Magnitogorsk – Novokuzněck 3:1 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:4 (po pr.) | Nižněkamsk – Vladivostok 6:5 (2:1 po s.n.)
Čerepovec – Minsk 4:2 (kon.) | Jaroslavl – Doněck 3:4 (po pr.) | Petrohrad – Záhřeb 3:0 (kon.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 – 0:1)
Amur Chabarovsk
Pondělí 16.09.2013, 15:00 • Ufa Arena. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné pondělní odpoledne při sledování online přenosu z KHL! V Ufa Areně je dnes na programu souboj domácího celku s Chabarovskem.
     
    Ufa jde do zápasu jako favorit, parta kolem kapitána Proškina se dnes poprvé v sezoně představí na domácím kluzišti. Dosud hrál Salavat Julajev jen na hřišti soupeře a ze čtyř duelů dvakrát prohrál. Venkovní trip ale zakončil úspěšně, v Podolsku vyhrál 3:2.
     
    Hokejisté Chabarovsku naopak na svůj první zářez stále čekají. Amur zatím sehrál pouze tři utkání, ale ve všech padl. Dvakrát však ztratil vítězství až po samostatných nájezdech. Tým z dálného východu prohrál souboj o bonusový bod v dovednostní disciplíně s Vladivostokem i Novosibirskem.
     
    V loňské sezoně se v obou vzájemných duelech radoval domácí celek. V říjnu vyhrál Chabarovsk na svém ledě 5:2. Ovšem před vlastním publikem se nemýlila ani Ufa, která o několik týdnů později přestřílela soupeře 6:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevskij) – Zubarev, Proškin, Grišin, Sopel, Kolcov, Babčuk, Isangulov, Gurkin – Růžička, Chlystov, Zinovjev – Makarov, Filatov, Hartikainen – Pihlström, Dubrovskij, Kajgorodov – Gluchov, Slepyšev, Pankov.

    Amur Chabarovsk: Järvinen (Jerjomin) – Reese, Bykov, Sedunov, Loginov, Ježov, Bilalov, Těrjajev – Korotkov, Junkov, Petružálek – Muršak, Orlov, Krjukov – Fisenko, Tarasov, Lugin – Šiškanov, Stěpanov, Smurov.
     
    Úvodní formace jsou připraveny, zápas může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Brankář Järvinen má za sebou zahřívací zákrok. Po levé straně se protáhl Růžička a od mantinelu vypálil. Hostující brankář zastavil puk ve výstroji a přerušil hru.
     
    01:19
    Zakázané uvolnění Ufy. Pihlströmova přihrávka svého adresáta nenašla, kotouč skončil až za brankou Chabarovsku a hráči se staví na vhazování před Tarkkim.
     
    02:51
    Reese čekal na střídající spoluhráče. S kotoučem raději zacouval zpět do hloubi vlastního pásma, odkud posléze založil útočnou akci.
     
    03:37
    Růžička při svém druhém střídání opět pozdravil Järvinena. Nemířil špatně, pálil švihem přes obránce k tyči. Ovšem gólman měl lapačku na svém místě a letící kotouč zastavil.
     
    04:36
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    JAKUB PETRUŽÁLEK posílá svůj celek do vedení! Český útočník se dostal do samostatného úniku a od poloviny hřiště pelášil sám na Tarkkiho. Uspěl zakončením po ledě, Amur udeřil z první šance. Bez asistence.
     
    05:37
    Domácí se snaží na soupeřův úder odpovědět, ale na větší gólovou příležitost stále čekají. Čiperná první formace znovu hlídkovala před brankou, ale Järvinen lehké střely zlikvidoval.
     
    06:17
    Na pozoru musel být i Tarkki, kterého opět pozdravil Petružálek. Nyní však z kruhu mířil vedle, kotouč prolétl kolem gólmana a orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    07:57
    Hraje se převážně v útočném pásmu domácích. Ale Ufa ještě ze své drobné převahy nedokázala nic vytěžit, o kotouč se hráči přetahují převážně u hrazení.
     
    08:39
    Zato hosté jsou v útoku rychlejší, šikovnější. Šiškanov teď míchal s pukem za brankou, kterou se vzápětí pokoušel rychle obkroužit. Tarkki přitiskl beton k tyčce včas.
     
    09:02
    Domácí tým následně vystartoval do přečíslení. Slepyšev se rozhodl vzít zakončení do svých rukou, přestože mu ještě najížděl spoluhráč. Útočníkova střela byla ale sražená.
     
    10:59
    Ufa právě vstřelila branku!
    TEMMU HARTIKAINEN vyrovnává na 1:1. Makarov ho oslovil přesnou přihrávkou a Hartikainen měl na levé straně hodně prostoru. Zakončil však se štěstím, jelikož v momentě střely podklouzl. I v pádu ale poslal puk přesně do horní poloviny branky: Asistence: Dmitrij Makarov, Nikita Filatov.
     
    11:41
    Zápas má celkem tempo, sledujeme delší pasáže bez přerušení. Ufa se snaží přidat další úder, na ledě má znovu nejúdernější formaci a drží se v útoku.
     
    13:55
    První vyloučení dnešního zápasu. Na trestnou lavici si jde odpočinout domácí Makarov, provinil se sekáním.
     
    14:34
    Petružálek opět napřáhl ke střele, ale mezi tři tyče nemířil. Ufa se posléze osvobodila a posílá na led čerstvou čtveřici hráčů.
     
    15:00
    Dělovka Reeseho z dálky měla nebezpečné parametry! Útočník napálil kotouč od modré čáry. Tarkki měl zakrytý výhled, se zákrokem si vůbec nebyl jistý. Černou pryž však za svá záda nepustil.
     
    15:56
    Salavat Julajev v pěti. Ovšem nechybělo mnoho, aby domácí podruhé inkasovali. Odraženou střelu Bilalova dorážel u brankoviště postavený Muršak. Do volného puku ihned plácl, ale beton Tarkkiho byl na správném místě.
     
    17:09
    Velký kolotoč před Tarkkim. Hostům narostla křídla, Stěpanov tvrdě vypálil z vrcholu kruhů a k dorážce se tlačila hned dvojice jeho spoluhráčů. Brankář byl vždy včas na správném místě.
     
    17:58
    Domácí muž s maskou se rozhodně nenudí, Chabarovsk je v závěru třetiny aktivnější. Orlov hlídkoval v blízkosti branky, volný kotouč ovšem vyhlížel marně.
     
    19:12
    Zahrozila i Ufa. Konkrétně Zinovjev, k němuž na spodní část kruhu doklouzal puk. Člen první útočné letky vypálil, avšak trefil pouze Järvinena. Zinovjev se ihned chytil za hlavu a pohlédl ke stropu haly, teď spálil slibnou šanci.
     
    19:56
    Zakázané uvolnění domácích, šest vteřin před koncem první části se bude vhazovat po Tarkkiho pravici. S největší pravděpodobností ale odejdou týmy do kabin za nerozhodného stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část je u konce, zatím je k vidění vyrovnaný hokej. Ufa měla v úvodu mírnou převahu, paradoxně však po úniku Jakuba Petružálka jako první inkasovala. V jedenácté minutě ale domácí zásluhou Teemu Hartikainena vyrovnali. Chabarovsk měl více vyložených šancí, ale druhý gól přidat nedokázal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Krjukov se krátce po začátku prostřední třetiny provinil podražením a míří na trestnou lavici. Poprvé si hru proti oslabenému soupeři vyzkouší také hokejisté Ufy.
     
    21:29
    Chabarovsk vysoko napadal domácí rozehrávku. Zinovjev posléze zavezl kotouč do pásma, ale Amur se dokázal znovu bleskově osvobodit. Zatím se hosté brání na jedničku.
     
    21:46
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Makarov se vydal s pukem za branku, počkal si na pohyb DENISE CHLYSTOVA, jemuž vzápětí adresoval přesnou přihrávku do mezikruží. Střelec už trefil přesně. Asistence: Dmitrij Makarov, Nikita Filatov – 1:1.
     
    22:23
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Rychlá odpověď Amuru! Hosté ztráceli jeden gól pouze necelou minutu, po doklepnutí JANA MURŠAKA už je stav opět nerozhodný. Útočník se jako první vrhl po kotouči a vleže jej z brankoviště dotlačil za čáru. Asistence: Arťom Krjukov – 2:2.
     
    24:49
    Vyloučení na obou stranách. Sedunov v souboji s Pankovem nestíhal a pomohl si hákováním, ale na trestnou lavici míří i domácí hokejista. Dle výroku rozhodčích svému pádu hodně přidal a vyfasoval menší trest za simulování.
     
    25:57
    Ufa právě vstřelila branku!
    S góly se v Ufa Aréně roztrhl pytel, domácí protivníkovi opět odskakují. Makarov si připsal už třetí asistenci, když přesným pasem oslovil KIRILLA KOLCOVA. Jeho rána z kruhu prolétla až do sítě. Asistence: Dmitrij Makarov, Brent Sopel – 3:2.
     
    27:23
    Domácí hráli v šesti a jdou pykat. Chabarovsk může při přesilovce opět srovnat se soupeřem krok.
     
    28:41
    Parádní střela Bykova a efektivní zákrok Tarkkiho! Obránce napálil kotouč kousek za modrou čárou a brankář předvedl efektivní zákrok lapačkou. Hbitě máchl svoji levačkou a střelu zastavil. Krásný moment.
     
    29:24
    Ufa hraje v plném počtu, kromě střely Bykova se hosté do větší šance nedostali. Přestože se delší čas drželi v pásmu, Tarkki už ošemetnější situaci řešit nemusel.
     
    30:32
    Trestá se i prohřešek hostujícího výběru. Menší trest obdržel Loginov – hákování.
     
    31:14
    Dubrovskij se u mantinelu příliš dlouho přetahoval s protihráči. Rozhodčí v souboji u hrazení ztratili kotouč z dohledu a přerušili hru. Oba týmy střídají, vhazování u Järvinena.
     
    32:33
    Amur v pěti, při oslabení neřešil žádnou ošemetnější situaci. Až v jeho úplném závěru na sebe upozornil opět Dubrovskij, který až zdánlivě snadno proklouzl do střelecké pozice. Přesně ale zakončit nedokázal.
     
    33:50
    Čtvrtá formace Ufy teď byla blízko k úspěchu. Domácí měli velký tlak, Gluchov několikrát dorážel z těsné blízkosti. Ležící Järvinen ve spolupráci se spoluhráči odolal jen se štěstím.
     
    34:36
    Po delší době nakoukli do útoku také hokejisté Chabarovsku. Orlov se dostal do strkanice s Proškinem a na trestnou lavici míří za pískotu tribun pouze domácí zadák – dvě minuty hrubost.
     
    35:35
    Domácí poslali puk přes všechny čáry. Reese ihned otočil hru a vnikl zpět do útočného pásma, tam ale narazil na připraveného obránce. Amur musí opět začít znovu.
     
    36:37
    Proškin je na ledě a domácí jsou kompletní. Hostům se v přesilovce nedařilo, z velkého úhlu trefil Muršak jen brankářovy betony. Jinak byl Tarkki takřka bez práce.
     
    37:14
    Příklep Zubareva byl sražený, černá pryž škrtla o ochrannou sít a hra je přerušena.
     
    38:21
    Druhá pětka domácích je dnes hodně aktivní. Järvinen musel čelit další střele Filatova a kombinaci rychlých útočníku. Ufa je lepším týmem a touží po čtvrtém úderu.
     
    39:48
    Domácí jdou však do čtyř. Na trestnou lavici jde pykat Kolcov, jenž namasíroval na hrazení Stěpanova. Hosté si zřejmě přenesou velkou část ze své přesilovky do třetí třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ufa vede po čtyřiceti minutách hry 3:2. Po vyrovnané první třetině domácí přidali, jsou aktivnější a jejich náskok je zasloužený. Obrana Amuru si musí dávat pozor hlavně na ofenzivní trio Makarov – Filatov – Hartikainen, které je na ledě hodně vidět.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Chabarovsk pokračuje v přesilové hře. Tarkkiho prověřil Muršak, který pálil z levé strany. Avšak pouze doprostřed branky, kotouč se obtiskl brankáři na hrudi.
     
    40:28
    Počet sil na ledě se vyrovná. Junkov se provinil držením protihráče.
     
    41:59
    Začala zkrácená početní převaha Ufy. Kolcov je však s kotoučem ve vlastním pásmu, domácí už dvakrát ztratili puk ve středu hřiště.
     
    42:30
    Oba týmy hrají v plném počtu. Ufa má puk častěji na svých holích, Filatov si teď v pravý čas sjel před branku. Byl ovšem tísněn a vypálil pouze slabě, Järvinen si připsal úspěšný zákrok.
     
    43:49
    O chvilku později se tlačil k brance Hartikainen. Letící puk ho zasáhl do nohy, ale šťastné branky domácí nedocílili. Järvinen číhal přesně v dráze plachtícího kotouče.
     
    44:26
    Hra se často přerušuje. Fisenko vyslal na brankáře Ufy pouze propagační střelu, Tarkki zakročil bezchybně. Rozehrát se však neodvážil.
     
    45:39
    Makarov se pěkně uvolnil ve středu útočného pásma. Nabruslil si mezi kruhy a pálil, ovšem do střely mu vložil hůl obránce a kotouč letěl vysoko nad branku.
     
    46:27
    Ve střední třetině získal puk Bykov. Překročil modrou čáru a od mantinelu příklepem vystřelil, Tarkki si připsal další lehký zákrok. Amur se do hry příliš nedostává, tempo diktuje soupeř.
     
    48:09
    Filatov obkroužil podél mantinelu celé útočné pásmo. Přihrávkou nakonec oslovil na modré čáře hlídkujícího Gurkina a jeho projektil vytěsnil Järvinen betonem.
     
    50:19
    Domácí jsou rychlejší a důraznější. Chabarovsk nepodrží puk, hosté kotouče lacino ztrácí a jsou zataženi v obraně. Järvinen má za sebou další zákroky.
     
    50:59
    Petružálek patří k nejaktivnějším hokejistům v hostujícím táboře. Nyní nahazoval puk do brankoviště z velkého úhlu. Tarkki byl znovu připravený, vhazuje se u jeho svatyně.
     
    52:49
    Před Luginem se otevřel prostor a Chabarovsk se po delší době dostal k nebezpečnější střele. Útočníkův pokus si ovšem cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    54:10
    Zdá se, že Ufa trošku upustila od útočné aktivity. Do konce základní hrací doby zbývá necelých šest minut a hosté se čím dál častěji dostávají k Tarkkiho kleci.
     
    55:40
    Petružálek si vyměnil puk s Junkovem a druhý jmenovaný měl na pravém kruhu slušnou šanci k zajímavé střele. Kotouč vyslaný z jeho čepele nakonec prolétl kousek vedle.
     
    56:03
    Nahození Tarasova odrazil brankář svoji vyrážečkou do ochranné sítě. Hráči se opět staví na vhazování u jeho svatyně.
     
    57:18
    Ofsajd, ve kterém se zjevil Muršak. Hosté ale jinak přidali, v těchto minutách mají více ze hry. Povede se hokejistům Amuru vyrovnat?
     
    58:01
    Růžička trefil jen připraveného gólmana. Puk už ale drží Loginov bojuje s protihráči u hrazení.
     
    58:38
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur srovnává na 3:3! Hostující aktivita přinesla ovoce, Tarkki nedosáhl na prudký projektil VLADIMIRA LOGINOVA. Obránce se opřel do puku na modré čáře, brankář měl zakrytý výhled a černou pryž spatřil až v bráně. Asistence: Michail Fisenko, Andrej Stěpanov.
     
    59:53
    Neuvěřitelný závěr střetnutí, hosté mohli znovu skórovat. Petružálkova přihrávka prošla až na hůl obránce Reeseho, který byl sám před prázdnou brankou. Puk ale nedokázal zpracovat, neposedný kotouč mu přeskočil hůl a následně trefil jen beton přesouvajícího se brankáře.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Oba týmy si za remízu po šedesáti minutách rozdělí bod. O ten bonusový se poperou v prodloužení nebo nájezdech.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Pětiminutový nastavený čas zahajují aktivněji hosté, kterým závěr zápasu vlil čerstvou krev do žil. K zakončení se však ještě nedostali, pouze hlídkují v pásmu.
     
    61:03
    Výborná přihrávka Sopela sedla přesně na hůl Makarova, jenž mohl v přímém souboji už čelit jen brankáři. Rukou si držel od těla obránce, jenže podklouzl a místo kotouče skončil v síti on sám. Klec po jeho nárazu vypadla ze svého postavení a hra musí být přerušena.
     
    61:49
    Velká příležitost domácích. Filatov zůstal nepokrytý u pravé tyče, puk si srovnal na forhend a měl dostatek času na střelu. Chtěl trefit horní část branky, jenže přestřelil.
     
    62:29
    V prodloužení sledujeme svižný hokej. Do útoku se vydal Petružálek, se střelou se trošku ukvapil. Na pravé straně měl hodně prostoru, ale pokusem z kruhu netrefil branku.
     
    64:02
    Poslední minuta, domácí jsou aktivnější a chtějí duel rozhodnout. Järvinen však čelil jen střelám z dálky.
     
    64:35
    Ufa měla na ledě o jednoho hráče navíc! Hosté budou hrát přesilovku, vyžádali si oddechový čas a pokusí se duel ukončit ještě před dovednostní disciplínou.
     
    64:52
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    JAKUB PETRUŽÁLEK vystřelil svému týmu bod navíc! Amur udeřil v přesilové hře osm vteřin před koncem prodloužení. Český útočník dostal puk od Loginova a zleva propálil Tarkkiho. Asistence: Vladimir Loginov, Arťom Krjukov – 3:4.
     
    Konec zápasu.
     
    Chabarovsk nakonec vybojoval na půdě favorita dva body. Zápas svými dvěma góly orámoval český útočník Jakub Petružálek, který v páté minutě jako první skóroval a v nastaveném čase svoji trefou celé utkání rozhodl.
     
    Ufa byla od druhé třetiny lepším týmem, ale domácí opouští bojiště jako poražení. V koncovce jim chybělo i trochu štěstí, Amur vyrovnal v čase 58:38 a v prodloužení soupeře definitivně potopil. Přeji příjemný zbytek dne. (17:36:09)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 11. Hartikainen (Makarov, Filatov), 22. Chlystov (Makarov, Filatov), 26. Kolcov (Makarov, Sopel) – 5. Petružálek, 23. Muršak (Krjukov), 59. Loginov (Fisenko, Stěpanov), 65. Petružálek (Loginov, Krjukov)


    Salavat Julajev Ufa: Tarkki (Vasilevskij) – Zubarev, Proškin, Grišin, Sopel, Kolcov, Babčuk, Isangulov, Gurkin – Růžička, Chlystov, Zinovjev – Makarov, Filatov, Hartikainen – Pihlström, Dubrovskij, Kajgorodov – Gluchov, Slepyšev, Pankov.
    Amur Chabarovsk: Järvinen (Jerjomin) – Reese, Bykov, Sedunov, Loginov, Ježov, Bilalov, Těrjajev – Korotkov, Junkov, Petružálek – Muršak, Orlov, Krjukov – Fisenko, Tarasov, Lugin – Šiškanov, Stěpanov, Smurov.
    bahis siteleri