Spartak – Machačkala 2:0 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Zenit 2:2 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 2:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
2:0 (1:0)
Anži Machačkala
Neděle 28.04.2013, 11:30 • Lužniki • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Spartak tedy po dobrém výkonu zaslouženě poráží Anži 2:0 a velmi razantně se přihlásil o místo v pohárové Evropě. Hosty načala již 5. minuta, ve které se prosadil po rohovém kopu Källström. Další možnosti pochytal jistý Gabulov, a tak se šlo do druhé půle. V ní o osudu utkání rozhodla 69. minuta, ve které zastavil ve vápně Emenikeho brankář Gabulov, který byl vyloučen. Z penalty se nemýlil Dmitrij Kombarov, který tak uzavřel na 2:0. Machačkala nepředvedla v Moskvě směrem do útoku skoro vůbec nic a především výkony Šatova s Eto'em zůstaly za očekáváním. (13:28:20)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zoufalá snaha hostů z Machačkaly o snížení zatím nic zajímavého nepřinesla. Vypadá to, že Spartak udrží při třech bodech i čisté konto.
     
    90+1
    Anži se ještě snaží o zkorigování nepříznivého výsledku, ale obrana v čele se Salvatorem Bocchettim dnes odehrála vynikající part. Suchého pozici ve stoperské dvojici dobře zastoupil Bryzgalov.
     
    90
    Bohužel pro domácí je ze hřiště stažen na nosítkách Emenike, který pravděpodobně utrpěl vážné zranění. Spartak tak bude dohrávat v desíti.
     
    88
    To až teď. Smolov neudržel nervy a druhý míč na trávníku napálil zlostně do jednoho z podavačů míčů. Od sudího Nikolajeva tak dostává zaslouženou, avšak také velmi zbytečnou žlutou kartu.
     
    87
    Dikan se odvážně vydal z vlastní branky, aby hlavou přerušil útok Anži. Toho chtěl využít prudkou ranou do odkryté klece Willian, ale balon netrefil ideálně, a tak se nic zajímavého nestalo.
     
    86
    Brazilec Ari je následně za aplausu střídán, když místo něj na trávník vyběhne Biljaletdinov.
     
    85
    Až teď přichází zajímavá akce. Willian z levé strany našel Joaa Carlose, ale ten míč na pravou stranu hřiště neprocedil. Spartak tak mohl hrozit z brejku, ale Ariho opět zradilo zpracování, a tak se možný úprk na Pomazana nekoná.
     
    83
    Utkání se už jenom dohrává. Spartak i přes komfortní vedení zkouší ještě přidat k potěšení zaplněného stadionu další branku, ale ve finální fázi dělá drobné chyby. Anži se k ohrožení branky Dikaně nedostává.
     
    80
    Anži toho dnes v Lužnikách ukázalo směrem vpřed příliš málo, a tak se zatím nedočkalo ani jedné branky. Jeho případná prohra mu navíc notně zkomplikuje boj o pohárovou Evropu. Spartak se naproti tomu dostane na čtvrtou příčku před Dinamo.
     
    78
    Po přímém kopu Machačkaly z levé strany si hostující tým žádal po údajné ruce Bocchettiho pokutový kop. Rozhodčí píská, jenže proti hostům, a to ofsajdové postavení.
     
    77
    Moskvané podruhé střídají. Ognjena Vukojeviće nahradí na trávníku Jurado.
     
    76
    A znovu akce po levé straně. Opět tedy šla od Dmitrije Kombarova, který tentokrát našel přízemní nahrávkou ve vápně Emenikeho. Ten míč připravil do druhé vlny pro Ariho, jenž však moc kličkoval, a tak se zakončení nedočkal.
     
    75
    Kombarov v brejku nahrál na Ariho, který by v případě dobrého převzetí přihrávky mohl pádit sám na Pomazana, jenže to se nestalo. Brazilcovi míč od kopačky utíká daleko vpřed.
     
    74
    V akci i brankář domácích Dikan. Willian to na něj zkusil z pravé strany ze zhruba dvaceti metrů, jenže brankář Spartaku stačil prudkou ránu vyrazit.
     
    73
    Útočná akce domácích po pravé straně skončila centrem do pokutového území, kde však kraluje Pomazan. Následný rychlý brejk zastavuje faulem na Williana obránce Makejev.
     
    71
    Anži následně podruhé střídá. Hodně nevýrazného Šatova na trávníku v Lužnikách mění Fjodor Smolov.
     
    69
    Spartak právě vstřelil branku!
    DMITRIJ KOMBAROV se z pokutového kopu nemýlí a přízemní ranou z pravé tyči posílá Spartak Moskva do dvoubrankového vedení, které je zhruba pětadvacet minut před koncem utkání velmi slibné.

    Martin Mišovec

    Branky: 5. Källström, 69. D. Kombarov (pen.)

    Karty:   28. Vukojević (SPM) – 23. Spahić (MCK), 50. Agalarov (MCK), 88. Smolov (MCK)   66. Gabulov (MCK)


    FK Spartak Moskva: (4-2-3-1) Dikan – Makejev, Bocchetti, Bryzgalov, D. Kombarov – Vukojević (77. Jurado), Källström – McGeady, Ari (86. Biljaletdinov), Jakovlev – Dzjuba (55. Emenike).

    Trenér: Dmitrij Gunko

    Anži Machačkala: (4-2-3-1) Gabulov (66. ČK) – Agalarov (68. Pomazan), Spahić, Joao Carlos, Logašov – Achmedov, Jucilei – Šatov (71. Smolov), Willian, Žirkov – Eto'o.

    Hlavní trenér: Guus Hiddink

    Rozhodčí: Nikolajev – Zaripov, Dančenko
    bahis siteleri