Sparta – Chomutov 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Salzburg 4:5 (kon.) | Tappara – TPS 5:3 (kon.)
Kärpät – Luleå 6:2 (kon.) | JYP – Kuopio 3:1 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:0 po s.n.) | Brynäs – Djurgården 5:4 (kon.) | Frölunda – Färjestad 5:2 (kon.)
Eisbären – Hamburg 4:6 (kon.) | Zürich – Zug 3:2 (kon.)
konec
Kärpät Oulu
6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
Luleå Hockey
Pátek 06.09.2013, 17:30 • Oulun Energia-Areena, Oulu. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Z hostujícího tábora je potrestaný Chris Abbott. Dvě minuty za hrubost + 5 minut osobní trest. Cam Abbott pouze s dvouminutovým trestem za hrubost.
     
    59:40
    Sudí rozdělil tresty. Komulainen dostal dvě minuty za hrubost + 10 minut osobní trest. Karhunen vyfasoval pouze menší trest za hrubost.
     
    59:35
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    JUHO KERÄNEN přidává v oslabení šestý gól a definitivně stvrzuje vítězství domácích! Zasloužený bod si za přesnou přihrávku vysloužil Kemppainen. Asistence: Joonas Kemppainen – 6:2.
     
    59:21
    Pyörälä ještě vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl. Vhazování před Karhunen, ale hosté už tři branky nestihnou.
     
    54:57
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela, Lehtonen si počíhal na Olaussona. Možná nejaktivnějšího hráče hostujícího týmu. Luleå má k dispozici další početní výhodu, skóruje i tentokrát?
     
    51:13
    Luleå právě vstřelila branku!
    Přesilovkový zásah si připisuje také švédský celek. ANDREAS HJELM ještě vystřelil svému celku drobnou naději, obránce zakončil nádhernou a účinnou kombinaci. Asistence: Cam Abbot, Niklas Olausson – 5:2.
     
    50:16
    Znovu se vylučuje, na trestnou lavici míří domácí hokejista. Konkrétně Joonas Kemppainen – dvě minuty za podražení.
     
    48:13
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Kärpät vede 5:1 a míří za vítězstvím! Rychlou souhru zakončil JOONAS VIUHKOLA. Asistence: Joonas Donskoi, Mikko Lehtonen.
     
    47:06
    Hru proti oslabenému sokovi si vyzkouší také finský tým, za katrem už pyká Sundh, jenž nedovoleným způsobem atakoval Viuhkolu.
     
    44:50
    Luleå obléhá soupeřovu tvrz. Střela Olaussona měla nebezpečné parametry, kotouč vyslaný z útočníkovi čepele mířil pod břevno. Pozorný Karhunen však dokázal puk vytěsnit a udržel svůj tým v tříbrankovém náskoku.
     
    44:34
    Ivan Huml už oddechuje na trestné lavici, na kterou byl vykázaný za hákování. Přesilovka pro hosty.
     
    43:46
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Domácí byli pod mírným tlakem, ale odolali a střílí čtvrtý gól! Prosadil se elitní útok Kärpätu, puk poslal do sítě SAKARI MANNINEN. Asistence: Mika Pyörälä, Julius Junttila – 4:1.
     
    35:36
    Keränen se zjevil v obrovské příležitosti! Jenže ani úplně prázdná brána domácímu útočníkovi nestačila. Kärpät spálil velkou šanci, vedení 4:1 by přineslo na domácí hole bezesporu větší klid.
     
    34:57
    Luleå hrála v šesti, což bystří sudí nepřehlédli a do čtyř jde tentokrát švédský celek. Podaří se domácím při početní převaze navýšit vedení?
     
    30:16
    Kärpät je při chuti, ale nyní se bude muset bránit. Ivan Huml, střelec branky na 2:1, svůj tým oslabil. Provinil se sekáním.
     
    28:47
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro hostující tým. Luleå měla těsný náskok a kontrolovala hru, ovšem nyní ztrácí už dvě branky. Střelcem branky je MIKKO ALIKOSKI, jehož ve výhodné střelecké pozici našel skvělou přihrávkou Lehtonen. Asistence: Mikko Lehtonen, Joonas Komulainen – 3:1.
     
    27:04
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Bleskový obrat! Kärpät vede 2:1 zásluhou IVANA HUMLA. Rodák z Kladna, jenž při posledním angažmá bojoval za brněnskou Kometu, dostal puk za brankářova záda. Asistence: Joonas Kemppainen, Joonas Donskoi – 2:1.
     
    26:21
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Domácí srovnávají se soupeřem krok. ARI VALLIN předvedl pohlednou individuální akci, při které však posbíral velký kus štěstí. Ve středním pásmu nejprve kotouč ztratil, ale získal ho zpět. V útočné třetině mu obránci dvakrát puk vypíchli, přesto Vallin dokázal černou pryž znovu ukořistit a pokořit Bellissima! Bez asistence – 1:1.
     
    21:10
    Pyörälä byl blízko k vyrovnání. Ale domácím chyběl kousek štěstí, útočníkova střela prolétla jen několik centimetrů vedle tyče. Pokud by kotouč mířil do sítě, Bellissimo by na něj s největší pravděpodobností nedosáhl.
     
    17:09
    Český obránce Vladimír Eminger míří na trestnou lavici a poprvé si v přesile zahrají také hosté. Zadák obdržel dvě minuty za nedovolené bránění, když soupeře natlačil na vlastního gólmana.
     
    16:17
    Oulun zahrozil přesně ve chvíli, kdy se vyloučený Hedman vracel zpět na led. Šanci si připravil aktivní obránce Ville Pokka, ale na Bellissima si nepřišel, brankář pohotově zakročil.
     
    14:17
    Zbytečný trest. Hedman si jde na dvě minuty odpočinout za zdržování hry. Kotouč příliš podebral, puk skončil až za hrazením. Kärpät má k dispozici už třetí přesilovku.
     
    09:12
    Další trest na straně švédského výběru. Kukan si pomohl nedovoleně, jeho zákrok na zadáka Pokku vyhodnotil hlavní sudí jako nedovolené bránění.
     
    03:35
    První přesilovka utkání, na trestnou lavici odchází hostující Olausson. Kärpät bude mít výhodu jednoho muže v poli.
     
    02:06
    Luleå právě vstřelila branku!
    Zasloužené vedení! Švédský tým ve třetí minutě zápasu poprvé slaví. V tlaku pokračovala i čtvrtá hostující formace a kotouč do sítě poslal ANTON HEDMAN. Asistence: Karl Fabricius – 0:1.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 27. Vallin, 28. Huml (Kemppainen, Donskoi), 29. Alikoski (Lehtonen, Komulainen), 44. Manninen (Pyörälä, Junttila), 49. Viuhkola (Donskoi, Lehtonen), 60. Keränen (Kemppainen) – 3. Hedman (Fabricius), 52. Hjelm (Abbot, Olausson)


    Kärpät Oulu: Karhunen (Rynnäs) – Ohtamaa, Eminger, Lehtonen, Pokka, Vallin, Niemelä, Nutivaara – Pyörälä, Manninen, Junttila – Huml, Kemppainen, Donskoi – Kähkönen, Viuhkola, Květoň – Komulainen, Keränen, Alikoski – Körkkö.
    Luleå Hockey: Bellissimo (Rautio) – Skrbek, Fransson, Sandström, Oskarsson, Hjelm, Gunnarsson, Kukan – Cam Abbott, Chris Abbott, Persson – Ledin, Olausson, Forsberg – Truhno, Wallmark, Sundh – Hedman, Fogström, Fabricius.

    Rozhodčí: Keränen, Sorakangas – Orava, Perämäki.
    bahis siteleri