Groningen – Utrecht 0:2 (kon.) | Willem II – Den Haag 1:1 (kon.) | Ajax – Feyenoord 3:0 (kon.)
Kerkrade – Nijmegen 2:0 (kon.)
konec
FC Groningen
0:2 (0:0)
FC Utrecht
Neděle 20.01.2013, 12:30 • Eurobord (kapacita - 22 579 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    88
    Hosté vystřídali: přišel Kai Heerings, odešel Edouard Duplan. Jasné posílení defenzívy...
     
    88
    Tak teď měl Utrecht velké štěstí. Tvrdá Sparvova rána, kterou ještě tečoval některý z hráčů na úrovni penalty, totiž proletěla jen pár centimetrů vedle tyčky!
     
    87
    Po centru z přímého kopu se dostal k hlavičce stoper Kees Kwakman, bohužel pro Groningen ale mířil přesně do míst, kde zrovna stál připravený Ruiter.
     
    83
    Poslední změna na domácí straně. Místo Rasmuse Lindgrena, pro kterého to dnes byla v dresu Groningenu premiéra, dohraje závěr utkání Henk Bos.
     
    79
    Utrech vybojoval rohový kop, ještě před jeho rozehráním ale dochází ke střídání. Ze hřiště odstupuje Cedric van der Gun, kterého nahradí Leon de Kogel.
     
    65
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Groningen velká rána. Šanci Asareho sice ještě dokázal brankář Bizot bravurně zlikvidovat, po následném rohu se ale dostal k zakončení stoper MIKE VAN DER HOORN a úspěšně propasíroval míč do sítě - 0:2.
     
    63
    Género Zeefuik postupoval ze strany sám na brankáře Ruitera, ovšem zblízka na hostujícího gólmana nevyzrál. Pro svůj tým vybojoval pouze rohový kop.
     
    58
    Hned vzápětí tu máme další změnu. Pro dnešek dohrál také Mitchell Schet, jehož nahradil Leandro Bacuna.
     
    57
    Máme tu první střídání zápasu. Místo nevýrazného Césara Texeiry přichází na hrací plochu forvard Género Zeefuik.
     
    57
    Michael de Leeuw vidí žlutou kartu.
     
    55
    Utrecht právě vstřelil branku!
    ALEXANDER GERNDT poslal míč po zemi přesně k pravé tyči - 0:1. Brankář Bizot sice vystihl směr střely, na balón ale nedosáhl.
     
    54
    Penalta pro Utrecht!
     
    50
    Andraž Kirm vypálil nebezpečně zpoza vápna a gólmana Ruitera zaměstnal přízemní střelou. Hostující brankářská jednička nakonec vyrazila míč alespoň na rohový kop.
     
    30
    Na hřišti se nám poprvé v zápase zažlutilo. Za naprosto zbytečný faul ve středu hřiště viděl žlutou kartu domácí středopolař Rasmus Lindgren.
     
    4
    Nyní se už musel gólman Ruiter činit. Po ztrátě Duplana si potáhl míč až na hranici pokutového území Kirm a hostujícího brankáře zaměstnal nepříjemnou tvrdou střelou.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 55. Gerndt (pen.), 65. van der Hoorn

    Karty:   30. Lindgren (GRO), 57. de Leeuw (GRO)


    FC Groningen: Bizot – Kappelhof, van Dijk, Kwakman, Burnet – Lindgren (83. Bos), de Leeuw, Sparv – Schet, (57. Bacuna) Texeira (58. Zeefuik), Kirm.
    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, van der Hoorn, Wuytens, Zullo – Sarota, Kali, Asare, Duplan (88. Heerings) – van der Gun (79. De Kogel), Gerndt.

    Rozhodčí: Janssen - Langkamp, de Vries
    bahis siteleri