Arsenal – Wigan 4:1 (kon.) | Reading – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:1 (1:1)
Wigan Athletic
Úterý 14.05.2013, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dnes máme na programu dohrávku 37. kola, ve které Arsenal FC přivítá svého soupeře Wigan Athletic. Komentářem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Veškeré dění se bude odehrávat na Emirates Stadium v Londýně.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Michael Dean, na čarách mu budou asistovat Jake Collin a John Brooks. Jako čtvrtý rozhodčí bude pomáhat Philip Dowd.
     
    Sázkové kanceláře vypsaly kurz na výhru Arsenalu 1.33, kurz na remízu pak 5.0 a kurz na výhru Wiganu 8.5. Bookmakeři tak Wigan označili jako outsidera.
     
    Arsenal FC se v tabulce nachází na 5. příčce a na svém kontě má 67 bodů. Kanonýři zaznamenali 19 výher, 10 remíz a 7 porážek. Celkové skóre je 67:36.
     
    Wigan Athletic je v tabulce na příčce 18. a na svém kontě má 35 bodů. Fotbalisté Wiganu zaznamenali 9 výher, 8 remíz a neuvěřitelných 19 porážek. Celkové skóre je 44:67.
     
    Wigan bojuje o udržení v lize a má to velmi složité. Pokud se bude chtít udržet, musí tak zvítězit v dnešním i v nedělním utkání a doufat v to, že Sunderland ve svém posledním utkání prohraje nebo remizuje.
     
    Arsenal už má účast v evropských pohárech, zatím to vypadá na kvalifikaci do Evropské ligy, ale může to ještě klidně být kvalifikace a nebo skupinová fáze v Lize mistrů.
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Szczesny ─ Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs ─ Ramsey, Arteta ─ Walcott, Rosický, Cazorla ─ Podolski.

    Wigan Athletic: Joel ─ Boyce, Alcáraz, Scharner, Espinoza ─ McCarthy, McArthur, Gómez, McManaman ─ Koné, Maloney.

    Rozhodčí: Dean ─ Collin, Brooks.
     
    -2
    Hlavní sudí Dean přivedl dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří oblékli tradiční červené dresy a bílé trenýrky.
     
    1
    Hosté hrají v černých kompletech.
     
    2
    O první střelu se dnes postaral Walcott, ale příliš se mu nepovedla a navíc trefil pouze bránícího protihráče, který mu střelecký pokus úspěšně zablokoval. Brankář Joel tak byl bez práce.
     
    6
    Na útočné polovině se s míčem pohybují hráči Wiganu, ale fotbalisté Arsenalu dobře pokrývají prostor a pozorně se brání.
     
    7
    Domácí fotbalisté vybojovali balon pro sebe a vyrazili s ním do protiútoku. Brankář Joel měl teď obrovské štěstí, protože ve výborné pozici byl Cazorla, ale jeho pokus hlavou se mezi tři tyče nevešel.
     
    9
    V Londýně vytrvale prší, ale to vůbec nevadí, protože trávník je ve výborném stavu.
     
    11
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Cazorla poslal balon do pokutového území, kde se výborně uvolnil hlavičkující LUKAS PODOLSKI a přesnou trefou poslal domácí tým do vedení. Brankář Joel byl bez šance, protože střelecký pokus byl velmi přesný.
     
    14
    Arsenal zahrával hned dva rohové kopy za sebou, ale ani z jednoho nic nevytěžil, a tak se stav skóre nemění.
     
    18
    Na levé straně svým protihráčům utekl Sagna a následně se prezentoval výbornou přihrávkou ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal Gibbs. Nicméně přihrávka byla o něco rychlejší, a tak se k ní Gibbs nedostal a branku hostí neohrozil.
     
    19
    Ve velkém vápně se k odraženému míči dostal Walcott, ale protihráč mu střelecký pokus zablokoval. Pak se balon odrazil k Artetovi, který vystřelil asi z 23 metrů, ale obránce Wiganu střelu opět zablokoval úspěšně.
     
    21
    Držení míče: Arsenal FC 60% ─ 40% Wigan Athletic.
     
    23
    Fotbalisté Wiganu se už asi minutu pohybují na útočné polovině, ale soupeř je k ničemu zatím nepustil. Teď se hráči v černých dresech ujmou autového vhazování.
     
    25
    Faulovaný byl Maloney, a Wigan tak dostal výhodu standardní situace.
     
    25
    Hostující hráči ze standardní situace nic nevytěžili, a tak se skóre nemění. Nicméně Wigan u míče zůstane.
     
    27
    Na pravém křídle vyvezl míč Walcott a následně našel přihrávkou Ramseyho. Jenže Ramsey se k přihrávce dostal pozdě, a tak branku hostí neohrozil.
     
    34
    Atmosféra na stadionu není vůbec špatná, ale fanoušci se fotbalem příliš nebaví. Hru doprovází spousta nepřesností a hraje se především mezi pokutovými územími. Arsenal sice vede 1:0, ale prezentuje se stejným výkonem jako Wigan.
     
    34
    O střelecký pokus se snažil Koné, ale vůbec mu to nevyšlo a branku domácích neohrozil.
     
    39
    Arsenal se po levé straně dostal k soupeřově brance, ale vybojoval pouze rohový kop.
     
    39
    Po rohovém kopu přišla pouze nepřesná střela, a Joel tak neměl žádnou práci.
     
    40
    Útočnou snahu Arsenalu zastavilo ofsajdové postavení, ve kterém uvízl Walcott.
     
    42
    Autové vhazování pro fotbalisty v černých dresech.
     
    42
    Na pravém křídle se uvolnil sprintující McManaman, který se pak s balonem dostal do velkého vápna, ale nic tam nevymyslel, protože narazil hned na tři obránce a ti ho o míč čistě připravili.
     
    43
    Domácí hráči vyrazili do protiútoku a prezentovali se skvělým pasem za obranu. Nicméně sudí hru přerušil, protože Koné si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    45
    Wigan právě vstřelil branku!
    Panečku, tak to byla fotbalová paráda! SHAUN MALONEY zahrával volný přímý kop a vyřešil to fantasticky. Domácímu brankáři nestačila ani čtyřčlenná zeď, přes kterou se MALONEY bez potíží prosadil a pravačkou poslal balon mezi tři tyče. Szczesny se natahoval marně, protože střela byla technická a na milimetry přesná.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: Arsenal FC 57% ─ 43% Wigan Athletic.
     
    Střely celkem: Arsenal FC 4:2 Wigan Athletic.
     
    Střely na branku: Arsenal FC 1:1 Wigan Athletic.
     
    Po prvním poločase je stav nerozhodný 1:1. Za Arsenal se trefil Podolski a za Wigan zase Maloney. Hra byla velmi vyrovnaná a ani jeden tým nebyl lepším celkem, a tak je stav skóre zasloužený. Doufejme, že druhý poločas bude ofenzivnější, a nabídne nám tak více pohledných šancí.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Arsenal vybojoval míč a pospíchal do útoku, ale Walcott obdržel přihrávku do ofsajdu, a sudí tak musel hru přerušit. Rozehrávat budou hráči Wiganu.
     
    50
    Maloney obdržel na útočné polovině míč a prošel s ním přes tři protihráče, jenže pak se pokusil o středu z větší vzdálenosti a vůbec mu nesedla.
     
    50
    Ve velkém vápně se dostal k míči McCarthy a napálil jej mezi tři tyče. Fanouškům Wiganu překazil radost sudí, který odpískal ofsajd a branku hostům neuznal.
     
    51
    Arsenal vyrazil do protiútoku a svého protivníka pořádně vystrašil. Walcott se s balonem dostal až do velkého vápna, odkud se prezentoval zpětnou přihrávkou, které se zmocnil Cazorla a měl na kopačce hned dva góly. Jenže poprvé trefil bránícího obránce a podruhé mu střelecký pokus zneškodnil Joel. Odražené balon našel ještě Rosického, který na nic nečekal a vystřelil, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    53
    Antolin Alcáraz fauloavl Rosického a za svůj nedovolený zákrok obdržel žlutou kartu.
     
    54
    K balonu se dostal Ramsey a prezentoval se nepřipravenou střelou, která branku Wiganu vůbec neohrozila.
     
    55
    Na útočné polovině operovali hosté, ale ke střele na branku se nedostali, protože soupeř rozehrávku výborně napadal a donutil Wigan k nepřesnostem.
     
    56
    Na levém křídle se uvolnil Espinoza a balon odcentroval do pokutového území, kde jej na roh odvracel domácí obránce.
     
    56
    Fotbalisté Arsenalu se před rohovým kopem ubránili a balon odhlavičkoval do bezpečí.
     
    56
    Ošetřován je mimo hrací plochu McManaman.
     
    57
    Shaun Maloney obdržel žlutou kartu.
     
    58
    Callum McManaman nemůže pokračovat ve hře a je odnášen na nosítkách. Na hrací ploše ho nahradí Franco Di Santo.
     
    59
    Di Santo chtěl svým spoluhráčům utéct s míčem, ale ti ho faulovali, a tak dostane Wigan výhodu standardní situace.
     
    60
    Na centrovaný míč si ve velkém vápně vyskočil hlavičkující Boyce, ale jeho střelecký pokus byl nepřesný a mezi tři tyče se nevešel.
     
    61
    Podolski vyslal do útoku Walcotta, který si ve velkém vápně připravil míč na střelu, ale Joela nepřekonal. Hostující brankář Walcottovi snížil úhel a střelecký pokus zlikvidoval.
     
    63
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Na pravém křídle utekl všem svým protihráčům Cazorla, který se výborně rozhlédl a všiml si, že se mu ve vápně nabízí THEO WALCOTT. Cazorla pak ze své kopačky vyslal nádhernou přihrávku a důrazný THEO WALCOTT poslal domácí tým do vedení.
     
    64
    Hrací plochu opouští neviditelný Gómez, nahrazuje ho Watson.
     
    66
    Arsenal dostal výhodu rohového kopu, ale nic z něj nevytěžil.
     
    68
    Arsenal právě vstřelil branku!
    LUKAS PODOLSKI se skvěle uvolnil, Cazorla mu prodloužil míč a útočník Arsenalu už to pak vyřešil na jedničku. Joel vybíhal z brány, ale PODOLSKI ve vzduchu kopačkou ťukl do míče, který Joela přeletěl a skončil v brance.
     
    71
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté podnikli další útočnou akci a opět skončila vstřelenou brankou. Ve středu hřiště zasprintoval AARON RAMSEY, kterého okamžitě našla přihrávka do běhu. RAMSEY se s balonem dostal až do velkého vápna, kde si jej připravil na pravačku a nechytatelnou střelou překonal brankáře Joela. Hráč Arsenalu uvízl v těsném ofsajdu, ale sudí nechal hru pokračovat.
     
    74
    Na levém křídle se uvolnil Maloney a následně přihrával do velkého vápna, jenže přihrávka našla pouze jeho protihráče, kteří míč odkopli do bezpečí.
     
    75
    Wigan dostal výhodu rohového kopu. Na centrovaný míč si vyskočil hlavičkující Di Santo, ale jeho střela šla vedle branky. Brankář Szczesny tak zasahovat nemusel a nyní provede odkop od branky.
     
    77
    Walcott založil další útočnou akci, do které zapojil také Ramseyho, ale u něj celá akce skončila, protože se Ramsey prezentoval nepřesnou přihrávkou.
     
    78
    Hrací plochu opouští Rosický, který dnes odvedl kus dobré práce. Nahrazuje ho Wilshere.
     
    78
    Hrací plochu opouští také autor dvou branek Podolski, nahrazuje ho Oxlade-Chamberlain.
     
    80
    Oxlade-Chamberlain zastihl nepřesnou rozehrávku hráčů Wiganu a vyrazil do protiútoku. Pak chtěl do hry zapojit svého protihráče, který se mu nabídl na levém křídle, ale přihrával nepřesně, a tak z útočné akce nic nebylo.
     
    81
    Na útočnou polovinu vyrazil také Wigan, ale svého soupeře nijak neohrozil. Ke střele se sice dostal aktivní Di Santo, ale snaha byla marná, protože střela se mu vůbec nepodařila.
     
    83
    Arsenal zahrával rohový kop, ale hráči Wiganu se ubránili bez potíží.
     
    86
    Střídání v týmu Wigan Athletic: ze hřiště odchází Shaun Maloney, přichází Angelo Henriquez.
     
    87
    Henriquez uvízl v odsajdu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    90+1
    Hráčem utkání se stává Cazorla.
     
    90+1
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mikel Arteta, přichází Thomas Vermaelen.
     
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: Arsenal FC 52% ─ 48% Wigan Athletic.
     
    Střely celkem: Arsenal FC 12:7 Wigan Athletic.
     
    Střely na branku: Arsenal FC 17:2 Wigan Athletic.
     
    První poločas byl velmi vyrovnaný, ale poločas druhý ovládli hráči Arsenalu a zaslouženě dnes zvítězili 4:1. Dvě branky zaznamenal Podolski a pojedné brance přidali Walcott a Ramsey. Za Wigan se krásně trefil Maloney. Wigan už na 100% ví, že v příštím ročníku Premier League se neobjeví a bude si muset zahrát nPower Championship. Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc. (22:49:55)

    Lucie Rapantová

    Branky: 11. Podolski, 63. Walcott, 68. Podolski, 71. Ramsey – 45. Maloney

    Karty:   57. Maloney (ARS) – 53. Alcáraz (WIG)


    Arsenal FC: Szczesny ─ Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs ─ Ramsey, Arteta (91. Vermaelen) ─ Walcott, Rosický (78. Wilshere), Cazorla ─ Podolski (78. Oxlade-Chamberlain).
    Wigan Athletic: Joel ─ Boyce, Alcáraz, Scharner, Espinoza ─ McCarthy, McArthur, Gómez (64. Watson), McManaman (58. Di Santo) ─ Koné, Maloney (86. Henriquez).

    Rozhodčí: Dean ─ Collin, Brooks
    bahis siteleri