Columbus – Nashville 4:3 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 2:3 (kon.) | Carolina – Florida 1:4 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 3:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Washington 2:1 (kon.)
Winnipeg – Boston 3:1 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:2 (kon.) | Los Angeles – Arizona 3:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:2 (0:0, 3:0, 0:2)
St. Louis Blues
Středa 20.03.2013, 03:15NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:15.
     
    Středeční program zápasů NHL pokračuje zápasem mezi Vancouverem Canucks a St. Louis Blues.
     
    Pro oba týmy se jedná už o druhé vzájemné utkání v této zkrácené sezóně. Úvodní utkání se odehrálo taktéž na ledě Vancouveru a o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se radovali hráči St. Louis.

    Oba týmy drží momentálně postupové příčky v Západní konferenci. Vancouver je momentálně na sedmé příčce, hosté jsou na příčce páté. Rozdíl mezi týmy je však pouze dva body a tak už po tomto utkání mohou hráči Canucks soupeře dohnat.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Schneider (Luongo) - Edler, Tanev, Hamhuis, Garrison, Bieksa, Ballard - Sedin D., Sedin H., Burrows - Raymon, Ebbett, Hansen - Higgins, Schroeder, Kassian - Pinizzotto, Lapierre, Weise

    St. Louis Blues: Allen (Halák) - Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Redden, Polák, Russell - Stewart, Backes, Steen - Perron, Berglund, McDonald - Tarasenko, Sobotka, Schwarz - Reaves, Nichol, Porter
     
    Rogers aréna ve Vancouveru je již připravena k zahájení zápasu, na ledové ploše již krouží úvodní pětky a zápas tak již brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    V úvodu zápasu se do první šance dostali hráči Vancouveru, kteří však výrazněji Allena neohrozili.
     
    02:07
    Úvod zápasu je hodně opatrný, nejedná se zatím o žádné bezhlavé útočení.
     
    02:41
    Hned ve třetí minutě zápasu dochází na pěstní souboj, který trval velmi dlouho a vítězem této šarvátky se nestal ani jeden z kohoutů. Ihned po buly sundali rukavice Kassian (VAN) a Steward (STL) a oba si tak odsedí na trestné lavici pět minut.
     
    03:30
    První výraznější problém musel řešit Schneider, který nejdříve vyrazil první střelu Perrona a následně puk po další dělovce z druhé strany mantinelu od Pietrangela schoval v lapačce a přerušil hru.
     
    05:04
    Opět je hra přerušena v útočné třetině St. Louis, bude se vhazovat po pravici Schneidera.
     
    05:39
    První obrovská šance, ve které se ocitl Daniel Sedin, který si krásně sjel před bránu a tam dostal milimetrovou přihrávku od spoluhráče. Sedin však z blízka nedokázal překonat Allena, který se roztáhl na brankovišti a nepříjemně situaci Sedinovi zkomplikoval.
     
    07:04
    Hra začíná dostávat to správné tempo, domácí jsou nyní přece jenom aktivnějším týmem.
     
    08:00
    Hansen zkusil vypálit, ale jeho pokus Allen vyrazil do rohu.
     
    08:24
    Raymond následně minul v dobré pozici branku.
     
    09:39
    Obrovská šance hostí zůstává nevyužita! Reaves nedokázal bekhendem překonat Schneidera, který již v podstatě ležel v brankovišti.
     
    09:39
    Reaves byl však při zakončení faulován a tak si St. Louis zahraje přesilovou hru. Na dvě minuty za krošček odchází Sestito.
     
    09:52
    Přesilovou hru zahájili hosté dvěma střeleckými pokusy, ale ani jeden znich nezpůsobil žádné výraznější vzrušení před Schneiderem.
     
    10:34
    Vancouver vyhazuje přes všechny čáry.
     
    11:27
    Dva hráči se srazili v obranné třetině Vancouveru a tak se otevřel prostor pro hosty. V dobré pozici přišla ještě vyšperkovaná přihrávkana Pietrangela, který však Schneidera nedokázal překonat.
     
    11:40
    Pietrangelo se za pár vteřinek dostal do další obrovské šance, ale opět byl proti vstřelení úvodní branky výborný Schneider, který vytáhl fantastický zákrok.
     
    13:06
    Steward si dovolil opravdu hodně, když ve vlastním obranném pásmu kličkou obehrál hned tři spoluhráče. Riskantní počin se vyplatil, následně však došlo na nepřesnou přihrávku a celá akce tak byla zmařena.
     
    14:11
    Po zakázaném uvolnění Vancouvera se hra stěhuje před Schneidera.
     
    14:39
    McDonald měl na hokejce úvodní branku, ale nedokázal bekhendem poslat puk za bezmocného Schneidera. Schneider položil na brankovou čáru beton a přesně do něj se McDonald trefil.
     
    15:03
    Kevin Bieksa (VAN) je však vyloučen na dvě minuty za podražení a St. Louis si zahraje přesilovou hru. Bieksův faul byl opravdu hodně zbytečným dohráním situace.
     
    15:58
    Hosté byli dlouho natlačení v útočném pásmu, ale žádná ze střel se neurodila. Nakonec tak přišlo vyhození přes všechny čáry, po kterém mohou domácí alespoň prostřídat.
     
    17:03
    Ani tuto přesilovou hru hráči St. Louis nevyužijí. Jejich tlak v první třetině však dokumentuje počet střel na bránu - 14:3.
     
    18:31
    Hosté pouze odevzdali kotouč a odjeli střídat. Další akci tak mohou zaloužit hokejisté Canucks.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:38
    Už to vypadá, že se v první třetině nic zásadního nestane a do šaten se tak zřejmě půjde za bezbrankového stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme branku neviděli, ale o zajímavé příležitosti nebyla nouze. Už ve třetí minutě došlo na pěstní souboj mezi Kassianem a Stewardem, který vítěze nenašel. Po této vložce se začal hrát i hokej a velmi nebezpečným byl v první třetině Pietrangelo, který se octl dvakrát v obrovské šanci, ale ani jednou se mu nepodařilo skórovat.

    První třetinu ovládlo St. Louis alespoň střelecky, vyhrálo v této činnosti neuvěřitelným rozdílem 15:3. Uvidíme, zda se jim podaří některou ze střel proměnit i v branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Allen v úvodu druhé třetiny lapačkou pohotově chytá nepříjemnou střelu.
     
    20:22
    Následně pálil Sedin a před Allen byl chaos, ale brankář St. Louis situaci i tentokrát zvládl.
     
    21:25
    Allen přikryl puk u své pravé tyčky a přerušil hru.
     
    22:22
    Poprvé ve druhé třetině se podívali do útočné třetině i hosté, ale nic z této akce nebylo.
     
    22:30
    Vancouver právě vstřelil branku!

    Tomu se říká perfektně zakončený protiútok! Vancouver okamžitě po zisku kotouče vyjel do útoku a Mason Raymond našel hezkou přihrávkou JANNIKA HANSENA, který dělovkou k pravé tyčce překonal Allena.
     
    22:31
    Ihned po vhazování se do sebe pustili Reaves (STL) a Sestilo (VAN) a oba jsou tak vyloučení na 5 minut. Je to ji druhý pěstní souboj v tomto zápase, který jsme mohli sledovat.
     
    24:12
    Vancouver právě vstřelil branku!

    Sotva to vypadalo, že se nám hra trošičku uklidnila, tak přichází druhá branka domácích. DANIEL SEDIN si nabruslil před branku a dostal zpoza brány perfektní přihrávku od svého bratra Henrika Sedina a Vancouver rázem vede už 2:0. Asistence: Henrik Sedin, Dan Hamhuis
     
    25:18
    Druhá třetina zatím patří jasně domácím, kteří jsou opět natlačení v útočném pásmu.
     
    25:39
    Lapierre se dostal ž k zakončení, ale jeho pokus Allen kryje.
     
    26:07
    Stewart uháněl na druhé straně směr domácí branka, ale jeho střelecký pokus skončil pouze na boční síti.
     
    27:01
    McDonald (STL) je vyloučen na dvě minuty za hákování a Vancouver tak má další šanci navýšit své vedení.
     
    27:24
    Canucks nevyšel přechod do útočné třetiny a tak se píská postavení mimo hry.
     
    28:20
    Hansen si nabruslil do středního pásma, dostal přihrávku a svou rychlost zužitkoval v přechodu přes celou útočnou třetinu. Obránci St. Louis pouze sledovali jak z nich Hansen dělá kůžely. Na brankáře Alena však Hansen recept nenašel a tak tato individuální akce končí bez třešinky v podobě vstřelené branky.
     
    29:47
    Po skončení oslabení se do útočné třetiny koukli i hosté, ale nic než jedna střela z toho nebyla. Tu navíc v pohodě vyrazil Schneider.
     
    30:00
    Přesně v polovině zápasu je zde zakázané uvolnění St. Louis.
     
    31:15
    Vancouver právě vstřelil branku!

    Nádherný hokejový moment v podání domácích hráčů. Jordan Schroeder udělal otočku na modré čáře a poté poslal před branku přesný pas na DALE WEISE, který bekhendem překonal bezmocného Allena. Asistence: Jordan Schroeder, Daniel Sedin
     
    33:01
    Vancouver tedy ve druhé třetině jasně dominuje a vypracoval si už tříbrankový náskok. Hosté tak budou mít co dotahovat, ale zatím si neví rady s dobře fungující obranou Canucks.
     
    33:34
    Přihrávka přes celé hřiště na volného domácího hokejistu byla o malinko delší a tak měl Allen chviličku, kterou využil a okamžitě se vydal proti puku a tím znemožnil zakončení.
     
    34:24
    Raymond (VAN) si přidržel Steena a za svůj prohřešek vyfasoval dvě minuty.
     
    35:20
    Vancouver se osvobozuje vyhozením puku přes všechny čáry.
     
    36:08
    Weise dokázal i ve vlastním oslabení vyjet s pukem do útočného pásma a dokonce i přinutit Allena k zákroku.
     
    36:24
    Canucks hrají v plném počtu.
     
    37:27
    Ke Schroederovi se odrazil puk a domácí útočník ani na chviličku neváhal a s z první vyslal puk na Allena, ten však jeho dělovku dokázal chytit a nevyrazit, což bylo také důležité.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny a zároveň s tím je zde i zakázané uvolnění Vancouveru.
     
    39:28
    Schneider výtečně pokryl střelu od modré čáry, která byla hodně jedovatá. Celou akci Blues rozehráli od mantinelu, kde se jim podařilo vyškrábnout kotouč a rychle ho poslat na modrou čáru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po skončení druhé třetiny je na ledě ještě menší roztržka, ale tu rozhodčí dokázali rychle rozpustit. Druhá třetina měla naprosto opačný průběh než ta první. Pokud byl v první ttřetině lepším týmem St. Louis, tak v té druhé tomu bylo přesně naopak. Domácí navíc korunovali svůj velmi dobrý výkon třemi góly a míří tak sebejistě za vítězstvím v tomto zápase.

    Před námi je však ještě jedna třetina a uvidíme, co ta dokáže s výsledkem udělat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:52
    Redden (STL) pálil těsně mimo.
     
    42:20
    Nichol vystřelil, ale jeho pokus kryje připravený Schneider.
     
    43:22
    Schwartz tvrdě narazil do Taneva, ale vše bylo čisté a naprosto v pořádku.
     
    44:03
    Za Schneiderem se rozezvučila tyč po střele Berglunda, který tak byl velmi blízko snížení stavu. Hosté měli velkou šanci pokusit se vrátit zpět do utkání.
     
    45:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!

    Hosté se přece jenom dočkali a daří se jim ještě zdramatizovat utkání. Tvrdou dělovkou od modré čáry se prezentoval Tarasenko a letící puk zasáhl tělem JADEN SCWHARTZ, který se tak stává šťastným střelcem. Asistence: Vladimir Tarasenko, Wade Redden
     
    47:43
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje do útočného pásma Canucks.
     
    48:06
    Hansen to zkoušel z dálky, ale na Allena nevyzrál.
     
    50:02
    Hosté začínají zvyšovat svou aktivitu a výsledkem je několik střel, které musí řešit Schneider. Tu poslední vyslal Stewart.
     
    50:55
    Tlak Blues pokračuje, tentokrát to zkoušel Shattenkirk, ale ani on na výborného Schneidera v bráně Canucks nevyzrál.
     
    53:19
    Hosté se snaží, ale čas hraje proti nim.
     
    53:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!

    Ale pozor! Snížení na rozdíl jediné branky už dává hostům velmi reálné naděje. Opět to byla trošičku šťastná branka, střela od modré čáry se totiž odrazila od Taneva přímo na hokejku PATRIKA BERGLUNDA, který neměl problém zakončit do odkryté brány. Asistence: Kris Russell, David Perron
     
    54:41
    Něco málo přes pět minut zbývá do konce třetí třetiny a hra se nyní přesune do obranného pásma St. Louis, hosté totiž vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    55:33
    Schneider si našel místečko, kterým dobře viděl na střelu od modré čáry a puk tak domácí gólman v pohodě kryje.
     
    56:54
    Domácí to nyní zahráli prostě fantasticky. Při signalizovaném vyoučení dokázali držet dobrých čtyřicet vteřin puk na svých hokejkách a tak ušetřili čas a navíc budou hrát nyní přesilovou hru. Na dvě minuty je vyloučen Sobotka (STL).
     
    57:25
    Vancouver zakládá útok od vlastní branky.
     
    58:12
    Hosté už musí riskovat i ve vlastním oslabení, nyní se vydali ve dvojici dopředu, ale zastavilo je postavení mimo hry.
     
    58:54
    Hosté hrají v plném počtu, puk však mají na hokejkách hráči Vancouveru.
     
    59:13
    Hraje se v obranném pásmu St. Louis a to rozhodně není místo, kde by hosté hrát chtěli.
     
    59:24
    St. Louis Blues si bere oddechový čas!
     
    59:32
    Allen už mířil na střídačku, ale musí se vrátit. Píská se totiž zakázané uvolnění hostí a hra se tak stěhuje zpět do obranné třetiny St. Louis.
     
    59:43
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    59:55
    Do konce třetí třetiny zbývá pět vteřin a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Stíhací jízda Blues ve třetí třetině přišla už příliš pozdě. Sledovali jsme nakonec velmi dramatické utkání, ve kterém si však Vancouver pohlídal vedení a raduje se tak z vítězství.

    Tři hvězdy zápasu:
    1. Daniel Sedin (VAN)
    2. Patrik Berglund (STL)
    3. Cory Schneider (VAN)

    Já se s Vámi pro dnešek loučím a budu se těšit u dalších přenosů z NHL. (05:46:02)

    Jozef Valenčík

    Branky a nahrávky: 23. Hansen (Raymond), 25. D. Sedin (H. Sedin, Hamhuis), 32. Weise (Schroeder, D. Sedin) – 46. Schwartz (Tarasenko, Redden), 54. Berglund (Russell, Perron)


    Vancouver Canucks: Schneider (Luongo) - Edler, Tanev, Hamhuis, Garrison, Bieksa, Ballard - Sedin D., Sedin H., Burrows - Raymon, Ebbett, Hansen - Higgins, Schroeder, Kassian - Pinizzotto, Lapierre, Weise
    St. Louis Blues: Allen (Halák) - Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Redden, Polák, Russell - Stewart, Backes, Steen - Perron, Berglund, McDonald - Tarasenko, Sobotka, Schwartz - Reaves, Nichol, Porter
    bahis siteleri