Kanada – Rusko 8:1 (kon.) | Rusko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Rusko
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Finsko
Úterý 09.04.2013, 21:30 • Scotiabank Place, Ottawa • Mistrovství světa žen
Partner:
     
    Následuje slavnostní ceremoniál, po kterém zazní ruská hymna. V Ottawě se bude pokračovat v 01:30 SEČ, ve finále se proti sobě postaví domácí Kanada a výběr USA. Příjemný zbytek večera. (23:56:10)
     
    Ruská střídačka ihned vybouchla radostí, hráčky odhodily hokejky a naskákaly na brankářku Alexandrovovu. Ta byla dnes svému týmu velkou oporou. Finky vyhrály na střely 32:17, přesto odchází z bojiště poraženy.
     
    Rusko získává na ženském mistrovství světa v ledním hokeji bronzové medaile!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! ALEXANDRA VAFINOVÁ i v poslední minutě zápasu prokázala, že má hodně sil. Vystihla rozehrávku soupeřek, ve středním pásmu si kotouč narazila o mantinel, přebruslila protihráčky a puk poté dovezla do prázdné brány. Bez asistence – 2:0.
     
    59:34
    Rätyová už je na střídačce, Finsko v šesti! Vhazování v ruském obranném pásmu.
     
    58:44
    Rusky zastavil ofsajd, finská střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Před ruskou brankou se tlačila do šance Voutilainenová, ale Finsku dnes není přáno. Hokejistky v modrobílém přitom už mají na svém kontě dvakrát tolik střel než soupeřky.
     
    56:44
    Druhá polovina přesilovky se už hráčkám Suomi nedaří, Rusko se několikrát pohodlně osvobodilo a i nadále pečlivě brání vlastní modrou čáru.
     
    55:41
    Finské hráčky své sokyně svírají, leč zatím neúspěšně. Poslední střelu měla na svědomí Tarkkiová. Letící puk opět pohltila výstroj brankářky.
     
    55:04
    Další trest pro Rusky, Tkačjovová pyká za bodyček.
     
    54:19
    Tikkinenová v šanci! Operovala před brankovištěm, kam zanedlouho doklouzal také odražený kotouč. Útočnice pálila bez přípravy, ale jen do betonu pohotové Alexandrovové.
     
    52:49
    Smolinová vyhodila puk přes všechny čáry a peláší vystřídat. Finky přesilovku nevyužily, přesto stále diktují tempo.
     
    51:53
    Jalosuová poslala svůj příklep jen do zadního mantinelu. Seveřanky se posléze snažily prosadit důrazem, brankářku Alexandrovovou skácely k zemi. Skóre se však nemění a hra je přerušena.
     
    50:48
    Skibová vyfasovala dvě minuty za podražení. Ruské hráčky nyní čekají krušné chvilky, soupeřky zlepšily pohyb a jsou aktivnější. Jejich nápor navíc umocní i tato přesilovka.
     
    48:50
    Parádní individuální průnik Karvinenové, která od mantinelu prokličkovala až těsně k brance a v přímém souboji již čelila pouze Alexandrovové. Jenže puk v síti neskončil ani po následných dorážkách, teď měly Rusky štěstí.
     
    47:56
    Finská útočnice Rantamäkiová tentokrát úspěšně vypálila přes hráčku, ovšem jen doprostřed brány. Sborná už je v pěti, do Scotiabank Place si na dnešní duel našlo cestu 5 618 diváků.
     
    47:07
    Rantamäkiová nedokázala zpracovat prudkou přihrávku od spoluhráčky, kotouč jí přeskočil hokejku a skončil za modrou čárou. Finsko musí vyklidit pásmo.
     
    45:20
    Do čtyř jdou tentokrát Rusky, soupeřky mají šanci bleskově vyrovnat. Ďubanoková srazila ve středním pásmu Rajahuhtaovou a svůj prohřešek už pyká na trestné lavici.
     
    44:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná využívá přesilovou hru a v pětačtyřicáté minutě otevírá gólový účet dnešního utkání! Lebeděvová poslala kotouč na vrchol pravého kruhu, kde se do puku tvrdě opřela ANNA ŠIBANOVOVÁ, která zamířila přesně ke vzdálenější tyči. Rätyová se natahovala marně. Asistence: Jekaterina Lebeděvová, Alexandra Kapustinová – 1:0.
     
    44:05
    Krátce po vhazování prověřila připravenost finské brankářky Lebeděvová, ovšem Rätyová se zaskočit nenechala. Máchla lapačkou, do které kotouč schovala.
     
    42:19
    Menší trest Tarkkiovou (FIN) za podražení, další početní výhoda ruských bojovnic.
     
    42:09
    Karvinenová dvakrát nebezpečně vypálila! Nejprve jen do hráčky před sebou, podruhé ale už její svižná střela prošla. Alexandrovová měla štěstí, puk mezi tři tyče nemířil.
     
    41:11
    Finský pokus o přechod do útoku zastavil ofsajd, hráčky ze severu Evropy už jsou na hrací ploše v plném počtu.
     
    40:48
    Pokračuje ruská přesilovka, ale hráčky v červeném ještě nevystřelily na bránu. Po souboji u hrazení teď skončil puk na střídačce Finska.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráčky jsou zpět na ledě, vše je připraveno k vhazování.
     
    Prostřední část je u konce, stav je stále bezbrankový. Blíže k vedoucí trefě mělo Finsko, ale obě gólmanky drží čisté konto. Rozhodne o vítězi závěrečná dvacetiminutovka, nebo se dočkáme nastavení?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Rätyová pod palbou! Zatím je však úspěšná, vyřešila bez úhony ošemetnou situaci u své branky a vzápětí si na ní nepřišla ani Burinová z kruhu.
     
    39:10
    Karvinenová zastavila nedovoleným způsobem Kapustinovou, kterou tvrdě namasírovala na hrazeni. Za bodyček už sedí na trestné lavici, Rusky mají výhodu jedné hráčky v poli.
     
    37:53
    Rusko už hraje v plném počtu. Při oslabení byly sice hráčky v hloubi své obranné třetiny, ale soupeřky si větší příležitost nepřipravily.
     
    37:09
    Seveřanky dlouho kombinovaly v blízkosti ruské svatyně. Na vhodný moment ke střele vyčkávaly, pro ránu se nakonec rozhodla Jalosuová. Brankářka musela zakročit betonem.
     
    35:52
    Smolencevová odchází na trestnou lavici, když u mantinelu zahákovala protihráčku – početní výhoda pro Finky.
     
    35:34
    Välimäkiová trefila jen před sebou stojící obránkyni. Nicméně Finky drží pásmo, Alexandrovová má na svém kontě další zákroky.
     
    34:01
    Do černé pryže se tentokrát z pravé strany opřela Běljakovová a gólmanka musela opět zasahovat lapačkou. Na první branku stále čekáme. Oba týmy těží především z pevné obrany, byť měly Rusky několikrát namále.
     
    33:39
    Po delší době musela zakročit také Rätyová. Čiperná Gavrilovová jí prověřila svým střeleckým pokusem. Finská brankářka kotouč zastavila a přerušila hru, po komerční přestávce se bude vhazovat u její klece.
     
    33:12
    Kapitánka Hiirikoskiová se zmocnila ve středním pásmu kotouče. Už ale neměla dostatek sil, po přejetí modré čáry pouze slabě vypálila zápěstím. Puk orazítkoval zadní mantinel.
     
    31:11
    Finský nápor pokračuje, hráčky v modrobílých dresech mohly opět slavit. Ale při Ruskách stojí štěstí, nahození Voutilainenové sklepla na brankovišti Karvinenová. Kotouč skákal kousek od brankové čáry, ale Alexandrovová ve spolupráci s obránkyněmi odolala.
     
    30:20
    Anna Kilponenová nahazovala kotouč od modré čáry směrem na branku a její spoluhráčky se pokoušely mezi kruhy ještě tečovat. Puk však proletěl jen vedle pravé tyčky Naděždy Alexandrovové.
     
    29:26
    Seveřanky teď tlačí hráčky z největší země světa u jejich branky, ale jejich územní převaha stále nedopadla na úrodnou půdu. Naděžda Alexandrovová si počíná bezchybně.
     
    28:40
    Michelle Karvinenová teď o sobě dala hodně důrazně vědět nebezpečnou střelou ze strany, jíž gólmanka Alexandrovová vyrazila. Finská útočnice se ještě tlačila k dorážce, ale ani po ní se radovat nemohla!
     
    28:00
    Rusko si vytvořilo velký tlak, ale Finsko se osvobozuje.
     
    27:15
    Jekatěrina Lebeděvová se opřela bekhendem do puku v levém kruhu, ale puk jí sklouzl z hole a byl z toho jen slabý pokus k přední tyčce, jež Noora Rätyová vyrazila betonem. Finsko vyhazuje.
     
    27:09
    Emma Terhová (FIN) – 2 minuty – podražení.
     
    26:10
    Rosa Lindstedtová se ocitla v obrovské šanci, když zakončovala z bezprostřední blízkosti, ale proti Naděždě Alexandrovové ani ona neuspěla!
     
    25:15
    Finsko teď tlačí Finky v hloubi jejich obranného pásma a gólmanka Alexandrovová se musí mít neustále na pozoru. Puky zatím létají ale jen kolem její svatyně.
     
    24:30
    Alexandra Vafinová pálila ze spodní části kruhu, ale gólmanka Alexandrovová její velmi dobrou střelu dokázala vykopnout betonem do bezpečí!
     
    16:05
    Anna Šibanovová (RUS) vyloučena na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    23:55
    Olga Sosinová znovu prokázala sílu na puku, když udržela za zády v rohu finského pásma několik protihráček, ale přesilou v bílých dresech byla nakonec přeci jen odzbrojena.
     
    23:22
    Olga Sosinová obkroužila bránu, a i když gólmanka Rätyová puk vyrazila, z dorážky nebezpečně střílela Jekatěrina Smolecenvová. Puk však končí v moci finské ženy s maskou.
     
    22:30
    Hra je zatím v prostřední části hodně rozháraná a nepřesná. Oba týmy si rychle vyměňují puk, především ve středním pásmu, a marně se pokoušejí na delší dobu zaujmout útočné postavení.
     
    21:32
    Tea Villiläová zkusila štěstí z prostoru pravého kruhu, ale brankářku Alexandrovovou nepřekvapila. Opora sborné puk ztlumila u přední tyčky betony a přikryla jej pod rukavici.
     
    21:00
    Obsluhu teď pozlobila časomíra, když se po přerušení nerozeběhl čas. Čeká se tak na to, až vše bude uvedeno do pořádku.
     
    20:18
    Souboj v rohu finského pásma sice vyhrály hokejistky ze země tisíce jezer, ale Rosa Lindstedtová vyhodila kus černé gumy přes všechny čáry jen na icing.
     
    20:07
    Finsko sice bylo úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu, ale posílá kotouč za branku Alexandrovové, a píská se tak jeho zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno na začátek prostředního dějství.
     
    Střely na branku (1. třetina):

    Rusko: 4
    Finsko: 11
     
    První dvacetiminutovka je v Ottawě za námi. Zatím sledujeme vyrovnaný hokej, který s sebou moc zajímavých příležitostí nepřinesl. Obě gólmanky jsou zatím pozorné a drží čistá konta. Před prostřední části, jež začne asi ve 22:23, platí ve Scotiabank Place stále bezbrankový stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ija Gavrilovová ani tentokrát neuspěla v poměrně nadějné pozici. V situaci 1 na 1 vypálila z mezikruží, ale trefila jen před sebou padající finskou obránkyni.
     
    19:10
    Annina Rajahuhtaová si nabruslila do útočného pásma a v prostoru kruhu vystřelila. Kotouč poslala po ledě k přední tyčce, kde byly připraveny betony Naděždy Alexandrovové.
     
    18:30
    Kotouč teď hodně nebezpečně jezdil kolem finské branky, ale Noora Rätyová vše ustála bez úhony. Nyní má puk na holích Finsko a zakládá od své brány novou akci.
     
    17:20
    Úplně sama teď postupovala volným prostorem k finské brance Ija Gavrilovová, ale z výborné palebné pozice trestuhodně přestřelila horní tyčku!
     
    16:30
    Jekatěrina Lebeděvová pálila dvakrát v krátkém časovém sledu z prostoru kruhů. Nejdříve čelem k bráně, poté z mírného úhlu na pravé straně. Neúspěšně.
     
    15:55
    Kus černé gumy už drží ve své moci hráčky v červenobílých dresech, ale nedaří se jim rozehrát, Finky totiž velmi dobře napadají jejich rozehrávku.
     
    15:15
    Saija Tarkkiová teď prokázala velký střelecký apetit. Hned třikrát v krátkém časovém sledu zkoušela štěstí, ale ani jeden její pokus se neujal.
     
    14:30
    Finky se probojovaly ke kotouči, který okamžitě posunuly do středního pásma. Rusky jsou teď o něco aktivnější a pokračují ve své útočné snaze.
     
    13:56
    Pozadu nezůstává ani Rusko. Pobyt v útočném pásmu skončil střeleckým projektilem z hole Jekatěriny Smolencevové, jíž však vychytala u bližší tyčky gólmanka Rätyová.
     
    13:32
    Ihned po vhazování v ruském pásmu bylo před brankou Naděždy Alexandrovové pořádně rušno. Vytvořila se zde nepřehledná skrumáž, ale opora sborné nepustila puk za svá záda.
     
    13:27
    Anna Tuomanenová odvedla velký kus práce, když zatáhla kotouč po pravé straně do rohu pásma a nahodila nebezpečný centr před branku. Zde sice nenašla žádnou z finských holí, ale její spoluhráčky zůstaly u puku. Střelu z kruhu zmařila gólmanka Alexandrovová svými betony.
     
    12:42
    Suomi si teď neví rady s přechodem do útočného pásma. Dvakrát vsadilo na dlouhé nahození, jež však bylo v obou případech nepřesné a skončilo jen na icingu.
     
    12:00
    Hokejisty ze severní Evropy získaly v obranném pásmu kouč a vyvezly jej až k útočné modré čáře. Potřebovaly však vystřídat, proto sáhly jen k nahození.
     
    11:15
    Sborná se usídlila na dlouhý časový úsek v útočném pásmu a finská obrana teď má plné ruce práce. Rusky si však s pevným obranným valem zatím neví rady.
     
    10:35
    Rusko už je kompletní a okamžitě pomýšlí na útočení. Finská obrana zatím odráží ruské útoky, jež se o ní rozbíjejí jako vysoké vlny o příkrý útes.
     
    09:30
    Tohle nevypadalo vůbec špatně! Karoliina Rantamäkiová rychle obkroužila bránu a zkoušela zasunout puk k tyčce. Sice neuspěla, ale k dorážce se tlačila Susanna Tapaniová, ale puk netrefila!
     
    08:40
    Po vyhození Ruska se Finky dostaly do přesilovkového postavení, ale z nahození ze strany nebylo nic. Puk jen proletěl předbrankovým prostorem. Skandinávky však zůstávají u kotouče.
     
    07:56
    Skandinávky se nastěhovaly do útočného pásma, kde rozjížděly svůj útočný kolotoč. Hru však přerušuje rozhodčí, která viděla špatné střídání Ruska, jež pyká za příliš mnoho hráček na ledě. Trest odpyká Jekatěrina Paškevičová (RUS).
     
    07:20
    Finky se pokusily hned dvakrát v krátkém časovém sledu získat útočné pásmo, ale bez zdárného výsledku. Ruská obrana zapracovala spolehlivě, ve druhém případě si pomohla zakázaným uvolněním.
     
    06:52
    Naděžda Alexandrovová se sice v semifinálové bitvě proti Kanadě nepředstavila, ale herní pauza na ní zatím není znát. Zatím chytá velmi spolehlivě, teď zmařila nebezpečnou střelu z prostoru kruhů.
     
    06:00
    Michelle Karvinenová se po převzetí puku hnala středním pásmem k útočné modré čáře, ale byla u hrazení zaklíněna protihráčkami a o kotouč brzy přišla.
     
    05:10
    Rosa Lindstedtová se nemazal s pukem na holi a při finské kombinaci jej poslala od modré čáry směrem na bránu. Kus černé gumy zaduněl na betony Naděždy Alexandrovové a skončil v rohu pásma.
     
    04:15
    Sledujeme teď především tuhý boj o střed pole, který stále nezná svého vítěze. Na ledě zatím dominují především obě pozorné obrany, gólmanky moc práce nemají.
     
    03:45
    Finky ubránily své oslabení a okamžitě se hnaly kupředu. Kolem gólmanky Alexandrovové se puk nebezpečně potuloval, ale nakonec z toho nebylo nic.
     
    02:55
    Až teď se do zajímavější příležitosti dostala Jekatěrina Smolencevová, ale zblízka nedokázala procpat puk na gólmanku Rätyovou, puk byl sražen finskou obranou do bezpečí.
     
    02:00
    Rusky se zatím v početní převaze trápí, nedaří se jim sevřít své soupeřky do pevnějšího objetí. Hokejistky ze země tisíce jezer se osvobozují pravidelnými vyhozeními.
     
    01:05
    Linda Välimäkiová (FIN) – 2 minuty – hákování.
     
    00:50
    Ija Gavrilovová se ocitla v první slibné příležitosti, když se po chybě dostala do útočného pásma a s pukem na holi střílela z prostoru kruhů, ale vedle!
     
    00:15
    Finky se po úvodním vhazování ve středovém kruhu dostaly do útočného pásma, ale u branky gólmanky Alexandrovové se dlouho neohřály. Puk získala ruská obrana,
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčky obou týmů už jsou na ledové ploše, zápas za chvíli začne.
     
    Hlediště je slušně zaplněné, ale největší návštěva se pochopitelně čeká na boj o zlato, který se ponese v zámořské režii. Atmosféru kolem bitvy domácí Kanady se Spojenými státy americkými okomentoval jeden z organizátorů v prostorách Scotiabank Place výstižně, když ke svému kolegovi s úsměvem pronesl: "Už jsi připravený na večerní fofr?"
     
    Ve Scotiabank Place už se po ledové ploše prohánějí oba soupeři v rámci předzápasového rozbruslení. Ochozy se postupně zaplňují.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko:
    Alexandrovová (Prugovová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinová, Lebeděvová, Skibová – Gavrilovová, Smolencevová „C“, Sosinová – Pavlovová, Paškevičová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová – Solovjovová.

    Finsko:
    Rätyová (Räisänenová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová „C“, Kilponenová, Jalosuová, Tarvainenová, Terhová, Villiläová – Voutilainenová, Tapaniová, Rantamäkiová – Rajahuhtaová, Välimäkiová, Karvinenová – Tuominenová, Saarimäkiová, Tuomanenová – Mäkinenová, Hoviová, Tikkinenová – Tarkkiová.

    Rozhodčí:
    Joy Tottmanová – Denise Caugheyová, Laura Johnsonová.
     
    SBP Arena zatím zeje prázdnotou, ale to se do začátku obou zápasů určitě změní.
     
    Pěkný den, v kanadské Ottawě pomalu vrcholí ženský hokejový šampionát elitní divize. O bronz se utkají reprezentační celky Ruska a Finska. Podobně jako na velké většině utkání zde v Kanadě se i tentokrát dá očekávat velmi slušná návštěva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 45. Šibanovová (Lebeděvová, Kapustinová), 60. Vafinová


    Rusko: Alexandrovová (Prugovová) – Ďubanoková, Tkačjovová, Kapustinová, Šibanovová, Gončarenková, Šukinová, Ananinová – Burinová, Lebeděvová, Skibová – Gavrilovová, Smolencevová „C“, Sosinová – Pavlovová, Paškevičová, Smolinová – Vafinová, Běljakovová, Děrgačjovová – Solovjovová.
    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová „C“, Kilponenová, Jalosuová, Tarvainenová, Terhová, Villiläová – Voutilainenová, Tapaniová, Rantamäkiová – Rajahuhtaová, Välimäkiová, Karvinenová – Tuominenová, Saarimäkiová, Tuomanenová – Mäkinenová, Hoviová, Tikkinenová – Tarkkiová.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová – Denise Caugheyová, Laura Johnsonová

    Diváci: 5618
    bahis siteleri