Kanada – Rusko 8:1 (kon.) | Rusko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Rusko
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Finsko
Úterý 09.04.2013, 21:30 • Scotiabank Place, Ottawa • Mistrovství světa žen
Partner:
     
    Rusko získává na ženském mistrovství světa v ledním hokeji bronzové medaile!
     
    59:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! ALEXANDRA VAFINOVÁ i v poslední minutě zápasu prokázala, že má hodně sil. Vystihla rozehrávku soupeřek, ve středním pásmu si kotouč narazila o mantinel, přebruslila protihráčky a puk poté dovezla do prázdné brány. Bez asistence – 2:0.
     
    55:04
    Další trest pro Rusky, Tkačjovová pyká za bodyček.
     
    54:19
    Tikkinenová v šanci! Operovala před brankovištěm, kam zanedlouho doklouzal také odražený kotouč. Útočnice pálila bez přípravy, ale jen do betonu pohotové Alexandrovové.
     
    50:48
    Skibová vyfasovala dvě minuty za podražení. Ruské hráčky nyní čekají krušné chvilky, soupeřky zlepšily pohyb a jsou aktivnější. Jejich nápor navíc umocní i tato přesilovka.
     
    48:50
    Parádní individuální průnik Karvinenové, která od mantinelu prokličkovala až těsně k brance a v přímém souboji již čelila pouze Alexandrovové. Jenže puk v síti neskončil ani po následných dorážkách, teď měly Rusky štěstí.
     
    45:20
    Do čtyř jdou tentokrát Rusky, soupeřky mají šanci bleskově vyrovnat. Ďubanoková srazila ve středním pásmu Rajahuhtaovou a svůj prohřešek už pyká na trestné lavici.
     
    44:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná využívá přesilovou hru a v pětačtyřicáté minutě otevírá gólový účet dnešního utkání! Lebeděvová poslala kotouč na vrchol pravého kruhu, kde se do puku tvrdě opřela ANNA ŠIBANOVOVÁ, která zamířila přesně ke vzdálenější tyči. Rätyová se natahovala marně. Asistence: Jekaterina Lebeděvová, Alexandra Kapustinová – 1:0.
     
    42:19
    Menší trest Tarkkiovou (FIN) za podražení, další početní výhoda ruských bojovnic.
     
    39:10
    Karvinenová zastavila nedovoleným způsobem Kapustinovou, kterou tvrdě namasírovala na hrazeni. Za bodyček už sedí na trestné lavici, Rusky mají výhodu jedné hráčky v poli.
     
    35:52
    Smolencevová odchází na trestnou lavici, když u mantinelu zahákovala protihráčku – početní výhoda pro Finky.
     
    31:11
    Finský nápor pokračuje, hráčky v modrobílých dresech mohly opět slavit. Ale při Ruskách stojí štěstí, nahození Voutilainenové sklepla na brankovišti Karvinenová. Kotouč skákal kousek od brankové čáry, ale Alexandrovová ve spolupráci s obránkyněmi odolala.
     
    28:40
    Michelle Karvinenová teď o sobě dala hodně důrazně vědět nebezpečnou střelou ze strany, jíž gólmanka Alexandrovová vyrazila. Finská útočnice se ještě tlačila k dorážce, ale ani po ní se radovat nemohla!
     
    27:09
    Emma Terhová (FIN) – 2 minuty – podražení.
     
    26:10
    Rosa Lindstedtová se ocitla v obrovské šanci, když zakončovala z bezprostřední blízkosti, ale proti Naděždě Alexandrovové ani ona neuspěla!
     
    24:30
    Alexandra Vafinová pálila ze spodní části kruhu, ale gólmanka Alexandrovová její velmi dobrou střelu dokázala vykopnout betonem do bezpečí!
     
    16:05
    Anna Šibanovová (RUS) vyloučena na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    17:20
    Úplně sama teď postupovala volným prostorem k finské brance Ija Gavrilovová, ale z výborné palebné pozice trestuhodně přestřelila horní tyčku!
     
    09:30
    Tohle nevypadalo vůbec špatně! Karoliina Rantamäkiová rychle obkroužila bránu a zkoušela zasunout puk k tyčce. Sice neuspěla, ale k dorážce se tlačila Susanna Tapaniová, ale puk netrefila!
     
    07:56
    Skandinávky se nastěhovaly do útočného pásma, kde rozjížděly svůj útočný kolotoč. Hru však přerušuje rozhodčí, která viděla špatné střídání Ruska, jež pyká za příliš mnoho hráček na ledě. Trest odpyká Jekatěrina Paškevičová (RUS).
     
    01:05
    Linda Välimäkiová (FIN) – 2 minuty – hákování.
     
    00:50
    Ija Gavrilovová se ocitla v první slibné příležitosti, když se po chybě dostala do útočného pásma a s pukem na holi střílela z prostoru kruhů, ale vedle!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 45. Šibanovová (Lebeděvová, Kapustinová), 60. Vafinová


    Rusko: Alexandrovová (Prugovová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinová, Lebeděvová, Skibová – Gavrilovová, Smolencevová „C“, Sosinová – Pavlovová, Paškevičová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová – Solovjovová.
    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová „C“, Kilponenová, Jalosuová, Tarvainenová, Terhová, Villiläová – Voutilainenová, Tapaniová, Rantamäkiová – Rajahuhtaová, Välimäkiová, Karvinenová – Tuominenová, Saarimäkiová, Tuomanenová – Mäkinenová, Hoviová, Tikkinenová – Tarkkiová.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová – Denise Caugheyová, Laura Johnsonová

    Diváci: 5618
    bahis siteleri