Kanada – Rusko 8:1 (kon.) | Rusko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Rusko
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Finsko
Úterý 09.04.2013, 21:30 • Scotiabank Place, Ottawa • Mistrovství světa žen
Partner:
     
    Následuje slavnostní ceremoniál, po kterém zazní ruská hymna. V Ottawě se bude pokračovat v 01:30 SEČ, ve finále se proti sobě postaví domácí Kanada a výběr USA. Příjemný zbytek večera. (23:56:10)
     
    Ruská střídačka ihned vybouchla radostí, hráčky odhodily hokejky a naskákaly na brankářku Alexandrovovu. Ta byla dnes svému týmu velkou oporou. Finky vyhrály na střely 32:17, přesto odchází z bojiště poraženy.
     
    Rusko získává na ženském mistrovství světa v ledním hokeji bronzové medaile!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! ALEXANDRA VAFINOVÁ i v poslední minutě zápasu prokázala, že má hodně sil. Vystihla rozehrávku soupeřek, ve středním pásmu si kotouč narazila o mantinel, přebruslila protihráčky a puk poté dovezla do prázdné brány. Bez asistence – 2:0.
     
    59:34
    Rätyová už je na střídačce, Finsko v šesti! Vhazování v ruském obranném pásmu.
     
    58:44
    Rusky zastavil ofsajd, finská střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Před ruskou brankou se tlačila do šance Voutilainenová, ale Finsku dnes není přáno. Hokejistky v modrobílém přitom už mají na svém kontě dvakrát tolik střel než soupeřky.
     
    56:44
    Druhá polovina přesilovky se už hráčkám Suomi nedaří, Rusko se několikrát pohodlně osvobodilo a i nadále pečlivě brání vlastní modrou čáru.
     
    55:41
    Finské hráčky své sokyně svírají, leč zatím neúspěšně. Poslední střelu měla na svědomí Tarkkiová. Letící puk opět pohltila výstroj brankářky.
     
    55:04
    Další trest pro Rusky, Tkačjovová pyká za bodyček.
     
    54:19
    Tikkinenová v šanci! Operovala před brankovištěm, kam zanedlouho doklouzal také odražený kotouč. Útočnice pálila bez přípravy, ale jen do betonu pohotové Alexandrovové.
     
    52:49
    Smolinová vyhodila puk přes všechny čáry a peláší vystřídat. Finky přesilovku nevyužily, přesto stále diktují tempo.
     
    51:53
    Jalosuová poslala svůj příklep jen do zadního mantinelu. Seveřanky se posléze snažily prosadit důrazem, brankářku Alexandrovovou skácely k zemi. Skóre se však nemění a hra je přerušena.
     
    50:48
    Skibová vyfasovala dvě minuty za podražení. Ruské hráčky nyní čekají krušné chvilky, soupeřky zlepšily pohyb a jsou aktivnější. Jejich nápor navíc umocní i tato přesilovka.
     
    48:50
    Parádní individuální průnik Karvinenové, která od mantinelu prokličkovala až těsně k brance a v přímém souboji již čelila pouze Alexandrovové. Jenže puk v síti neskončil ani po následných dorážkách, teď měly Rusky štěstí.
     
    47:56
    Finská útočnice Rantamäkiová tentokrát úspěšně vypálila přes hráčku, ovšem jen doprostřed brány. Sborná už je v pěti, do Scotiabank Place si na dnešní duel našlo cestu 5 618 diváků.
     
    47:07
    Rantamäkiová nedokázala zpracovat prudkou přihrávku od spoluhráčky, kotouč jí přeskočil hokejku a skončil za modrou čárou. Finsko musí vyklidit pásmo.
     
    45:20
    Do čtyř jdou tentokrát Rusky, soupeřky mají šanci bleskově vyrovnat. Ďubanoková srazila ve středním pásmu Rajahuhtaovou a svůj prohřešek už pyká na trestné lavici.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 45. Šibanovová (Lebeděvová, Kapustinová), 60. Vafinová


    Rusko: Alexandrovová (Prugovová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinová, Lebeděvová, Skibová – Gavrilovová, Smolencevová „C“, Sosinová – Pavlovová, Paškevičová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová – Solovjovová.
    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová „C“, Kilponenová, Jalosuová, Tarvainenová, Terhová, Villiläová – Voutilainenová, Tapaniová, Rantamäkiová – Rajahuhtaová, Välimäkiová, Karvinenová – Tuominenová, Saarimäkiová, Tuomanenová – Mäkinenová, Hoviová, Tikkinenová – Tarkkiová.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová – Denise Caugheyová, Laura Johnsonová

    Diváci: 5618
    bahis siteleri