Rostov – Groznyj 0:3 (kon.)
konec
FK Rostov
0:3 (0:2)
FK Achmat Groznyj
Pondělí 22.04.2013, 17:00 • Stadion Olimp 2, Rostov na Donu. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše a já se s Vámi těším opět někdy, na počtenou. Mějte se hezky a užijte si zbytek slunného pondělního podvečera. (19:00:15)
     
    Ještě zbývá vyhlásit dva nejlepší hráče z obou celků. Za hosty bylo těžké vybírat a já jsem se nakonec nerozhodl pro ani jednoho ze dvou střelců, nýbrž však pro agilního a velmi platného záložníka Macieje Rybuse (GRZ), který si dokázal podržet míč, překvapit soupeře chytrou přihrávkou.

    U domácích to tak těžké nebylo, neboť jediný hráč, který snese přísnější měřítko byl dnes Timofej Kalachev (RTV). Ruský záložník byl nejaktivnější, snažil se po celou dobu utkání a také si připravil největší možnost. Sice ji neproměnil, ale to nic nezměnilo na tom, že byl pro své mužstvo takzvaným "Pyrrhovým" hrdinou.
     
    Je tady konec utkání, ve kterém Těrek zdolal Rostov na jeho hřišti a vyhrál tak první zápas od 24. listopadu. Tímto vítězstvím také umazal tři body ze ztráty na příčky zaručující pohárovou Evropu. Poslední páté postupové místo drží nyní Spartak Moskva a mužstvo z hlavního města Čečenska na něj ztrácí již jen dva body. Naopak domácí Rostov si prohrou nijak nepomohl a cenný bod ze hřiště Rubinu Kazaň nepotvrdil. Svěřenci trenéra Božoviče tak nadále budou svádět bitvu o jisté udržení v nejvyšší ruské soutěži.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kapitán hostí Utsijev předvedl jako obránce velmi zdatné předpoklady pro hru směrem vpřed. Nakonec však na něj bylo příliš mnoho obránců, aby odolal a vystřelil.
     
    90+1
    Ivanov napřáhl k velmi nepřesné ráně, která skončil na ochranné síti.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje utkání ještě tři minuty navrch.
     
    90
    Ivanov s Rybusem drží míč u rohového praporku a počítají vteřinky.
     
    88
    Další neúspěšný nájezd na branku Grozného. Domácí si neví rady kudy kam.
     
    87
    Oleg Ivanov vycítil volný prostor a vypálil z dvaceti metrů a mířil vedle branky.
     
    86
    Volný kop pro domácí, který Rostov rychlé rozehrál, avšak opět je míč v bílém opojení, tedy na kopačkách hráčů Grozného.
     
    85
    A i další pokus o založení útoku domácí skončil fiaskem. Utkání se již jen z povinnosti dohrává.
     
    84
    Těrek Groznyj drží kombinací míč na polovině svého soupeře a jasně tak kráčí za třemi body, o kterých prakticky rozhodl za necelých padesát minut hry.
     
    82
    Nyní se na trávníku svíjí v bolestech střídající Kacajev. Drží se za kotník, ovšem hosté již také vypotřebovali možnosti ke střídání.
     
    81
    Tempo hry je velmi ochablé. Z tribun se nejvíce ozývá, což je pochopitelné, hostující kotel.
     
    80
    Pokus o vysunutí domácího útočníka Poloze skončil pouze v rukou Amelchenka.
     
    79
    Volný kop pro Těrek, který zahrál Rybus, skončil vysoko nad. Rozehrává Pletikosa.
     
    78
    Další velká šance domácích a opět u toho byl Kalachev! Nyní v roli přihrávajícího. Při protiútoku si podržel míč, který nato prostrčil na Poloze, ale ten svůj počin z utkání v Kazani nenapodobil a nastřelil jen Amelchenka!
     
    77
    A je to tak. Nedávná posila z Young Boys Bern musí pro zranění opustit trávník. Na jeho místo další polský hráč, Marcin Komorowski.

    Dominik Tobola

    Branky: 10. Aílton Almeida, 15. Holenda (vla.), 49. Adílson Warken

    Karty:   62. Kalachev (RTV) – 19. Utsijev (GRZ)


    FK Rostov: Pletikosa – Getigežev, Šešukov, Beljajev, Djakov, Margasov – Česnauskis, Gatcan, Kalachev, Kanga Kaku – Holenda.
    FK Achmat Groznyj: Amelchenko – Jatčenko, Jiránek, Ojala, Ustijev – Ivanov, Adílson Warken, Rybus, Píriz – Aílton Almeida, Mitrišev.

    Rozhodčí: A. Jegorov – O. Tselovalnikov, S. Suchovenkov – M. Lajuškin (všichni RUS).

    Diváci: 3500
    bahis siteleri