Trenčín – Žilina 2:5 (kon.) | Skalica – Martin 1:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 2:0 (kon.)
Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
konec
HK Skalica
1:2 (1:1, 0:0, -:-)
HK VITAR Martin
sk Neděle 15.09.2013, 17:00 • ZŠ Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HK 36 Skalica: Lipovský – Školiak, Lažo, Vyrúbalík, Preisinger, Barák – Stieler, Srnec, Kozák, Obdržálek, Sloboda – Staňo, Kutálek, Šátek, Mráz, Ketner – Mikéska, Romančík, Kuľha, Jankovič.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek – Matejka, Važan, Markovič, Galamboš, Tupý – Themár, Jurášek, Ďatelinka, Beran, Novotný – Šugár, Perniš, Fujerík, Brcko, Imrich.

    Rozhodca: Baluška – Holienka, Valach.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    01:05
    Pred pár minútami sa nám začal úvod zápasu, v ktorom sme zatiaľ nijak vážnejšiu šancu nevideli. Skalica sa v týchto sekundách musí brániť, keďže Martin útočí s celou päťkou v jej pásme.
     
    02:22
    Skalica dala gól!
    Prebehlo pár minút a stav stretnutia sa nám mení. Skalica sa v úvode stretnutia bránila, ale tentokrát sa dostala do útočného pásma, kde najskôr na pravej strane Miroslav Lažo naznačil strelu, ale prihral na voľného DÁVIDA STIELERA, ktorý sa pred bránou nemýlil. Asistencia: Miro Lažo.
     
    03:43
    V úvode s menšími problémami, teraz už v naprostom poriadku. V útočnom pásme sa aktuálne nachádzajú hráči Skalice, lenže tí držali puk iba pri mantinely, následne sa hra dostala do stredného pásma.
     
    04:21
    Po buly v strednom pásme sa hra stiahla do pásma Martinu, lenže tam hru kontrolujú hostia. Nahodený puk zo stredovej čiary skončil v útočnom pásme Martina, lenže Skalica bola v osobných súbojoch úspešná a diktuje opäť hru smerom dopredu.
     
    04:59
    Martin mal opäť problém vo vlastnom pásme. Rýchly brejk Skalice cez ľavú stranu. Celkovo sa puk dostal za martinskú bránu, lenže prihrávka našla voľného Kozáka, ktorý z prvej mieril medzi tyče, lenže jeho strela bola zablokovaná do bezpečia.
     
    05:36
    V posledných minútach prebieha hra v podstate iba na strane domácich. Martin vyhadzuje puky do stredného pásma z čoho ťaží Skalica. Od poslednej strely Kozáka sa nič podstatné neudialo.
     
    06:13
    Po nejakom čase sa dostali do útočného pásma aj hostia. Brejk Martina troch na jedného však bol moc prekombinovaný a skončil až za bránou Lipovského. Po pár sekundách zakončenie od mantinelu, ktoré už kryje skalický brankár.
     
    07:02
    Hra sa nám dostala do stredného pásma odkiaľ iba Martin nahadzuje puk na Lipovského. Ten v rozhraní pár sekúnd rozohral, ale naďalej sa hralo v pásme Skalice. Ide sa vylučovať...
     
    07:28
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Na trestnú odchádza Lažo, ktorý si pripísal asistenciu na úvodnom góle.
     
    07:45
    Martin dal gól!
    Pár sekúnd po vyhratom buly hostia rozložili obranu v ich obrannom pásme. Prihrávky medzi pravou a ľavou stranou, vzápätí zakončenie od modrej v podaní LUKÁŠA MATEJKU končí za chrbátom skalického brankára. Asistencia: Peter Galamboš.
     
    08:58
    Aktuálne vyrovnané 1:1. Skalica vyhrala buly v ich vlastnom pásme a následne sa dostala s pukom iba do strednej časti hracej plochy. Viacero pukov zo strany na stranu a z ničoho nič rozhodca píska zakázané uvoľnenie pre domácich.
     
    09:15
    Vyhraté buly Martina a zakončenie z ostrého uhla, ktoré však pokrýva brankár Lipovský, ktorý vytlačil strelu do bezpečia ramenom. Pár sekúnd sa držal puk popri mantineloch, ale Skalica sa následne oslobodila.
     
    09:59
    Po góle na 1:1 sa Martinu ľahšie dýcha čo aj vidieť na ich hre. V posledných sekundách produkujú viacero útokov, ktoré však nekončia zakončením. Tentokrát buly v strednom pásme končí lepšie pre domácich hráčov zo Skalice.
     
    10:35
    Aktuálne na ľade prvá formácia Skalice, ktorá vyhrala buly v strednom pásme a následne sa dostala ja do útoku, keď nahodený puk od mantinelu pokryl brankár Martinu.
     
    10:44
    Aj jedno z ďalších buly vyhrali domáci hráči. Tí však nahodili puk do útoku, kde sa už prezentovali obrannou činnosťou hráči Martinu. Hra sa nám presunula na opačnú stranu, kde sa v osobných súbojoch pri mantineloch snažia presadiť martinskí hráči – zatiaľ neúspešne.
     
    11:35
    Hra sa nám strieda zo strany na stranu. Thémar vybojoval puk a následne ho poslal späť do zadných radov, kde sa s rozohrávkou dáva načas. Oba tímy striedajú.
     
    12:08
    Martin v posledných sekundách produkuje útoky, lenže tie končia zväčša v strednom pásme a potom sa postupuje späť do obrany. Tentokrát jeden z obrancov hostí si nerozumel so spoluhráčom, ktorý vyhodil puk cez všetky čiary – zakázané uvoľnenie.
     
    12:57
    Buly v obrannom pásme Martinu vyhrali domáci, ale tí sa po puk museli vrátiť do stredného pásma. Aktuálne v útoku hráči Skalice, ktorým sa však nedarí zakončiť, väčšina súbojov končí pri mantineloch.
     
    13:35
    Odrazený puk za bránou hostí sa dostal k mantinelu a následne sa hra posúva do pásma Skalice. Posledné sekundy sa hrajú zo strany na stranu. Hokej bez šancí!
     
    14:15
    Skalica začína svoj útok z vlastného pásma, lenže hra sa po pár sekundách prerušuje. Prihrávka na pravej strane zastihla Laža, ktorý však musel ukončiť akciu svojho tímu. Ofsajd pre Skalicu.
     
    14:30
    Po buly sa nám hra dostáva opäť do pásma Martinu. Avšak žiadne zakončenie neprichádza ani v týchto sekundách, keď obrana Martinu si postrážila všetko voľný priestor, navyše pri mantinely získala puk do svojej moci.
     
    15:09
    V posledných útokoch majú hráči hostí problém s prechodom do útoku. Skalica dobre formuje svoju päťku čím tak vykrýva všetko voľný priestor. Martin sa síce v týchto sekundách dostal do útočného pásma, ale žiadna veľká šance, resp. zakončenie sa nekoná.
     
    15:54
    Pomaly sa blížime k posledným sekundám prvej tretiny. Skalica sa dostala k puku v strednom pásme, lenže ich pokus od modrej o nahodenie pokryla obrana súpera.
     
    16:24
    Martin sa dostal do útočného pásma, ale zakončenie neprišlo ani v týchto sekundách. Skalica sa dostala k puku a po pár metroch na polovičnej čiare vyhadzuje puk do bezpečia Lažo.
     
    16:59
    Martinskí hráči sa v posledných sekundách nevedia dostať do zakončenia a všetko z ich strany je opatrné. Tentokrát to vyzeralo na útok cez pravú stranu, ale ani ten nebol okorenený strelou.
     
    17:41
    Dobrá šanca pre Martin v týchto sekundách! Najskôr prišlo akési zakončenie z pravej strany, ale pozornosť si pýtala strela od modrej v podaní Novotného, ktorý však namieril dobre, lenže lapačka Lipovského bola pozorná.
     
    18:34
    V závere prvej tretiny sa dostala do útoku Skalica, ktorá sa dostala do menšieho tlaku. Najskôr kombinácia za bránou, po pár sekundách strela Laža, ktorý končí medzi tyčami na betóne Šureka – rozhodca píska postavenie hráča v bránkovisku.
     
    19:02
    Začala sa ja posledná minúta prvej tretiny. Skaliac zatiaľ vo vlastnom pásme s pukom na hokejke. Po pár sekundách nahodený puk do pásma, ktorý si už pokrýva obrana Martina.
     
    19:37
    Posledné sekundy úvodnej tretiny. Vyzerá to, že v tejto časti sa už nič podstatné nestane.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skočila sa nám úvodná tretina zápasu medzi Skalicou a Martinom výsledkom 1:1. V úvode zápasu aktívnejší domáci hráči, ktorí aj zásluhou Stielera otvárali gólom dnešný zápas. Po pár minútach však išiel na trestnú Lažo a Martin to v priebehu pár sekúnd počas presilovky využil, keď strela Matejku od modrej skončila za chrbátom brankára Lipovského.
     
    Úvodné zostavy:

    HK 36 Skalica: Lipovský – Školiak, Lažo, Vyrúbalík, Preisinger, Barák – Stieler, Srnec, Kozák, Obdržálek, Sloboda – Staňo, Kutálek, Šátek, Mráz, Ketner – Mikéska, Romančík, Kuľha, Jankovič.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek – Matejka, Važan, Markovič, Galamboš, Tupý – Themár, Jurášek, Ďatelinka, Beran, Novotný – Šugár, Perniš, Fujerík, Brcko, Imrich.

    Rozhodca: Baluška – Holienka, Valach.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:24
    V úvode druhej tretiny sa do útoku dostali hráči Skalice. Lažo prenikol po pravej strane a krížnou strelou našiel iba betón brankára Šureka, ktorý úspešne zasiahol.
     
    21:07
    Po úvodnej šanci Laža sa hra strieda zo strany na stranu, tentokrát sa do útočného pásma dostali domáci hráči, ktorým sa však nepodarilo zakončiť.
     
    22:01
    Máme tu vylúčenie. Na trestnú lavicu odchádza Fujerík.
     
    22:20
    Skalica sa snaží natláčať do útočného pásma, ale zatiaľ sú to iba prihrávky. Zakončenie prišlo až po pár sekundách, keď strela od modrej v podaní Preisingera míňa bránu.
     
    23:07
    Zatiaľ to nie je najlepšia presilovka pre domácich hráčov. Skalica kombinuje v útočnom pásme, ale ani po viacerých prihrávkach sa nepodarilo presadiť Lažovi, ktorého strela nie je presná.
     
    23:51
    Tlak pred bránou Šulera nekončí zakončením, i keď puk preletoval zo strany na stranu pred bránkoviskom.
     
    24:13
    Skalica sa aj po presilovke drží v útočnom pásme. Puk držia domáci za bránou súpera, ale tam to je také mŕtve a bez živote, keďže vo väčšine sa bojuje o puk pri mantineloch.
     
    25:10
    Martin síce drží puk, ale je to iba v jeho vlastnom pásme. Po pár sekundách sa síce dostali aj do stredného pásma, lenže tam vyhadzujú aby mohli prestriedať.
     
    25:55
    Ďalšie vylúčenie na strane Martinu. Matejka, ktorý sa podpísal na góle Martinu odchádza tentokrát na trestnú za podrazenie.
     
    26:07
    Po buly v útočnom pásme sa Skalica nezdržala v pásme a Martina sa dokázal na pár sekúnd oslobodiť. Puk sa dostal do útočného pásma Martinu, keď to spomedzi kruhov vyskúšal aktívny Lažo, ktorý neprekonal Šúreka.
     
    26:40
    V posledných sekundách si Skalica tvorí šance, ale stav máme stále vyrovnaný. Domáci sa síce na teraz dostali do útočného pásma, lenže Martin sa spoza vlastnej brány dokázal vyhodiť.
     
    27:13
    Skaliac nedokáže využiť ani druhú presilovku v krátkom časovom slede. Hra je stále v ich obrannom pásme, pochváliť tak musíme obranu Martina, ktorá počas tejto presilovky funguje naozaj 100%.
     
    27:51
    Oslabenie hostí sa pomaly končí, vyzerá to tak, že Skalica nevyužije ani túto príležitosť. Tentokrát sa síce dostali do útočného pásma, lenže pri mantinely sa nepresadili. Martin však vyhadzuje cez všetky čiary – zakázané vylúčenie.
     
    28:34
    Po buly v útočnom pásme ostáva Skalica pri puku. Z pravej strany sa natlačila až dvojica domácich hráčov pred bránu Šúreka, lenže ani jeden sa nedokázal presadiť. Martin sa podpísal následne o ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    28:48
    Po buly v obrannom pásme Martina sa do útoku dostali práve hostia. Tí však iba zazreli a puk zrazu nemajú. Skalica sa dostala do útoku, odkiaľ následne strela nekončí medzi troma tyčami.
     
    29:21
    Po nejakom čase tu máme jednu z lepších šancí, lenže ani tá nebola premenená. Mráz dostal prihrávku medzi kruhy, potiahol si však brankára, ale z čiary vyrazil puk mimo priestor brány jeden z martinských obrancov.
     
    29:48
    Skalica tak začína azda jednu z ďalších šancí z vlastného pásma. Domáci sa dostali s pukom do útočného pásma, kde následne o puk bojovali pri mantinely. Štvrtá formácia Skalice nebola úspešná.
     
    31:03
    Dobrá strela Laža, ktorý to v dnešnom zápase vyskúšal aj príklepom. Jeho pokus spomedzi kruhov vyrazil brankár Šurek do bezpečia.
     
    32:06
    V posledných sekundách to lietalo okolo brány hostí z každej strany. Pokus, resp. strela Obdržáleka od mantinelu končí medzi betónami Šúreka, ktorý radšej zastavil hru.
     
    33:00
    Skalica sa dostala k puku v strednom pásme a pomaly sa dostala aj do útočného pásma. Od modrej to vyskúšal Školiak, ktorý nebol úspešný, keďže ani nemieril presne.
     
    33:50
    Domáci to skúšali z vlastného pásma, lenže medzi pásmami to zachytili hostia a tí sa následne dostali do útočného pásma. Lažo však úspešný za vlastnou bránou a hra sa nám tak opäť otáča.
     
    35:23
    Máme tu ďalšie vylúčenie, na trestnú sa pobral Sloboda.
     
    35:25
    Martin sa však počas svojej presilovky nedostal ku zakončeniu a iba kombinuje v útočnom pásme. Viacero prihrávok a následné zakončenie Ďatelinku, ktorý mieri iba do lapačky brankára Lipovskéo.
     
    37:16
    Za pár minút sa nám končí druhá tretina a dobrú šancu mali hráči Skalice. Po prihrávke spomedzi kruhov sa dostal do zakončenia Školiak, ktorý však mieril iba do výstroje brankára Šureka.
     
    37:39
    Nepríjemná strela Slobodu spred brány, ktorá však končí pár centimetrov nad bránou, avšak zásluhu má na tom aj obranca Novotný, ktorý mu znepríjemnil život pri jeho zakončení.
     
    38:49
    Posledné sekundy druhej tretiny. Martin sa snaží udržať v útočnom pásme, lenže viacero sekúnd sa bojuje iba pri mantineloch.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Úvodné zostavy:

    HK 36 Skalica: Lipovský – Školiak, Lažo, Vyrúbalík, Preisinger, Barák – Stieler, Srnec, Kozák, Obdržálek, Sloboda – Staňo, Kutálek, Šátek, Mráz, Ketner – Mikéska, Romančík, Kuľha, Jankovič.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek – Matejka, Važan, Markovič, Galamboš, Tupý – Themár, Jurášek, Ďatelinka, Beran, Novotný – Šugár, Perniš, Fujerík, Brcko, Imrich.

    Rozhodca: Baluška – Holienka, Valach.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:27.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:36
    Martin sa dostal do zakončenia, lenže pokus z ostrého uhla v podaní Thémara končí u brankára Lipovského, následne prichádza ofsajd hostí.
     
    40:53
    Útok prišiel aj na opačnej strane. Rýchly brejk, ktorý skončil aj strelou Ketnera, lenže jeho pokus nebol žiadnym ťažký sústom pre brankára Šúreka.
     
    41:33
    Vylúčenie na strane hostí. Hraciu plochu opúšťa Važan.
     
    41:33
    Skalica pár minút po začatí tretej tretiny má možnosť presilovky. Prvý tlak nebol úspešný, keď sa Martinu podarilo oslobodiť.
     
    42:00
    Skalica sa má problém presadiť počas presilovky. Viacero prihrávok je za bránou súpera a zakončenie nie a nie prísť.
     
    42:31
    Domáci hráči si až v týchto sekundách vyprodukovali tlak v útočnom pásme, všetko to však končí strelou do členku Šugara, ktorý v bolestiach ostával ležať na ľadovej ploche.
     
    43:19
    Domácim sa v presilovke nedarí presadiť, tentokrát prišla aj školácka chybička vďaka zakázanému uvoľneniu.
     
    43:54
    V krátkom časovom slede ďalšia presilovka pre Skalicu. Za seknutie odchádza Beran.
     
    43:55
    Po buly ostáva Skaliac v útočnom pásme. Vyzeralo to na zakončenie z pravej strany, ale to nakoniec neprišlo a vzápätí sa podarilo Martinu aj oslobodiť.
     
    44:17
    Skalica sa má problém presadiť aj v tejto presilovke, keď viacero pukov z pravej strany nahadzovaných na brankára končí u obrany, ktorá následne vyhadzuje.
     
    45:01
    Martin dal gól!
    Skalica nevyužila predošlú presilovku a nedarilo sa jej ani teraz pri vylúčení martinského kapitána. JAROSLAV MARKOVIČ sa dokázal oslobodiť a strelou z ľavej strany namieril do korčule domáceho hráča od ktorého sa puk odráža za chrbát Lipovského. Bez asistencie.
     
    47:09
    Skalica sa snaží niečo ešte s týmto zápasom spraviť. Na teraz sa dostali do útočného pásma, lenže tam sa im nepodarilo presadiť.
     
    48:28
    Hra je na teraz prerušená, keď sa skalickej modrej zrazili dvaja hráči a vyzerá to aj na vylúčenie. Hra je v týchto sekundách prerušená.
     
    48:38
    Vylúčenie prišlo na oboch stranách, na trestnú odchádza Srnec aj Brcko.
     
    49:26
    Po dlhšom čase sa Skalica snaží dostať do útočného pásma. V posledných sekundách je hra na oboch stranách opatrná. Domáci hráči sa do zakončenia nevedia dostať.
     
    50:17
    Skaliac sa po pár sekundách dostáva znovu do útoku. Črtala sa nám herná situácia dva na dva, lenže zakončenie z pravej strany nebolo zakončené.
     
    51:13
    Tretia tretina je opatrná na oboch stranách. Martin si stráži vedenia, taktiež Skalica sa snaží už neinkasovať. V týchto sekundách sa bude vhadzovať v útočnom pásme hostí.
     
    52:15
    Kozák sa snaží za vlastnou bránou rozohrať čo sa mu aj následne podarilo. Skalica sa dostala do útočného pásma, lenže zakončenie z pravej strany minulo bránu Šúreka. Hra sa nám opäť sťahuje ku Kozákovi a od obraného pásma domácich.
     
    53:12
    Domáci hráči sa znovu dostali do útočného pásma, ale ani tentokrát sa im nepodarilo presadiť a ani zakončiť. Martin sa v posledných sekundách iba bráni, parkrát sme svedkami útoku smerom do útočného pásma.
     
    53:48
    Po nejakom čase tu máme aj prerušenie hry. Skalica sa teda dostala do útočného pásma a Stieler to skúsil len tak ľahkovážne nahodiť. Šúrek nemal s týmto pukom žiadne problémy a zasiahol.
     
    54:53
    Lažo sa dostal do zakončenia spoza obrancu, lenže Šurek nemusel zasahovať, keďže táto strela nebola presná a nemierila medzi tri tyče.
     
    55:11
    Domáci hráči v posledných sekundách útočia viac do plných. Viacero zakončení pred bránou Šureka, ale našťastie sa brána vzápätí posunula a rozhodca musel prerušiť hru.
     
    56:17
    Dobrá kombinácia hostí v útočnom pásme. Viacero prihrávok, ktoré rozhádzali obranu súpera a na závere zakončenie Brcka, ktorý mieril dobre, ale Lipovský jeho zakončenie dokázal prečítať.
     
    57:10
    Blíži sa nám záver zápasu a Martin je v týchto sekundách v útoku. Hostia sa snažia kontrolovať hru.
     
    58:14
    Pozeráme sa na útok Skalice, ktorý však skončil pri mantinely a následne sa Martin aj za cenu zakázaného uvoľnenia oslobodzuje cez všetky čiary.
     
    58:37
    Lipovský ostáva na striedačke!
     
    58:37
    Martin sa snaží dostať puk z vlastného pásma čo sa mu aj podarilo, lenže puk nekončí v bráne.
     
    59:01
    Skalica nahadzuje puk do útočného pásma, ale ani týmto spôsobom sa im nepodarilo zatlačiť na bránu súpera. Šanca sa rodí aj po pár sekundách, keď strela Obdržálka končí v jeho lapačke!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám tak zápas medzi Skalicou a Martinom výsledkom 1:2. Martinu sa tak podarilo vyhrať úvodný zápas, takže aj debut trénera Babku dopadol na výbornú.

    Skalica bola na domácom ľade favoritom a potvrdzovala to hneď v úvode, keď sa dostala do vedenia po góle Stielera. Martinu sa podarilo po pár minútach využiť presilovku, keď sa od modrej presadil Matejka. Rozhodujúci moment prišiel až v tretej tretine, keď domáci hokejisti nevyužili dve presilovky a počas druhej inkasovali rozhodujúci gól z hokejky Markoviča. (19:04:44)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 3. Stieler (Lažo) – 8. Matejka (Galamboš), 46. Markovič


    HK Skalica: Lipovský – Školiak, Lažo, Vyrúbalík, Preisinger, Barák – Stieler, Srnec, Kozák, Obdržálek, Sloboda – Staňo, Kutálek, Šátek, Mráz, Ketner – Mikéska, Romančík, Kuľha, Jankovič.
    HK VITAR Martin: Šúrek – Matejka, Važan, Markovič, Galamboš, Tupý – Themár, Jurášek, Ďatelinka, Beran, Novotný – Šugár, Perniš, Fujerík, Brcko, Imrich.

    Rozhodčí: Baluška – Holienka, Valach
    bahis siteleri