Táborsko – Žižkov 3:1 (kon.) | Znojmo – Most 3:0 (kon.) | Vlašim – Bohem. Pr. 2:2 (kon.)
Karviná – Sokolov 1:0 (kon.) | Opava – Ústí n. L. 1:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 2:1 (kon.)
konec
FC Zlín
2:1 (2:0)
FK Pardubice
Sobota 25.05.2013, 18:00 • Letná (6375) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vzájemná bilance:

    Soupeři se potkali naposledy na podzim v 15. kole. Ševci byli aktivnějším týmem na hřišti, ale proti defenzivní taktice Pardubic se nedokázali ani jednou prosadit. Pardubice využily šance a za vítězství 2:0 si do tabulky připsaly tři body z domácího prostředí.
     
    FK Pardubice, 6. místo, 42 bodů.

    Nováček soutěže si vede nad očekávání dobře. Pardubičtí postupně překvapují jednoho soupeře za druhým a venku dokázali dokonce sedmkrát zvítězit. Vhodně sestavený kádr kouče Martina Svědíka táhne několik opor. Jedničkou v brance je ex-jablonecký Luděk Frydrych, střelcem je jednoznačně David Petrus, který se v sezóně prosadil do sítě soupeře hned devětkrát. Poslední utkání odehráli Pardubice v úterý v Olomouci proti místnímu HFK. Těsná prohra 1:2, ale další body do tabulky nepřinesla.
     
    FC Fastav Zlín, 7. místo, 42 bodů.

    Ševci střídají výborné výkony s průměrnými, a to je bohužel odsunuje v tabulce až na sedmou pozici. Vítězství z Ústí a Čáslavi nedokázali Zlínští potvrdit na Letné v posledních duelech s Žižkovem a Mostem. Domácí neporazitelnost trvá od 22.9.2013, kdy se týmu ujal trenér Marek Kalivoda. Tým neprošel v zimní přestávce přestavbou a drží pohromadě. Nejlepším střelcem týmu a celé Fotbalové národní ligy je Lukáš Železník, který nastřílel úctyhodných 12 branek.
     
    Kdo hraje o Gambrinus ligu?

    Situace nenapovídá příliš tomu, že oba celky bojují o postup, ale opak je pravdou. Peníze týmům ve Fotbalové národní lize chybí a může se stát, že postupovat bude tým, který neskončí na postupové příčce. Znojmo, které je v čele soutěže nemá odpovídající stadión a zřejmě nebude mít zájem postupovat. Stejný problém panuje taky v Sokolově a ostatních klubech. Zlín by teoreticky mohl postoupit společně s Bohemians 1905.
     
    Vítejte u devětadvacátého kola Fotbalové národní ligy. Na zlínské Letné se odehraje veledůležité utkání, které nám napoví, kdo bude dále pomýšlet na postup do nejvyšší fotbalové ligy. Zlín bude hostit Pardubice, utkání začíná v sobotu od 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: Kořínek – Pazdera, Malý, Kubica, Červenka (K) – Železník, Elšík, Dobeš, Matějov, Hruška – Malcharek.

    FK Pardubice: Schejbal (K) – Tischler, Vencl, Pospíšil, Přibyl, Norek – Němeček, Jeřábek, Hundák – Hodas, Petrus.

    Rozhodčí: Franěk – Štěrba, Trávníček.
     
    Ve Zlíně panuje polojasné počasí. Dopolední déšt ustál a kvalita trávníku vypadá solidně.
     
    Hráči společně se sudími nastupují na trávník. Utkání začne za pár okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hosté z Pardubic, kteří se okamžitě tlačí vpřed.
     
    1
    Hned v první minutě se dostal David Petrus do brankové příležitosti. Dokázal prokličkovat skrz zlínskou defenzívu, ale již nedokázal zakončit přes vybíhajícího Kořínka.
     
    2
    Hosté do utkání vstoupili velmi aktivně a Ševci vypadají hodně zaskočeně. Zejména absence stopera Kroči je viditelná. David Petrus se znovu tlačil do šance, ale ani tentokrát nebyl úspěšný.
     
    4
    Zlínská kombinace postrádá přesnost a Pardubice ji dokázali ihned využít k rychlému protiútoku. Pavel Elšík fauloval a hosté rozehrají standardní situaci.
     
    5
    Standardní situaci rozehrál Tischler, ale pozorný Kořínek míč ukryl v náručí. Po rozehrávce Ševců chyboval Elšík blízko své branky, na poslední chvíli situaci uklidnil Bronislav Červenka.
     
    7
    Další faul domácích hráčů, kteří nepůsobí sebejistým dojmem. Ani tentokrát standardka žádné nebezpečí nepřinesla a Kořínek ukryl míč v rukavicích.
     
    8
    Železník posunul do kraje na Hrušku, který hledal ve vápně neobsazeného Poznara. Zlínský střelec selhal a rozvlnil jen síť vysoko nad brankou.
     
    9
    Lukáš Pazdera odcentroval z pravé strany a v pokutovém území našel Martina Hrušku. Zlínský záložník si složitě zpracovával míč a poté o něj přišel.
     
    10
    Roman Dobeš se snažil podél lajny rychle založit útočnou akci, ale přihrávka na Pavla Malcharka neprošla skrz pardubického obránce Martina Tischlera.
     
    12
    Martin Hruška dostal míč ke krajnici a snažil se vybídnout ke skórování Pavla Malcharka, který naskakoval na vysoký centr. Kapitán Pardubic Martin Schejbal, ale ukázal mrštný skok a hlavičku zlikvidoval.
     
    13
    Střela Pavla Elšíka skončila jen v náručí pardubického brankáře. Zlín se dále drží u míče a kombinuje na polovině soupeře.
     
    14
    Útočnou aktivitu Ševců přibrzdil faul zlínského kapitána Bronislava Červenky.
     
    15
    Michal Malý raději zahrál do bezpečí a Pardubice rozehrají první rohový kop.
     
    15
    Martin Hundák rozehrál roh přímo do náruče brankáře Kořínka, který aktivně vyběhl mezi klubko hráčů a v poklidu si posbíral míč.
     
    17
    Lubomír Kubica z neznámých důvodů odkopl míč z vlastní poloviny až za branku Martina Schejbala. Brankář hostů, tak rozehraje od své vlastní branky.
     
    18
    Ševci rozehrají první rohový kop, ke kterému se staví Martin Hruška.
     
    19
    Míč nebezpečně prosvištěl skrz pokutovým územím, ale žádný hráč ve žlutém dresu se nedostal k zakončení. Rohový kop se bude opakovat z druhé strany.
     
    20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Roman Dobeš se postavil k rozehrávce opakovaného rohového kopu. Přesný centr se snesl přímo na hlavu TOMÁŠE POZNARA, který neměl problém uklidit jej do sítě Pardubic.
     
    21
    Ševci po špatném úvodu doslova ožili a tlačí se do šancí. Lukáš Pazdera prošel podél lajny a vybojoval další rohový kop, ke kterému se znovu staví Roman Dobeš.
     
    22
    Tento centr už tak přesný nebyl, jako ten gólový. Pardubický brankář si vyběhl pro míč na malé vápno a zachytil do svých rukavic.
     
    23
    Pavel Malcharek pěkně přehrál útočnou situaci na druhou stranku k volnému Lukáši Železníkovi. Nejlepší střelec Fotbalové národní ligy, ale postrádal přesnost v zakončení a razanci. Jeho pokus končí jen za brankou Schejbala, který nemusel ani zasahovat.
     
    24
    Tomáš Pospíšil byl příliš aktivní ve svém útočném počínání a provinil se faulem. Ševci rozehrají z vlastní poloviny.
     
    26
    Martin Hruška se cpal k míči přes pardubického obránce, ale i on byl nadmíru aktivní. Brankář Schejbal rozehraje míč do hry z pokutového území.
     
    28
    Lukáš Pazdera poslal do vápna nadýchaný centr, který putoval přes Poznara a Hrušku k Malcharkovi. Zlínský útočník si vyzkoušel kličku navíc a přišel o míč přímo na hranici pokutového území.
     
    29
    Pardubice po delší odmlce zatopily před zlínskou brankou. Odražený míč sebral Ondřej Vencl a okamžitě vypálil. Lubomír Kubica se postavil do střely a odehrál daleko do bezpečí.
     
    30
    Rychlý protiútok Ševcům nevyšel, když pardubický stoper obral pronikajícího střelce první zlínské branky Poznara o míč v poslední chvíli.
     
    32
    Tomáš Pospíšil efektivně přiťukl patičkou Davidu Přibylovi, ale ten poslal svůj centr absolutně mimo území, kde by se pohybovali jeho spoluhráči v červených dresech.
     
    34
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu a bojuje se o každý míč. Bojovnější jsou v této chvíli Zlínští, kteří dokáží sbírat odražené míče.
     
    35
    Lubomír Kubica je prvním potrestaným hráčem, který obdržel od sudího žlutou kartu. Svůj loket vytáhl příliš vysoko a po právu byl potrestán.
     
    36
    David Norek rozehrál standardní situaci jen do postavené zdi a odražený míč napálil mimo zlínskou branku. Brankář Aleš Kořínek, tak nemusel řešit žádnou zapeklitou situaci.
     
    38
    Lukáš Železník si vyskočil na centr, ale nedokázal svou hlavičku usměrnit do branky Pardubic. Zamířil jen vysoko nad branku Schejbala.
     
    39
    Tomáš Poznar byl ostře sražen v blízkosti středového kruhu dvakrát během jedné minuty. Sudí Franěk se, ale ani jednou neodvážil vytasit žlutou kartu.
     
    40
    Zlín právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ ŽELEZNÍK přidává na svůj účet další branku. Po faulu rozehrál standardní situaci Roman Dobeš a našel právě zmíněného zlínské ostrostřelce, který hlavičkou překonal špatně postaveného brankáře Schejbala.
     
    42
    Zlínští prolomili střeleckou bídu z minulých utkání a okamžitě se jejich výkon zlepšil o třídu výš. Hosté se sice snaží vymyslet útočnou akci, která by vedla alespoň ke snížení, ale obrana domácích je zatím skálopevná.
     
    44
    Po rychlé kombinaci Poznara a Dobeše se dostal míč k Lukáši Pazderovi a ten ostře vypálil přímo na branku Pardubic. Martin Schejbal jen plachtil vzduchem a sledoval dráhu míče, který těsně minul pardubickou svatyni!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Polovina zápasu je na zlínské Letné za námi. Hosté z Pardubic do utkání vletěli doslova po hlavě a byli v úvodních minutách jasně lepším týmem na hřišti. V první minutě propásl šanci David Petrus. Ševci se postupně dostávali do tempa zápasu od úvodní branky postupně přebírají otěže. Skóre zápasu otevřel po rohovém kopu Tomáš Poznar, který těsně před zápasem nahradil zraněného Matějova. Druhá branka přišla v závěrečné pětiminutovce první půle, když se trefil nejlepší střelec soutěže Lukáš Železník.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér hostů reaguje na nepříznivý stav po první polovině a střídá. Do hry nastupuje Petr Kudrna, který nahradí Pavla Němečka.
     
    47
    Lukáš Pazdera opět aktivní u pravé krajnice. Centr zlínského obránce prošel až k Martinu Hruškovi, který hlavou jen pozdravil Martina Schejbala v pardubické brance.
     
    48
    Hosté se snaží tlačit vpřed, ale zatím se jim to příliš nedaří. Zlínská defenzíva je stále pozorná.
     
    49
    Elšík překvapivě poslal míč z poloviny až na hrot k Pazderovi, který se zřejmě pohyboval v ofsajdu. Sudí situaci řešit nemusel, protože se zlínský hrotový útočník k míči nedostal.
     
    50
    Martin Hruška nepřesně rozehrál přímo na kopačku soupeře. Na poslední chvíli musel situaci řešit poslední a jediný obránce Kubica před dvojitou napadající přesilou.
     
    52
    Čerstvý muž na trávníku se uvedl žlutou kartou. Tvrdě ztrestal Lukáše Železníka a sudí Franěk ukázal kartu poprvé i týmu z Pardubic.
     
    53
    Pavel Malcharek se probíjel přes dva protihráče a snažil se vybojovat rohový kop. Odražený míč doputoval až do zámezí, ale sudí ukázal jen na odkop od branky. Malcharek se hodně zlobil, ale proti rozhodnutí sudího nic nemohl nadělat.
     
    54
    Hosté podruhé v utkání střídají. Na hřiště se podívá Dominik Fusek, který nahrazuje Martina Hundáka.
     
    56
    Hosté zahráli rohový kop, ale centr Jeřábka neprošel přes prvního obránce.
     
    57
    Dominik Fusek se ihned uvedl do hry tvrdou střelou. Kořínek zasahovat nemusel, protože Fusek pálil hodně nepřesně.
     
    58
    Pavel Malcharek bojoval o míč, ale jeho aktivitu zastavil hvizd sudího Fraňka. Hosté rozehrají míč do hry ze své poloviny.
     
    59
    Dominik Fusek nakopl míč vpřed a už to vypadalo, že doputuje za lajnu. Aktivní spoluhráč zabojoval a je z toho rohový kop.
     
    60
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté se z nenadání dočkali své první branky. Rohový kop proskákal přes několik hráčů až TOMÁŠI POSPÍŠILOVI a ten neměl problém dopravit míč do sítě.
     
    62
    Lukáš Pazdera na druhé straně vybojoval rohový kop pro Zlín. Roman Dobeš se staví k míči, který pošle přímo do ohně před branku.
     
    62
    Elšík se natahoval na centr Dobeše, ale nakonec se k němu nedostal. Míč doputoval až na hranici pokutového území, kde pálil Martin Hruška. Střela nebyla příliš přesná a Schejbal neměl problém zasáhnout.
     
    64
    Jan Hodas tvrdě zajel do Pavla Malcharka, který se s bolestivou grimasou těžce zvedá z trávníku.
     
    66
    Lukáš Železník odcentroval z pravé strany a našel hlavu Lukáše Pazdery. Hlavička postrádala přesnost a rozvlnila jen síť nad brankou Pardubic.
     
    67
    Pardubice teď dobře napadají rozehrávku domácího týmu. Martin Hruška musel na poslední chvíli zahrát do zámezí, aby uklidnil situaci nedaleko zlínské branky.
     
    68
    David Petrus se pokusil vypálit, ale i on pálil jen do sítě nad brankou.
     
    70
    Domácí poprvé střídají. Neúnavného Martina Hrušku střídá slovenský záložník Pavol Ruskovský.
     
    71
    Osamocený Malcharek na hrotu vybojoval míč a ještě dokázal vysunout čerstvého Ruskovského. Záložník ve žlutém dresu se odhodlal ke střele a donutil Schejbala k zákroku.
     
    72
    Trenér Svědík naposledy střídá. Do hry naskakuje Lukáš Rešetár, který nahrazuje Jana Hodase.
     
    74
    Hosté se pořád tlačí k ohrožení zlínské branky, ale většina centrů putuje jen do zámezí, či je dokáží sbírat zlínští obránci.
     
    76
    Nepřesná kombinace hráčů Pardubic končí vhazováním pro domácí Ševce. Pokud chtějí hosté zabojovat o srovnání, tak musí zpřesnit přihrávku a začít se tlačit do vápna soupeře.
     
    77
    Dominik Fusek naběhl mezi zlínské obránce a dostal přesný míč. Zakončení pardubickému mladíčkovi nevyšlo podle představ a balón vůbec nezamířil na branku Kořínka.
     
    78
    Ševci podruhé střídají. Trenér Kalivoda do hry vysílá Roberta Bartolomeua. Ze hry odchází střelec druhé zlínské branky Lukáš Železník.
     
    80
    Pavol Ruskovský přerušil postupný útok Pardubic a fauloval. Hosté z poloviny rozehrají další útočnou akci.
     
    81
    Nový muž na hřišti Robert Bartolomeu se uvolnil u levé krajnice a odcentroval. Velké potíže měl brankář Schejbal, který nedokázal míč zkrotit. Dorážející Ruskovský se k zakončení neprotlačil přes obránce Pardubic.
     
    82
    I domácí tým využil všechny možnosti střídání. Tentokrát hřiště opustil střelec první zlínské branky Tomáš Poznar. Do hry naskočil Lukáš Holík.
     
    84
    Pardubice zahráli rohový kop. Centr před branku nedoputoval přes zlínskou obranu a následný faul na Roberta Bartolomeua.
     
    86
    Konec utkání se kvapem blíží a domácí se postupně zatahují do defenzívy. Pardubice se tlačí vpřed a domácím by se obranná taktika nemusela vyplatit.
     
    87
    Lajnový sudí odpískal ofsajd, ale míč nedoputoval ani k polovině. Zajímavý verdikt, který zrovna neocenili domácí fandové.
     
    88
    Lukáš Holík posunul na Roberta Bartolomeua, ale ten při kličce ztratil míč. Pardubice se tlačí do útoku okamžitě.
     
    89
    Z ničeho nic zazvonila tyč Kořínkovy branky! Tomáš Pospíšil naběhl do vápna a jen lehce ťukl do míče. Aleš Kořínek se jen poohlédl po míči.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta, ale před zlínskou brankou to doslova hoří.
     
    90+1
    Hosté bojují o každý míč před vápnem, domácí hráči a fanoušci se nemohou dočkat závěrečného hvizdu.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání, které vypadalo po prvním poločase jako jasná záležitost Zlína končí. Nakonec jsme viděli ještě velké drama v posledních minutách. Snížení přišlo v 60. minutě po rohovém kopu, když si volný míč našel Tomáš Pospíšil a dopravil jej do sítě. V posledních okamžicích zápasu byli Pardubice blízko i srovnání a v 89. minutě mohl Pospíšil přidat svou druhou branku. Zazvonila, ale jen tyč a tři body zůstávají na zlínské Letné. (19:51:36)

    David Šimon

    Branky: 20. Poznar, 40. Železník – 60. Pospíšil

    Karty:   35. Kubica (ZLN) – 52. Kudrna (PCE), 64. Hodas (PCE)


    FC Zlín: Kořínek – Pazdera, Malý, Kubica, Červenka (K) – Železník (78. Bartolomeu), Elšík, Dobeš, Hruška (70. Ruskovský) – Malcharek, Poznar (82.Holík). Trenér: Marek Kalivoda.
    FK Pardubice: Schejbal (K) – Tischler, Vencl, Pospíšil, Přibyl, Norek – Němeček (46. Kudrna), Jeřábek, Hundák (54. Fusek) – Hodas (72. Rešetár), Petrus. Trenér: Martin Svědík.

    Rozhodčí: Franěk – Štěrba, Trávníček.

    Diváci: 741
    bahis siteleri