Poprad – Pavlodar 4:3 (4:0 po s.n.) | Technika Brno – Žďár n/S 6:1 (kon.) | Jindř. Hradec – Mor. Budějovice 2:2 (kon.)
Orlová – Val. Meziříčí 5:1 (kon.)
po s.n. (4:0)
HK Poprad
4:3 (2:1, 0:0, 1:2)
HC Ertis Pavlodar
sk Středa 14.08.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už treťom prípravnom zápase popradských Kamzíkov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta hokejového majstra z Kazachstanu – celok Irtyš Pavlodar.

    Popradským hokejistom sa v prípravnej zápasovej časti pred ligovou sezónou 2013/2014 darí veľmi dobre. Zatiaľ odohrali síce len dve stretnutia, no v oboch na domácom ľade napokon dokázali skórovať a napokon dotiahnuť svoj herný prejav do víťazného konca.
    Popradčania vo svojom prvom prípravnom zápase privítali na svojom ľade martinských hráčov tímu MHC Mountfield Martin. Toto stretnutie malo skôr defenzívny charakter, no v tretej tretine sa oba tímy presadili aj gólovo. Napokon však boli úspešnejší Popradčania, ktorí vyhrali v pomere 3:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 2:2 – 1:0).
    V druhom prípravnom zápase privítali domáci Kamzíci na svojom ľade poľský tím Ciarko PBS Bank Sanok. Už v prvej tretine tohto zápasu nervozita rapídne stúpala a mohli sme vidieť aj niekoľko potýčiek. Hlavný rozhodca Tomáš Orolin musel rozdať až 32 trestných minút, čo je na jednu tretinu prípravného zápasu celkom dosť. V gólových šanciach boli však Popradčania úspešnejší a tvrdá hra telom v znení hokejistov Sanoku nebola účinná. Popradčania teda zdolali poľský Sanok výsledkom 3:0 (2:0, 1:0, 0:0).

    Kazašský celok Irtyš Pavlodar sa v týchto dňoch zúčastňuje letného sústredenia pod Tatrami, kde tento tím doviedol slovenský tréner Július Pénzeš. Hráči Irtyšu odohrali na Slovensku už dve prípravné stretnutia, keď najskôr v stredu 8. augusta zdolali slovenského majstra – celok HKM Zvolen výsledkom 3:1 a následne o deň neskôr nestačili na výber Nitry výsledkom 4:5 po samostatných nájazdoch.
    Už v úvode svojej letnej prípravy na Slovensku stihli hráči Irtyšu odohrať modelovaný zápas proti nitrianskym hokejistom, v ktorom však domáci vyhrali v pomere 5:3.
    Do Popradu sa po určitej dobe vráti miláčik domáceho publika – gólman Tommi Nikkilä, ktorý sa však v dnešnom zápase predstaví v drese hosťujúceho tímu.
    V Pavlodari však pôsobia aj viacerí Slováci, ako Denis Rehák, Martin Hujsa, Richard Huna, Róbert Huna, Andrej Nedorost, Andrej Podkonický a Peter Fabuš. V kazašskom celku však figurujú aj dvaja Česi (Lukáš Bolf a Tomáš Vak), jeden Lotyš (Martins Raitums), dvaja Fíni (Ossi Ikonen a obľúbený Tommi Nikkilä), no aj jeden Kanaďan (Sylvain Dufresne).

    Podarí sa popradským Kamzíkom zdolať kazašského hokejového majstra alebo si hostia pripíšu na svoje konto ďalší skalp slovenského tímu v príprave?
     
    Včera odohrali hokejisti Pavlodaru ďalší prípravný zápas, keď sa predstavili v piešťanskej Easton Aréne, kde si zmerali sily proti domácim havranom – hráčom tímu ŠHK 37 Piešťany. Domáci sa síce snažili a po prvej tretine vyhrávali už 2:0, no hostia dokázali stretnutie otočiť vo svoj prospech a napokon vyhrali v pomere 4:3 (0:2, 3:1, 1:0).
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Srnec (Sidor) – Kasík, Gáborčík, Brejčák ("A"), Fabian, Varholík, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Kroták ("C"), Svitana, Mlynarovič – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, Beluš, Nagy – Gápa, Vojsovič, Kalus.

    HC Ertis Pavlodar: Rajtums (Nikkilä) – Rehák, Ikkonen, Sokolov, Metalnikov, Miroščinenko ("C"), Dufresne – Basov, Klemešov, Hujsa, Róbert Huna, Nedorost, Podkonický, Sihvonen, Fabuš, Šarifjanov, Repkin, Vak ("A"), Zálešák.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés.
     
    Hráči oboch tímov sú nastúpení na ľade. Nasleduju krátke porady pri oboch bránach, po ktorých sa tento zápas bude môcť začať.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:09
    Úvodné vhadzovanie v tomto zápase putovalo po tuhom boji v strednom pásme na stranu Pavlodaru. Popradčania však už od začiatku intenzívne forčekujú.
     
    00:44
    Svitana zaviezol puk po ľavom krídle až za Rajtumsovu bránu, no tam ho následne odstavili pozorní hosťujúci obrancovia. Tí poslali puk okamžite smerom do útoku.
     
    01:18
    Po fantastickej prihrávke spoza hosťujúcej brány od Sýkoru sa k puku na ľavom kruhu dostal Daniel Brejčák! Ten tvrdo zakončoval, no gólman Rajtums puk dobre videl a následne ho zastavil vo svojej výstroji!
     
    01:55
    Beluš získal puk v strednom pásme, následne ho po ľavom krídle potiahol smerom dopredu, kde prihrávkou našiel Paločka. Ten však puk už smerom na bránu hostí vyslať nedokázal.
     
    02:21
    Po peknej prihrávke od Kalusa sa k puku dostal Vojsovič, no ten napokon už nedokázal prekonať gólmana Rajtumsa. Poslal na jeho bránu len veľmi nedôrazné zakončenie, pripomínajúce prihrávku.
     
    02:58
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do vedenia! Mlynarovič sa s pukom dostal na pravý kruh, odkiaľ tvrdo vystrelil, no napokon netrafil priestor hosťujúcej brány. Puk sa však od zadného mantinelu odrazil na hranicu ľavého kruhu, kde stál ARNÉ KROTÁK, ktorý pálil z prvej a svojim zakončením prekonal rozhodeného gólmana Rajtumsa. Asistencie si pripisujú hráči Samuel Mlynarovič a Patrik Svitana.
     
    03:22
    Popradčania sú momentálne pri ofenzívnej chuti a zatiaľ sa držia pred pavlodarskou bránou. Hostia sú však v strehu a zatiaľ sa bránia veľmi dobre. Na rade je vhadzovanie po Rajtumsovej ľavici.
     
    03:50
    Z pravej strany tentokrát pálil hosťujúci Zálešák, no jeho projektil napokon letel len nad popradskú bránu. Gólman Srnec teda zasahovať nemusel. Hostia však ostávajú v útočnom pásme.
     
    04:21
    Popradskí hokejisti zatiaľ hrajú veľmi dobre a svojim súperom nedávajú veľa priestoru na potrebnú rozohrávku. Pri puku je v obrannom pásme momentálne Gáborčík.
     
    04:58
    Domáci sa snažili ofenzívne presadiť, no napokon sa previnili ofsajdom. Po tomto priestupku nasleduje vhadzovanie v strednom pásme a prestriedanie popradskej formácie.
     
    05:24
    Na hranici ľavého kruhu sa po vhadzovaní pred Rajtumsom dostal k puku Kalus. Ten vystrelil, no jeho nedôraznú strelu hosťujúci gólman s veľkým prehľadom zachytil nad svojími betónmi. Opäť sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    05:47
    Pavlodar dal gól!
    Z rýchleho protiútoku napokon skórujú aj hostia! Po peknej prihrávke od Metalnikova sa k puku na pravom krídle dostal DENIS KLEMEŠOV, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Srncovi žiadnu šancu. Popradský gólman však nemal pred sebou svojich obrancov. Asistenciu si pripisuje Leonid Metalnikov.
     
    06:12
    Hosťujúcich hokejistov úvodný gól očividne nakopol a momentálne sa hrá prevažne pred bránou domáceho Popradu. Srnec však zatiaľ veľa práce nemá.
     
    06:53
    Pavlodar si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Daniel Brejčák.
     
    07:13
    Popradský defenzívny štvorec zatiaľ hrá naozaj príkladne a svojim súperom nedáva veľa priestoru na útočný prienik. To sa hráčom Pavlodaru očividne nepáči.
     
    07:55
    Gáborčík zachytil puk na obrannej modrej čiare, následne ho posunul k svojmu kolegovi Kasíkovi a Popradčania teda získavajú ďalšie dôležité sekundy v tomto oslabení o jedného muža.
     
    08:21
    Metalnikov chcel nahodiť puk do útočného pásma, no opäť ho zastavili pozorní Popradčania, ktorí sa vyhodením puku cez všetky čiary úspešne oslobodzujú.
     
    08:53
    Domáci Kamzíci sa napokon dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Hrá sa prevažne v strednom pásme, kde sa na oboch stranách tuho bojuje o každý puk.
     
    09:44
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Silvain Dufresne, no jeho delovku napokon gólman Srnec úspešne zachytil na svojej výstroji. Na rade je teda vhadzovanie puku po jeho ľavici.
     
    10:09
    Po vhadzovaní to z pravého krídla tentokrát skúšal Fabuš, no jeho projektil gólman Srnec dobre videl a následne puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    10:53
    Po peknej prihrávke od Kalusa sa k zakončeniu na pravej strane dostal Paločko, no jeho skvelá strela švihom napokon hosťujúceho Rajtumsa neprekvapila. Gólman Pavlodaru reflexívne zasiahol svojou vyrážačkou a puk poslal na ochrannú sieť!
     
    11:09
    Poprad dal gól!
    Prvýkrát to Kalusovi pri svojom prieniku nevyšlo, keďže ho gólman Rajtums vychytal. Druhý pokus v podaní ONDREJA KALUSA bol však po skvelej prihrávke od Brejčáka úspešnejší. Kalus si potiahol puk pred gólmana Rajtumsa a po peknej sťahovačke ho prekonal strelou smerujúcou k pravej žŕdke jeho brány. Asistenciu si pripisuje Daniel Brejčák.
     
    11:55
    Hokejistom Pavlodaru sa tento výsledok určite nepáči, no domáci sú pri puku a stále ohrozujú priestor pred bránou gólmana Rajtumsa. Hostia sa však zatiaľ príkladne bránia.
     
    12:24
    Cez stred sa chcel pred bránu hostí dostať Nagy, no jeho nepresnú prihrávku napokon skvele zachytil pozorný obranca Rehák, ktorý zakladá útočnú akciu hosťujúceho Pavlodaru.
     
    12:59
    Pavlodar sa chcel ofenzívne presadiť aj tentokrát, no po nepresnostiach na strane hostí napokon vidíme zakázané uvoľnenie. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Rajtumsom. Konkrétne po jeho pravici.
     
    13:18
    Po ľavom krídle sa chcel pred Rajtumsa dostať domáci Kalus, no napokon sa mu to nepodarilo. Od puku ho odstavil pozorný Sokolov, ktorý zakladá ďalší útok hostí.
     
    13:55
    Hokejisti Pavlodaru si opäť nerozumeli v rozohrávke a puk po zblokovaní poslali len za pleksisklo. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    14:38
    Hra sa momentálne presúva zo strany na stranu a ani jednému z tímov sa nedarí viac ako tomu druhého. O puk sa bojuje najmä v neutrálnom strednom pásme, kde je to pre všetkých aktérov tohto stretnutia pomerne bezpečné.
     
    15:21
    Hokejisti Pavlodaru sa opäť previnili nepresnosťami v rozohrávke, po ktorých prišlo zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Rajtumsom.
     
    15:55
    Prvá útočná formácia Popradu zaviezla puk pred bránu Pavlodaru, kde bolo vidieť niekoľko prihrávok. Hostia však zabránili domácim strieľať, a tak gólman Rajtums tentokrát zasahovať nemusel.
     
    16:24
    Z medzikružia tentokrát sympaticky zakončoval hosťujúci Basov, no jeho projketil napokon skončil len v dobre osadenej lapačke gólmana Srnca.
     
    16:59
    Sýkora sa natlačil pred bránu Popradu z ľavej strany, no gólman Rajtums dokázal tento súboj ustáť, no puk napokon nezachytil. Popradčania teda pokračujú vo svojej útočnej snahe.
     
    17:22
    Druhá útočná formácia Popradu sa dostala do fantastickej gólovej šance, keď po prihrávke od Sýkoru z ľavej strany zakončoval Drábek! Jeho nekompromisnú delovku však gólman Rajtums úspešne vytlačil do hornej žŕdky svojim ramenom! Následne to skúšal ešte Sýkora, no Rajtums puk ukryl medzi svojimi betónmi.
     
    17:54
    Popradskí hokejisti sú pri ofenzívnej chuti a momentálne sa vďaka nim hrá pred bránou hosťujúceho celku. Pavlodar však na čele s gólmanom Rajtumsom zatiaľ úspešne odoláva domácemu tlaku.
     
    18:14
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Silvain Dufresne.
     
    18:54
    Hokejisti Pavlodaru sa zatiaľ bránia príkladne a nedovoľujú svojim súperom ohrozovať bránu gólmana Rajtumsa. Následne sa hosťom podarilo vyviezť puk do stredného pásma.
     
    19:15
    Po pravom krídle sa dobre presúval Ikkonen, ktorý si puk potiahol až pred gólmana Srnca, no napokon nedokázal prekonať jeho pozorné betóny.
     
    19:59
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme a ešte to na Rajtumsa skúšali. Najskôr zakončoval Fabian, no jeho delovku gólman Pavlodaru vyrazil do bezpečia. Následne zakončoval aj Sýkora, no ten puk poslal len na výstroj gólmana Rajtumsa. Prvá tretina teda končí výhrou Popradu.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť zaujímavý hokej na oboch stranách, keď sa oba tímy snažili na svojho súpera niečo vymyslieť. Najskôr sa gólovo presadili domáci Popradčania, ktorí prekvapili gólmana Rajtumsa už v 3. minúte prvej tretiny, keď odrazený puk dorazil do odkrytej brány Arné Kroták. Následne však hostia zabrali naplno a už v 6. minúte dokázali po góle Denisa Klemešova vyrovnať na 1:1. V 12. minúte však opäť prekvapili domáci Kamzíci, ktorý sa po ukážkovom prieniku a góle Ondreja Kalusa dostali do vedenia 2:1.
    Druhú tretinu začneme v znení presilovej hry Popradu, ktorá bude trvať ešte 14 sekúnd.

    Podarí sa hráčom Pavlodaru zabrať a zdramatizovať tento zápas alebo si Popradčania svoje vedenie ustrážia aj počas druhej tretiny?
    Druhá tretina začne približne o 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:05
    Hneď po úvodnom vhadzovaní v druhej tretine, ktoré vyhrali hráči Pavlodaru sa do zakončenia dostal Hujsa. Jeho nekompromisná strela z ľavej strany však gólmanovi Srncovi problémy nerobila. Následne smerujú do útoku Popradčania.
     
    20:34
    Po peknej prihrávke od Mlynaroviča sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Svitana, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Rajtum zachytil na svojich dobre osadených betónoch!
     
    21:01
    Po peknej prihrávke od Sýkoru sa k puku pred gólmanom Rajtumsom dostal Drábek, ktorý ho chcel pretlačiť až do pavlodarskej brány. To sa mu však nepodarilo, keďže gólman Rajtums skvele zovrel svoje betóny.
     
    21:34
    Na rade je presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Leonid Metalnikov.
     
    21:55
    V úvode presilovej hry sa Popradčanom zatiaľ veľmi nedarí. Hokejisti Pavlodaru sa veľmi dobre bránia a forčekujú naozaj príkladným spôsobom.
     
    22:20
    Popradskí Kamzíci majú momentálne problém s rozohrávkou a nedarí sa im prejsť cez stredné pásmo do pásma útočného. Hokejisti Pavlodaru forčekujú stále excelentne.
     
    22:56
    Popradčanom sa zatiaľ veľmi nedarí a hosťujúci Repkin dokonca v oslabení ohrozil domácu bránu. Gólman Srnec však puk dobre videl a nechal ho prejsť bez dotyku cez jeho bránkovisko.
     
    23:01
    Hokejisti Popradu chcú niečo vymyslieť, no nedarí sa im udržať sa v útočnom pásme. Pavlodar sa bráni naozaj dobre a snaží sa niečo ofenzívne vymyslieť.
     
    23:34
    Pavlodarskí hokejisti hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo vymyslieť. Zatiaľ sú však pri puku Popradčania, ktorým sa nedarí podľa ich predstáv.
     
    24:20
    Popradskí hokejisti majú k dispozícii avízované vylúčenie a hrajú teda v šestici. Momentálne však striedajú a puk držia len pri svojej bráne.
     
    24:51
    Domáci Kamzíci si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť
     
    25:09
    V presilovej hre Popradu sú však zatiaľ aktívnejší hráči Pavlodaru. Do dobrej šance sa tentokrát dostal Róbert Huna, ktorý tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Srnec puk videl a následne ho ukryl vo výstroji nad svojimi betónmi!
     
    25:38
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Dufresne, no gólman Srnec zasahovať nemusel, keďže puk smeroval len tesne vedľa jeho brány. Následne sa Popradčania previnili postavením mimo hry.
     
    25:54
    Hra sa na popradskom zimnom štadióne momentálne často prerušuje. Popradčania si nerozumeli v rozohrávke a opäť sa previnili postavením mimo hry.
     
    26:08
    Andrej Nedorost predviedol skvelý forčeking, získal puk a následne stihol aj ohroziť popradskú bránu. Gólman Srnec bol však v strehu a puk zachytil na svojich betónoch.
     
    26:51
    Hokejisti Pavlodaru už hrajú v plnom počte a snažia sa niečo vymyslieť. Momentálne však držia puk len vo svojom obrannom pásme.
     
    27:10
    Fabuš sa vrátil z trestnej lavice a po chvíli bol vysunutý smerom dopredu! Dostal sa do samostatného nájazdu, no gólman Srnec jeho úmysel skvele vystihol a fantasticky zasiahol celým svojim telom, ktorým pokryl puk!
     
    27:58
    Popradskí hokejisti sa stále snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Puk držia len v strednom pásme, kde sa snažia vytvoriť útočnú kombináciu.
     
    28:18
    Po nepresnej prihrávke od Paločka sa k puku dostali obrancovia Pavlodaru, ktorí pokračujú vo svojej hernej forme. Zatiaľ sa im však nedarí dostať sa pred gólmana Srnca.
     
    28:45
    Rajtums si na svoje konto pripisuje ďalší skvelý zákrok! Delovkou z pravej strany ho ohrozil Sýkora, no gólman Pavlodaru napokon puk vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou!
     
    29:12
    Hokejisti Pavlodaru boli zovretí pred vlastnou bránou, no následne získali puk. Predviedli však len zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Rajtumsom.
     
    29:52
    Spoza pravého kruhu tentokrát nekompromisne zakončoval Fabian, no jeho delovka napokon skončila len na výstroji pozorného Rajtumsa, ktorý prerušil plynulosť hry.
     
    30:25
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo zakončoval Denis Rehák, no gólman Srnec puk svojou hruďou vyrazil do medzikružia. Následne sa do útoku dostávajú Popradčania.
     
    30:37
    Na strane Popradu prichádza k zmene brankárskeho postu! Namiesto Mareka Srnca nastupuje do brány Dušan Sidor!
     
    31:01
    A Sidor si na svoje konto hneď pripisuje úspešný zákrok! Korčuľujúci Aleksej Repkin síce puk na popradskú bránu iba nahodi, no gólman Popradu zareagoval skvele.
     
    31:51
    Štefan Fabian bol v strednom pásme pri striedačke zapletený do súboja proti Petrovi Fabušovi a obdržal neúmyselný úder do hlavy. Napokon si to však rozhodcovia nevšimli a hra sa teda neprerušuje.
     
    32:21
    Fabuš zaviezol puk do útočného pásma a snažil sa ešte niečo vymyslieť, no nepodarilo sa mu to. Pri jeho prieniku ho úspešne zdvojila obranná dvojka Nitriansky – Varholík.
     
    32:52
    Popradskí hokejisti si mierne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Sidora.
     
    33:19
    Andrej Nedorost sa dostal do skvelej gólovej šance, keď získal puk tesne pred gólmanom Sidorom. Po krátkej sťahovačke zakončil blafákom, no gólman Popradu zanechal svoje betóny na pôvodnom mieste a puk už len jednoducho prisadol.
     
    33:49
    Pavlodar bol len pár centimetrov od vyrovnania, no opäť tu bol skvelý Sidor! Po peknej krížnej prihrávke z ľavej strany od Nedorosta sa k puku na pravej strane dostal Šarifjanov, no ten napokon nedokázal prekonať Sidorov ľavý betón.
     
    34:12
    Hokejisti oboch tímov sa snažia niečo vymyslieť, no útočné akcie na oboch stranách končia prevažne už v strednom pásme. Momentálne sú pri puku hokejisti Pavlodaru.
     
    34:59
    Pavlodaru to ani tentokrát nevyšlo, a tak sa do útoku dostávajú Popradčania. Tí momentálne prenikajú cez neutrálne stredné pásmo.
     
    35:21
    Sýkora dostal dobrú prihrávku v smere pohybu od Drábeka, no následne prvý spomínaný už zakončovať nedokázal. Dvojica pavlodarských obrancov puk zblokovala do bezpečia.
     
    35:58
    Následne hostia získali puk, no napokon ho poslali cez všetky čiary až za bránu gólmana Sidora. Tentokrát to je jasné zakázané uvoľnenie.
     
    36:21
    Gólmana Sidora tentokrát nahodením zo stredného pásma ohrozil Miroščinenko, no pozorný ochranca popradskej svätyne puk zachytil a následne ho stihol aj rozohrať.
     
    36:55
    Oba tímy prestriedali svoje herné päťky a opäť sa snažia niečo vymyslieť. Puk je na hokejkách domácich hráčov, no hostia aktívne forčekujú.
     
    37:45
    Ondrej Kalus sa dostal s pukom pred gólmana Rajtumsa a následne zvolil blafák. Na ten mu však gólman Pavlodaru nenaletel a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    38:21
    Hokejisti Popradu sa držia v útočnom pásme a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no hostia sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nenechávajú nič na náhodu.
     
    38:59
    Skvelú gólovú šancu mal na hokejke Sýkora, ktorý získal prihrávku na ľavú stranu a išiel sám na Rajtumsa, no napokon nedokázal trafiť priestor pavlodarskej brány.
     
    39:12
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa snažia domáci presadiť, no hostia im zatiaľ s veľkým prehľadom odolávajú. Pri puku je momentálne Paločko.
     
    39:45
    Z hranice pravého kruhu tentokrát pálil aj Nagy, no gólman Rajtums zo svojej brány dobre vykorčuľoval a puk napokon zachytil na svojej hrudnej výstroji.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu síce góly nepriniesla, no na popradskom ľade bolo opäť vidieť veľmi zaujímavý a bojovný hokej na oboch stranách. Tentokrát sa však vyznamenali obaja gólmani na strane Popradu – Marek Srnec a Dušan Sidor (ten bol vystriedaný v 31. minúte), ktorí výrazne podržali svoj tím pri vyložených šanciach Pavlodaru. Hostí však výrazne podržal aj gólman Martins Rajtums, ktorý nepustil za svoj chrbát už ani jeden puk.

    Podarí sa Kamzíkom udržať si svoje tesné jednogólové vedenie aj v druhej tretine alebo gólovo zapnú aj hráči Pavlodaru?
    Tretia tretina začne približne o 18:29.
     
    Miláčik popradského publika – gólman Tommi Nikkilä ostáva na striedačke aj na začiatku tretej dvadsaťminútovky.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:07
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine putovalo na stranu hosťujúcich hokejistov, ktorí sa po krátkom pobyte pred svojou bránou vydali smerom k bráne Popradu.
     
    40:55
    Hokejistom Pavlodaru sa zatiaľ veľmi nedarí. Snažia sa útočiť, no momentálne sa Popradčania bránia veľmi dobre a očividne už inkasovať nechcú.
     
    41:49
    Po fantastickej prihrávke od Sýkoru sa k puku pred gólmanom Rajtmusom dostal Lukáš Paukovček! Ten bol krátko v samostatnom nájazde, no napokon ho brankár Pavlodaru s veľkým prehľadom vychytal, keď sa po puku hodil celým telom.
     
    42:18
    Hokejisti Popradu však svoje útočné zbrane neskladajú a útočia opäť. Tentokrát pálil Varholík, no jeho nedôrazný projektil napokon smeroval len tesne vedľa pavlodarskej brány.
     
    42:52
    Ondrej Kalus sa s pukom dobre presúval po pravej strane a následne aj tvrdo zakončoval. Gólman Rajtums bol však v strehu a puk zachytil vo svojej pozornej lapačke.
     
    43:20
    Po peknej prihrávke od Vojsoviča sa k puku na ľavej strane dostal Kalus, ktorý to tentokrát skúšal nadvakrát, no napokon nedokázal prekonať pozorného Rajtumsa, ktorý puk vyrazil a následne zachytil na svojej výstroji!
     
    43:34
    Pavlodar dal gól!
    Nedáš? Dostaneš! Staré známe nepísané pravidlo sa potvrdilo aj tentokrát, keď sa hráči Pavlodaru dostali do rýchleho protiútoku a poriadne zaskočili popradskú defenzívu. Po tvrdej strele od Fabuša gólman Sidor puk ešte vyrazil pred seba, no na následnú dorážku z tesnej blízkosti od MARTINA HUJSU nemal nárok. Bez asistencií.
     
    43:34
    Asistent pavlodarského kapitána Tomáš Vak obdržal desaťminútový osobný trest za nešportové správanie. Pravdepodobne to boli ostré slová na stranu hlavného rozhodcu Orolina.
     
    44:15
    Z medzikružia následne pálil Paukovček, no jeho delovku gólman Rajtums dobre videl a puk napokon s prehľadom zblokoval do bezpečia svojim ľavým betónom.
     
    44:58
    Z ľavej strany to tna Sidora skúšal Hujsa, no gólman Sidor bol tentokrát úspešný a puk svojimi betónmi zblokoval na zadný mantinel. Pri puku sú opäť hráči Pavlodaru.
     
    45:31
    Erik Nitriansky obdržal dvojminútový trest za držanie. Pri jeho avízovanom vylúčení však mali Popradčania čo robiť, keďže gólmana Sidora postupne preverili Podkonický spolu s Fabušom.
     
    45:56
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Peter Fabuš, no jeho nekompromisná delovka bola napokon neúspešná. Gólman Sidor puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    46:06
    Pavlodar dal gól!
    Hostia skvele zahrali túto presilovú hru a poprvýkrát v zápase sa dostávajú do vedenia! Po vyhratom buly sa puk dostal na modrú čiaru k Zálešákovi, ktorý ho poslal za ľavý kruh, kde sídlil ARTEM SOKOLOV. Ten svojou prízemnou delovkou nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Miro Zálešák.
     
    46:51
    Hráči Pavlodaru sa stále snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Z ľavej strany tvrdo pálil Dehis Rehák, no jeho nekompromisnú delovku gólman Sidor vyrazil na hokejky svojich obrancov.
     
    47:17
    Na popradskom ľade sme mohli vidieť aj prvú potýčku, do ktorej sa zapojil domáci Martin Beluš a hosťujúci Ossi Ikkonen. Rozhodcovia však kohútov stihli včas oddeliť.
     
    47:17
    Martin Beluš a Ossi Ikkonen si za tento incident odsedia dve minúty za hrubosť. Martin Beluš dostal aj ďalší bonus v podobe ďalších dvoch minút. Je to teda presilová hra pre Pavlodar.
     
    47:55
    Hokejisti Pavlodaru sa v presilovej hre snažia ohroziť popradskú bránu, no zatiaľ sa im to nedarí. Po delovke od Reháka sa k puku dostal pozorný Brejčák, ktorý poslal puk do bezpečia.
     
    48:41
    Hosťujúci hráči sa rozmiestnili v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im veľmi nedarí v zakončeniach. Róbert Huna poslal puk z ľavého kruhu len poriadne mimo. Následne sa do útoku dostal Svitana, no ten trafil len gólmana Rajtumsa!
     
    49:12
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť hosťujúci Miro Zálešák.
     
    49:55
    Popradčania sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sú len usadení v útočnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú.
     
    50:02
    Hokejisti Popradu hrajú už v plnom počte a majú k dispozícii početnú výhodu. Momentálne držia puk v útočnom pásme, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Pri puku je momentálne Beluš.
     
    50:45
    Po fantastickej prihrávke od Beluša z ľavej strany sa k puku na pravom krídle dostal Paločko, no ten svojou delovkou napokon len tesne minul priestor pavlodarskej brány!
     
    51:22
    Hlavný rozhodca Tomáš Orolin momentálne niečo riešil s oboma trénermi, no je len veľmi ťažké povedať, o čo išlo. Po krátkej pauze sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    51:41
    Bude sa vylučovať. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť domáci Dávid Gáborčík.
     
    51:49
    Gólman Rajtums predviedol príliš riskantnú rozohrávku puku spred svojej brány, ktorá len veľmi tesne minula čepeľ hokejky forčekujúceho Svitanu.
     
    52:20
    Hokejisti Popradu sa v tomto oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre a Pavlodaru sa pre zmenu nedarí. Uvidíme však, či to bude trvať počas celej presilovej hry.
     
    52:54
    Kari Sihvonen tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka bola napokon zblokovaná. Pozorný Sidor však puk napokon dokázal zblokovať svojimi betónmi do bezpečia.
     
    53:18
    Z pravej strany tvrdo pálil aj Rehák, no jeho delovka minula priestor popradskej brány. Gólman Sidor teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    53:59
    Hokejisti Popradu už hrajú v plnom počte a okamžite sa natlačili pred gólmana Rajtumsa. Tam sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    54:45
    Kalus priviezol puk do medzikružia a následne z tejto pozície aj tvrdo pálil. Gólman Rajtums však puk so šťastím vyrazil do rohu klziska svojou ľavou rukou
     
    55:20
    Paločko to tentokrát skúšal aj z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil gólman Rajtums dobre videl a puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    55:52
    Hokejisti Popradu opäť držia puk v útočnom pásme, no Mlynarovič bol intenzívne tiesnený a už nedokázal nájsť korčuľujúceho Krotáka, ktorý smeroval do medzikružia.
     
    56:12
    Z ľavej strany tvrdo zakončoval Gáborčík, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa Rajtumsovej brány. Popradčania však stále ostávajú pri puku.
     
    56:39
    Na rad prichádzajú vylúčenia. Za potýčku si po dvoch minútach za hrubosť odsedia hráči Mlynarovič a Miroščinenko. Za seknutie si na dve minúty odchádza sadnúť Klemešov. Je tu teda presilová hra pre Poprad!
     
    57:16
    Sýkora bol v samostatnom úniku smerom na bránu Pavlodaru zaseknutý hosťujúcim Martinom Hujsom a na rade je trestné strieľanie v znení Tomáša Sýkoru!
     
    57:16
    Poprad dal gól!
    TOMÁŠ SÝKORA nezaváhal vo svojej šanci vyrovnať a po skvelom prieniku v trestnom strieľaní zaskočil gólmana Rajtumsa jemným zakončením pomedzi jeho betóny. Puk sa po tejto strele už dokotúľal do pavlodarskej svätyne. Bez asistencií.
     
    57:55
    Popradská presilová hra stále pokračuje, no hostia sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu. Gólman Rajtums zatiaľ veľa práce nemá, no musí byť v strehu.
     
    58:28
    Z ľavého krídla tentokrát tvrdo pálil Nagy, no jeho delovka napokon smerovala len vysoko nad bránu hosťujúceho Pavlodaru. Rajtums teda zasahovať nemusel.
     
    58:55
    Hokejisti Popradu sa stále snažia niečo vymyslieť, no dbajú aj na dobre zabezpečenú defenzívu, keďže inkasovať nechcú. Momentálne sa hrá pred Sidorom.
     
    59:28
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne pálil Sýkora, no jeho delovka letela len tesne nad bránu hosťujúceho Pavlodaru! Rajtums zasahovať nemusel ani tentokrát.
     
    59:55
    V závere tretej tretiny sa pred bránu hostí natlačil Drábek, no jeho následné zakončenie napokon nedokázalo zaskočiť gólmana Rajtumsa. Ten dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V tretej tretine tohto zápasu poriadne zabrali hráči Pavlodaru, ktorí po góle Martina Hujsu vyrovnali na 2:2. Následne skóroval aj Artem Sokolov, ktorý v presilovej hre poslal hostí do vedenia. Za domácich však skóroval v trestnom strieľaní Tomáš Sýkora, ktorý vyrovnal výsledok na 3:3.
     
    Na rad prichádzajú samostatné nájazdy!
     
    V úvode nájazdov bol úspešný Sidor, ktorý zneškodnil Fabuša! (0:0)
     
    Za Poprad skóroval Arné Kroták, ktorý posiela Poprad do vedenia! (1:0)
     
    Tomáš Vak to skúšal z ľavej strany, no napokon nedokázal prekonať gólmana Sidora! (1:0)
     
    Za Poprad to skúšal Tomáš Sýkora, ktorý poriadne zaskočil gólmana Tommiho Nikkilä a následne skóroval. (2:0)
     
    Za hostí nastúpil Tomáš Vak, no ten nedokázal prekonať gólmana Sidora. (2:0)
     
    Následne sa snažil presadiť popradský Svitana a podarilo sa mu to! (3:0)
     
    Basov to skúšal na strane hostí, no bol neúspešný. (3:0)
     
    Samuel Mlynarovič nezaváhal a bez problémov prekonal hosťujúceho gólmana Nikkiläho! (4:0)
     
    Za hostí išiel Ikkonen, no ten napokon nedokázal prekonať gólmana Sidora. (4:0)
     
    Ondrej Kalus uzatvoril sériu popradských nájazdov, no strelou z ľavej strany trafil len ľavú žŕdku hosťujúcej brány. (4:0)
     
    Za Pavlodar išiel ako posledný Repkin, no ten nedokázal prekonať gólmana Sidora. (4:0)
     
    60:00
    Poprad dal gól!
    Rozhodujúci gól tohto zápasu vsietil v samostatných nájazdoch ARNÉ KROTÁK, ktorý v úvode samostatných nájazdov zneškodnil bezmocného gólmana Nikkiläho rutinérskym zakončením do stredu brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch už jasne dominovali hráči domáceho celku, keď z piatich možných šancí skórovali štyrikrát (postupne Kroták, Sýkora, Svitana a Mlynarovič). Rozhodujúci gól si na svoje konto pripísal kapitán Arné Kroták. Gólman Dušan Sidor neinkasoval ani raz, čo výrazne podržalo domáci celok nad vodou!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.

    Branky a nahrávky: 3. Kroták (Mlynarovič, Svitana), 12. Kalus (Brejčák), 58. Sýkora (TS), 60. Kroták – 6. Klemešov (Metalnikov), 44. Hujsa, 47. Sokolov (Zálešák)


    HK Poprad: Srnec (31. Sidor) – Kasík, Gáborčík, Brejčák ("A"), Fabian, Varholík, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Kroták ("C"), Svitana, Mlynarovič – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, Beluš, Nagy – Gápa, Vojsovič, Kalus.
    HC Ertis Pavlodar: Rajtums (Nikkilä) – Rehák, Ikkonen, Sokolov, Metalnikov, Miroščinenko ("C"), Dufresne – Basov, Klemešov, Hujsa, Róbert Huna, Nedorost, Podkonický, Sihvonen, Fabuš, Šarifjanov, Repkin, Vak ("A"), Zálešák.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Roman Bednár, René Šoltés
    bahis siteleri