Norsko – Španělsko 3:1 (kon.) | Francie – Dánsko 1:1 (2:4 po pen.)
konec
Norsko
3:1 (2:0)
Španělsko
Pondělí 22.07.2013, 18:00 • Kalmar Arena, Kalmar (Švédsko) • Mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Španělské prokletí je v poslední minutě nastaveného času přece jen prolomeno, ale tato nádherná branka už na postupu Norska nic nezmění. JENNIFER HERMOSOVÁ si vyměnila míč s Verónicou Boqueteovou a následně krásnou střelou k zadní tyči snížila.
     
    90+1
    Nastavovat se budou minuty tři a hned v té první musela španělská brankářka řešit nepříjemnou situaci po rohu. Dekkerhusová se totiž dostala k hlavičce a moc nechybělo a přidala by čtvrtou branku Norska.
     
    83
    Landaová naskočila do hry teprve v 70. minutě, ale i tak stihla být první hráčkou vidící žlutou kartu.
     
    81
    Poslední střídání dnešního zápasu. Ze hřiště odešla Hansenová, kterou nahradila v norském dresu Rylandová.
     
    79
    Dnešní utkání sleduje 10 435 diváků.
     
    77
    U Španělska dohrála Adrianová, která přepouští místo Borjaové.
     
    77
    Obě strany střídají. Na straně Norska přišla Dekkerhusová, která nahradila Isaksenovou.
     
    72
    Poprvé střídá také Norsko. Hřiště opouští Ada Hegerbergová, která je autorkou zatím poslední branky. Místo ní na hřiště vyběhla Elise Thorsnesová.
     
    70
    Změnit by to mohlo střídání Španělska. Odchází Ibarraová a místo ní nastupuje Landaová.
     
    64
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Střídání však hře Španělska moc nepomohlo, protože okamžitě poté přichází třetí branka do jejich sítě. Heglandová pouze přiťukla míč na ADU HEGERBERGOVOU a ta nádhernou střelou do šibenice přidává už třetí branku Norska.
     
    63
    V 63. minutě je tu první střídání a k tomu dochází na španělské straně. Odchází Ruth Garcíová a na hřiště se místo ní podívá Erika Vázquezová.
     
    60
    Na opačné straně se rýsovala velká šance, ale Adrianová nevyřešila situaci dvě na dvě vůbec dobře a nepřesnou přihrávkou vše pokazila. Její myšlenka sice nebyla úplně špatná, ale nabíhající hráčce chyběl krok.
     
    53
    Norky to zahrály velmi dobře v pokutovém území a po chytré přihrávce na hranici šestnácky pálila z první Stenslandová. Její pokus letěl velmi dobře, ale byl na poslední chvíli přizvednut a zblokován na roh.
     
    43
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Tak toto je opravdu neuvěřitelná chyba IRENE PAREDESOVÉ. Hansenová (NOR) sice šikovně patičkou přihrávala míč na svou spoluhráčka, ale ta stála v ofsajdu a tak nehrála. To si však Paredeseová neuvědomila a tak míč odehrála. Odehrála ho tak nešťastně, že ten přeloboval vybíhající Tirapuovou.
     
    42
    Radost Norska je okamžitě utlumena odmávaným ofsajdem! Míč se sice ocitl v bráně, ale Gulbrandsenová stála v postavení, které odporuje pravidlům.
     
    27
    A mohlo být se Španělskem ještě hůře, rychlou akci zakončil velmi nebezpečný centr do šestnáctky, kde kulatý nesmysl tečovala Heglandová. Její střelu však obrana Španělska zblokovala.
     
    24
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Jenže o několik málo vteřinek později už tu úvodní branka je! SOLVEIG GULBRANDSENOVÁ si kličkou na střed obehrála dvě protihráčky a z obrovské dálky překonává Tirapuovou. V pokutovém území se ještě snažila jedna z Norek střelu tečovat, ale zřejmě se míče nedotkla a tak je branka opravdu připsána Gulbrandsenové.
     
    23
    Pokud jsme čekali na nějakou velkou šanci, tak ta byla zde! Výtečně si zpracovala v pokutovém území míč Hegerbergová a dokázala dokonce překonat španělskou brankářku, jenže na její smůlu se míč dokutálel těsně vedle levé tyče.
     
    5
    První zajímavější situce před jednou z brán. Španělky dokázaly dlouho držet míč v moci a celou akci zakončil centr, který letěl na hlavu Putellasová, ta však nedokázala přesně zakončit.

    Jozef Valenčík

    Branky: 24. Gulbrandsenová, 43. Paredesová (vla.), 64. Hegerbergová – 90+3. Hermosová

    Karty:   83. Landaová (ESP)


    Norsko: Hjelmsethová – Akerhaugenová, Christensenová, Ranningová, Mjeldeová – Stenslandová, Isaksenová (77. Dekkerhusová), Gulbrandsenová – Heglandová, Hegerbergová (72. Thorsnesová), Hansenová (81. Rylandová)
    Španělsko: Tirapuová – Torrejónová, Paredesová, Garcíová (63. Vázquezová), Ibarraová (70. Landaová) – Adrianová (77. Borjaová), Calderónová, Meseugerová, Putellasová – Hermosová, Boqueteová

    Rozhodčí: Dorciomanová – Woznïaková, Karová

    Diváci: 10 435
    bahis siteleri