Sparta – Chomutov 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Salzburg 4:5 (kon.) | Tappara – TPS 5:3 (kon.)
Kärpät – Luleå 6:2 (kon.) | JYP – Kuopio 3:1 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:0 po s.n.) | Brynäs – Djurgården 5:4 (kon.) | Frölunda – Färjestad 5:2 (kon.)
Eisbären – Hamburg 4:6 (kon.) | Zürich – Zug 3:2 (kon.)
konec
Kärpät Oulu
6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
Luleå Hockey
Pátek 06.09.2013, 17:30 • Oulun Energia-Areena, Oulu. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je u konce, Kärpät porazil švédského soupeře 6:2. Luleå si v European Trophy připsala teprve první porážku v základní hrací době. Přeji příjemný zbytek večera. (20:04:17)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Z hostujícího tábora je potrestaný Chris Abbott. Dvě minuty za hrubost + 5 minut osobní trest. Cam Abbott pouze s dvouminutovým trestem za hrubost.
     
    59:40
    Sudí rozdělil tresty. Komulainen dostal dvě minuty za hrubost + 10 minut osobní trest. Karhunen vyfasoval pouze menší trest za hrubost.
     
    59:40
    Bitka! Několik hráčů shodilo rukavice a pustilo se do souboje. Dvojičky bojovníků jsou rozmístěny takřka po celém kluzišti a zapojují se i brankáři.
     
    59:35
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    JUHO KERÄNEN přidává v oslabení šestý gól a definitivně stvrzuje vítězství domácích! Zasloužený bod si za přesnou přihrávku vysloužil Kemppainen. Asistence: Joonas Kemppainen – 6:2.
     
    59:21
    Pyörälä ještě vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl. Vhazování před Karhunen, ale hosté už tři branky nestihnou.
     
    58:01
    Poslední sto dvacet vteřin. O osudu střetnutí je již rozhodnuto.
     
    56:57
    Kärpät v pěti. Do konce základní hrací doby zbývají tři minuty, Luleå je stále u puku. Ovšem do šancí se nedostává, Kärpät pečlivě brání a nechce připustit žádné drama.
     
    55:36
    Hosté drží pásmo a zvyšují svůj nápor. Ale zatím nejsou příliš efektivní, švédskému družstvu vázne finální fáze. Chybí přesná střela či překvapivá přihrávka na neobsazeného hráče.
     
    54:57
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela, Lehtonen si počíhal na Olaussona. Možná nejaktivnějšího hráče hostujícího týmu. Luleå má k dispozici další početní výhodu, skóruje i tentokrát?
     
    51:13
    Luleå právě vstřelila branku!
    Přesilovkový zásah si připisuje také švédský celek. ANDREAS HJELM ještě vystřelil svému celku drobnou naději, obránce zakončil nádhernou a účinnou kombinaci. Asistence: Cam Abbot, Niklas Olausson – 5:2.
     
    50:16
    Znovu se vylučuje, na trestnou lavici míří domácí hokejista. Konkrétně Joonas Kemppainen – dvě minuty za podražení.
     
    48:13
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Kärpät vede 5:1 a míří za vítězstvím! Rychlou souhru zakončil JOONAS VIUHKOLA. Asistence: Joonas Donskoi, Mikko Lehtonen.
     
    47:06
    Hru proti oslabenému sokovi si vyzkouší také finský tým, za katrem už pyká Sundh, jenž nedovoleným způsobem atakoval Viuhkolu.
     
    46:49
    Domácí už jsou na ledové ploše v kompletním složení. Přesto stále uzamčeni ve vlastní třetině, ovšem protivník se do dalších šancí nedostává. Bojuje se hlavně u hrazení.
     
    44:50
    Luleå obléhá soupeřovu tvrz. Střela Olaussona měla nebezpečné parametry, kotouč vyslaný z útočníkovi čepele mířil pod břevno. Pozorný Karhunen však dokázal puk vytěsnit a udržel svůj tým v tříbrankovém náskoku.
     
    44:34
    Ivan Huml už oddechuje na trestné lavici, na kterou byl vykázaný za hákování. Přesilovka pro hosty.
     
    43:46
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Domácí byli pod mírným tlakem, ale odolali a střílí čtvrtý gól! Prosadil se elitní útok Kärpätu, puk poslal do sítě SAKARI MANNINEN. Asistence: Mika Pyörälä, Julius Junttila – 4:1.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 27. Vallin, 28. Huml (Kemppainen, Donskoi), 29. Alikoski (Lehtonen, Komulainen), 44. Manninen (Pyörälä, Junttila), 49. Viuhkola (Donskoi, Lehtonen), 60. Keränen (Kemppainen) – 3. Hedman (Fabricius), 52. Hjelm (Abbot, Olausson)


    Kärpät Oulu: Karhunen (Rynnäs) – Ohtamaa, Eminger, Lehtonen, Pokka, Vallin, Niemelä, Nutivaara – Pyörälä, Manninen, Junttila – Huml, Kemppainen, Donskoi – Kähkönen, Viuhkola, Květoň – Komulainen, Keränen, Alikoski – Körkkö.
    Luleå Hockey: Bellissimo (Rautio) – Skrbek, Fransson, Sandström, Oskarsson, Hjelm, Gunnarsson, Kukan – Cam Abbott, Chris Abbott, Persson – Ledin, Olausson, Forsberg – Truhno, Wallmark, Sundh – Hedman, Fogström, Fabricius.

    Rozhodčí: Keränen, Sorakangas – Orava, Perämäki.
    bahis siteleri