Pardubice – Liberec 1:3 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 15.01.2013, 18:10 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.
     
    Tipsport extraliga má svém programu úterní dohrávku 23. kola, ve které přivítá domácí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice hostující Bílé Tygry Liberec.
     
    Posledních pět vzájemných klání vyšlo lépe Pardubicím, které vyhrály všechny duely, při skóre 25:5.
     
    Liberec přijíždí do ČEZ Areny ve špatné náladě. Z posledních čtrnácti kol totiž zvítězil pouze ve dvou případech, a tak se mu vidina play off vzdaluje. Z třináctého místa extraligového pelotonu již navíc ztrácí na příčky zajišťující předkolo jedenáct bodů. V posledním kole celek trenéra Filipa Pešána prohrál s Kladnem po brankách Hořavy a Kuchlera 2:0.
     
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se oklepala z debaklu na Spartě a v páteční podvečer zdolala po prodloužení Zlín. Tím se sice výběr trenérů Trličíka, Lubiny a Pospíšila udržel na desáté příčce, avšak jedenácté České Budějovice jsou za ním pouze o skóre. Dnes by domácím mohla pomoci výhoda domácího kluziště, kde posledních pět utkání znamenalo hned čtyři výhry.
     
    Domácí tým nemůže v dnešním utkání počítat v obranných řadách s navrátilcem z hostování na Kladně Petrem Mockem, neboť ten již ve 23. kole nastoupil právě za tým Rytířů proti Slavii Praha. A jelikož bude chybět i Jiří Marušák, tak domácí vedení přivedlo na střídavé starty Robina Staňka z HC Olomouc.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Koutský (Růžička) – Benák, Staněk, Píša, Vašíček, Gawryletz, Kočí, Zdráhal, Drtina – Bartek, Rolinek, Tybor – Nosek, Zohorna, Veselý – Radil, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Nahodil, Semorád.

    Trenéři: Mojmír Trličík, Ladislav Lubina a David Pospíšil

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Derner, Čutta, Jánošík, Vitásek, Štich, Ulrych – Bulíř, Nedvěd, Dušek – Bortňák, Filippi, Víšek – Bárta, Vantuch, Kica – J. Vlach, Galamboš, Jonák.

    Trenéři: Filip Pešán, Milan Černý a Miroslav Kapoun

    Rozhodčí: Hodek, Polák – Bláha, Kostka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Snahu Liberce táhl po pravé straně Bulíř, ale k zakončení nedošlo. To první si připravil až ranou z poloviny hřiště Benák, ale Schwarz s ním neměl problémy a chytá.
     
    01:17
    O něco nebezpečněji zakončoval po nahrávce od Zohorny jeho útočný kolega Veselý. Ten zpoza branky vyjel před Schwarze, kterého však bohužel pro domácí pouze trefuje.
     
    02:56
    Velká šance Tygrů! Nejprve se k zakončení nedostal po slibné akci Derner, ale po nahrávce Bulíře již ve slibné situaci stál Nedvěd. Kapitán hostů z levé strany již měl o něco těžší úhel k palbě, a tak trefje pouze beton Vladislava Koutského!
     
    03:58
    A v šancích pokračujeme. Těsně před Schwarzem tečoval po nahození od modré jeden z domácích útočníků jen těsně mimo.
     
    04:51
    Čutta důrazně srazil jednoho z domácích v útočném pásmu a hledal Vlacha. Ten však nezakončil, a tak šel domácí tým do brejku. Zakončení Jana Buchteleho z levé strany branku netrefilo.
     
    05:20
    Antonín Dušek je prvním vyloučeným hráčem večera. Dvě minuty dostává za hru vysokou holí.
     
    05:47
    Po nahrávce od Rolinka pálil z pravé strany Bartek, jenže ani jeho tečovaná rána v brance neskončila.
     
    06:17
    A ani na druhé straně nevidíme přesné zakončení. Po objetí branky nadějně nahrával na spoluhráče Bortňák, jenže bez úspěchu.
     
    06:42
    Domácí tým je následně chycen v ofsajdu, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:32
    Liberec již hrál v plném počtu, když se v následném útoku pokusil o zakončení Nedvěd. Díky dobré práci domácí obrany ale puk na Koutského neprošel.
     
    08:17
    Po vhazování v útočné třetině pálil Zdráhal, ale Schwarz jeho ostrý projektil pouze vyrazil. Následná rána Kočího jde po teči nad.
     
    08:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté jdou zhruba v polovině první třetiny do vedení 1:0! Vantuch našel uličku ve středu kluziště a přesnou nahrávkou vybídl do úniku PETRA KICU. Liberecký forvard v samostatném nájezdu propálil Koutského ranou pod ruku. Asistence: Lukáš Vantuch a Adam Jánošík.
     
    09:49
    Hosté se po další snaze o zakončení v útočném pásmu nedmluvili a vyhazují na zakázané uvolnění, které stěhuje hru po pravici Marka Schwarze.
     
    10:55
    A nyní si hosté z Liberce navíc zahrají přesilovou hru. Píša odpálil puk ve vlastní třetině do zámezí, a tak vidí dvě minuty za zdržování hry.
     
    11:13
    Po přesilovkové kombinace se puk dostal na modrou na Jonáka, který prudkou ranou zamířil jen do středu branky, kde připravený Koutský chytá.
     
    11:59
    Nedvěd po nahrávce z rohu hřiště zkoušel překvapit Koutského svou táhlou ranou, jenže tan končí nad. Liberec přesto drží útočné pásmo.
     
    12:38
    Čakajíkovu tvrdou ránu si Koutský málem nešťastně srazil do vlastní klece, ale naštěstí pro domácí hokejkou posunul puk mimo.
     
    13:19
    Pardubický tým již hrál v plném počtu, když podél levého mantinelu ujížděl Buchtele. Jeho prudké zakončení končí s pomocí Schwarze nad.
     
    13:38
    O pár vteřin později Schwarz skvěle vyráží i další střelu, kterou na něj vyslal domácí zadák Píša.
     
    14:56
    Velká řada nepřesností na obou stranách. Kousal se sice ve středu hřiště vyhnul jednomu z hostí, avšak jeho následná nahrávka končí až u Schwarze, který ji přikrývá lapačkou.
     
    16:26
    Semorád se po nahrávce od Cetkovského dostával do zakončení, ale brankář hostí se štěstím uhájil čisté konto. Pardubický tým nadále u puku.
     
    16:47
    A hned měl dvě slušné šance. Bartek nejprve sám před Schwarzem napálil pouze betony hostujícího brankáře, a poté ve slušné pozici netrefil Rolinek puk.
     
    17:30
    Kočí se po výměně puku s Gawryletzem odhodlal k útočném výpadu, který zakončil těsně za modrou střelou. Tu však bohužel pro něj Schwarz v klidu chytá.
     
    17:56
    Ani další zakončení Kousala nemělo brankové ambice. Plácnutí bekhendem v podání domácího útočníka končí v připravené lapačce Marka Schwarze.
     
    18:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    V závěru první třetiny přichází druhá branka Tygrů z Liberce. Nejprve nezakončil ideálně ve velké šanci Filippi, který jen trefil Koutského betony, jenže o pár vteřin později se již výběr trenéra Pešána raduje. Nahození od pravého mantinelu skvěle tečoval DALIBOR BORTŇÁK, 2:0. Asistence: Martin Čakajík.
     
    19:04
    Vašíček fauluje v úniku jednoho z hostů a uvidíme trestné střílení.
     
    19:04
    Michal Bárta však třetí branku nepřidává. Nic nevymýšlel a zkusil střelu mezi betony, jenže Koutský skvěle chytá.
     
    19:37
    Dobrá práce Tomáše Noska v útočné třetině připravila ránu pro Veselého, jenže Schwarz si opět poradil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po nadějném začátku byl v první třetině k vidění dosti průměrný hokej. V něm měl sice o něco více ze hry celek Pardubic, jenže po úniku Kicy v 9. minutě šel do vedení Liberec. Ten podpořen o jistý výkon Marka Schwarze zvýšil na 2:0 zásluhou skvělé teči Bortňáka a mohlo to být pro tým trenéra Filipa Pešána ještě pozitivnější. Samostatný nájezd ale v poslední minutě Michal Bárta neproměnil, a tak zůstal stav nezměněn. Druhá třetina začne v ČEZ Areně pravděpodobně v 19:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:11
    Liberec ji začal v útočné třetině, ale dlouho nemohl zakončit. Po nahrávce od Nedvěda to zkoušel Bulíř, jenže nepřesně. Ránu si tak připisuje až Jakub Čutta od modré, kterou však Koutský chytá.
     
    21:53
    Snaha domácích na druhé straně končí za brankou Schwarze, kde po souboji došlo k zalehnutí puku. Vhazuje se po pravici hostujícího brankáře.
     
    22:26
    Kousal posunul puk na pravé křídlo na Radila, který zpětnou nahrávkou zamýšlel najít Buchteleho. Nahrávka se mu však nepovedla, a tak končí akce bez zakončení.
     
    23:11
    Po chybě hostující defenzívy našel v útočném pásmu Rolinek Tybora, jenže jeho rána až na Schwarze neprošla.
     
    24:00
    Píšův pokus od modré Schwarz vyráží do rohu kluziště. Pardubický tým i tak nadále zůstává u kotouče.
     
    25:32
    Buchtele našel na hranici útočného pásma Radila, který se však následným pohybem dostal do ofsajdu. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    25:52
    Nedvěd vyhrál vhazování pro Dernera, jehož prudkou ránu Koutský vyráží pravým betonem mimo svou klec.
     
    26:45
    Semorád se pěkně odpoutal od protihráče a bekhendem zkoušel ohrozit Marka Schwarze. Ten jeho zakončení z úhlu chytá do lapačky.
     
    27:08
    Zpoza branky to teď zkusil prozměnu Tomáš Nosek a jen připravené betony Schwarze nedovolují nadějnému mladíkovi skórovat.
     
    27:26
    Na druhé straně se po zakončení na Koutského rozdmýchala menší šarvátka, a tak se bude vylučovat. Hostující Michal Bárta a domácí Václav Kočí vidí dvě minuty za hrubost.
     
    28:24
    Velmi nadějná teď byla situace před domácím celkem. Po chybě obrany Liberce hledal volného Barteka nahrávkou Rolinek. Příhra se však nepovedla, a tak mohou být hosté v klidu.
     
    29:25
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    29:46
    V domácí šanci byl na levé straně hřiště Jan Buchtele. Zamíchal kotoučem, jenže jeho následná rána končí po teči v ochranné síti.
     
    30:38
    Tybor podél hřiště nedokázal vyhodit kotouč do středního pásma, a tak mohl Liberec hrozit. Po odraženém puku jej však Koutský raději ukrývá pod lapačku.
     
    31:17
    Z otočky pálil Nosek, jenže trefil pouze protihráče. Domácí tým nakonec z akce vytěžil pouze vhazování v útočné třetině.
     
    31:54
    Buchtele vidí dvě minuty za podražení, Liberec si zahraje přesilovou hru.
     
    32:30
    Přesilovková kombinace Liberce skončila na útočné modré, kde pálil Čakajík. Koutský ale jeho ránu viděl, a tak ji v klidu chytá.
     
    33:11
    Tygrům se přesilovka celkem daří, ale Koutský nepustil ani pokus z pravé strany, který na něj vyslal Michal Bárta.
     
    33:48
    Skvělý Koutský vyráží i dva střelecké pokusy Davida Šticha, který pálil bez přípravy, ale mimořádně nebezpečně. Domácí brankář však vytasil skvělé zákroky.
     
    34:33
    Následně již hrál domácí tým v plném počtu, ale i tak se musel bránit akci střelce druhé branky Bortňáka, který však od mantinelu nezakončil dobře.
     
    35:00
    Dobře hrající Tomáš Nosek nejprve vybojoval puk, aby poté našel svého jmenovce Zohornu, který bohužel pro Pardubice z pravé strany netrefil branku.
     
    35:22
    Benák si dojel svoji střelu a po zákroku Schwarze dorážel. Z pravé strany však byl v těžkém úhlu, a tak si brankář Liberce poradil i podruhé.
     
    37:06
    Tybor navezl kotouč do třetiny, kde s k němu a následnému zakončení dostal Jan Semorád. Pálil však mimo.
     
    37:28
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí budí z letargie až ukázková rána TOMÁŠE ZOHORNY, který těsně za modrou napřáhl a Schwarz neměl šanci. Prudký projektil se odrazil od horní tyče, a tak máme sníženo na 1:2. Asistence: Jan Semorád.
     
    38:26
    Sólová akce Petra Nedvěda skončila na skvělém Koutském. Domácí brankář měl větší potíže proti pokusu Jánošíka od modré, který mu vypadl z rukavice. Naštěstí pro domácí nablízku nebyl nikdo v bílém dresu Liberce.
     
    39:31
    Bílí Tygři mají puk za vlastní brankou a chystají se podniknout poslední útočnou akci třetiny.
     
    39:51
    Ta sice nevyšla, ale i tak tu bude pro Liberec možnost ohrožení branky. Domácí tým totiž yhodil na zakázané uvolnění.
     
    39:57
    Čakajík dostal hodně prostoru, a tak prošel do mezírky v domácí obraně a vypálil. Koutský jeho táhlý pokus chytá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé třetině pokračoval průměrný hokej v dohrávce 23. kola. Liberec byl aktivnější, když vypálil na branku Koutského hned šestnáctkrát. To domácí tým se i nadále spíše trápil, i tak se celku trenérů Trličíka, Lubiny a Pospíšila povedlo snížit, když se prosadil pěknou trefou Zohorna. Třetí třetina začne v ČEZ Areně v 20:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Kousal po nahrávce od Benáka našel Barteka, který ještě před brankou hledal spoluhráče. Naštěstí pro hosty však nenašel, a tak jeho zakončení končí na mantinelu.
     
    41:43
    Zpoza branky se tlačil před Schwarze Zohorna, ale hostující brankář si puk našel a rychle ho ukryl v lapačce. Dorážející Vašíček tak byl zbytečný.
     
    41:58
    Dvě minuty pro hostujícího Ondřeje Vitáska za nedovolené bránění.
     
    42:25
    Benáka našel na pravé straně Píšu, který však ranou bez přípravy trefuje jen Vlacha.
     
    42:47
    Pardubický tým pokračoval v tlaku v útočném pásmu a hostů se povedlo až teď vyhodit.
     
    43:02
    Velká šance domácích srovnávací brankou nekončí. Zohorna od levého mantinelu našel před brankou zcela volného Jana Semoráda, který však dobrou pozici nedokázal zužitkovat a branku netrefuje!
     
    44:00
    Menší zaváhání Koutského při rozehrávce nedokázal nikdo z hostí potrestat, a tak po zakončení Vašíčka už vidíme hru pět na pět.
     
    45:14
    Rolinek se pěkně uvolnil přes dva obránce až byl zastaven u hrazení Davidem Štichem. Ten vidí dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    45:40
    Úvod přesilovky Pardubicím moc nevyšel, když v rohu kluziště nedokázal odehrát puk Zohorna. Po přerušení se vhazuje po pravici Marka Schwarze.
     
    46:17
    Vlacha zastavil při snaze o průnik podél pravého mantinelu Gawryletz, jenže domácí tým se nedokáže dostat do útočného pásma.
     
    46:48
    Nyní je navíc Tybor chycen v ofsajdu, a tak se bude vhazovat až před Koutským. Zhruba dvacet vteřin před koncem přesilové hry.
     
    47:14
    Hosté hrají v plném počtu, ale mohlo to být již o pár vteřin dříve. Ránu Buchteleho zastavil a následně poslal dál Radoslav Tybor, jenže Schwarz skvěle zastavuje puk betonem.
     
    47:40
    Ránu Jánošíka z levé strany Koutský nepříliš jistě vyrazil, ale naštěstí pro domácí mimo nebezpečí.
     
    48:30
    Skvělý Schwarz! Hostující brankář skvěle zastavuje ránu Tomáše Zohorny, kterému puk v útočné třetině nezištně přenechal Benák.
     
    49:39
    Píšovu střelu z pravé strany brankář hostů vyrazil nad sebe, a tak mohl jít Liberec do protiútoku. Ten zakončil Bárta nad Koutského klec.
     
    50:47
    Znovu skvělý Schwarz, který opět chytá tečovanou ránu Václava Benáka. Na straně druhé pálil mimo Nedvěd, ale Liberec dokázal udržet pásmo a znovu zakončit. S ním už si Koutský poradil a kryje ho do výstroje.
     
    51:47
    Zakončení Pardubic v útočné třetině Marek Schwarz opět bez větších potíží chytá.
     
    53:06
    Nahození Roberta Kousala do útočného pásma na Barteka domácím nevyšlo a tak může hrozit Liberec.
     
    53:33
    V zakončení toho sice moc nevymyslel, avšak alespoň si zahraje přesilovou hru. Za hákování vidí dvě minuty Buchtele.
     
    54:12
    Nedvěd od mantinelu našel Filippiho, který se však k zakončení nedostal. Domácí tým následně vyhazuje kotouč z obranné třetiny.
     
    54:46
    Bulíř o pár vteřin později puk na Koutského pouze nahodil, jenže domácí brankář jej musel přikrýt lapačkou. Pro Liberec to tak znamená vhazování v útočném pásmu.
     
    54:58
    Domácím se povedlo opět vyhodit kotouč z vlastní třetiny.
     
    55:32
    Pardubice již hrají v plném počtu. V závěru přesilovky tu ještě byla jejich šance brejku 3/2, jenže Tybor napálil pouze stojícího beka.
     
    56:21
    Po ráně Zohorny dorážel Kousal, jenže puk se po teči dostává až na ochrannou síť nad brankou Marka Schwarze.
     
    56:40
    Semorád se v útočné třetině již dostával do zakončení, ale nakonec z toho nic nebylo. Po následném pokusu o vyhození z pásma se puk sice dostal do ochranné sítě, jenže tomu bylo po teči, a tak se vhazuje ve střední třetině.
     
    57:01
    Vašíčkova rána těsně za modrou se domácímu obránci vůbec nepovedla a končí na ochranné síti nad brankou.
     
    57:30
    Semorád v útočném pásmu na Kousala, který ale z těžkého úhlu pálí jen do boční sítě.
     
    58:00
    Pardubice trápí v závěrečné třetině kluziště přesnost v kombinaci. Po souboji na modré se puk dostává do zámezí.
     
    58:00
    Oddechový čas pro tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.
     
    58:30
    Pardubice v šesti s Koutským na lavičce. Velká šance přišla téměř ihned. Benák posunul na Zohornu, jenže toho z pravé strany fantasticky vychytal Schwarz, který jeho bombu vyrazil mimo!
     
    58:48
    Benák nejprve zastavil rukou puk v pásmu a ihned poté vypálil. Jeho táhlá rána šla ale mimo. Kotouč se dostal až do středního pásma.
     
    59:05
    Při následná snaze za hostující brankou tu máme vyloučení na obou stranách. Za hosty Derner (nafilmovaný pád) a za domácí Zohorna (hákování).
     
    59:22
    Buchtele pálí z mezikruží jen do Schwarze, puk mají hosté.
     
    59:33
    Nedvěd to ale neudělal vůbec dobře, když těsně před červenou posunul puk na zakázané uvolnění.
     
    59:33
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:33
    Klíčové vhazování se odehraje po levici Marka Schwarze v obranné třetině Liberce.
     
    59:41
    Nosek vyhrál pro Benáka, který jej následnou střelou našel na teč. Skvělý Schwarz však vyráží nad.
     
    59:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hostům se však posléze povedlo puk dostat do středního pásma a PETR NEDVĚD do prázdné branky pohodlně skóruje. Bez asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nepříliš atraktivní utkání tak nakonec končí lépe pro hosty, kterým vyšla zejména první třetina, kterou vyhráli 2:0. V závěru utkání se ještě dostal domácí tým do řady příležitostí, ale vyrovnání nepřišlo, a tak uzavřel na 3:1 do prázdné branky Petr Nedvěd. Nejlepší hráči: Jan Semorád (PCE), Marek Schwarz (LIB) (20:46:41)
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 38. Zohorny (Semorád) - 9. Kica (Vantuch, Jánošík), 19. Bortňák (Čakajík), 60. Nedvěd


    HC Dynamo Pardubice: Koutský (Růžička) – Benák, Staněk, Píša, Vašíček, Gawryletz, Kočí, Zdráhal, Drtina – Bartek, Rolinek, Tybor – Nosek, Zohorna, Veselý – Radil, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Nahodil, Semorád.

    Trenéři: Mojmír Trličík, Ladislav Lubina a David Pospíšil

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Derner, Čutta, Jánošík, Vitásek, Štich, Ulrych – Bulíř, Nedvěd, Dušek – Bortňák, Filippi, Víšek – Bárta, Vantuch, Kica – J. Vlach, Galamboš, Jonák.

    Trenéři: Filip Pešán, Milan Černý a Miroslav Kapoun

    Rozhodčí: Hodek, Polák – Bláha, Kostka

    Diváci: 7842
    bahis siteleri