Magnitogorsk – Novokuzněck 3:1 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:4 (po pr.) | Nižněkamsk – Vladivostok 6:5 (2:1 po s.n.)
Čerepovec – Minsk 4:2 (kon.) | Jaroslavl – Doněck 3:4 (po pr.) | Petrohrad – Záhřeb 3:0 (kon.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 – 0:1)
Amur Chabarovsk
Pondělí 16.09.2013, 15:00 • Ufa Arena. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ufa byla od druhé třetiny lepším týmem, ale domácí opouští bojiště jako poražení. V koncovce jim chybělo i trochu štěstí, Amur vyrovnal v čase 58:38 a v prodloužení soupeře definitivně potopil. Přeji příjemný zbytek dne. (17:36:09)
     
    Chabarovsk nakonec vybojoval na půdě favorita dva body. Zápas svými dvěma góly orámoval český útočník Jakub Petružálek, který v páté minutě jako první skóroval a v nastaveném čase svoji trefou celé utkání rozhodl.
     
    Konec zápasu.
     
    64:52
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    JAKUB PETRUŽÁLEK vystřelil svému týmu bod navíc! Amur udeřil v přesilové hře osm vteřin před koncem prodloužení. Český útočník dostal puk od Loginova a zleva propálil Tarkkiho. Asistence: Vladimir Loginov, Arťom Krjukov – 3:4.
     
    64:35
    Ufa měla na ledě o jednoho hráče navíc! Hosté budou hrát přesilovku, vyžádali si oddechový čas a pokusí se duel ukončit ještě před dovednostní disciplínou.
     
    64:02
    Poslední minuta, domácí jsou aktivnější a chtějí duel rozhodnout. Järvinen však čelil jen střelám z dálky.
     
    62:29
    V prodloužení sledujeme svižný hokej. Do útoku se vydal Petružálek, se střelou se trošku ukvapil. Na pravé straně měl hodně prostoru, ale pokusem z kruhu netrefil branku.
     
    61:49
    Velká příležitost domácích. Filatov zůstal nepokrytý u pravé tyče, puk si srovnal na forhend a měl dostatek času na střelu. Chtěl trefit horní část branky, jenže přestřelil.
     
    61:03
    Výborná přihrávka Sopela sedla přesně na hůl Makarova, jenž mohl v přímém souboji už čelit jen brankáři. Rukou si držel od těla obránce, jenže podklouzl a místo kotouče skončil v síti on sám. Klec po jeho nárazu vypadla ze svého postavení a hra musí být přerušena.
     
    60:29
    Pětiminutový nastavený čas zahajují aktivněji hosté, kterým závěr zápasu vlil čerstvou krev do žil. K zakončení se však ještě nedostali, pouze hlídkují v pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Oba týmy si za remízu po šedesáti minutách rozdělí bod. O ten bonusový se poperou v prodloužení nebo nájezdech.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Neuvěřitelný závěr střetnutí, hosté mohli znovu skórovat. Petružálkova přihrávka prošla až na hůl obránce Reeseho, který byl sám před prázdnou brankou. Puk ale nedokázal zpracovat, neposedný kotouč mu přeskočil hůl a následně trefil jen beton přesouvajícího se brankáře.
     
    58:38
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur srovnává na 3:3! Hostující aktivita přinesla ovoce, Tarkki nedosáhl na prudký projektil VLADIMIRA LOGINOVA. Obránce se opřel do puku na modré čáře, brankář měl zakrytý výhled a černou pryž spatřil až v bráně. Asistence: Michail Fisenko, Andrej Stěpanov.
     
    58:01
    Růžička trefil jen připraveného gólmana. Puk už ale drží Loginov bojuje s protihráči u hrazení.
     
    57:18
    Ofsajd, ve kterém se zjevil Muršak. Hosté ale jinak přidali, v těchto minutách mají více ze hry. Povede se hokejistům Amuru vyrovnat?
     
    56:03
    Nahození Tarasova odrazil brankář svoji vyrážečkou do ochranné sítě. Hráči se opět staví na vhazování u jeho svatyně.
     
    55:40
    Petružálek si vyměnil puk s Junkovem a druhý jmenovaný měl na pravém kruhu slušnou šanci k zajímavé střele. Kotouč vyslaný z jeho čepele nakonec prolétl kousek vedle.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 11. Hartikainen (Makarov, Filatov), 22. Chlystov (Makarov, Filatov), 26. Kolcov (Makarov, Sopel) – 5. Petružálek, 23. Muršak (Krjukov), 59. Loginov (Fisenko, Stěpanov), 65. Petružálek (Loginov, Krjukov)


    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevskij) – Zubarev, Proškin, Grišin, Sopel, Kolcov, Babčuk, Isangulov, Gurkin – Růžička, Chlystov, Zinovjev – Makarov, Filatov, Hartikainen – Pihlström, Dubrovskij, Kajgorodov – Gluchov, Slepyšev, Pankov.
    Amur Chabarovsk: Järvinen (Jerjomin) – Reese, Bykov, Sedunov, Loginov, Ježov, Bilalov, Těrjajev – Korotkov, Junkov, Petružálek – Muršak, Orlov, Krjukov – Fisenko, Tarasov, Lugin – Šiškanov, Stěpanov, Smurov.
    bahis siteleri