Hamburg – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Eisbären – Salzburg 5:4 (kon.) | Sparta – Kuopio 6:4 (kon.)
Liberec – TPS 3:1 (kon.) | HC Slovan – HV71 7:4 (kon.) | Vienna Capitals – Linköping 3:4 (kon.)
Mannheim – Ingolstadt 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Hamburg Freezers
2:5 (0:2, 0:2, 2:1)
Mountfield HK
Neděle 01.09.2013, 14:30European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Německý trip hokejistů Mountfieldu HK má po Berlínu druhou zastávku. Hradecký tým se šňůrou čtyř pořážek v řadě tentokrát sehraje utkání na ledě celku Hamburg Freezers, který má na kontě také jediné vítězství. Jak dopadne tento souboj týmů na chvostu tabulky Severní divize?
     
    Severoněmečtí hokejisté čekali na svou první výhru hodně dlouho. Přišla až v pátém zápase! Kolo předtím sebrali alespoň bod na ledě Plzně, v pátek už ale prolomili nepříznivou bilanci se vší parádou, když doma přejeli Salcburk 5:0. V tabulce Severní divize tak předskočili právě Mountfield.

    Hradecký tým se naopak z přípravné výsledkové krize zatím nemůže vymanit, v European Trophy nebodoval už čtyři zápasy. Po třech domácích prohrách neuspěl ani předevčírem v Berlíně (1:4), kde opět doplatil na nízkou efektivitu a fauly, které soupeř nekompromisně potrestal. Se třemi body mu tak patří poslední příčka tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburg Freezers: Langmann (Treutle) – Schubert, Westcott, Ejdepalm, Lavallee, Schmidt, Walter – Pettinger, Madsen, Mitchell – Jakobsen, Dupuis, Oppenheimer – Rinke, Festerling, Cabana – Bettauer, Möchel, Krämmer. Trenér: Benoit Laporte.

    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Vydarený, Frühauf, Mikuš, Pláněk, Vráblík, Harant, Kolarz – Šimánek, Knotek, Dej – Tvrdík, Langhammer, Květoň – Suja, Rousek, Podlešák – Marek, Švihálek. Trenér: Peter Draisaitl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:53
    V první šanci zápasu se ocitli hradečtí hokejisté. Na Jonase Langmanna střílel Martin Podlešák, brankář si však připsal úspěšný zákrok.
     
    06:31
    Mountfield dokonce dostal puk do brány, jenže rozhodčí gól pro hru vysokou holí neuznávají.
     
    07:30
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Teď už je ale vše podle pravidel a Hradečtí se díky zásahu JAKUBA SUJI brzy ujímají vedení! Asistence: Tomáš Rousek.
     
    08:52
    Teď si ale hosté zahrají ve čtyřech. Jiří Šimánek – 2 minuty za hákování.
     
    10:52
    Hradec Králové hraje v plném počtu.
     
    10:59
    Ralf Rinke mohl vyrovnat, ale ve velké příležitosti neuspěl.
     
    12:54
    Domácí hokejisté jsou na koni. Do střely Christopha Schuberta vložil svou hokejku Garrett Festerling, jeho teč ale zamířila mimo.
     
    14:07
    Na druhé straně musel předvést několik výtečných zákroků brankář Langmann.
     
    17:14
    Mountfield právě vstřelil branku!
    No a ještě před první sirénou je z toho dvoubrankové vedení pro Hradec! Úspěšným střelcem byl JAKUB MAREK. Bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Východočeši si tak za první část mohou zatleskat! Teprve podruhé v letošní European Trophy se dostali do náskoku, který pak ještě navýšili. V souboji celků ze spodku Severní divize tak mají k vítězství blíže, času ale zbývá ještě dost.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:02
    Hradecký tým vstupuje do druhé části s vizí, že udrží své vedení. Domácí naopak budou chtít s tímto zápasem ještě něco udělat.
     
    25:41
    Východočeši si zahrají početní výhodu a budou moci zvýšit svůj náskok. Za katr již usedá Johan Ejdepalm, který dostává dvě minuty za podražení protihráče.
     
    27:34
    Mountfield právě vstřelil branku!
    No a svěřenci trenéra Petera Draisaitla už vedou o tři branky a mají nakročeno ke třem bodům! LUKÁŠ KVĚTOŇ využívá početní převahu, když se z vrcholu kruhu odhodlal ke střele, která zaplula přímo za záda bezmocného Langmanna. Bez asistence.
     
    29:55
    Teď se ale bude muset Hradec bránit. Na trestnou lavici míří František Ptáček, dostává menší trest za hákování.
     
    30:41
    Hamburku se ale nedaří usadit se v útočné třetině.
     
    31:55
    Hosté jsou nyní v kompletním složení.
     
    35:04
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Tak tohle už zavání debaklem! Hradec Králové přidává další gólovou trefu. Po individuálním průniku se prosazuje i JAKUB LANGHAMMER, který našel recept na německého strážce svatyně. Bez asistence.
     
    36:28
    Hradečtí už vedou o čtyři branky, nyní hrají v naprosté pohodě.
     
    39:54
    Teď se však bude muset Mountfield bránit. Tomáš Rousek půjde popřemýšlet na lavici k trestoměřičům, jelikož se provinil sekáním.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry je za námi. Královéhradečtí hokejisté zvýšili náskok o dvě branky a už vedou 4:0. Nyní před nimi stojí poslední perioda, ve které se pokusí udržet výsledek, jenž by svěřencům trenéra Petera Draisaitla zajistil přísun bodů pod Bílou věž.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:54
    Domácí tým zbytek své přesilovky nevyužil, Hradec tento moment přestál bez úhony.
     
    42:11
    Bez trestů jsme ale dlouho nevydrželi. Jakub Suja a Duvie Westcott svedli pěstní potyčku, která rezultuje ve vyloučení na 2+2 minuty pro každého z nich.
     
    46:40
    Hamburk nehraje špatný zápas, hradecké hokejisty dokáže zatlačit. Jeho efektivita je dnes ale bídná – o Mountfieldu platí přesný opak. To je pro hosty velkým zlomem oproti předchozím utkáním.
     
    46:50
    Teď ale čeká Hradecké další hra ve čtyřech. Jiří Šimánek – 2 minuty za hákování.
     
    48:50
    I oslabení se dnes ale Východočechům daří. Mountfield je kompletní.
     
    50:06
    Naopak, teprve podruhé v zápase jdou nyní do oslabení domácí Freezers. Christoph Schubert – 2 minuty za podražení.
     
    52:06
    Hamburk hraje v plném počtu. Na návrat do utkání je pro něj ale už hodně pozdě.
     
    53:47
    Freezers právě vstřelili branku!
    Přesto to ještě domácí hokejisté zkoušejí a šest minut před koncem třetí třetiny poprvé překonávají Pavla Kantora. Kotouč za jeho záda dostal dánský reprezentant MORTEN MADSEN. Asistence: Philippe Dupuis.
     
    54:51
    Freezers právě vstřelili branku!
    No pozor, Hamburk ještě zadělává na drama! Dupuis si zopakoval svou gólovou asistenci, která byla tentokrát adresována JULIANU JACOBSENOVI, a ten snižuje už na 2:4! Asistence: Philippe Dupuis.
     
    55:10
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hradec ale odpovídá nejlepším možným způsobem a dává na vědomí, že vítězství si ani náhodou nechce nechat vzít! Svým druhým úderem v utkání se o to postaral LUKÁŠ KVĚTOŇ a vedení Mountfieldu je už zase tříbrankové – 2:5! Bez asistence.
     
    57:32
    Po poněkud divoké minutě a půl se už zase hra uklidnila, Hradečtí nejspíš zápas dovedou do úspěšného konce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná siréna odzvonila nedělnímu utkání a také výsledkovému trápení hradeckých hokejistů, kteří se po čtyřech porážkách v řadě dočkali vítězství! Přestože Freezers měli často víc ze hry, góly dlouho padaly pouze do jejich sítě a hektická pasáž ve třetí části už na rozdělení bodů nic nezměnila.

    Hradecká defenzíva se tentokrát může pochválit a také poděkovat brankáři Pavlu Kantorovi, který si za svůj výkon vysloužil titul nejlepšího muže utkání.

    Tři nejlepší hráči zápasu:
    1 hvězda: Freddie Cabana (HAM)
    2 hvězdy: Lukáš Květoň (HKR)
    3 hvězdy: Pavel Kantor (HKR)

    To je ode mě pro dnešek vše, příjemný zbytek víkendu. (16:55:32)

    Martin Voltr

    Sanny Muharem

    Branky a nahrávky: 54. Madsen (Dupuis), 55. Jakobsen (Dupuis) – 8. Suja (Rousek), 18. Marek, 28. Květoň, 36. Langhammer, 56. Květoň


    Hamburg Freezers: Langmann (Treutle) – Schubert, Westcott, Ejdepalm, Lavallee, Schmidt, Walter – Pettinger, Madsen, Mitchell – Jakobsen, Dupuis, Oppenheimer – Rinke, Festerling, Cabana – Bettauer, Möchel, Krämmer. Trenér: Benoit Laporte.
    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Vydarený, Frühauf, Mikuš, Pláněk, Vráblík, Harant, Kolarz – Šimánek, Knotek, Dej – Tvrdík, Langhammer, Květoň – Suja, Rousek, Podlešák – Marek, Švihálek. Trenér: Peter Draisaitl.
    bahis siteleri