Pardubice – Sparta 5:1 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:1 (po s.n.)
Litvínov – Kladno 2:1 (po s.n.) | K. Vary – Motor ČB 2:3 (po s.n.) | Slavia – Třinec 1:3 (kon.)
Plzeň – Zlín 4:5 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 24.02.2013, 18:15 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:46
    Přesilovka pro Pardubice. Za podražení v útočné třetině je vyloučen a odeslán na trestnou lavici Dominik Pacovský.
     
    49:54
    Krásnou nahrávkou od levého mantinelu se ukázal Ton, který před brankou přesně našel Hlinku. Zkušený forvard Sparty zakončoval dokonce ve dvou případech, jenže Salfický u levé tyče byl připraven a skvěle chytá.
     
    47:01
    Brejk domácích dva na jednoho mohl skončit lépe, než nepřesnou nahrávkou Kousala. Z dobré pozice ještě vracel puk na Buchteleho, jenže ten už se ho díky dobrému zákroku jednoho z hostujících beků nedostal.
     
    45:49
    A další možnost hostů. Jaroslav Hlinka dobře zabojoval v útočné třetině a v její pravé části se dostal k puku. Následně našel v mezikruží volného Tona, který bez přípravy pálí těsně vedle!
     
    42:57
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Čepice na led, MARTIN BARTEK dává hattrick, 5:1! Po vhazování před Pincem se puk dostal na Kočího, který nádherně našel ve středu hřiště na malý moment volného Barteka. Slovenský snajpr si puk připravil a následně prudce propálil bezmocného Pince, a tak vstřelil již pátou branku ve druhém zápase. Asistence: Václav Kočí.
     
    42:17
    Velká šance Pardubic! Radil zpoza branky našel zcela volného Tomáše Noska, který zkoušel sám před Pincem zakončit bekhendem po bleskurychlém blafáku. Puk mu však sjel z hole, a tak míří mimo.
     
    40:37
    Domácí mladík příliš nevymýšlel a táhlou ranou na vyrážečku zkoušel Pince jednoduše propálit. Brankář Sparty ale byl připraven a celkem snadno vyráží mimo.
     
    40:37
    Buchtele v jasné šanci hákován, a tak uvidíme trestné střílení!
     
    39:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté v samém závěru druhé třetiny snižují na rozdíl tří branek! Na levém kruhu byl osamocen zatím snad nejlepší hráč hostí MAREK HOVORKA, který táhlým pokusem přesně trefuje levý roh Salfického branky. Brankář Pardubic toho moc neviděl, a tak i proto inkasuje. Asistence. Jaroslav Hlinka a Dominik Pacovský.
     
    38:27
    Znovu pálil Krstev, ale i teď branku netrefil. Rána měla už lepší parametry, ale mezi tři tyče se nevešla. Následně si hosté vyzkoušejí výhodu přesilové hry, když na dvě minuty odchází na trestnou lavici Václav Kočí, který pyká za držení protihráče.
     
    37:20
    Sparta má v obraně velké okénka, čehož mohl využít po dobré nahrávce Radila jeho útočný druh Buchtele. Z levé strany ale pálil pouze do lapačky připraveného Marka Pince, který i přes čtyři obdržené branky nechytá vůbec zle.
     
    34:54
    V ČEZ Areně mohlo být ještě veseleji. Rozebraná obrana Sparty nedokázala reagovat na druhý útok domácích a Lukáš Radil byl na levé straně v obrovské šanci. Pinc už skoro ležel v brance, jenže domácí útočník pálí neuvěřitelně nad.
     
    34:24
    Pardubice právě vstřelily branku!
    I pokračující přesilovka domácích je využita, máme tu stav 4:0! Starý našel na levé straně útočné třetině napřáhnutého Gawryletze, který sice bombou bez přípravy branku netrefil, ale i tak se ČEZ Arena o pár vteřin později raduje. Puk se totiž šťastně odrazil od zadního mantinelu do brankoviště, kde jej TOMÁŠ ROLINEK s trochou štěstí dotlačil do sítě. Asistence: Travis Gawryletz a Jan Starý.
     
    33:15
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Dlouhou kombinaci domácích v přesilové hře pálil z pravé strany na Pince Bartek. Hostující brankář prudkou dělovku vyrazil na levou stranu, kde měl spoustu času zakončit do odkryté klece zadák VÁCLAV KOČÍ. Domácí tým tak v dvojnásobné přesilové hře utíká Spartě na rozdíl tří branek. Asistence: Martin Bartek a Jiří Cetkovský.
     
    32:32
    Brejk domácích šel na levou stranu na Píšu, který však byl hákován Hanzlíkem, a tak si domácí zahrají celkem dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    31:58
    Nepovedená přesilovka hostů právě skončila. Cetkovského podrazil Petr Gřegořek, a to znamená trest. Půl minuty se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    30:29
    Sparta si svoji první přesilovku večera zahraje krátce po polovině utkání. Václav Benák hákoval ve vlastní třetině, a tak si odchází odpočinout za tento prohřešek na trestnou lavici.
     
    29:36
    Pro Buchteleho nadějnou akci neměl pochopení Pinc, který skvělým zákrokem vyrážečkou posílá puk na zadní mantinel. Sparta zahrozila Brožem, jenž ujížděl na branku z pravé strany. Prudkou ránu sice Salfický propustil za svá záda, jenže puk doskotačil znovu jen pár centimetrů od branky.
     
    26:55
    Odpovědnost vzal na svá bedra Somík, který z levé strany odvážně projel až před Pince. V dobré situaci už brankář hostí skoro ležel na ledě, ale i tak dokázal skvěle zasáhnout lapačkou.
     
    25:03
    První vyloučení dnešního utkání udělují sudí hostům. Karel Pilař dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    16:36
    Málem tu byla třetí branka. Nahozený kotouč jednoho z domácích hráčů se nečekaně odrazil před branku a Pinc, který pro něj vyjížděl za branku mohl být překonán. Brendl však pod tlakem dotírajících hostů nedokázal zakončit přesně a míří mimo!
     
    13:17
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí tým zvyšuje své vedení druhou brankou! Benákovo nahození z těžkého úhlu Pinc pouze vyrazil do pravé strany, kde stál MARTIN BARTEK. Ten zkusil Pince překonat ranou z otočky a k překvapení všech se tak stalo. Tečovaný puk vyletěl do vzduchu a zapadl za záda překvapeného brankáře Sparty Praha. Asistence: Václav Benák.
     
    10:44
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Jenže do vedení jdou domácí! MARTIN BARTEK se krásně prosmýkl podél levého mantinelu, najel před Pince a přízemní ranou bekhendem posílá HC ČSOB Pojišťovnu do vedení 1:0. Slovenský střelec předvedl krásnou individuální akci, a tak otevřel brankový účet večera. Bez asistence.
     
    01:41
    O pár vteřin později už tu byla šance Sparty z kategorie vyložených. Brejk dva na jednoho se dostal na pravou stranu na Marka Hovorku, který však bohužel pro hosty nedokázal trefit odkrytou branku a trefuje přesouvajícího se Salfického, jenž skvěle vyrazil. Zaplněná ČEZ Arena odměňuje jeho zákrok aplausem.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 11. Bartek, 14. Bartek (Benák), 34. Kočí (Bartek, Cetkovský), 35. Rolinek (Gawryletz, Starý), 43. Bartek (Kočí) - 40. Hovorka (Hlinka, Pacovský)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička) – Kočí, Benák, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Mocek – Bartek, Cetkovský, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Brendl, Rolinek, Starý – Zohorna, Nosek, Semorád.

    Manažer: Miloš Říha Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman

    HC Sparta Praha: Pinc (Melicherčík) – Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Hanzlík, Hunkes, Krstev – Pacovský, Hlinka, Ton – Hovorka, Broš, Tenkrát – Simon, Přibyl, Rachůnek – Jánský, Bahenský, Forman.

    Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba

    Rozhodčí: Pešina, Šír – Jelínek, Svoboda

    Diváci: 10065
    bahis siteleri