Pardubice – Sparta 5:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:1 (po s.n.)
Litvínov – Kladno 2:1 (po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 2:3 (po s.n.) | Slavia – Třinec 1:3 (kon.)
Plzeň – Zlín 4:5 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 24.02.2013, 18:15 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí tým tedy v dnešním klání poráží Spartu 5:1. V první třetině poslal Pardubice do vedení dvěmi brankami Martin Bartek. V části druhé přidal nejprve Kočí třetí a Rolinek čtvrtou trefu. Nadšení domácích lehce zchladil snižující Hovorka, ale i tak byl po dvou třetinách stav 4:1. Třetí a poslední část znamenala pouze jednu branku, a tu vsítil Martin Bartek, který tak zaznamenal hattrick. Zásahy brankářů v dnešním utkání: Dušan Salfický (Pardubice) - 21, Marek Pinc (Sparta) - 25. Nejlepší hráči utkání: Martin Bartek (Pardubice) 3+1, Marek Hovorka 1+0 (Sparta). (20:42:09)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Brendl těsně za červenou nahazuje do útočné třetiny, ale tam jsou pouze hráči Sparty Praha.
     
    59:18
    Sparta se sice ještě v útoku snaží, ale tentokrát ji brzdí ofsajd. Po něm se tak vhazuje ve středním pásmu.
     
    58:55
    Nahozený puk do útočné třetiny Pardubic Pinc raději nechal pod lapačkou, a tak se bude zhruba minutu před sirénou vhazovat po jeho pravici.
     
    58:20
    Dominik Pacovský to zkoušel po levé straně hřiště a po kličce vypálil. Přízemní pokus Salfický vyráží s pomocí hole betony mimo.
     
    57:25
    Utkání se již za rozhodnutého stavu pouze dohrává. Obrany už nejsou tak zformované, ale šance teď žádná k vidění nebyla.
     
    56:02
    Slušné šance hostů. Nejprve v poslední chvíli zahrál dobře jeden z domácích beků, ale akce pokračovala na útočnou modrou na Sičáka. Ten ostrou ranou míří jen na zadní mantinel.
     
    55:04
    A ten samý hráč z levé strany pálí na branku. Salfický zasahuje pohotově betony, do kterých puk chytá.
     
    54:45
    Přesilovka jim však moc nevyšla, a tak už je Pacovský na ledě.
     
    54:22
    Domácí se nikam neženou a v pohodě kombinují až po útočnou třetinu.
     
    53:43
    Následně však nevyšla nahrávka zadáků na modré a puk se dostal do středního pásma. Po něm jsou domácí v ofsajdu.
     
    53:08
    Po Starého nahrávce cpal puk do brankoviště Rolinek, ale nepříliš přesně, a tak je Pinc bez práce. Domácí přesto zůstávají v útočné třetině.
     
    52:46
    Přesilovka pro Pardubice. Za podražení v útočné třetině je vyloučen a odeslán na trestnou lavici Dominik Pacovský.
     
    51:35
    Netrvalo to však dlouho a Zohorna mohl od levého mantinelu zakončit. Táhlý pokus z jeho hole jde nad Pincovu klec. Po následném protiútoku hostů se bude vhazovat po levici Dušana Salfického.
     
    51:01
    Útok Pardubic centroval z pravé strany do brankoviště Tomáš Zohorna, jenže nikoho ze spoluhráčů nenašel, a tak se musí vrátit do zadních řad.
     
    49:54
    Krásnou nahrávkou od levého mantinelu se ukázal Ton, který před brankou přesně našel Hlinku. Zkušený forvard Sparty zakončoval dokonce ve dvou případech, jenže Salfický u levé tyče byl připraven a skvěle chytá.
     
    48:52
    Po nahození Benáka do útočné třetiny o puk bojoval v rohu kluziště Somík. Ten však byl dobře napadán a k zakončení se tak nikdo v červeném dresu Pardubic nedostal.
     
    47:01
    Brejk domácích dva na jednoho mohl skončit lépe, než nepřesnou nahrávkou Kousala. Z dobré pozice ještě vracel puk na Buchteleho, jenže ten už se ho díky dobrému zákroku jednoho z hostujících beků nedostal.
     
    46:43
    Dobře hrající bek hostů Milam najel podél pravého mantinelu po přihrávce od Brože do útočného pásma, kde ihned pálil. Salfický zasahuje jistě lapačkou.
     
    45:49
    A další možnost hostů. Jaroslav Hlinka dobře zabojoval v útočné třetině a v její pravé části se dostal k puku. Následně našel v mezikruží volného Tona, který bez přípravy pálí těsně vedle!
     
    44:52
    Sparta v šanci! Na levé straně kluziště se do zakončení cpal agilní Marek Hovorka. Na Salfického vypálil, jenže byl až v moc těžkém úhlu, a tak trefuje pouze výstroj domácího brankáře.
     
    44:23
    Gawryletz sice nahodil do středního pásma razantně, ale jeden z jeho spoluhráčů dokázal zpracovat a nahrát do levého křídla. Tam Rolinka čistým hitem uzemnil Troy Milam.
     
    42:57
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Čepice na led, MARTIN BARTEK dává hattrick, 5:1! Po vhazování před Pincem se puk dostal na Kočího, který nádherně našel ve středu hřiště na malý moment volného Barteka. Slovenský snajpr si puk připravil a následně prudce propálil bezmocného Pince, a tak vstřelil již pátou branku ve druhém zápase. Asistence: Václav Kočí.
     
    42:48
    Další icing Sparty v úvodu třetí třetiny opět dostává hru před Pince. Tam se bude po jeho pravici vhazovat.
     
    42:17
    Velká šance Pardubic! Radil zpoza branky našel zcela volného Tomáše Noska, který zkoušel sám před Pincem zakončit bekhendem po bleskurychlém blafáku. Puk mu však sjel z hole, a tak míří mimo.
     
    41:39
    Hosté v zakázaném uvolnění po nepřesné nahrávce Simona na levé křídlo. Vhazuje se po pravici Marka Pince.
     
    41:12
    Gawryletz nedokázal na pravé straně hřiště vyhodit přes Brože a Sparta hrozila. Konkrétně Milamem, jehož nebezpečná rána skončila těsně vedle Salfického klece.
     
    40:37
    Domácí mladík příliš nevymýšlel a táhlou ranou na vyrážečku zkoušel Pince jednoduše propálit. Brankář Sparty ale byl připraven a celkem snadno vyráží mimo.
     
    40:37
    Buchtele v jasné šanci hákován, a tak uvidíme trestné střílení!
     
    40:22
    Po vhazování pálil pohotově Vašíček, ale Pinc skvěle vyrazil mimo svou klec.
     
    40:16
    Sičák hledal na pravé straně nahrávkou o mantinel najíždějícího Hlinku, ale ten puk nezastavil, a tak tu máme v úvodu třetí třetiny zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už to vypadalo na ničím neposkvrněnou třetinu domácích Pardubic, jenže Sparta byla proti. Domácí tým si ve druhé třetině vytvořil řadu velkých příležitostí a vstřelil i dvě branky. Na 3:0 nejprve zvyšoval v přesilovce Kočí, aby v pokračující výhodě upravil na rozdíl čtyř branek Rolinek. Sparta snížila pár vteřin před sirénou, když se trefil taktéž v přesilové hře Marek Hovorka. Střely na branku: Pardubice - 15 (celkem 26), Sparta - 6 (celkem 13). Třetí část pravděpodobně začne v 20:03.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté v samém závěru druhé třetiny snižují na rozdíl tří branek! Na levém kruhu byl osamocen zatím snad nejlepší hráč hostí MAREK HOVORKA, který táhlým pokusem přesně trefuje levý roh Salfického branky. Brankář Pardubic toho moc neviděl, a tak i proto inkasuje. Asistence. Jaroslav Hlinka a Dominik Pacovský.
     
    39:15
    Troy Milam dostal slušně nabito od pravého mantinelu, jenže jeho pohotová rána letí do rohu kluziště.
     
    38:55
    Pardubický tým se zatím brání dobře a vyhazuje již druhý puk z vlastní třetiny.
     
    38:27
    Znovu pálil Krstev, ale i teď branku netrefil. Rána měla už lepší parametry, ale mezi tři tyče se nevešla. Následně si hosté vyzkoušejí výhodu přesilové hry, když na dvě minuty odchází na trestnou lavici Václav Kočí, který pyká za držení protihráče.
     
    37:58
    Krstevova rána od levého mantinelu byla sice v brankovišti tečována, ale mimo Salfického klec. Sparta i tak zůstává u puku.
     
    37:47
    Přes Brožem stačil z branky vyjet Salfický, který místo riskantní rozehrávky raději přikrývá kotouč pod lapačku. Následně se bude vhazovat po pravé ruce domácího brankáře.
     
    37:20
    Sparta má v obraně velké okénka, čehož mohl využít po dobré nahrávce Radila jeho útočný druh Buchtele. Z levé strany ale pálil pouze do lapačky připraveného Marka Pince, který i přes čtyři obdržené branky nechytá vůbec zle.
     
    37:01
    Ďaloga posunul puk na vrchol kruhů a ihned se vydal Pincovi clonit. Ránu Pavla Brendla ale i tak hostující brankář viděl a lapačkou ji i chytá.
     
    36:28
    Sparta se následně dostala do ofsajdu, a tak se vhazuje ve střední třetině burácející ČEZ Areny.
     
    35:49
    Hostující tým po delší době zahrozil akcí po pravé straně. Jejím režisérem a hlavním protagonistou byl Marek Hovorka, ale úspěchem nekončí. Salfický ostrou dělovku vyráží nad svoji klec.
     
    34:54
    V ČEZ Areně mohlo být ještě veseleji. Rozebraná obrana Sparty nedokázala reagovat na druhý útok domácích a Lukáš Radil byl na levé straně v obrovské šanci. Pinc už skoro ležel v brance, jenže domácí útočník pálí neuvěřitelně nad.
     
    34:24
    Pardubice právě vstřelily branku!
    I pokračující přesilovka domácích je využita, máme tu stav 4:0! Starý našel na levé straně útočné třetině napřáhnutého Gawryletze, který sice bombou bez přípravy branku netrefil, ale i tak se ČEZ Arena o pár vteřin později raduje. Puk se totiž šťastně odrazil od zadního mantinelu do brankoviště, kde jej TOMÁŠ ROLINEK s trochou štěstí dotlačil do sítě. Asistence: Travis Gawryletz a Jan Starý.
     
    33:48
    Až teď! Gawryletz místo střely od modré nahrál na Starého, který z pravé strany zkoušel překvapit Pince zakončením na přední tyč. Bývalý brankář Vítkovic či Liberce však dokázal vyrazit.
     
    33:36
    Tým Miloše Říhy pokračuje v jednoduché přesilovce pět na čtyři, ale do dalších šancí se zatím nedostal.
     
    33:15
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Dlouhou kombinaci domácích v přesilové hře pálil z pravé strany na Pince Bartek. Hostující brankář prudkou dělovku vyrazil na levou stranu, kde měl spoustu času zakončit do odkryté klece zadák VÁCLAV KOČÍ. Domácí tým tak v dvojnásobné přesilové hře utíká Spartě na rozdíl tří branek. Asistence: Martin Bartek a Jiří Cetkovský.
     
    32:32
    Brejk domácích šel na levou stranu na Píšu, který však byl hákován Hanzlíkem, a tak si domácí zahrají celkem dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    31:58
    Nepovedená přesilovka hostů právě skončila. Cetkovského podrazil Petr Gřegořek, a to znamená trest. Půl minuty se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    31:15
    Mocek zastavil puk putující podél mantinelu a rychlým výhozem posílá Spartu pryč z útočné třetiny. Domácí se zatím skvěle brání.
     
    30:29
    Sparta si svoji první přesilovku večera zahraje krátce po polovině utkání. Václav Benák hákoval ve vlastní třetině, a tak si odchází odpočinout za tento prohřešek na trestnou lavici.
     
    29:36
    Pro Buchteleho nadějnou akci neměl pochopení Pinc, který skvělým zákrokem vyrážečkou posílá puk na zadní mantinel. Sparta zahrozila Brožem, jenž ujížděl na branku z pravé strany. Prudkou ránu sice Salfický propustil za svá záda, jenže puk doskotačil znovu jen pár centimetrů od branky.
     
    28:27
    Rachůnek dobře najel do útočné třetiny a přízemním pokusem nahazoval na Salfického. Puk se bez teče projel jen velmi těsně mimo domácí klec.
     
    27:27
    Tlak Pardubic v útočné třetině zkoušel proměnit v zakončení Nosek. Ten si u zadního mantinelu velmi šikovně obhazoval obránce, ale trik mu s trochou smůly nevyšel.
     
    27:08
    Sparta již následně hraje v plném počtu a Karel Pilař rovnou zůstal na ledě. Po přerušení se vhazuje před Pincem.
     
    26:55
    Odpovědnost vzal na svá bedra Somík, který z levé strany odvážně projel až před Pince. V dobré situaci už brankář hostí skoro ležel na ledě, ale i tak dokázal skvěle zasáhnout lapačkou.
     
    26:29
    Teď už to s domácími vypadalo nadějněji, ale Pinc drží. Střílel prakticky jenom Martin Bartek, ale neuspěl. Dorážku Cetkovský do branky nedostal.
     
    25:59
    A ani po necelé minutě přesilovky se Pinc zákroku nedočkal. Sparťanům se daří vyhazovat a pozorně bránit modrou čáru.
     
    25:27
    Přesilovka Pardubic nezačíná příliš slavně, po pár vteřinách tu máme domácí ofsajd, po kterém se vhazuje ve střední třetině.
     
    25:03
    První vyloučení dnešního utkání udělují sudí hostům. Karel Pilař dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    24:45
    Nepřesnou pasáž hry, kdy chyba střídala chybu zlomil až Bartek. Ten nejprve z levé strany zkoušel příklepem překonat Pince ranou mezi betony a posléze pálil i z druhé strany, jenže v ani jednom případě neuspěl. Druhý projektil se do branky nedostal a končí mimo.
     
    23:54
    Nosek v domácím brejku zkusil individuální cestu a kličkou se zkoušel prosadit přes Milama. Ten jej však dobře dohrál a získává puk pro Spartu.
     
    23:17
    Starý velmi chytře uvolnil na levé křídlo Pavla Brendla, který z něj nebezpečně zahrozil. Jeho prudkou ránu švihem Pinc lapačkou dostal na horní síťku vlastní branky. Vhazuje se tak po levici hostujícího brankáře.
     
    22:40
    Brendlova dělovka z pravé strany končí mimo Pincovu klec. Následně domácí dělají zakázané uvolnění, které stěhuje hru před Salfického.
     
    21:34
    Vašíček nevyhodil třetiny a pro domácí to mohlo mít nepříjemné důsledky. Ránu Simona tečoval jeden z jeho spoluhráčů tělem nad Salfického klec.
     
    20:49
    Troy Milam po vyhraném vhazování posunul na Gřegořeka, který sice ihned pálil, ale rána mu nevyšla tak, jak si představoval, a tak Salfický zasahovat nemusí.
     
    20:19
    Sparta začíná aktivně. Nejprve pálil po individuální akci Dominik Pacovský, po něm i Hlinka, ale ten branku z mezikruží netrefil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvod první třetiny sice patřil spíše hostům, jenže do vedení šli Pardubice. Tým manažera Říhy se do něj dostal v 11. minutě, kdy se krásnou individuální akcí ukázal Bartek. Zakončení bekhendem Pinc nedokázal betony zastavit, a tak to bylo 1:0. 14. minuta přinesla branku s číslem dvě. A opět ji vsítil Martin Bartek, který z těžké pozice vypálil přes bránící hráče Sparty a puk se po teči snesl za záda překvapeného Pince. Hostující tým po dvou brankách nedokázal reagovat, a tak si na jeho případnou odpověď musíme počkat do části druhé. Střely na branku: Pardubice - 10, Sparta - 7. Druhá třetina začne v ČEZ Areně asi v 19:06.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Další práci pro hostujícího brankáře přichystala třetí formace Pardubic. Starého nahození od levého mantinelu Pinc pouze vyrazil, ale dorážející Rolinek nebyl v ideální pozici, a tak brankář Sparty chytá.
     
    18:42
    Pinc svým vyhozením našel pouze hokejku jednoho z domácích, ale byla to Sparta, která šla za pár vteřin do útoku. Bahenského však skvěle dojel Radil a dobrým obranným zákrokem získává puk pro svůj tým.
     
    18:13
    Sičákovo nahození ze střední třetiny Salfický bezpečně ukryl do výstroje. Vhazování po pravé ruce domácího brankáře bude následovat.
     
    17:57
    Z ničeho nic byl v dobré pozici Jiří Cetkovský, ale než se stačil zorientovat, tak o ni přišel, a tak z toho nic extra nebezpečného není.
     
    17:49
    Další šanci Pardubic vezl ze středního pásma Radovan Somík. Domácí kapitán za modrou zamíchal s kotoučem a vypálil, jenže rána letí po teči vysoko nad. Vhazovat se bude po levici Marka Pince.
     
    16:36
    Málem tu byla třetí branka. Nahozený kotouč jednoho z domácích hráčů se nečekaně odrazil před branku a Pinc, který pro něj vyjížděl za branku mohl být překonán. Brendl však pod tlakem dotírajících hostů nedokázal zakončit přesně a míří mimo!
     
    15:25
    Kočí zastavil průnik třetí formace hostů a podél hrazení vyhodil do středního pásma. Tam se k puku dostal Cetkovský, který si jej nohou přikopl, ale následně jej kuriózně posílá do zámezí. Vhazovat se tak bude ve střední třetině.
     
    14:02
    Tenkrát zkusil z levé strany překvapit Salfického nečekaným zakončením z těžkého úhlu, jenže domácí brankář si poradil na jedničku. Puk mu se štěstím narazil do betonu a následně jej přikrývá lapačkou.
     
    13:37
    V další obrovské šanci Pardubic byl Radil, jenže Pinc skvěle chytá lapačkou. Ve velkém hluku úplně zaniknul hvizd sudího, který signalizuje ofsajd, a tak bylo vzrušení zbytečné.
     
    13:17
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí tým zvyšuje své vedení druhou brankou! Benákovo nahození z těžkého úhlu Pinc pouze vyrazil do pravé strany, kde stál MARTIN BARTEK. Ten zkusil Pince překonat ranou z otočky a k překvapení všech se tak stalo. Tečovaný puk vyletěl do vzduchu a zapadl za záda překvapeného brankáře Sparty Praha. Asistence: Václav Benák.
     
    12:24
    Mocek nevyhodil ze třetiny a doslova namazal na Jánského. Ten příliš dlouho váhal s nápřahem, a tak jej o puk skvělým obranným zákrokem obral Tomáš Nosek.
     
    11:43
    Domácím branka logicky vliva optimismus do žil a útočí i nadále. Starého ráně z levého křídla ale chybělo k úspěchu celkem dost.
     
    10:44
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Jenže do vedení jdou domácí! MARTIN BARTEK se krásně prosmýkl podél levého mantinelu, najel před Pince a přízemní ranou bekhendem posílá HC ČSOB Pojišťovnu do vedení 1:0. Slovenský střelec předvedl krásnou individuální akci, a tak otevřel brankový účet večera. Bez asistence.
     
    09:48
    Dominik Pacovský zakončoval prudkým projektilem z levé strany, ale branku Salfického přestřelil. Přesto to je Sparta, která je zatím v zaplněné ČEZ Areně aktivnějším celkem.
     
    08:44
    Pardubické zakončení vyprodukoval z levé strany Rolinek, jenže pálil z velmi těžkého úhlu, a tak Pinc v pohodě vyrazil. Dorážky se již domácí tým díky dobré práci defenzívy Sparty nedočkal
     
    08:26
    Philipp nejprve netrefil puk ideálně a poté ho jen tak lehce posunul po ledě na Salfického. Ten pomalý touš zastavil a raději jej ukrývá pod lapačku. Sparta tak zůstane v útočné třetině.
     
    08:04
    Píša zahrál v těžké situaci, kdy k padajícímu puku v útočné třetině přijížděl Broš dobře, ale pro domácí to znamená icing. Vhazuje se po pravici Salfického.
     
    07:31
    Dvě zakončení si připsala i Sparta. V prvním případě pálil Petr Ton, ale Salfický reflexivně vyrazil. Druhé zakončení z pravé strany domácí brankář ukryl do výstroje.
     
    07:06
    Somík v útočné třetině chytře objel branku a zpětnou nahrávkou oslovil Barteka. Slovenská spolupráce branku nepřinesla, jelikož druhý jmenovaný pálil bez přípravy mimo Pincovu klec.
     
    06:40
    Dluhou pasáž bez přerušení končí až hráči Pardubic, kteří vyhazují na zakázané uvolnění, po kterém se bude vhazovat po pravici brankáře Salfického.
     
    06:04
    Přibyl se slušně uvolnil u levého mantinelu, jenže jeho spoluhráč z útoku Simon se k zakončení díky dobré práci domácí defenzívy nedostal.
     
    04:24
    Po pár vteřinách tu byla slušná příležitost domácích. Z levé strany se dobře dostal před hráče Radil a před Pincem hledal Kousala. Ten však na puk bohužel pro tým Miloše Říhy nedosáhl.
     
    03:42
    Elitní formace hostů teď motala domácí hráče v útočném pásmu, jenže zakončení nevyprodukovala, a tak jdou do útoku Pardubice. Akci založil z rohu kluziště Somík.
     
    03:07
    Bartek si sice odstavil Krsteva, jenže puk si nepohlídal, a ten tak končí na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Dušana Salfického.
     
    02:37
    Po nahození z levé strany vložil do rány hůl Bartek. Pinc však může být v klidu, jelikož jde teč vysoko nad a končí v ochranné síti.
     
    01:41
    O pár vteřin později už tu byla šance Sparty z kategorie vyložených. Brejk dva na jednoho se dostal na pravou stranu na Marka Hovorku, který však bohužel pro hosty nedokázal trefit odkrytou branku a trefuje přesouvajícího se Salfického, jenž skvěle vyrazil. Zaplněná ČEZ Arena odměňuje jeho zákrok aplausem.
     
    01:30
    Domácí odpověď přichystal z pravé strany Rolinek, ale Pinc skvěle vyrazil mimo svou branku.
     
    00:40
    Hosté začínají utkání prvním zakončením z hole Petra Tona. To však Salfického neohrozilo, když končí na zadním plexiskle. Odražený touš odkopl Kočí do rohu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický (Růžička) – Kočí, Benák, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Mocek – Bartek, Cetkovský, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Brendl, Rolinek, Starý – Zohorna, Nosek, Semorád.

    Manažer: Miloš Říha Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman

    HC Sparta Praha: Pinc (Melicherčík) – Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Hanzlík, Hunkes, Krstev – Pacovský, Hlinka, Ton – Hovorka, Broš, Tenkrát – Simon, Přibyl, Rachůnek – Jánský, Bahenský, Forman.

    Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Jelínek, Svoboda.
     
    Pro domácí to je dnes poslední utkání základní části v domácí ČEZ Areně, v úterý ji zakončí ve Zlíně. Sparta končí doma s Kometou Brno a poslední souputník v boji o předkolo play off, tedy Vítkovice hrají po dnešním domácím utkání s Chomutovem v úterý v Liberci.
     
    Po prohře z minulé neděle už to s týmem Miloše Říhy a jeho ambicemi na postup do předkola play off vypadalo zle nedobře. Aktuální mistr však posléze vyhrál doma s Třincem a v pátek po nervydrásajícím průběhu i v Brně. Na postup do předkola však Pardubice potřebují ještě vybojovat alespoň o bod více než jeden z dvojice HC Vítkovice a HC Kometa Brno. Domácím se ale na Spartu v poslední době nedaří, když prohráli poslední čtyři vzájemné zápasy.
     
    Sparta Praha přijíždí jako čtvrtý tým Tipsport extraligy. Po matném startu do sezony převzal velitelské kormidlo dobře známý Josef Jandač a jeho metody fungují. Pražané předehrávali 50. kolo již v úterý a v domácím prostředí na ně nestačil celek Vítkovic, který odjížděl s prohrou 4:2. Sparta sice má na čtvrtém místě klidné spaní, ale pouze relativně. Z páté přičky se na ni tlačí ve skvělé formě hrající Litvínov a šestý Třinec na ni ztrácí tři body.
     
    Hezký den z Pardubic! Domácí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice dnes přivítá ve svém posledním domácím utkání základní části HC Spartu Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 11. Bartek, 14. Bartek (Benák), 34. Kočí (Bartek, Cetkovský), 35. Rolinek (Gawryletz, Starý), 43. Bartek (Kočí) - 40. Hovorka (Hlinka, Pacovský)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Kočí, Benák, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Mocek – Bartek, Cetkovský, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Brendl, Rolinek, Starý – Zohorna, Nosek, Semorád.

    Manažer: Miloš Říha Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman

    HC Sparta Praha: Pinc (Melicherčík) – Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Hanzlík, Hunkes, Krstev – Pacovský, Hlinka, Ton – Hovorka, Broš, Tenkrát – Simon, Přibyl, Rachůnek – Jánský, Bahenský, Forman.

    Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Jelínek, Svoboda

    Diváci: 10065
    bahis siteleri