pásme, pretože stredné pásmo pokrývajú domáci hráči efektívnym forčekingom.
     
    12:41
    Z pravého krídla sa rozhodol zakončovať Nádašdi, no jeho strelu domáci gólman Sidor poľahky vyráža pred seba svojími betónmi. Puku sa následne zmocňujú popradskí obrancovia.
     
    13:13
    "Corgoni" sa tentokrát chceli presadiť rýchlym nahodením puku na mantinel, no nepodarilo sa im to. Toto nahodenie gólman Sidor pokrýva a posiela na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    13:28
    Nasleduje technická prestávka! Po tvrdej delovke z ľavého kruhu v podaní Lukáša Hvilu sa rozbilo pleksisklo za Valentovou bránou! Nasleduje výmena!
     
    Organizátori sa zhodli, že bude nasledovať pätnásťminútová prestávka. Bude to náhrada za prestávku medzi prvou a druhou tretinou! Po nej odohrajú oba tímy šesť minút a 32 sekúnd z prvej tretiny a vzápätí na to bude nasledovať druhá dvadsaťminútovka.
     
    Doterajší priebeh prvej tretiny sa dostal do času 13:28. Do týchto chvíľ boli oba tímy strelecky aktívne a dokázali si vytvoriť niekoľko zaujímavých gólových príležitostí. Góly však nepadli, a tak budeme pokračovať za bezgólového stavu 0:0. Na nitrianskej sa do najväčšej šance dostal Matej Hamrák, ktorý sa po peknej sťahovačke trafil len do ľavej žŕdky. Na druhej strane to bol Branislav Rapáč, ktorého únik a následné zakončenie pohotovo zneškodnil nitrianský gólman Michal Valent. Aj gólman Sidor sa vyznamenal niekoľkými skvelými zákrokmi, ktorými výrazne podržal svoj tím a eliminoval svojich súperov.

    Podarí sa v nasledujúcom priebehu (6:32 + druhá tretina) vsietiť niektorému z tímov úvodný gól?
    To sa dozvieme už čoskoro. Dohrávka prvej tretiny začne o ... Práve vtedy, keď sa technikom podarí zaskliť chýbajúcu časť pleksiskla.
     
    Pleksisklo je už úspešne osadené! Nasleduje úprava povrchu ľadu popradskou rolbou a o malú chvíľu pokračujeme!
    Dohrávať sa bude presne 6 minút a 32 sekúnd!
     
    Popradský ľad je už upravený, pleksisklo osadené, bránky osadené na svojich miestach. Hráči oboch celkov nastupujú na ľad. O krátku chvíľu začíname dohrávku prvej tretiny.
     
    Dohrávka úvodnej dvadsaťminútovky práve začína!
     
    13:33
    Ihneď v úvode tejto dohrávky musel nitrianský gólman Valent čeliť nekompromisnému zakončeniu od modrej čiary z hokejky Marcela Šterbáka. Mal s touto strelou síce problémy, no napokon ju vyráža do bezpečia.
     
    14:02
    Na druhej strane nám predviedol tvrdé zakončenie spoza pravého kruhu Roman Tománek, ktorý puk umiestnil k pravej žŕdke popradskej brány, no gólman Sidor sa skvele presunul a puk vyráža na zadný mantinel.
     
    14:12
    Nitrania si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu si na dve minúty tentokrát odchádza sadnúť Michael Vandas, ktorý sa previnil podrazením.
     
    14:49
    Popradskí "Kamzíci" sa zatiaľ veľmi dobre bránia a po menšom nitrianskom tlaku puk vyhodil cez všetky čiary pozorný obranca Špelda. Nitrania útočia z vlastného obranného pásma.
     
    15:19
    Róbert Sabolič si svojím skvelým individuálnym prienikom vypýtal presilovú hru. Počet hráčov na ľade sa na 53 vyrovná a následne bude pokračovať popradská presilová hra. Na nitrianskú trestnú lavičku odcádza Radovan Trefný za seknutie.
     
    15:53
    V hre štyroch na štyroch sú zatiaľ aktívnejší nitrianskí hráči, no zatiaľ nám nepredviedli žiadne nebezpečné zakončenie alebo nejakú gólovú šancu.
     
    16:30
    Dávid Buc sa po skvelej prihrávke od Koskinena dostal nebránený pred gólmana Valenta a nekompromisným švihom zakončil! Jeho gólu však zabránila ľavá žŕdka nitrianskej brány!
     
    16:54
    Od modrej čiary tentokrát veľmi nekompromisne vypálil Róbert Sabolič, no ani on neuspel. Jeho tvrdý projektil skončil na pleksiskle za nitrianskou bránou.
     
    17:29
    "Corgoni" sa dokázali ubrániť a ihneď v pätici napádajú popradských hráčov v ich obrannom pásme. Zatiaľ im však domáci "Kamzíci" čelia veľmi dobre. Nepustili ich k žiadnemu zakončeniu.
     
    18:11
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sme mohli vidieť niekoľko tvrdých súbojov o puk. Napokon ho vydolovali Nitrania, ktorí sa rútia do útočného pásma.
     
    18:43
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Miroslav Kováčik sa pri svojom úniku príliš nevyznamenal a po nepresnej strele podrazil gólmana Sidopra, ktorý padá na ľad, no je v poriadku.
     
    19:09
    Úvodná strele v tejto presilovej hre patrila Marcelovi Šterbákovi, ktorý svoju hokejku napriahol na modrej čiare a nekompromisne zakončil. Gólman Valent však jeho strelu ukrýva vo svojej výstroji.
     
    19:38
    Nitrania hrajú toto oslabenie zatiaľ vynikajúco. Popradských útočníkov zatlačili až k Sidorovi a efektívne forčekujú. Domáci majú s nimi zjavné problémy.
     
    19:52
    Tentokrát skúšal od modrej čiary prestreliť gólmana Valenta Jaroslav Špelda, no bol neúspešný. Valent úspešne zasiahol aj tentokrát.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po bezgólovej prvej tretine nasleduje ihneď druhá dvadsaťminútovka. Popradčania majú v nej ešte 45sekundovú výhodu o jedného muža.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:14
    Domáci hráči získali po úvodnom vhadzovaní puk a snažili sa rýchlo zaútočiť. Kovačevič zaniesol puk do útočného pásma, no zrazu počul hvizd čiarového rozhodcu, ktorý mu avízuje postavenie mimo hry.
     
    20:41
    Úvodná útočná vlna Popradčanov končí neúspešne. Po peknom zakončení od Tomasa bol puk zblokovaný na zadný mantinel a získali ho Nitrania.
     
    21:08
    Nitrianskí hráči držia puk za vlastnou bránou a snažia sa prejsť do útoku, no zatiaľ sa im to nedarí. Popradskí hokejisti im predvádzajú efetívny forčeking, ktorý ich šance ničí naplno.
     
    21:45
    Popradský forčeking pokračuje. Už niečo vyše minúty sú hostia uväznení vo vlastnej obrannej tretine a nemôžu sa z nej dostať. Popradčania následne získali puk a útočia.
     
    22:25
    Ofenzívna aktivita popradských hráčov prinútila Nitranov k vyhodeniu cez všetky čiary. Puk síce vyhodili, no pískalo sa zakázané uvoľnenie. Nasleduje vhadzovanie po Valentovej ľavoci.
     
    22:51
    Rysoval sa nám bleskový protiútok nitrianských hokejistov, no Kovačevič ako posledný hráč puk schmatol a poslal ho do bezpečia. Pri puku sú teda opäť Nitrania.
     
    23:30
    Na popradskom ľade ostáva po tvrdom hite ležať jeden z nitrianských hráčov. Je ním Miroslav Pupák, ktorý sa však po malej chvíli pozviechal a po vlastných odišiel na striedačku. Vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    23:51
    Popradskí hráči sa držia v útočnom pásme, kde zatiaľ veľmi dobre kombinujú. Ich súperi sa musia brániť, pretože útočný tlak domácich je v momentálnych chvíľach naozaj enormný.
     
    24:20
    Puk sa po dlhej chvíli ocitol na nitrianských hokejkách v strednom pásme, no následný útok bol ihneď zastavený. Čiarový rozhodca videl jasné postavenie mimo hry.
     
    24:49
    Popradčania sa snažili opäť zaútočiť, no tentokrát ich prihrávkovú kombináciu zastavil pozorný obranca Nádašdi, ktorý zinkasoval nepresnú prihrávku hostí.
     
    25:30
    Nitania sú opäť pri puku. Avšak len za svojou vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia založiť útok. Popradčania na nich vyslali ďalšiu vlnu efektívneho forčekingu.
     
    26:03
    Z rýchleho brejku sa odhodlal zakončovať Matúš Paločko. Ten zinkasoval puk na pravom kruhu odkiaľ však gólmana Valenta neprekvapil. Jeho nedôraznú strelu Valent vyráža do bezpečia.
     
    26:48
    Albín Podstavek sa dostal do skvelej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Hamráka sa ocitol s pukom pred gólmanom Sidorom, ktorého chcel prekonať sťahovačkou, no nepodarilo sa mu to. Gólman Sidor roztiahol svoje betóny na celú bránu a puk zastavil.
     
    27:31
    Na druhej strane nám predviedol skvelý zákrok gólman Michal Valent! Ten skvele zasiahol svojou vyrážačkou, ktorou zneškodnil tvrdú strelu u medzikružia od Romana Tomasa, ktorý puk umiestnil presne k pravej žŕdke jeho brány!
     
    27:45
    Roman Tomas to skúšal opäť, keď sa po vyhratom buly strelecky presadil z ľavého kruhu, no gólman Valent puk videl dobre a napokon ho ukryl pod svojími betónmi.
     
    28:07
    Popradský gólman Sidor nám tentokrát predviedol skvelú prihrávku hokejkou, ktorou efektívne vysunul popradského útočníka Lukáša Hvilu. Ten s pukom zašiel za Valentovu bránu a snaží sa prihrať.
     
    28:40
    Sidor opäť v akcii! Po skvelej prihrávke od Segľu sa pri puku na ľavom krídle ocitol nitrianský kapitán Kováčik. Svoju strelu síce vymyslel dobre, no popradský gólman ju zneškodnil pekným pokrytím puku medzi svojími betónmi.
     
    29:14
    "Corgoni" sa natlačili do útočného pásma, kde si puk sympaticky prihrávajú. Zatiaľ im však popradskí hokejisti veľmi dobre odolávajú a nedávajú im priestor na zakončenie.
     
    29:48
    Popradskí "Kamzíci" sú pri puku, no len za svojou bránou. Momentálne sa im nedarí presadiť, pretože ich súperi im predvádzajú skvelý forčeking.
     
    30:12
    Nitra dala gól!
    Hosťujúci hráči strieľajú úvodný gól tohto stretnutia! Po skvelej prihrávke od Stümpela sa k puku v medzikruží dostal ROMAN TOMÁNEK! Na neho popradská obrana mierne pozabudla a nekompromisnou delovkou z prvej prekonáva gólmana Sidora pod jeho pravou pažou. Asistenciu si pripisuje Jozef Stümpel.
     
    31:00
    Následný útočný tlak popradských hráčov prináša presilovú hru. Na trestnú lavicu Nitry si odchádza sadnúť Miroslav Kováčik, ktorý sa previnil nedovoleným bránením pred svojou bránou.
     
    31:30
    Nervozita na popradskom štadióne sa stupňuje. Po menšej nezhode názorov medzi Hamrákom a Kovačevičom prišlo strknutie, no napokon to nebolo nič vážne. Nasleduje vhadzovanie po Sidorovej ľavici.
     
    31:58
    Popradskí hráči zaviezli puk do útočného pásma, no tam dlho nepobudli. Jaroslav Špelda nám predviedol nepresnú prihrávku, po ktorej sa k puku dostávajú hosťujúci hráči.
     
    32:38
    Po peknej prihrávke od Hvilu na modrej čiare mierne zaváhal Špelda, ktorému puk odskočil a domáci prichádzajú o útočné pásmo. Útok musia založiť lejn spoza vlastnej brány.
     
    33:04
    "Corgoňom" sa rysoval bleskový protiútok po navrátení Kováčika z trestnej lavice, no napokon sa tak nekonalo. Čiarový rozhodca ich stopol offsajdovým hvizdom.
     
    33:56
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Stanislav Balán! Ten zinkasoval peknú prihrávku od Hvilu, no z pravého kruhu napokon minul nitrianskú svätyňu!
     
    34:15
    Po tvrdej strele od Miroslava Kováčika nám gólman Sidor predviedol ďalší skvelý zákrok, v ktorom musel oprášiť svoju dobre osadenú lapačku.
     
    34:46
    Po skvelom úniku po ľavom krídle sa k puku dostal Róbert Sabolič, ktorý sa však z hranice ľavého kruhu nedokázal presadiť. Gólman Valent mu predviedol veľmi dobrý zákrok betónmi.
     
    35:43
    Popradskí hráči získali ďalšiu výhodu presilovej hry. Na trestnú lavicu Nitry si odchádza sadnúť Jozef Stümpel, ktorý nám predviedol nepovolené hákovanie.
     
    36:09
    Úvodný útok popradských hráčov síce skončil fiaskom, keďže Nitrania puk ihneď úspešne vyhodili, no následný únik Hvilu priniesol strelu, ktorú síce Valent chytá, no domáci získavajú vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    36:19
    Po vyhratí vhadzovania sa puk dostal na modrú čiaru, odkiaľ nekompromisne strielal Jaroslav Špelda. Jeho strela bola síce tvrdá, no gólman Valent puk opäť chytá vo svojej výstroji.
     
    36:51
    Hosťujúci hráči sa v tomto oslavení zatiaľ bránia vynikajúco. Elitná popradská formácia nám však nepredvádza očakávané hokejové umenie.
     
    37:34
    Nitrianský gólman Valent opäť zahviezdil! Po skvelej strele Dávida Buca nám predviedol nádherný semafór. Buc umiestnil puk presne do ľavého horného rohu nitrianskej brány, no gólman Nitra bol jasne proti!
     
    38:18
    Hosťujúci hráči sa dokázali v oslabení ubrániť. Popradčania ho hrali veľmi zle, no ich útočná aktivita stále pokračuje. Mohla by však byť dôraznejšia.
     
    38:51
    Po niekoľkých pekných prihrávkach sa k strele od modrej čiary dostal Marcel Šterbák, no jeho strelu Valent videl a puk vyráža. Následne posunul svoju bránu, no vylučovať sa nebude.
     
    39:15
    Skackajúci puk, ktorý poslal na domácu bránu spoza ľavého kruhu Jarmo Jokila gólman Sidor radšej pokrýva svojou lapačkou. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    39:53
    Popradskí hráči čakali za svojou bránou, čo sa domácim divákom očividne nepáči. Asi sú už unavení a pripravení na otvorenú diskusiu v šatniach.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka nám priniesla jeden gól na nitrianskú stranu. Hostia sú teda vo vedení 0:1. Dohrávka prvej tretiny bola veľmi vyrovnaná a oba tímy v nej predvádzali sympatický hokejový výkon. Podobné to bolo aj v prvej desaťminútovke druhej tretiny. Oba tímy si vytvárali veľké množstvo gólových šancí, no v týchto momentoch zahviezdili gólmani Sidor a Valent alebo konštrukcie ich brán. V 31. minúte však popradská obrana mierne zaspala a zabudla na Romana Tománka, ktorý z medzikružia strelou z prvej nekompromisne prekonal bezmocného popradského gólmana. V závere druhej tretiny mali domáci k dispozícii domáci aj presilovú hru, no nepodarilo sa im ju využiť a hrali ju len veľmi ležérne. Ak chcú v tomto zápase zabodovať, tak budú musieť zabrať na plné otáčky.

    Podarí sa domácim "Kamzíkom" vyrovnať a vyťažiť tak z tohto zápasu aspoň nejaké body alebo preberú iniciatívu hráči Nitry?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:06
    Úvodné vhadzovanie tretej tretiny si na svoje hokejky vybojovali hosťujúci hráči. Tí sa ihneď tlačia do útočného pásma, čo sa im zatiaľ darí.
     
    40:35
    Miroslav Kováčik si s pukom pekne nakorčuľoval na ľavý kruh a veľmi dobre zakončil. Po tvrdej strele však gólman Sidor vytiahol ďalší skvelý zákrok svojími betónmi.
     
    41:15
    Gólman Valent sa musel poriadne obracať! Najskôr čelil prieniku Tomasa a jeho následnému zakončeniu a následne musel reagovať na Saboličovu delovku od modrej čiary. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    41:58
    Popradskí hráči sa natlačili do útočného pásma a podarilo sa im aj zakončiť, no vzápätí počuli hvizd čiarového rozhodcu, ktorý im naznačil, že hrajú v postavení mimo hry.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2184 divákov.
     
    42:19
    Paločko asa snažil dravo preniknúť cez útočnú modrú čiaru, no nepodarilo sa mu to. On síce prešiel, no puk bol zastavený na nitrianskom forčekingu. Následne sa Nitrania previnili zakázaným uvoľnením a vhadzovať sa bude po Valentovej pravici.
     
    42:58
    Dávid Buc nám predviedol nekompromisné zakončenie z hranice pravého kruhu, no stal sa neúspešným. Puk z jeho hokejky gólman Valent chytá medzi svojími betónmi.
     
    43:17
    Popradčania získali skvelú príležitosť na vyrovnanie. Na nitrianskú trestnú lavicu si za nepovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Miroslav Kováčik.
     
    43:22
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú túto presilovú hru už po piatich sekundách! Po delovke od modrej čiary v znení Hvilu Valent puk vyrazil pred seba, no pred ním stál pozorný STANISLAV BALÁN, ktorý puk uchmatol a nekompromisnou strelou ho zasunul za Valentov chrbát. Asistenciu si pripisuje Lukáš Hvila.
     
    44:05
    Po miernom útočnom tlaku popradských hráčov sa k puku dostali Nitrania, ktorí hneď zaútočili. Z pozície na ľavom kruhu sa rozhodol zakončovať Kmeč, no jeho projektil gólman Sidor ukrýva pod svojou výstrojou.
     
    44:37
    Po úniku z pravej strany nám predviedol sympatické zakončenie Branislav Rapáč, no gólman Valent sa nenechal prekonať. Puk zastavil svojou dobre postavenou výstrojou.
     
    45:07
    Valent musel čeliť aj strele z hokejky Michaela Vandasa, no aj na toto zakončenie zareagoval úspešne. Po delovke od modrej čiary oprášil svoje betóny, ktorými puk vyrazil do bezpečia.
     
    45:42
    Martin Segľa si v týchto chvíľach až príliš veril. Puk síce sympaticky zaviezol cez stredné pásmo do útočnej tretiny, no za Sidorovou bránou bol nekompromisne odstavený dvojicou popradských obrancov.
     
    46:24
    Tomáš Chrenko sa dostal do skvelej palebnej pozície, no po presnej prihrávke od Martina Segľu v pozícii na medzikruží jednoducho netrafill puk!
     
    46:52
    Fantastická! Len takto sa dá pomenovať útočná akcia Popradčanov v 7. minúte! Po skvelej prihrávke od Rapáča sa pred bránou ocitol Róbert Sabolič, ktorý skvele vystrelil, no gólman Valent napokon so šťastím neinkasoval a puk vyrazil do bezpečia!
     
    47:31
    Z následnej útočnej vlny sa snažil zakončovať Lukáš Hvila, no jeho tvrdú strelu spoza pravého kruhu gólman Valent úspešne pokrýva svojou výstrojou.
     
    47:57
    Po tvrdom zakončení od nitrianského obrancu Matúša Raisa sa zachvelo pleksisklo za Sidorovou bránou. Jeho delovka síce mala silu, no chýbal jej presný smer.
     
    48:33
    Pri puku sú momentálne hosťujúci hráči, ktorí sa krátkymi prihrávkami vo vlastnej obrannej tretine snažia prebiť až do pásma útočného.
     
    49:00
    Dominik Kramár nám predviedol dravý prienik a následné chcenie dosiahnuť puk, no na trojicu nitrianských obrancov už jednoduho nemal šancu.
     
    49:15
    Sabolič sa ocitol v ďalšej skvelej gólovej šanci! Po skvelej prihrávke sa snažil presadiť z medzikružia, no gólman Valent si ustrážil svoje betóny a puk vyráža na zadný mantinel.
     
    49:58
    Do útočného pásma sa znovu dostali Nitrania, no dlho sa v ňom neohriali. Jedna nepresná prihrávka stačila Hvilovi, aby zaviezol puk až do útočného pásma.
     
    50:17
    Nekompromisná delovka od Koskinena z pozície na modrej čiare neprekvapila gólmana Valenta. Vlastne ani nemusel zasahovať, pretože puk letel mimo jeho brány.
     
    50:41
    Golman Dušan Sidor nám predviedol fantastický semafór! Po strele z pravého kruhu od Andreja Kmeča oprášil svoju pozornú lapačku! S veľkým prehľadom puk ešte rozohráva a posiela na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    51:27
    Pri puku sa opäť ocitli nitrianskí hráči, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Ich prihrávkové kombinácie efektívne prerušujú defenzívne schopnosti popradských bekov.
     
    51:49
    Zakázané uvoľnenie v znení nitrianského tímu prináša puk pred gólmana Valenta. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    52:08
    Jarmo Jokila opäť preveril popradského gólmana Sidora, no ten prešiel na výbornú. Na delovku nitrianského útočníka zareagoval sklepnutím betónov na ľad a následným vyrazením puku do bezpečia.
     
    52:23
    Brankár Sidor má v dnešnom zápase so svojou lapačkou úzky vzťah. Tentokrát nekompromisne odstavil strieľajúceho Nádašdiho. Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    53:06
    Martin Segľa sa chcel individuálne presadiť, no svoju snahu príliš prekombinoval. Prešiel cez dvoch popradských hráčov, no na pozornom Kovačevičovi už nepríjemne stroskotal.
     
    53:34
    Nitrianskí hráči si vytvárajú mierny útočný tlak, ktorý však popradských hráčov príliš neznervózňuje. Po nepresnej prihrávke Kuzmu posiela puk cez všetky čiary Jaroslav Špelda.
     
    53:44
    Jozef Stümpel opäť preveroval gólmana Sidora strelou z pravého krídla, no opäť pohorel. Po jeho tvrdom zakončení Sidor puk ukrýva medzi svojími betónmi.
     
    54:32
    Ďalšie tvrdé zakončenie z pravého krídla priniesol Nádašdi, no aj jeho strela končí neúspešne. Gólman Sidor puk vyráža na ochrannú sieť svojou vyrážačkou.
     
    55:12
    Momentálne sa hra prelína zo strany na stranu a ani jeden z tímov nám nepredvádza lepší výkon. Pri puku sú momentálne Popradčania, ktorí sa snažia zaútočiť.
     
    55:37
    Aktivita Stanislava Balána bola nekompromisne zastavená. Valent jeho prvú strelu vyrazil. Balán sa však nevzdal, bránu si obkorčuľoval a zakončil z druhej strany. Valent však úspešne zasahuje aj tentokrát.
     
    56:02
    Nitranskí hráči nám predviedli prihrávku rukou, ktorá zastavila ich ofenzívnu hru. Vhadzovať s abude v strednom pásme.
     
    56:17
    Hra na popradskom štadióne sa momentálne nesie v znení mnohých nepresností na nitrianskej strane. Najskôr offsajd a následne aj zakázané uvoľnenie zastavuje hosťujúcich hráčov.
     
    56:55
    Takáč so Saboličom sa dostali do potencionálneho protiútoku! Po peknej backhandovej prihrávke však Sabolič puk nezastihol a pri puku sú opäť hostia.
     
    57:15
    Nekompromisné zakončenie od modrej čiary z hokejky Jaroslava Špeldu nám prinieslo závar pred nitrianskou bránou! Dorážať sa snažili aj Balán a aj Vandas, no nitrianský gólman Valent puk pokrýva svojou lapačkou.
     
    57:24
    Nitrianskí hráči si zahrajú presilovú hru. Dvojminútový trest za napadnutie zinkasoval popradký útočník Michael Vandas.
     
    58:00
    Nitra dala gól!
    Hosťujúci "Corgoni" využívajú túto presilovú hru! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa dokázali hostia presadiť zásluhou gólu z hokejky ROMANA TOMÁNEKA! Ten zinkasoval v medzikruží skvelú prihrávku od Stümpela a puk švihom dopravil za bezmocného Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Jozef Stümpel a Jarmo Jokila.
     
    58:57
    Popradskí hráči nám zatiaľ predvádzajú len veľmi zlý hokej. Ich súperi ich efektívne bránia a nepúšťajú ich k žiadnemu zakončeniu.
     
    59:42
    Popradčania majú puk na svojich hokejkách, no Balánov prienik bol nekompromisne zastavený na útočnej modrej čiare. Domáci majú už príliš málo času a puk je na nitrianských hokejkách.
     
    59:57
    V závere tohto stretnutia zinkasovali domáci hráči vylúčenie. Potrestaná je striedačka, ktorá poslala na ľad príliš veľa hráčov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme mohli vidieť sympatický výkon na oboch stranách. Už v 44. minúte sa po skvelej strele od Lukáša Hvilu gólovo presadil Stanislav Balán, ktorý zasunul puk za bezmocného gólmana Valenta. V závere stretnutia svoj tím nepríjemne oslabil Vandas, ktorý sa previnil napadnutím a hostia túto poskytnutú výhodu s veľkým prehľadom využili. Roman Tománek po Stümpelovej prihrávke pridal druhý gól nitrianského tímu.
    Domáci tak ostávajú bez bodu a hostia si pod Zobor vezú plný bodový zisk za výhru v pomere 2:1.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:32:56)

    Branky a nahrávky: 44. Balán (Hvila) - 31. Tománek (Stümpel), 58. Tománek (Stümpel, Jokila)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák ("C"), Špelda, Kovačevič, Kramár, Pentikäinen, Kurali, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Koskinen, Buc - Sabolič, Rapáč, Takáč - Paločko, Gríger, Homa.
    HK Nitra: Valent (Kusy) - Nádašdi, Trefný, Vosátko, Ordzovenský, Árvay, Rais, Kuzma - Kováčik ("C"), Chrenko, Segľa - Tománek, Stümpel, Jokila - Podstavek, Hamrák, Kadura - Pupák, Šiška, Kmeč.

    Rozhodčí: Lokšík - Gajan, Bogdaň

    Diváci: 2184
    bahis siteleri