Kanada – USA 2:3 (kon.)
konec
Kanada
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
USA
Středa 10.04.2013, 01:30 • SBP Arena, Ottawa • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel právě předal vítězný pohár do rukou hokejistek Spojených států, mistryň světa pro rok 2013.
     
    Je to jasné. Ženská reprezentace Spojených států amerických získává na mistrovství světa v Kanadě zlaté medaile.
     
    59:08
    Coyneová ze středního pásma minula prázdnou bránu o centimetry!
     
    58:37
    Kanada to zkouší v šesti bez brankářky!
     
    55:07
    Američanky už toho mohly litovat. Wakefieldová protancovala až před Vetterovou, ale zblízka na ni nevyzrála!
     
    54:38
    Další nádherná akce elitního útoku USA! Coyneová ale před prázdnou bránou promáchla nabídku Deckerové.
     
    52:17
    Kesselová s Deckerovou tradičně vytvořily velký provoz před kanadským brankovištěm. Szabadosové ale znovu pomáhají její obránkyně, jedna zastavila dorážku Deckerové na poslední chvíli.
     
    51:48
    Aktivita Lyndsey Fryové vede ke třetímu faulu Jocelyne Larocqueové (CAN), tentokrát je to hákování. Američanky mohou udělat velký krok z vítězství.
     
    44:10
    Teď však měla Jesseie Vetterová plné ruce s kotoučem vystřeleným od modré čáry, který se jí vykutálel za záda. Na poslední chvíli ho ale stačila přikrýt!
     
    43:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojené státy se brzy po návratu z kabin ujímají zpět ztraceného vedení! Jako již několikrát prchly v přečíslení a AMANDA KESSELOVÁ naznačila přihrávku, aby následně milimetrově vypálila na bližší tyč nad rameno Szabadosové – 2:3! Asistence: Gigi Marvinová, Jessie Vetterová.
     
    41:05
    Na druhé straně uháněla dopředu Knightová s Dugganovou. Hilary Knightová ihned vypálila, ale Szabadosová puk ztlumila na hrudi.
     
    37:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    A podívejme, Kanada po sedmi sekundách přesilovky vyrovnává! Gól přitom přišel z její teprve druhé střely na branku v této části. CAROLINE OUELLETTEOVÁ se na modré čáře rozhodla vypálit a byla to správná volba, Vetterová totiž měla chvíli zakrytý výhled a lapačkou se pak snažila zasáhnout marně – 2:2! Asistence: Catherine Wardová, Marie-Philip Poulinová.
     
    37:43
    Brianna Deckerová (USA) po návratu do obrany pořádně přibrousila a odchází na trestnou lavici s menším trestem za hru tělem.
     
    37:18
    Teď už je tu ale další nebezpečný útok z dílny prvního útoku USA. Coyneová přenechala puk za sebe Deckerové, ta ale z levého kruhu narazila na Szabadosovou.
     
    35:53
    Monique Lamoureuxová vykroužila s pukem před bránu, ale Szabadosová pohotově zasahuje.
     
    34:26
    USA právě vstřelilo branku!
    Naprosto zasloužený gól Spojených států v přesilovce pět na tři obrací skóre! MEGAN BOZEKOVÁ si na modré čáře přiťukla se spoluhráčkou a pak napřáhla až ke stropu. Szabadosová se pravým betonem natahovala marně, puk jí projel kolem tyčky do sítě – 1:2! Asistence: Anne Schleperová, Kendall Coyneová.
     
    34:13
    Szabadosová perfektně zareagovala na tečovaný puk, který už se snášel za její záda!
     
    33:56
    Je tu minuta a sedm sekund dvojnásobné přesilovky pro Spojené státy! Hayley Wickenheiserová (CAN) – 2 minuty za faul loktem.
     
    33:03
    Teď už je odpískáno. Rebecca Johnstonová (CAN) – 2 minuty za bodyčeking, přesilovka číslo tři pro tým USA ve druhé třetině.
     
    32:35
    Američanky hrají v ponechané výhodě, kterou už mohly ukončit! Szabadosová ale perfektně zasála proti dorážce Lyndsey Fryové.
     
    30:29
    Jen málo chybělo Knightové, aby se na hranici kanadského brankoviště natáhla po volném puku.
     
    29:52
    Dobrá hra Spojených států vede k přesilovce. Podruhé v utkání faulovala Jocelyne Larocqueová (CAN), tentokrát si vysloužila menší trest za vysokou hůl.
     
    28:19
    Kesselová nádherně vysunula Conyeovou. Ta se ale ke kotouči dostala až v hodně velkém úhlu a ve výstroji Szabadosové už mezírku nenašla.
     
    27:24
    Kanadská brána byla posunuta, ale domácí hráčky pokračoval dál a měly gólovou šanci. Rozhodčí však podle všeho už brzy přerušily hru.
     
    24:55
    Tessa Bonhommeová (CAN) – 2 minuty za hákování.
     
    24:55
    Nádherná akce Amandy Kesselové mohla skončit obratem zápasu! Parádní slalom ale nemohla zakončit do odkryté klece, neboť byla v posledním momentu zahákována!
     
    22:43
    USA právě vstřelilo branku!
    Nudu ve druhé části přetíná americký gól a máme vyrovnáno! Coyneová vyslala nádherným obloučkem do přečíslení dvě spoluhráčky. BRIANNA DECKEROVÁ se ale situaci rozhodla vyřešit sama, Szabadosovou rychlým pohybem zmátla a pak udělala kličku do prázdné brány – 1:1! Asistence: Kendall Coyneová.
     
    17:01
    Kanadská útočnice byla při svém pokusu faulována, což znamená 28 sekund hry pět na tři pro Kanadu. Megan Bozeková (USA) – 2 minuty za sekání.
     
    16:47
    Vaillancourtová v úniku dvě na jednu volila střelu, která šla vedle druhé tyčky.
     
    15:30
    Síly na ledě se vyrovnají. Meghan Dugganová (USA) – 2 minuty za krosček.
     
    14:15
    První vyloučení zápasu přichází na kanadské straně, což se fanouškům pochopitelně nelíbí. Jocelyne Larocqueová (CAN) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    13:37
    Velký tlak Kanaďanek druhým gólem nekončí! Hned dvakrát se o dorážku pokoušela Agostaová, ale v obou případech byla Jessie Vetterová na svém místě v brankovišti.
     
    09:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ottawská aréna nadskočila obrovskou erupcí radosti, Kanada se ujímá vedení! Ouelletteová posunula ve středním pásmu puk COURTNEY BIRCHARDOVÉ, která se krátce po přejezdu modré čáry rozhodla tvrdě vypálit. Její střela prošla nečekaně až do brány, tenhle gól si Vetterová za rámeček nedá – 1:0! Asistence: Caroline Ouelletteová, Marie-Philip Poulinová.
     
    08:23
    Brianne Jennerová zakončovala kanadskou spolupráci a z mezikruží nastřelila tyčku!
     
    05:04
    Dvě Kanaďanky se srazily ve středním pásmu, Brianna Deckerová vzala puk a uháněla s ním kupředu. Kanadu zachránila vyrážečka Szabadosové!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Birchardová (Ouelletteová, Poulinová), 38. Ouelletteová (Wardová, Poulinová) – 23. Deckerová (Coyneová), 35. Bozeková (Schleperová, Coyneová), 44. Kesselová (Marvinová, Vetterová)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Fortinová, Wardová, Rougeauová, Bonhommeová, Larocqueová, Mikkelsonová, Birchardová – Bramová, Wickenheiserová „C“, Spoonerová – Agostaová-Marcianová, Irwinová, Vaillancourtová – Johnstonová, Wakefieldová, Jennerová – Ouelletteová, Heffordová, Poulinová – Appsová. Trenér: Dan Church.
    USA: Vetterová (Rigsbyová) – Marvinová, Bellamyová, Bozeková, Picardová, Chessonová, Schleperová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, J. Lamoureuxová, Carpenterová – Dugganová, Fryová, Knightová – Chuová „C“, Ericksonová, Steadmanová. Trenérka: Katey Stoneová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER) – Novotná, Svobodová-Arazimová (obě CZE).

    Diváci: 13 776
    bahis siteleri