Olhanense – Guimarães 1:2 (kon.)
konec
SC Olhanense
1:2 (0:2)
Vitória SC Guimarães
Pondělí 22.04.2013, 21:00 • Estádio José Arcanjo, Olhao • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Domácí potřebují sbírat body do boje o záchranu, hosté by rovněž chtěli získat plný počet bodů, aby se vyhoupli z deváté až na pátou pozici. Poslední zápas 26. kola portugalské ligy bude mít určitě o náboj postaráno.
     
    SC Olhanense má podobně jako třeba Beira Mar, Moreirense či Académica Coimbra hodně na kahánku. Svěřenci kouče Manuela Cajudy jsou aktuálně na první nesestupové pozici, přičemž na poslední příčku mají náskok jednoho jediného bodu. Od února domácí vyhráli v jednom jediném případě.
     
    Vitória SC Guimaraes ve vyrovnaném středu tabulky bojuje o účast v evropských pohárech pro příští sezónu. Pátá pozice přitom zaručuje alespoň Evropskou ligu a na tu rozhodně bude chtít dosáhnout. Právě mezi ním a Estorilem Praiou je pouhý dvoudobový rozdíl. Hosté jsou navíc povzbuzeni o vítězství 1:0 nad Belenensesem v rámci Taca de Portugal, díky němuž postoupili do finále.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Olhanense: Rafael Bracalli – Luis Filipe, Vasco Fernandes, André, Fernando Alexandre, Tiago Terroso, Rui Duarte, Babanco, Lucas, Targino, Pepe

    Vitória SC Guimarães: Douglas Jesus – Alex, Addy, Paulo Oliveira, N'Diaye, André André, Leonel Olímpio, Tiago Rodrigues, Soudani, Marco Matias, Amido Baldé

    Rozhodčí: Hugo Rodrigues Pacheco.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Ospalý začátek utkání. Po Lucasově přihrávce rozhodčí přerušuje hru, u míče budou hosté.
     
    4
    Tiago Terroso na levé straně špatně zpracoval centr ze středu pole, balón tak utekl jen k domácím obráncům.
     
    5
    Možná že si domácí hráč počínal tělem, přesto Tiago Terroso spadl na zem dost tvrdě. Olhanense standardku z levé strany následně nevyužilo.
     
    6
    N'Diaye bránil svého soupeře velice dobře, ten si pak pomohl přistrčením. Zatím máme možnost vidět hodně nedovolených zákroků proti fotbalovým pravidlům.
     
    7
    N'Diaye fauloval, dobrá možnost přímého kopu pro Guimaraes...
     
    8
    ... a gólman Douglas Jesus měl obrovské problémy! Centr totiž nezkrotil úplně nejlépe, takže mohl dorážet Tiago Terroso. K míči se ovšem nakonec o vteřinku nedostal.
     
    9
    Z ničeho nic udeřili také domácí! Z otočky pálil ostře Alřířan Soudani, k tyči se však výborně vyšponoval brankář Rafael Bracalli.
     
    10
    Pěkná akce domácích. Kdyby se k Targinovi do vápna dostala přihrávka zprava, byla by situace pro Vitórii pořádně nebezpečná. Takhle z celé situace zbyl jen rohový kop.
     
    12
    Tiago Terroso je zatím na levé straně hodně vidět. Teď jeho přihrávka neprošla dopředu. Přesto srší aktivitou už od úvodních minut.
     
    14
    Amido Baldé se nabízel dvakrát vepředu na dlouhý pas, ani jeden k němu ale nedoletěl. Následně se dopustil útočného faulu.
     
    15
    Babanco vybojoval pro svýj celek přímý volný kop. Centr pak stačil nahoru ještě přizvednout obránce Alex, ovšem tak nešikovně, že míč málem skončil v brance.
     
    16
    Addy se snažil za každou cenu zachytit míč, o kousek na něj ovšem nedosáhl. odkopávat od branky bude Rafael Bracalli.
     
    18
    Amido Baldé dostal parádní kolmici do běhu. Pak mu ale balón odskočil. A Vasco Fernandes ještě vybojoval pro domácí autové vhazování.
     
    20
    První dvacetiminutovka nám nabídla akorát tak dvě pološance, jinak oba týmy žádnou ofenzivní bouři ještě nespustily. I když snaha se jim upřít v žádném případě nedá.
     
    22
    Centr z levé strany nyní v pohodě polapil hostující gólman Rafael Bracalli. Akce obou týmů jsou trošku jednodušší a zatím nenacházejí úspěch.
     
    23
    Soudani si nyní moc nerozumněl se svými spoluhráči. Olhanense tak bude mít k dispozici vhazování.
     
    24
    Lucas se odvážil vypálit z velké dálky! Na začátku vypadalo vše slibně, pak se ovšem ukázalo, jak nepřesná byla jeho střela – asi jako přepočítávání státního rozpočtu českou vládou.
     
    26
    Olhanense nyní drželo "útočné pásmo" kolem vápna. Guimaraes se ale nakonec dokázal ubránit i přes nebezpečný centr Tiaga Terrosa.
     
    27
    Žlutá karta na místě. Lucase sestřelil ostrým skluzem André André, který se nemohl rozhodnutí hlavního sudího vůbec divit.
     
    28
    Jak se to mohlo stát, říká si brankář Douglas Jesus, který zachránil hosty od pohromy. Hostující obrana chybovala, takže Pepe mohl skórovat po pěkném ťukesu z úhlu. Střela mu ovšem tolik nevyšla.
     
    30
    Další tutovka pro Olhanense! Targino skvěle zapracoval na levé straně, pak odcentroval na vzdálenější tyčku, kde však Rui Duarte pálil z voleje z vyložené pozice jen nad.
     
    31
    Amido Baldé dnes není úplně ve své kůži. Často akce brzdí, nyní se na něj vrhli jako supi obránci, sebrali mu balón, na což hostující forvard regoval útočným faulem.
     
    32
    Domácí zvyšují obrátky. Targino pořád a pořád zlobí, teď ho soupeř odstavil strčením od míče. Z následné standardky domácí nevytěžili nic.
     
    34
    Souboj Tiaga Rodriguese s Fernandem Alexandrem vypadal u středového kruhu hodně ostře, domácí záložník odskočil po nárazu snad na dva metry. Sudí Hugo Rodrigues Pacheco ovšem ponechal ve hře pokračovat.
     
    35
    Olhanense se mohlo prosadit na pravé straně, jenže N'Diaye skvěle zapracoval a odkopl míč do bezpečí.
     
    36
    Další marný útok Guimaraese, míč skončil jen v šestnáctce Rafaela Bracalliho, který v pohodě míč rozehrál dál.
     
    38
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Hosté se z ničeho nic ujímají vedení! Tohle je velký šok pro Olhanense. Centr z levé strany od Marca Matiase našel ve vápně nehlídaného HILALA EL ARBIHO SOUDANIHO, který hlavou pohodlně zacílil.
     
    39
    Ofsajd nyní zastavuje domácí počínání. Těm by zajisté pomohla rychlá odpověď, doteď byli na hřišti lepším týmem.
     
    41
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Další hřebíček zasadil Guimaraes do psychiky domácího celku. Celou situaci vybojoval díky svému důrazu Amido Baldé, následných menších zmatků v obraně Olhanense využil HILAL EL ARBI SOUDANI, který po samostatném úniku obehrál Rafaela Bracalliho a skóroval do prázdné branky.
     
    43
    Hosté nyní kombinují na polovině soupeře, je vidět, že jsou v lepší pohodě než zmatený soupeř.
     
    45
    Jednu minutu nastaví sudí Hugo Rodrigues Pacheco.
     
    První poločas skončil.
     
    Trochu krutý výsledek pro domácí Olhanense, které inkasovalo po takových dvou nenápadných akcích soupeře. O oba góly hostů se postaral Hilal El Arbi Soudani, jenž skóroval v rozmezí tří minut. Domácí nemusí zoufat – pokud budou hrát tak aktivně jako zhruba v polovině prvního poločasu, mají ještě šanci na úspěch.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Amido Baldé se dostal do dobré pozice, byl ovšem v blízkosti trochu pod tlakem. Takže Rafael Bracalli mu skvěle vykryl úhel.
     
    47
    Domácí sahají k prvnímu střídání těsně po přestávce. Ze hřiště odešel Tiago Terroso, do hry přišel Djaniny.
     
    48
    Marco Matias vlétl do protihráče tak ostře, že ten porazil jednu z fotografek, co seděla na židli za pomezní čárou. Naštěstí se vše obešlo bez nehody. Z následné standardky domácí nic nevytěžili.
     
    49
    Tohle vypadalo trochu nebezpečně. Jeden z hostující hráčů poslal z dálky z otočky dlouhý lob na Rafaela Bracalliho, který musel zasahovat.
     
    50
    Marco Matias teď trochu nešetrně spadnul, zády narazil do kopačky běžícího protihráče. Na hřišti je zdravotnický tým Guimaraesu.
     
    51
    Sudí Hugo Rodrigues Pacheco si nakonec nebere servítky. Marco Matias přece jenom trošku přihrával následky souboje, takže obdržel žlutou kartu. Trochu navíc i diskutoval s hlavním arbitrem.
     
    54
    Marco Matias zpátky ve hře. Už operoval na levé straně, okdud však svým centrem do vápna nikoho nenašel.
     
    55
    Až moc si pomáhal Amido Baldé rukama v hlavičkovém souboji. Je pískáno, přímý volný kop pro domácí.
     
    56
    Djaniny spěchal na dlouhý pas, snažil se ho zachránit ještě na hrací ploše, míč už ošem přece jenom skončil v zámezí.
     
    57
    Buldok Targino vybojoval rohový kop, z něho však letěl centr jen do náruče Douglase Jesuse.
     
    59
    Djaniny si narazil se spoluhráčem, přihrávku mu mířila do běhu. Na poslední chvíli ale zasáhl Paulo Oliveira.
     
    60
    Olhanense se snaží s výsledkem ještě něco udělat, defenzíva hostujícího celku ale zatím pracuje na výbornou.
     
    61
    Hosté poprvé střídají. Marco Matias trochu otálí se svým odchodem za postranní čáru, nakonec ho naradí Crivellaro.
     
    62
    Také Olhanense udělalo změnu. Pepe dnes moc vidět nebyl, na jeho místo nastoupuje Djalmir.
     
    63
    Olhanense právě vstřelilo branku!
    Naděje pro domácí celek stále žije! Minutu po svém pobytu na hřišti se prosazuje DJALMIR. Ten si naběhl na perfektní pas z levé strany od Babanca a hlavou zakončil přesně k bližší tyči.
     
    65
    Hodně nebezpečná standardka pro hosty! Rafael Bracalli před dotírajícím protihráčem zasahoval na poslední chvíli.
     
    66
    Protiútok na druhé straně! Djalmir hru hodně oživil, teď se ocitl v samostatném úniku. Za minutu dvanáct mu míč odkopl do autu Addy.
     
    67
    Šlapákem vlétl do balónu Lucas, opět zní píšťalka hlavního sudího. Nepřímý volný kop pro hosty za nebezpečnou hru protihráče.
     
    69
    Luis Filipe dostal balón na pravou stranu, odtud centroval na zadní tyč, kde se však nikdo ze spoluhráčů neocitl.
     
    70
    To nemohl nedat! Babanco poslal perfektní přihrávku na malé vápno na nabíhajícího Djaninyho, který z blízkosti levačkou jen přestřelil. Tohle může domácí pořádně mrzet.
     
    71
    Olhanense navyšuje tlak! Luis Filipe posílal centr z pravé strany, který museli hostující beci hasit na poslední chvíli.
     
    72
    Lucas podle mínění sudího nafiloval pád těsně před vápnem, takže si vyloužil žlutou kartu za svůj herecký výkon.
     
    74
    Čtvrthodinka do konce. Olhanense se hodně, hodně zlepšilo, ke kýženému snížení to sice vedlo, body ale průběžný stav domácím nezajišťuje.
     
    75
    Guimaraes podruhé střídá. Ze hry odchází André André, do hry přichází El Adoua.
     
    76
    Poslední změna na straně Olhanense. Vasca Fernandese nahrazuje v sestavě Evandro Brandao.
     
    78
    Guimaraes mohl rozhodnout. Po dlouhém pasu se odpoutal od obránce Soudani, který ale na hattrick nedosáhl. Jeho slabá střela branku najít nemohla.
     
    79
    Evandro Brandao posílal centr na Djalmira, ten se však ve vápně ocitl v dvoumetrovém ofsajdu.
     
    80
    Další pas od Babanca, opět byl ale zablokovaný. Je jinak vidět, že hosté se spoléhají už jen na bránění.
     
    82
    Djalmir si nabíhal na centr z pravé strany, nicméně ve vzduchu v pohodě zasáhl gólman Douglas Jesus, jenž schoval balón do náruče.
     
    83
    Lucasova pobídka dopředu ze středu pole nenašla nikoho ze spoluhráčů, Douglas Jesus tak opět použil v klidu svoje rukavice.
     
    84
    Amido Baldé prostrčil balón na Crivellara, ten si dlouho zpracovával míč, s pomocí teče skončila jeho střela těsně nad brankou.
     
    86
    Tahle branka nemohla platit. Bylo to pěkně zamýšlené ze strany Olhanense, hned tři hráči si ale zapomněli v útoku zkontrolovat svoje postavení.
     
    87
    Standardka pro domácí. Jenže ani v tomhle případě se více neprosadili, míč ze vdzcuhu sebral Douglas Jesus.
     
    88
    Targino zatáhl za záchrannou brzdu, sudí Hugo Rodrigues Pacheco. tasí žlutou kartu.
     
    89
    Taktické střídání ze strany hostů. Autor dvou branek Soudani už hrát nebude, na poslední minuty se na hrací plochu podívá Machís.
     
    90
    Ofsajd, do kterého se dostal Amido Baldé. Čtyři minuty se jinak budou hrát přes čas.
     
    90+1
    Evandro Brandao si naběhl na centr a u tyčky skóroval! Dle mého názoru ale v ofsajdu nebyl. Kvůli tomu branku sudí neuznali.
     
    90+2
    Douglas Jesus řešil další ošemetnou situaci! Olhanense se nevzdává za žádnou cenu.
     
    90+3
    Machís na druhé straně zahrozil z vápna ale zamířil jen do boční sítě. Rafael Bracalli spěchá s rozehráním odkopu od branky.
     
    90+4
    Domácí kouč Manuel Cajuda je ještě v závěru utkání vykázán z lavičky. Vůči asistentovi rozhodčího, který odmával již několikátý ofsajd, zřejmě nepoužil nejvybíravější slova.
     
    Konec zápasu.
     
    Olhanense tlačilo, soupeře přehrávalo, jenže vyrovnání se nedočkalo. Škoda pro něj, že se dopustilo v prvním dějství dvou zbytečných chyb, mohlo utkání dopadnout úplně jinak. Díky Soudaniho dvěma gólům se naopak Guimaraes dostal na pátou pozici.
     
    Z mé strany vše, brzy někdy naviděnou. (22:51:42)

    Viktor Sandev

    Branky: 63. Djalmir – 38. Soudani, 41. Soudani

    Karty:   72. Lucas (OLH), 88. Targino (OLH) – 27. André André (GUM), 51. Marco Matias (GUM)


    SC Olhanense: Rafael Bracalli – Luis Filipe, Vasco Fernandes (76. Evandro Brandao), André, Fernando Alexandre, Tiago Terroso (47. Djaniny), Rui Duarte, Babanco, Lucas, Targino, Pepe (62. Djalmir)
    Vitória SC Guimarães: Douglas Jesus – Alex, Addy, Paulo Oliveira, N'Diaye, André André (75. El Adoua), Leonel Olímpio, Tiago Rodrigues, Soudani (89. Machís), Marco Matias (61. Crivellaro), Amido Baldé

    Rozhodčí: Hugo Rodrigues Pacheco
    bahis siteleri