Poprad – Žilina 5:2 (kon.) | Zvolen – Piešťany 4:3 (po pr.) | Košice – Trenčín 3:4 (po s.n.)
Skalica – Banská Bystrica 10:1 (kon.) | Martin – Nitra 1:5 (kon.)
konec
HK Poprad
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 17.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 49. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta tím MsHK Žilina.

    Domáci popradskí "kamzíci" sa momentálne nachádzajú v tabuľke na poslednej postupovej - ôsmej priečke so 66 bodmi a gólovým skóre 160:162. Pred nimi sú na siedmej priečke s náskokom piatich bodov Banskobystričania a za nimi so stratou trinástich bodov Žilinčania. Aktuálna zápasová bilancia Popradčanov, výhra - výhra - prehra - prehra - prehra, jasne hovorí o tom, že Popradu sa v posledných zápasoch naozaj veľmi nedarí. V poslednej pätici zápasov sa Popradčania najskôr predviedli na ľade Nitry, kde dokázali zápas za stavu 0:4 otočiť a napokon vyhrali v pomere 5:4 po samostatných nájazdoch. O kolo neskôr sa im podarilo získať tri bod po povinnej jazde na domácom ľade, kde zdolali Martinčanov v pomere 5:2. O kolo neskôr sa však popradskí fanúšikovia až tak neradovali, keď ich postrašila Skalica, ktorá na popradskom ľade dominovala v pomere 4:1. V ďalšom kole sme na ľade Košíc mohli vidieť východoslovenský derby zápas, v ktorom však domáci porazili výber "kamzíkov" v pomere 5:2. V poslednom kole sa Popradčania stretli na domácom ľade s výberom Zvolena, ktorý ich však napokon zdolal aj pošiestykrát v sezóne. Tentokrát v pomere 3:2 po predĺžení. Popradskí hráči majú účasť v play-off už takmer istú, no mali by to ešte definitívne potvrdiť v tomto "šesťbodovom" zápase proti Žiline.

    Žilinskí "vlci" sú na tom o čosi horšie ako ich dnešný súper z Popradu. Momentálne sídlia na priebežnej deviatej - už nepostupovej priečke s 53 bodmi a gólovým skóre 129:170. Pred nimi je s náskokom trinástich bodov práve Poprad a za nimi so stratou siedmich bodov posledný Martin. Aktuálna zápasová bilancia Žiliny, výhra - prehra - prehra - výhra - prehra, jasne hovorí, že Žilinčania sa chcú za každú cenu ešte chcú dostať do play-off, no ich šance sú už len minimálne. V poslednej pätici zápasov sa "vlci" najskôr predviedli na domácej pôde, kde sa im podarilo proti Trenčínu získať dôležité dva body po výhre 4:3 po predĺžení. O kolo neskôr však Žilinčanov poriadne prekvapil vicemajster z Košíc, ktorý im uštedril nepríjemnú prehru debaklom v pomere 0:7. O kolo neskôr sa Žilinčanom opäť podarilo zabodovať na domácej pôde, keď podľahli Banskej Bystrici až po samostatných nájazdoch v pomere 3:4. Hneď v ďalšom kole si pre nás Žilinčania pripravili poriadne prekvapenie, keď sa im podarilo zvíťaziť na pôde lídra tabuľky zo Zvolena v pomere 4:3 po predĺžení. V poslednom kole si však "vlci" na svoje konto už body nepripísali, keď ich na domácom ľade zdolala Nitra v pomere 2:1. Žilinčania budú potrebovať v tomto "šesťbodovom" zápase dôležitý triumf a potom môžu už len dúfať, že Poprad nezíska ďalšie body a "vlci" ich získajú všetky. To je však podľa mnohých len žilinský sen, no uvidíme.

    Tieto dva extraligové tímy si v tejto sezóne zmerali sily už päťkrát. Z toho sa trikrát tešili Popradčania, keď dominovali na svojej pôde v pomeroch 5:1 a 4:3. Následne sa im podarilo vyhrať aj v Žiline v pomere 3:0. Žilinčania teda dominovali dvakrát, keď zdolali "kamzíkov" na domácom ľade v pomeroch 4:3 a 7:5.

    Jasným favoritom tohto stretnutia by mali byť domáci Popradčania, ktorí by mali získať dôležité tri body. Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domácich "kamzíkov" vypísali kurz 1,53 a na výhru hosťujúcich "vlkov" kurz 4,25. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz v hodnote 4,50.

    Ktorému z tímov sa podarí v tomto súboji dna tabuľky dominovať? Podarí sa Žilinčanom priblížiť sa bodovo k Popradu?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Fabian, Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Jáchym, Dinda, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.

    MsHK DOXXbet Žilina: Žigárdy (Johanes) - Brcko, Rúfus, Gula, Árvay, Dlouhý ("C"), Leško, Staňo, Sekáč - Kokavec ("A"), Krajči, Varga - Sýkora, Troliga, Drábek - Drevenák, Ďuriš, Valášek - P. Kopecký, Jarab, Heffernan.

    Rozhodca: P. Jonák - Návratek, V. Smerek.
     
    V dnešnom zápase sa domáci "kamzíci" predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Žilinských "vlkov" bude v dresoch bieložltozelených koučovať tréner Slavomír Chlebec.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:04
    Úvodné vhadzovanie v prvej tretine získali na svoje hokejky Žilinčania. Tí sa nakrátko stiahli pred vlastnú bránu a okamžite útočia. Uvidíme, či sa im podarí niečo vymyslieť.
     
    00:22
    Tak "vlci" sa napokon zaskveli len veľmi nepresnou rozohrávkou, po ktorej sa k puku dostali hráči Popradu. Tí však predviedli len okamžité zakázané uvoľnenie.
     
    00:51
    Z medzikružia tentokrát tvrdo zakončoval Jabrocký, no gólman Žigárdy sa nenechal zahanbiť a predviedol dobrý presun a následné vyrazenie puku svojím ľavým betónom.
     
    01:15
    Popradskí hráči si mierne nerozumeli v rozohrávke a ukázali len zbytočné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    01:58
    Žilinčania sa usadili v útočnom pásme, puk si niekoľkokrát poprihrávali, no napokon ich popradskí obrancovia od neho odstavili a okamžite útočia.
     
    02:25
    Stanfield zaviezol puk do rohu klziska napravo od žilinskej brány, no napokon bol proti pozorného Staňovi neúspešný. Žilinčan puk prikryl a následne ho rozohral smerom dopredu.
     
    02:59
    Takáč vybojoval puk za žilinskou bránou a následne prihrával do ľavého kruhu, kde stál pozorný Paločko. Ten tvrdo vystrelil, no gólman Žigárdy puk s veľkým prehľadom vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    03:27
    Žilinčania sa tentokrát mierne neporozumeli. Ich nepresná rozohrávka skončila postavením mimo hry - ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    03:47
    Z pravého kruhu dobre strieľal Kokavec, no gólman Sidor sa zahanbiť nenechal. V pokľaku zblokoval puk svojím ľavým betónom, no napokon nechýbalo veľa, aby puk skončil v domácej svätyni.
     
    04:13
    Vandas si nakorčuľoval za žilinskú bránu a následne našiel prihrávkou nebráneného Balána. Ten tvrdo zakončil, no puk mu z čepele mierne skĺzol. Žigárdy predviedol dobrý zákrok, no následne sa hra prerušuje kvôli posunutej bráne.
     
    04:17
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si na trestnú lavicu popradského celku odchádza sadnúť Jabrocký.
     
    04:57
    Popradskí "kamzíci" sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nepúšťajú svojich súperov pred vlastnú bránu. Dobré vyhodenie puku až za žilinskú bránu tentokrát predviedol Vaic.
     
    05:18
    Strelou z medzikružia to tentokrát skúšal Tibor Varga, no jeho strelecký pokus napokon skončil len vysoko nad popradskou svätyňou. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    05:44
    Žilinčania si opäť mierne nerozumeli v rozohrávke a do útočného pásma vošli skôr ako puk. Čiarový rozhodca si to však všimol a okamžite píska ofsajd.
     
    06:07
    K dobrej strele na pravej strane sa dostal Drevenák, no gólman Sidor sa nenechal prekonať. Dobre si ustrážil ľavú žŕdku svojej brány a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    06:46
    Popradskí hráči sa v tejto početnej nevýhode dokázali ubrániť a hneď útočia. Od modrej čiary nahodil puk na žilinskú bránu Hvila, následne ho chcel tečovať ešte Vandas, no gólman Žigárdy situáciu zvládol a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    06:50
    Po vyhratom vhadzovaní sa k strele spoza ľavého kruhu dostal Daniel Brejčák, no gólman Žigárdy drží svoj tím nad vodou. Tentokrát sa zaskvel opäť svojou lapačkou, v ktorej zachytil puk.
     
    07:06
    Bude sa vylučovať. Po menšom závare pred žilinskou bránou si na trestnú lavicu odchádza sadnúť hosťujúci Tomáš Sýkora, ktorý sa previnil hákovaním tesne pred vlastnou bránou.
     
    07:13
    A je tu presilová hra o dvoch hráčov pre domáci celok! Na dve minúty si k Sýkorovi prisadne aj Igor Rúfus, ktorý sa previnil filmovaním faulu.
     
    07:28
    Popradčania rozložili svoj ofenzívny päťuholník, no napokon sa k puku dostal len pozorný gólman Žigárdy, ktorý úspešne zachytil prihrávku z pravej strany v podaní Vaica.
     
    07:53
    Po dobrej prihrávke od modrej čiary v podaní Kloudu sa k puku na ľavej strane dostal Dávid Buc, no jeho tvrdé zakončenie napokon gólman Žigárdy vyrazil do bezpečia. Následne sa hra prerušuje kvôli posunutej bráne.
     
    08:20
    Po skvelej krížnej prihrávke od Balána sa k puku na ľavej strane dostal Lukáš Hvila, no jeho strela zápästím napokon skončila len zblokovaná prilbou žilinského gólmana Žigárdyho.
     
    08:45
    Z druhej vlny tentokrát krížne prihrával Hvila na Balána, no ten napokon z pravej strany nedokázal trafiť priestor žilinskej brány a puk po jeho zakončení smeroval len na zadný mantinel.
     
    09:10
    Z hranice pravého kruhu to tentokrát skúšal Stanfield, no napokon neuspel. Jeho tvrdé zakončenie gólman Žigárdy zblokoval svojími pozornými betónmi do bezpečia. Žilina hrá už vo štvorici.
     
    09:48
    Z pravej strany to skúšal aj Samuel Takáč, no jeho pekná technick strela skončila len na bočnej sieti žilinskej brány. Gólman Žigárdy teda zasahovať nemusel. Hostia hrajú už v plnom počte.
     
    10:14
    Aj gólman Sidor si na svoje konto pripisuje veľmi dôležitý zákrok. Tentokrát predviedol dobrý švih svojou ľavou rukou, kde má umiestnenú lapačku. Ňou efektívne zachytil projektil od Ďuriša, ktorý pálil z pravej strany.
     
    10:51
    A bude sa opäť vylučovať. Na dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť Žilinčan Tomáš Brcko, ktorý sa previnil podrazením protihráča v medzikruží pred svojou bránou.
     
    11:22
    Balán sa dostal k puku na pravom kruhu a následne to skúsil sám. To mu však nevyšlo, no jeho delovka minula ľavý horný roh žilinskej brány len o niekoľko centrimetrov.
     
    11:54
    Dávid Buc sa veľmi dobre presúval po ľavej strane a následne našiel v medzikruží nebráneného Vaica. Ten pálil z prvej, no gólman Žigárdy sa nenechal prekonať a puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    12:10
    Leško predviedol Bucovi veľmi dobrý obranný zákrok, keď ho odstavil v rýchlom korčuľovaní po ľavej strane. . Toho pritlačil k mantinelu a následne puk vyhodila až ku gólmanovi Sidorovi.
     
    12:45
    Buc sa opäť natlačil pred žilinskú bránu z ľavej strany a skvelou prihrávkou chcel nájsť Vaica alebo korčuľujúceho Stalsa. Ani jeden z nich však gólmana Žigárdyho prekonať nedokázal. Tomu však výrazne pomohli aj žilinskí obrancovia.
     
    13:15
    Z pravej strany tentorkát tvrdo zakončoval Peter Kopecký, no gólman Sidor si zanechal chladnú hlavu a puk zachytil medzi svojími pozornými betónmi!
     
    13:38
    Parker Stanfield to tentokrát vymyslel naozaj nádherne! Cez stred sa priblížil ku žilinskej bráne, následne zadovkou poslal puk k Paločkovi. Ten tvrdo vystrelil, no gólman Žigárdy puk po dobrom reflexe zachytil vo svojej lapačke!
     
    14:16
    Hvila úpenlivo bojoval o puk na pravej strane, no napokon bol neúspešný. Od puku ho odstavil pozorný Leško, ktorý poslal Žilinčanov do útoku.
     
    14:55
    Z hranice pravého kruhu to tentokrát skúšal Dávid Árvay, no gólman Sidor napokon zasahovať nemusel. Puk ešte pred ním zblokoval na zadný mantinel jeden z popradských obrancov.
     
    15:20
    Stals si tentokrát mierne nerozumel so Smotrilom. Do pásma sa dostal skôr ako puk, a tak čiarový rozhodca Smotrilu okamžite zastavil. Pískal sa jasný ofsajd.
     
    15:42
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Samuel Takáč, no gólman Žigárdy zasahovať nemusel. Takáčova delovka napokon skončila len na pleksiskle za žilinskou bránou.
     
    16:15
    Domáci štvrtý útok sa dostal do skvelej gólovej šance! Stanfield sa veľmi dobre presúval v prečíslení po pravej strane a následne prihrával na nebráneného Takáča. Ten však napokon minul odkrytú žilinskú bránu.
     
    16:38
    A bude sa opäť vylučovať. Popradčania si zahrajú presilovú hru, keď si na trestnú lavicu hostí odišiel sadnúť Rober Krajči za filmovanie.
     
    16:48
    Poprad dal gól!
    Popradčania okamžite využívajú túto početnú výhodu! Po skvelej prihrávkovej kombinácii domácich si Žilinčania neustrážili priestor pred svojím gólmanom. Po skvelej prihrávke od Kovačeviča z pravej strany sa k puku naľavo od brány hostí dostal MICHAEL VANDAS, ktorý už nezaváhal a bezproblémovo prekonal bezmocného Žigárdyho. Asistenciu si pripisuje Sabahudin Kovačevič.
     
    17:25
    Po dobrom nahodení puku na žilinskú bránu od Devečku sa k nemu snažil dostať Stals, no ten bol na tento puk prikrátky. Žigárdy ho radšej pokryl svojou lapačkou.
     
    17:58
    Domáci "kamzíci" sú očividne poriadne nabudení, no momentálne sa im strelecky nedarí. Puk síce držia v útočnom pásme, kde si ho však často nepresne prihrávajú.
     
    18:20
    Takáč nahodil puk na bránu hostí z ľavej strany, následne sa ho snažil ešte tečovať Paločko, no to mu nedovolili žilinskí obrancovia. Následne sa Žigárdy dostáva k puku a vyhadzuje ho.
     
    18:58
    Žilinčania sa nakrátko usadili v útočnom pásme, no nedokázali tam vykúzliť niečo zaujímavé. Popradčania sa následne dostali k puku a okamžite útočia.
     
    19:27
    Popradčania si mierne neporozumeli v rozohrávke a puk napokon skončil až za žilinskou bránou. Čiaroví rozhodcovia hneď pískajú zakázané uvoľnenie.
     
    19:58
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Tentokrát svojím betónom úspešne zneškodnil strelu od Brcka, ktorý pálil z ľavej strany.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách. Ten sa popradským zimným štadiónom viezol hlavne v úvode dvadsaťminútovky. Následne mali domáci k dispozícii niekoľko početných výhod, dokonca aj jednu o dvoch mužov, no napokon sa domáci presadili až v 17. minúte, keď sa po skvelej prihrávke od Kovačeviča k puku dostal Michael Vandas, ktorý zasunul puk za chrbát bezmocného gólmana Žigárdyho. Výrazne však treba pochváliť oboch gólmanov, ktorí v kľučových momentoch podržali svoje tímy a takmer neinkasovali.

    Podarí sa Žilinčanom v tomto dôležitom súboji o play-off zabrať a vyrovať alebo si gólman Sidor udrží čisté konto aj v druhej tretine?
    Druhá tretina začína približne o 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:08
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine síce vyhral Balán, no následne o puk prišiel. Poslal ho presne k hosťujúcim hráčom, ktorí ihneď zaútočili. Tvrdá strela z pravej strany od Vargu bola však zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    20:38
    Po pravej strane sa tentokrát veľmi dobre presúval Árvay, no napokon ani on neuspel. Jeho prízemná strela skončila len na zadnom mantineli napravo od domácej brány.
     
    20:53
    Stanislav Balán si chcel svojím rýchlym pohybom vycvičiť gólmana Žigárdyho, no napokon sa mu to nepodarilo. Po dobrých pohyboch za žilinskou bránou chcel Balán puk spoza brány zasunúť do žilinskej siete, no Žigárdy sa dobre premiestnil a ustrážil si svoju pravú žŕdku.
     
    21:25
    Popradčania sa opäť snažili presadiť, no napokon sa im to nepodarilo. Po nepresnej prihrávke od Kovačeviča sa k puku dostali len žilinskí obrancovia.
     
    21:58
    Stals si tentokrát dovolil naozaj dosť! Dostal sa k puku na modrej čiare a následne sa preštrikoval cez troch Žilinčanov až pred žilinskú bránu. Naľavo od nej ho však odstavil pozorný Leško.
     
    22:05
    Po ľavom krídle tentokrát dobre korčuľoval Sýkora a následne tvrdo zakončil, no jeho delovka napokon minula cieľ a skončila len na zadnom mantineli naľavo od popradskej brány.
     
    22:34
    Popradčania boli mierne pritlačení, no následe sa k puku dostal pozorný Kurali, ktorý ho napokon vyhodil cez všetky čiary. Pískal sa zakázané uvoľnenie.
     
    22:59
    Z ľavej strany to skúšal Stanfield, no jeho sympatické zakončenie bolo napokon neúspešné. Gólman Žigárdy puk videl a betónmi ho zblokoval do bezpečia.
     
    23:21
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Vandas, ktorý získal skvelú prihrávku od Balána, no napokon bol neúspešný. Nedokázal prekonať pozorné Žigárdyho betóny.
     
    23:35
    Poprad dal gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! STANISLAV BALÁN zinkasoval puk na pravej strane od Vandasa, následne sa natlačil pred žilinskú bránu a položil si na ľad gólmana hostí. Po malej chvíli bolo niekoľko hráčov pred Žigárdym a Balán si švihom z ľavej strany vybojoval gól do polodkrytej brány. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Marcel Šterbák.
     
    24:20
    Žilinčania sa snažia rýchlo odpovedať, no nedarí sa im. Tentokrát uviedli do hry ďalšie nedorozumenie v rozohrávke a následný ofsajd, ktorý posúva vhadzovanie do stredného pásma.
     
    24:59
    Z ľavej strany tentokrát pálil Ľubomír Vaic, no gólman Žigárdy nenechal nič na náhodu a puk úspešne zachytil na svojej výstroji.
     
    25:18
    Krajči tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho strelecký pokus zblokoval ešte pozorný Kurali, ktorý následne poslal svojich spoluhráčov do útoku.
     
    25:44
    Róbert Krajči tentokrát nahodil puk pred domácu bránu z pravej strany. Tam sa ho snažil tečovať Kokavec, no ten bol napokon faulovaný. Paločko si odchádza sadnúť na dve minúty za hákovanie.
     
    26:20
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Tomáš Brcko, no jeho strelecký pokus gólman Sidor so šťastím a s pomocou svojich obrancov následne poslal na zadný mantinel.
     
    26:45
    Tak Popradčania predvádzajú svoju ofenzívnu silu aj v oslabení. K puku sa v medzikruží dostal Vandas, ten tvrdo zakončil, no gólman Žigárdy jeho delovku zblokoval svojími betónmi.
     
    27:20
    Poprad dal gól!
    Ležerný výkon Žilinčanov v presilovej hre sa im poriadne vypomstil. K puku sa na pravej strane dostal DÁVID BUC, ktorý si z pravej strany nakorčuľoval až k žilinskej bráne a skvelým švihom prekonal bezmocného gólmana Žigárdyho. Ten sa snažil puk zachytiť vo svojej lapačke, no napokon bol jeho reflex príliš pomalý. Popradčania teda skórovali v oslabení. Asistenciu si pripísal Jaroslav Jabrocký.
     
    27:20
    Žilinský tréner Slavomír Chlebec si vyžiadal oddychový čas!
     
    27:50
    Popradčania hrajú už v plnom počte. K puku sa na ľavej strane dostal Dlouhý, následne prihrával na pravú stranu, kde stál Drevenák, no ten nedokázal puk zachytiť. Ten sa dostal až k Žigárdymu, ktorý ho radšej ukryl pod svojou lapačkou.
     
    28:15
    Valášek si nakorčuľoval do medzikružia a tvrdo vypálil, no napokon si to odnieslo len pleksisklo za popradskou bránou, ktoré sa našťastie nerozbilo.
     
    28:58
    Paločko ukázal svoju razanciu a chcel predviesť niečo podobné ako Balán, no následne sa mu to nepodarilo. K strele sa dostal aj Balán, no gólman Žigárdy puk s menšími problémami napokon vyrazil do bezpečia.
     
    29:28
    Ďuriš poriadne napriahol svoju hokejku v medzikruží a následne vypálil, no gólman Sidor puk zvládol a zachytil ho medzi svojími betónmi.
     
    29:58
    Balán sa dostal do skvelého úniku po pravej strane a následne sa snažil strelecky presadiť. Medzi puk a gólmana Žigárdyho však včas nakočuľoval Drevenák, ktorý strelu domáceho útočníka zblokoval do bezpečia.
     
    30:28
    Žilinčania sa snažia ofenzívne presadiť, no nedarí sa im. Tentokrát si mierne nerozumeli a predviedli zbytočné postavenie mimo hry - ofsajd.
     
    30:55
    Žigárdy si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok lapačkou. Tentokrát ňou zneškodnil bekhendové zakončenie Jabrockého, ktorý bol síce tiesnený, no po prihrávke od Buca aspoň takto vystrelil.
     
    31:25
    Buc získal puk od Kloudu za bránou hostí a okamžite ho poslal pred gólmana Žiliny. Tam stál pozorný Jabrocký, ktorý však vypálil len veľmi nedôrazne a Žigárdy jeho projektil zblokoval do bezpečia.
     
    31:59
    Drevenák tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Sidor puk zachytil vo svojej pozornej lapačke. Následne ho však rozohráva do hry.
     
    32:02
    Žilina dala gól!
    Rozohrávka Sidora sa napokon stala osudnou. Jeho spoluhráči stratili puk a Žilinčania z rýchleho prečíslenia skórovali. Od modrej čiary pálil Dlouhý, následne ho pred Sidorom stečoval MILAN DREVENÁK, ktorý nedal popradskému brankárovi šancu. Asistenciu si pripisuje Jan Dlouhý a Oliver Ďuriš.
     
    32:57
    Žilinčania sa stále držia v útočnom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí. Popradčania dobre vykrývajú priestor pred vlastnou bránou.
     
    33:20
    Na rade je ďalšia popradská presilová hra. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Dávid Árvay, ktorý sa previnil faulom kolenom.
     
    33:46
    Poprad dal gól!
    Popradčania napokon využívajú aj túto presilovú hru! Rýchla odpoveď domácich prišla už po necelých dvoch minútach, keď svoju hokejku na modrej čiare napriahol. Ten tvrdo vypálil a pred gólmanom Žigárdym puk ešte stečoval pozorný LUKÁŠ HVILA, ktorý nedal hosťujúcemu gólmanovi šancu. Asistenciu si pripisuje Stanislav Balán.
     
    33:46
    Tréner Žiliny strieda brankárov. Namiesto Štefana Žigárdyho nastupuje do brány Richard Johanes!
     
    34:22
    Vyzerá to tak, že Popradčania vsietili gól, no napokon to mohol byť aj úspešný zákrok gólmana Johanesa. Na rade je porada s videorozhodcom.
     
    34:22
    Gól napokon neplatí!
    Gólman Johanes tak po skvelej kombinačnej akcii Popradčanov, po ktorej pálil Jabrocký predviedol fantastický zákrok, keď roztiahol svoje betóny na celú bránu a tým pravým ho pritlačil k ľadu.
     
    34:32
    Na rade je presilová hra pre Žilinčanov. Na dve minúty si odchádza sadnúť Peter Klouda, ktorý sa previnil nedovoleným podrazením.
     
    35:01
    Brcko tvrdo zakončoval spoza pravého kruhu, no pozorný Vaic puk zblokoval a následne ho vyhodil až ju gólmanovi Johanesovi, ktorý prihráva puk svojím spoluhráčom.
     
    35:41
    Žilina dala gól!
    Popradská defenzíva tentokrát poriadne zaváhala. Po fantastickej krížnej prihrávke od Brcka sa k puku dostal TOMÁŠ SÝKORA, ktorý tak využíva presilovú hru Žiliny. Dobrými pohybmi hokejkou si "vyšachoval" gólmana Sidora a následne ho prekonal strelou popri jeho ľavom betóne. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Brcko a Tomáš Troliga. Trojica Tomášov sa teda presadila.
     
    36:21
    Do dobrej palebnej pozície sa tentokrát dostal Smotrila, no napokon ho od puku odstavil pozorný Dlouhý. Johanes teda zasahovať v tejto situácii nemusel.
     
    36:59
    Vaic sa dobre presúval po ľavej strane a následne tvrdo vystrelil, no gólman Johanes zasahovať nemusel. Vaic pukom netrafil priestor žilinskej brány.
     
    37:39
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany, smerovanej pred bránu Popradu sa napokon k puku dostal pozorný Jáchym, ktorý upokojuje hru a posiela domácich do útoku.
     
    38:21
    A hra sa opäť prerušila. Tentokrát je dôvodom posunutá žilinská brána, do ktorej narazil jeden zo žilinských obrancov, ktorý blokoval Balánové zakončenie.
     
    38:53
    Krajči s Kokavcom nebezpečne napádali popradskú rozohrávku spoza brány, no napokon si s nimi poradil pozorný Balán, ktorý poslal puk cez oboch na modrú čiaru.
     
    39:24
    Balán tentokrát tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Johanes jeho strelu úspešne zblokoval na zadný mantinel. Dobre zakročil svojími pozornými betónmi.
     
    39:55
    Popradčania sú pri puku a predierajú sa cez stredné pásmo. Vyzerá to však tak, že sa už nič vážne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sa vrece s gólmi priam roztrhlo. Mohli sme ich vidieť až päť, keď v prvej polovici druhej tretiny prevažne dominovali domáci hráči. Tí sa najskôr presadili gólom Stanislava Balána v 24. minúte, ktorý si vychutnal celú žilinskú defenzívu z ľavej strany. Následne sa v 28. minúte gólovo presadil Dávid Buc, ktorý predviedol dobrý únik a skvelé zakončenie v oslabení. V 33. minúte však Milan Drevenák počal žilinskú odpoveď, keď domáci nezvládli hru v defenzíve a po strele od Dlouhého nedal Drevenák Sidorovi tečom šancu. V 34. minúte však odpovedal Lukáš Hvila, ktorý pre zmenu stečoval strelu od Stanislava Balána. V 36. minúte znížil na 2:4 z pohľadu Žiliny Tomáš Sýkora, ktorý po skvelej prihrávkovej kombinácii nebránený prekonal Sidora.

    Podarí sa hosťom v tretej tretine vyrovnať alebo si Popradčania vedenie už ustrážia?
    Tretia tretina začína približne o 18:45.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:04
    Aj úvodné vhadzovanie v tretej tretine sa dostalo ku Žilinčanom. Tí sa nakrátko stiahli k svojej bráne a následne sa snažia zaútočiť.
     
    40:44
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval Michael Vandas, no gólman Johanes zasahovať nemusel. Vandasova delovka napokon skončila len na ochrannej sieti.
     
    41:18
    Brcko si tentokrát v strednom pásme nerozumel s Troligom a následne sa títo dvaja hráči zrazili a puk sa dostal do ofsajdovej pozície pre hostí.
     
    41:58
    Hosťujúci Žilinčania sa momentálne nevedia dostať von z obranného pásma. Dlouhý puk poslal po mantineli do stredného pásma, no tam ho zachytili len pozorní domáci.
     
    42:21
    Staňo bol pri puku v obrannom pásme, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Vaic, ktorý ho pritlačil k mantinelu a následne ho od puku odstavil.
     
    42:58
    Paločko sa bleskovým prienikom dostal za bránu hostí a následne zadovkou chcel nájsť Takáča. To sa mu síce podarilo, no napokon bol Takáč neúspešný, keďže takúto prihrávku neočakával.
     
    43:20
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Drevenák, no napokon sa puk odrazil od zadného mantinelu k popradskej bráne. Tam ho pre istotu pod svojou lapačkou prikryl Sidor.
     
    43:56
    Poprad dal gól!
    Popradčania zvyšujú svoj náskok aj v tretej tretine! Vandas sa natlačil pred žilinskú bránu, no následne sa k nemu dostal pozorný Gula, ktorý ho telom odstavil. Vandas však stihol bekhendom nájsť STANISLAVA BALÁNA, ktorý už len zasunul puk za zmäteného Johanesa. Asistenciu si pripisuje Michael Vandas.
     
    44:51
    Jabrocký sa dostal do skvelej gólovej šance v medzikruží, no napokon ani nadvakrát nedokázal prekonať pozorného Johanesa! Ten jeho druhú strelu zblokoval svojím pravým ramenom.
     
    45:19
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Popradčanov. Na dve minúty si odchádza Varga, ktorý sa previnil nedovoleným podrazením.
     
    45:58
    Hvila tvrdo zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Johanes bol v strehu a puk úspešne vyrazil do bezpečia svojou pozornou vyrážačkou.
     
    46:25
    Puk na žilinskú bránu chcel tentokrát nahodiť Vandas, no jeho strieľaná prihrávka napokon skončila len na zadnom mantineli. Popradčania sú však stále v pásme.
     
    46:58
    Od modrej čiary tentokrát pálil Devečka, no gólman Johanes si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Puk vyrazil do bezpečia svojou hrudnou výstrojou.
     
    47:28
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Gula, no gólman Sidor bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    47:44
    Popradský brankár Sidor je momentálne v plnej pernamencii a úspešne likviduje strelecké pokusy hostí. Najskôr zneškodnil Ďurišovu strelu a následne aj delovku Dlouhého.
     
    48:26
    Valášek sa snažil založiť ďalší žilinský útok z vlastnej obrannej tretiny, no napokon mu to nevyšlo. Jeho nahodenie zblokoval pozorný Paločko, ktorý získava puk pre domácich.
     
    48:56
    Vandas poslal puk na zadný mantinel. Tamho chcel dokorčuľovať ešte Hvila, no už sa mu to nepodarilo. K puku sa dostal Leško, ktorý posiela hostí do útoku.
     
    49:12
    Michal Kokavec tentokrát delovo pálil z ľavej strany, no gólman Sidor nám predvádza naozaj skvelý výkon. Kokavcovu strelu zachytil po skvelom semafóre vo svojej lapačke!
     
    49:49
    Michael Vandas sa snažil natlačiť pred žilinskú bránu spoza nej, no napokon sa mu to nepodarilo. Žilinčania ho telom odstavili, no domáci sú stále pri puku.
     
    50:24
    Jarab sa dobre presúval po ľavej strane, no následne pri mantineli narazil na pozorného Devečku, ktorý hosťujúceho hráča od puku odstavil.
     
    50:57
    Jabrocký chcel po úniku cez pravé krídlo nájsť v medzikruží Kloudu, no to sa mu nepodarilo. Klouda puk nezvládol zachytiť a následne sa k nemu dostali len obrancovia hostí.
     
    51:17
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Valášek, no gólman Sidor nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Puk zblokoval svojími betónmi na ochrannú sieť.
     
    51:38
    Smotrila veľmi dobre pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Johanes puk veľmi dobre videl a strelu vyrážačkou vytesnil do bezpečia na zadný mantinel.
     
    52:15
    Drevenák sa snažil s pukom niečo vymyslieť na pravej strane pri mantineli, no tam ho veľmi dobre odstavil pozorný Kurali, ktorý poslal domácich do útoku.
     
    52:56
    Sýkora prenikol zo stredného pásma smerom k popradskej bráne, no napokon bol neúspešný. Od puku ho odstavili pozorní popradskí obrancovia.
     
    53:13
    Pri bočnom mantineli v strednom pásme ostal ležať Žilinčan Patrik Jarab, ktorého nekompromisne zoslal k ľadu popradský útočník Samuel Takáč. Jarab sa napokon pozviechal a pokračuje v hre, no popradský útočník zinkasoval 5minút + do konca zápasu za úder na oblasť hlavy a krku.
     
    53:50
    Varga sa natlačil do rohu ihriska napravo od popradskej brány, no napokon tam nedokázal nič vymyslieť. Vandas sa snažil vyhodiť puk, no následne ho schmatli opäť hostia.
     
    54:20
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Tentokrát zneškodnil delovku od Ďuriša z medzikružia, ktorú zachytil na svojej výstroji.
     
    54:52
    Žilinčania sa dostali von z pásma, no momentálne sú tam zase usadení. Snažia sa niečo vymyslieť, no popradská defenzíva je jasne proti.
     
    55:14
    Sidor opäť skvele! Dobre vyšiel zo svojej brány a delovku od Rúfusa, ktorý pálil od modrej čiary zachytil vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    55:59
    Žilinčania sa momentálne nevedia dostať cez stredné pásmo. Tam im popradský forčeking veľmi dobre odoláva, no "vlci" by sa mali snažiť ešte niečo vymyslieť.
     
    56:44
    Po dobrej prihrávke od Brejčáka sa k puku dostal Juris Stals, ktorý ho bekhendom úspešne vyhodil až za bránu gólmana Johanesa. Sidor zatiaľ bez inkasovania v tejto nevýhode.
     
    57:15
    Žilinčania sú stále usadení v útočnom pásme, no naozaj sa im nedarí. Ich dôrazu v útočnom pásme chýbajú potrebné zakončenia. Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    57:58
    Z ľavej strany tentorkát zakončoval Valášek, no gólman Sidor puk zblokoval svojou hrudnou výstrojou na zadný mantinel. Popradčania budú čoskoro v pätici.
     
    58:25
    Presadiť sa chcel aj Ďuriš, no gólman Sidor bol zjavne proti, keď puk vytlačil svojou vyrážačkou do bezpečia na zadný mantinel. Domáci hrajú už v pätici.
     
    58:58
    Po úniku cez ľavú stranu dobre zakončoval Smotrila, no jeho strelu gólman Johanes úspešne zblokoval na zadný mantinel. Žilinčania sa však stále snažia.
     
    59:29
    Žilinčanom opäť nevyšla rozohrávka a následne sa k puku dostali Popradčania. Tí nám však predviedli len zakázané uvoľnenie.
     
    59:54
    Lukáš Hvila drží puk v strednom pásme s veľkým prehľadom a vyzerá to tak, že v tomto zápase sa už nič nestane. Žilinčania majú teda po play-off.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa oba tímy snažili, no napokon oveľa lepšie začali domáci, ktorí sa v 44. minúte gólovo presadili zásluhou Stanislava Balána. Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Vandasa a napokon nedal gólmanovi Johanesovi šancu. Hostia mali po faule od Takáča k dispozícii 5minútovú neprerušovanú presilovú hru, no napokon ju nedokázali využiť a do Žiliny tak odchádzajú bez bodov a bez šance na play-off.

    Popradčania získali dôležité tri body a vybojovali si tak dôležitý postup do play-off!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:17:57)

    Branky a nahrávky: 17. Vandas (Kovačevič), 24. Balán (Vandas, Šterbák), 28. Buc (Jabrocký), 34. Hvila (Balán), 44. Balán (Vandas) - 33. Drevenák (Dlouhý, Ďuriš), 36. Sýkora (Brcko, Troliga)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Fabian, Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Jáchym, Dinda, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.
    MsHK Žilina: Žigárdy (34. Johanes) - Brcko, Rúfus, Gula, Árvay, Dlouhý ("C"), Leško, Staňo, Sekáč - Kokavec ("A"), Krajči, Varga - Sýkora, Troliga, Drábek - Drevenák, Ďuriš, Valášek - P. Kopecký, Jarab, Heffernan.

    Rozhodčí: P. Jonák - Návratek, V. Smerek
    bahis siteleri