Chabarovsk – Lev 2:3 (kon.) | Novokuzněck – HC Slovan 3:2 (kon.) | Novosibirsk – CSKA Moskva 2:3 (po s.n.)
N.Novgorod – Ufa 1:3 (kon.) | Jaroslavl – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Mytišči – Kazaň 2:3 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Neděle 02.12.2012, 11:00 • Metallurgs Sports Palace (7 400) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Slovan Bratislava: Belasí, jak se přezdívá slovenskému týmu, mají o dost radostnější náladu. Slovan je s 47 body na pátém místě Západní konference a z posledních pěti utkání si svěřenci Rostislava Čady odnesli celkem devět bodů. Na Nižnij Novgorod sice slovenský tým nestačil (1:4), pak ale následovala dvě vítězství, a to proti Mytišči (3:2) a Jaroslavli (3:2). Poté ale Slovan nestačil na Amur Chabarovsk, když na dálném výhodě podlehnul Amuru (0:3). Listopad ale Bratislava přeci jenom zakončila výhrou, když na domácím ledě dokázala předčit Sibir Novosibirsk.
     
    Metallurg Novokuzněck: Aktuálně devátý tým Východní konference zažívá jedno z nejkrušnějších období sezóny. Na postupovou osmou příčku, kterou nyní obývá kazašské mužstvo Barys Astana, ztrácí se 40 body pouhé čtyři body. Jak už jsem ale naznačil, forma Novokuzněcku má hodně klesavou tendenci, možná už je i na bodu mrazu. Už pět utkání čekají svěřenci trenéra Anatolije Jemelina na výhru. Černá série započala 19. listopadu na ledě Novosibirsku, kde Metallurg prohrál 0:2, následovali prohry s Chabarovskem (1:5), znovu s Novosibirskem (0:1), CSKA Mosvka (1:4) a nakonec i se Lvem Praha (2:3).
     
    Vítejte u sledování textového on-line přenosu ze zápasu Kontinentální hokejové ligy mezi Metallurgem Novokuzněck a HC Slovanem Bratislava. Úvodní buly bude vhozeno v 11:00.
     
    V tomto duelu se můžeme těšit i na českého zástupce, a to majitele bronzové medaile z letošního mistrovství světa Michala Vondrku, který je dokonce s 18 body (7+11) nejproduktivnějším hráčem Slovanu.
     
    Úvodní sestavy obou týmů:

    Novokuzněck: Lazušin (Ključnikov) – Megalinskij, Metljuk, Romanov, Ježov, Sopel, Arzamascev, Turukin, Grišin - Kagarlickij, Robitaille, Bumagin – Lazarev, Mereskin (C), Mitrjakov – Černych, Vyglazov, Slepyšev – Simon, Islamov, Nazarov.

    Slovan Brat.: Janus (Konrád) – Višňovský, Sigalet, Sekara, Štajnoch, Sersen, Tabaček – Hudáček, Bližňák, Bartovič – Miklík, Vondrka, Lipiansky (C) – Kukumberg, Dravecký, Kytnár – Mikúš, Ölvecký, Kundrna – Daňo, Šťastný.

    Rozhodčí: Bondar, Ravodin – Pavlov, Chubykin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Ján Lipiansky se po levém křídle prodral až před domácí klec, tam se mu ale brankáře Lazušina pokořit nepodařilo.
     
    01:20
    Janus proti střele Simona nemusel vůbec zasahovat, protože jeden z jeho spoluhráčů kotouč zblokoval do ochranné sítě. Buly před brankářem Slovanu.
     
    01:30
    Roman Kukumberg na druhé straně vyzkoušel pozornost brankáře Lazušina, ten ale jeho projektil přitisknul pevně na hruď a nepustil.
     
    02:55
    Máme tu první přesilovku utkání. Za vysokou hůl putuje na trestnou lavici Lubomír Višňovský (SBA).
     
    03:30
    Z protiakce ale zahrozil Milan Bartovič, jeho razantní sřelu příklepem ale zlikvidoval domácí brankář Alexander Lazušin svým levým betonem a dopředu mohou jít znovu červení.
     
    04:55
    Metallurg sice povětšinu své přesilovky strávil v prostoru okolo Januse, branku z toho však Novokuzněck nevytěžil a Višńovský je zpět na ledě.
     
    05:22
    Anton Slepyšev se zdatně bil o puk v rohu útočného pásma, tam si na něj ale počkali hosté a o černou gumu ho obrali.
     
    06:21
    První početní výhodu si zahrají i Belasí. Za držení Martina Štajnocha putuje na trestnou lavici Anton Slepyšev (NOV).
     
    07:17
    Slovan Bratislava si po chvíli zahraje také dvojnásobnou přesilovku. Na trestnou lavici putuje kapitán domácích Dmitrij Megalinskij (NOV).
     
    07:55
    Slovákům se ale zatím vůbec nedaří a vyloučený Slepyšev už je na ledě.
     
    08:39
    Slovan právě vstřelil branku!
    Přesilovku pět na čtyři už ale Slovan využívá. Lubomír Višňovský našel před Lazušinovou brankou volného VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, který si zpracoval puk a bekhendovou střelou mezi nohy pokořil brankáře domácího celku. Asistence: Lubomír Višňovský.
     
    09:58
    Ve větší permanenci je stále brankář domácího celku Alexander Lazušin, Janus je prakticky bez práce.
     
    10:42
    V dobré šanci se po dlouhé době objevil domácí Metallurg, a to konkrétně Filip Metljuk. Jaroslav Janus ale jeho pokus v pohodě vykryl.
     
    12:33
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Nyní už ale Janus kapituluje. DENIS JEŽOV si s pukem vyjel od levého hrazení a střelou z mezikruží našel mezírku nad Janusovým ramenem, a srovnává tak na 1:1. Asistence: Anton Lazarev.
     
    13:23
    Následuje další vyloučení a Novokuzněck má dokonce šanci vývoj utkání otočit ve svůj prospěch. Na trestnou lavici za držení putuje Marko Daňo (SBA).
     
    14:12
    Slovan se zatím v poklidu brání a nedovoluje domácím výrazněji ohrozit Janusovu svatyni.
     
    14:23
    Jaroslav Janus nemusel ani jednou zasahovat, tato přesilovka v podání Novokuzněcku byla opravdu bezzubá.
     
    15:58
    Ölvecký výborně napadal rozehrávku domácího týmu a alespoň vybojoval buly před Lazušinem, který jeho projektil musel schovat do své lapačky.
     
    16:29
    V dobré šanci se ocitl kapitán domácího celku Alexander Mereskin, který tečoval střílenou přihrávku od Lazareva. S touto nepříjemnou situací si ale brankář Slovanu Janus poradil a stav zůstává nezměněn.
     
    17:02
    Miklíkova střela si namířila jen do ochranné sítě, Bratislava je tak vykázána z útočného pásma.
     
    17:46
    Konstantin Turukin mohl dostat Metallurg do vedení, jenže ani natřikrát Januse nepřekonal.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první části.
     
    19:22
    Libor Hudáček střelou z levého kruhu pouze vyprášil lapačku Alexandra Lazušina, který s tímto pokusem neměl větší problémy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první části jsme viděli dvě branky. Do vedení se v deváté minutě dostal hostující Slovan Bratislava, a to zásluhou Vladimíra Draveckého. Domácí však čtyři minuty na to dokázali najít odpověď v podobě gólu Denise Ježova. V závěřečných minutách byl více v tlaku domácí Metallurg, avšak brankář Janus ukázal kvality budoucího brankáře NHL. Druhá část zajímavého střetnutí začne přibližně v 11.50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:58
    Slovan je zatím v obklíčení domácho Novokuzněcku.
     
    21:09
    Po chvíli ale musel zasahovat i domácí brankář, když se na něj hnal Michal Vondrka, místo puku ale skončil v brankce právě český útočník.
     
    21:09
    Při zakončení byl ale Vondrka faulován Denisem Ježovem (NOV), který si jde odsedět dvě minuty za hákování.
     
    22:40
    Nejprve v oslabení zahrozil rychlým výpadem Nikita Vyglazov, poté už se však dostal Slovann a delší dobu do útočného pásma. Nebezpečně vypálil Jonathan Sigalet.
     
    23:09
    Vyloučený Ježov už je na ledě, Slovan sovu přesilovku nevyužil.
     
    23:48
    Slovan dobře brání svou modrou čáru a Metallurg se jen těžko dostává do útočného pásma.
     
    24:12
    Šance na obou stranách. Nejprve vyslal na Januse svižnou střelu Kagarlickij, poté na druhé straně vyslal pěknou jedovku Sekara. Ani jeden z pokusů si cestu do sítě ale nenašel.
     
    26:00
    Vyloučen Mario Bližňák (SBA) - podražení.
     
    26:30
    Belasí vyhazují až k Lazušinovi. Domácí se tedy ujali puku, ale rozehrávka se jim vůbec nepovedla, což vyústilo v zakázané uvolnění.
     
    26:58
    Novokuzněck se nemůže usadit v pásmu hostů, Bumagin ztroskotal už na modré čáře a s pukem se musel vrátit.
     
    28:00
    Přesilovky dnes zatím nejsou pro Novokuzněck žádnou výhodou. Ani tato se jim vůbec nepovedla a Bližňák už je na ledě.
     
    28:18
    Velký závar před Janusem! Nejprve v obrovské příležitosti selhal Brent Sopel, a Anton Lazarev nastřelil dokonce pravou tyč hostující klece a jen se bezmocně podíval směrem ke stropu.
     
    29:31
    Nyní se může v přesilovce předvést Bratislava. Vyloučen Vladimir Mitrjakov (NOV).
     
    30:36
    Slovan právě vstřelil branku!
    Bratislavští ukázali, že přesilovky jim říkají o něco víc než domácím. Mario Bližńák našel křižnou přihrávkou na modré čáře ANDREJE SEKERU, který tvrdou ranou mezi Lazušonovy betony vrací Slovanu vedení. Asistence: Mario Bližňák.
     
    31:55
    Dobrou sřelou se prezentoval Alexander Islamov, na Januse ale recept nenašel.
     
    32:54
    Vyloučen Vladimír Dravecký (SBA) - podražení.
     
    33:35
    Na domácí se i chvíli píská, jejich přesilovky jsou zatím strašné.
     
    33:55
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Sotva jsem ale dopsal, že domácím přesilovky nejdou, tak z jední z nich vyrovnávají. Alexander Bumagin našel před brankou Januse trestuhodně volného DMITRIJE KAGARLICKÉHO, který přesnou střelou do šibenice nedal brankáři Slovanu sebemenší šanci zasáhnout.
     
    35:01
    A Metallurg mohl během chvíle dokonce vést! Nikita Vyglazov vystihnul špatnou rozehrávku Slovanu a úhaněl zcela sám na brankáře Januse, ten ho ale tvářív tvář předčil.
     
    35:37
    A další velká šance Novokuzněcku! Dva na jednoho uháněla dvojice Kagarlickij - Nazarov. Kagarlickij volil místo přihrávky střelu, což nebylo dobré řešení, protože jeho projektil stihnul zaablokovat jeden z hostujících zadáků.
     
    35:59
    Teď se opravdu nenudíme. Na druhé straně mohl dostat Slovan potřetí v utkání do vedení obránce Martin Štajnoch, který v situaci dva na jednoho zvolil stejně jako před chvílí Kagarlickij střelu, na což byl Lazušin připraven.
     
    36:32
    Alexander Islamov zaměstnal Janusovu vyrážečku.
     
    38:03
    Libor Hudáček donutil střelou zápěstím k zákroku domácího brankáře Lazušina, ten ale zatím chytá spolehlivě.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé části.
     
    39:50
    Chvíli před koncem druhé periody ještě nebezpečně střílel kanadský obránce Brent Sopel, orazítkoval však jen plexi za Janusem.
     
    I v druhé dvacetiminutovce jsme viděli po jedné brance na obou stranách a obě z přesilovek. Andrej Sekera svou dělovkou nejprve vrátil Slovanu vedení, avšak Metallurg zareagoval hned za tři minuty, když si před Janusem věděl rady Dmitrij Kagarlickij. Třetí část začne zhruba v 12:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Dmitrij Megalinskij zkusil z levé strany střelu bekhendem, na Januse to ale nestačilo.
     
    41:02
    Michal Vondrka chvíli v prostoru u braky Januse motal hlavu Ježovovi, nakonec ale z tohoto souboje vyšel vítězně domácí zadák.
     
    41:47
    Anton Slepyšev jen tak tak, že netrefil pravou tyč branky Slovanu.
     
    42:11
    Vondrka společně se Sekerou sice zavezli kotouč do útočného psáma, víc už ale tato dvojice nevymyslela a odjela vystřídat.
     
    43:47
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Novokuzněck porpvé v utkání vede. Dmitrij Megalinskij se dostal až před brankáře Januse, avšak u druhé tyčky viděl zcela volného DMITRIJE KAGARLICKÉHO, který dal svozu druhou branku v utkání! 3:2! Asistence: Dmitrij Megalinskij, Alexander Bumagin.
     
    44:28
    V akci v krátké chvíi znovu Čech Michal Vondrka, který zpoza branky adresoval přihrávku na Miklíka, ten ale se svým pokusem po ledě neuspěl.
     
    45:28
    A abychom nebyli Michalem Vondrkou (SBA) přesyceni, tak ho tu máme ještě jednou. Teď ale v negativním světle, když fauloval a odsedí si dvě minuty za podražení soupeře.
     
    46:03
    Metallurg utvořil před Janusem zámek, přesto chybí častější střelba.
     
    46:28
    Michal Vondrka je na ledě.
     
    46:50
    Sám před Janusem se objevil Mereskin, v tísti Sekery se mu ale nepodařilo vstřelit branku.
     
    47:54
    Metallurg je momentálně lepším mužstvem a Slovan se do šancí nemůže dostat.
     
    48:08
    Tvrdý hit od Megalinského, který můžeme vídat snad jen v NHL. Hráč Novokuzněcku si vyšlápnul na Višňovského, slovenský bek je ale ze zámořské soutěže zvyklý a po chvíli se z ledu zvedá.
     
    49:54
    Slovan má šanci na sropvnání. Za hákování byl vyloučen kapitán domácích Alexander Mereskin (NOV).
     
    50:24
    Roman Kukumberg pálil z první, Lazušin se ale stihnul přesunout!
     
    51:40
    Bratislava se stále drží v útočném pásmu, ale ani Miklíkova střela k vyrovnání nevedla.
     
    51:55
    Trest Mereskina vypršel.
     
    52:18
    Nebezpečně pálil Sekera, Lazušin kryje.
     
    52:45
    Černych mohl zřejmě rozhodnout, ve finální fázi mu ale puk odskočil od čepele.
     
    53:28
    Michal Vondrka se chopil puku už v pásmu svého týmu, proplul s ním až k brance Lazušina a nahrál před branku volnému Miklíkovi, který měl vyrovnání na holi, brankář Metallurgu ale nic takového nedopustil.
     
    54:12
    Zpoza obránce nebezpečně pálil Grišin, jeho střela nakonec byla zblokována mimo Janmusovu klec.
     
    54:46
    Bumagin na dlouhou přihrávku nedostáhnul, a tak se může k puku dostat Bratislava, které už moc času nezbývá.
     
    55:22
    Lubomír Višňovský vjel do útočného pásma ve chvíli, kdy už se za modrou čárou nacházel Bližňák, proto je slibná akce zastavena hvizdem rozhodčího - ofsajd.
     
    56:00
    Za Lazušinovou klecí srdnatě bojoval bratislavský kapitán Lipiansky, kotouč ale nevybojoval.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty pro Slovan. Co vymyslí svěřenci Rostislava Čady?
     
    58:30
    Stajnoch udělal v rozehrávce chyby, a nejenže ztratil cenné sekundy, navíc umožnil Novokuzněcku doboru šanci. Tuto chybu ale domácí nepotrestali.
     
    59:02
    Lipianského nahrávku nikdo z bílých nechytil a Novokuzněck vyhazuje do středního pásma.
     
    59:03
    Time-out pro Slovan.
     
    59:10
    Jaroslav Janus uhání na střídačku, Slovan v šesti.
     
    59:23
    Dobrou Kytnárovu šanci lazušin likviduje a sklízí ovace publika.
     
    59:25
    Chvíli se nehraje, domácí se zřejmě dožadují vyloučení jednoho z hráčů Slovanu.
     
    59:25
    A je tomu opravdu tak. To je pro Slovan dost nepříjemné, vyloučen Michel Miklík (SBA), navíc se vhazuje před Janusem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Slovan Bratislava tak byl nakonec o jednu branku horší než domácí Metallurg Novokuzněck. Hrdinou zápasu je Dmitrij Kagarlickij, který vstřelil dvě branky včetně té rozhodující ze třetí části. Novokuzněck tedy vítězí 3:2.
     
    Loučím se s vámi, příště na počtenou. (13:17:26)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 13. Ježov (Lazarev), 34. Kagarlickij (Bumagin, Robitaille), 44. Kagarlickij (Megalinskij, Bumagin) - 9. Dravecký (Višňovský), 31. Sekera (Bližňák)


    Metallurg Novokuzněck: Lazušin (Ključnikov) – Megalinskij, Metljuk, Romanov, Ježov, Sopel, Arzamascev, Turukin, Grišin - Kagarlickij, Robitaille, Bumagin – Lazarev, Mereskin (C), Mitrjakov – Černych, Vyglazov, Slepyšev – Simon, Islamov, Nazarov.
    HC Slovan Bratislava: Janus (Konrád) – Višňovský, Sigalet, Sekara, Štajnoch, Sersen, Tabaček – Hudáček, Bližňák, Bartovič – Miklík, Vondrka, Lipiansky (C) – Kukumberg, Dravecký, Kytnár – Mikúš, Ölvecký, Kundrna – Daňo, Šťastný.

    Rozhodčí: Bondar, Ravodin – Pavlov, Chubykin
    bahis siteleri