Skalica – Trenčín 6:1 (kon.) | Poprad – Martin 4:2 (kon.) | Piešťany – Žilina 1:4 (kon.)
Zvolen – Banská Bystrica 1:2 (kon.) | Košice – Nitra 2:1 (kon.)
konec
HK Poprad
4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
HK VITAR Martin
sk Pátek 20.09.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    Popradský gólostroj pokračoval aj v úvode tretej tretiny, keď najskôr v 42. minúte skóroval počas presilovej hry popradský kapitán Arné Kroták a následne v 57. minúte zvyšoval už na 4:1 Adam Lapšanský, ktorý si v samostatnom úniku vychutnal bezmocného gólmana Šúreka. V 59. minúte dokázali skórovať aj Martinčania, no gól Andreja Novotného bol už poslednou gólovou bodkou zápasu.

    Popradčania si do tabuľky pripisujú prvé tri body a podarilo sa im prerušiť sériu martinských výhier.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:42)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Z hranice ľavého kruhu ešte tvrdo pálil Tomáš Sýkora, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo martinskej brány. Gólman Šúrek teda zasahovať nemusel.
     
    59:10
    Dvojica domácich útočníkov Drábek – Sýkora sa dostali do útoku, no napokon nedokázali trafiť priestor martinskej brány. Gólman Šúrek teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    58:26
    Opäť je tu presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Cíger.
     
    58:02
    Martin dal gól!
    Martinčania sa vo vyrovnanej hre štyroch na štyroch dostali do prečíslenia a skórujú! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Themára sa k puku v medzikruží dostal ANDREJ NOVOTNÝ, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Andrej Themár a Michal Beran.
     
    57:31
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    57:20
    Jaroslav Jabrocký tvrdo pálil z ťažkého uhla na ľavej strane, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná výstrojou gólmana Šúreka. Následne sa Martinčania dostávajú do útoku.
     
    56:33
    Popradskí hokejisti si opäť zahrajú v početnej výhode. Michal Važan obdžal dvojminútový trest za faul lakťom a desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    56:23
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti využili poriadne zaváhanie v martinskej defenzíve a dokázali vsietiť ďalší gól! Po fantastickej prienikovej prihrávke zo stredného pásma od Krotáka sa k puku dostal ADAM LAPŠANSKÝ, ktorý smeroval osamotený na gólmana Šúreka a následne vymietol pavučinku v pravom hornom rohu jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Arné Kroták a Samuel Mlynarovič.
     
    55:42
    Adam Nagy preveril gólmana Šúreka strelou z ľavého kruhu, no napokon trafil len jeho dobre osadenú výstroj. Následne sa Martinčania snažia zaútočiť.
     
    55:12
    Martinskí hokejisti puk vyhodili cez všetky čiary, no len za cenu zakázaného uvoľnenia. Po krátkej chvíli sa bude vhadzovať naľavo od gólmana Šúreka.
     
    54:56
    Hosťujúci Martinčania sú pri puku pred vlastnou bránou a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Popradčania sa bránia naozaj skvele.
     
    54:20
    Po peknej prihrávke od McNamaru spoza martinskej brány sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Sýkora, no jeho projektil napokon len tesne minul hosťujúcu svätyňu.
     
    53:56
    Hostia sa snažili dostať k puku v strednom pásme, no napokon sa im to nepodarlo. Popradčania si však následne nerozumeli a od puku ich odstavili martinskí obrancovia.
     
    53:28
    Z pravej strany nahadzoval puk na martinskú bránu domáci Gápa, no pozorný gólman Šúrek napokon bol v strehu a puk zachytil vo svojej pozornej lapačke.
     
    52:43
    Šúrek si na svoje konto pripisuje ďalší skvel zákrok, keď sa po dobrej prihrávke od Jabrockého dostal k zakončeniu z medzikružia Drábek, no martinský gólman napokon puk vyrazil do bezpečia svojou výstrojou!
     
    52:21
    Popradčania sa dostali do skvelého prečíslenia, no napokon nedokázali prekonať gólmana Šúreka! Tomáš Sýkora si potiahol puk cez ľavé krídlo a následne zakončoval, no trafil len výstroj gólmana Šúreka!
     
    51:57
    Martinčania sa v týchto chvíľach zápasu snažia ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradský forčeking spolu s defenzívou sú príkladné a nedávajú hosťom veľa šancí.
     
    51:24
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, po ktorom vyrazil puk na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    50:56
    Martinskí hokejisti sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť a momentálne majú puk vo svojej moci už v plnom počte. Popradčania medzitým veľmi dobre forčekujú.
     
    50:03
    Marek Nagy sa dostal k zakončeniu v medzikruží a následne potrápil gólmana Šúreka. Ten však dobre zapracoval svojimi betónmi a puk vyrazil do bezpečia.
     
    49:37
    Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Suchého sa k puku na pravom krídle dostal Samuel Takáč, ktorý pálil z prvej, no gólman Šúrek sa stihol rýchlo premiestniť a puk vyrazil do bezpečného rohu klziska!
     
    49:03
    Popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte a momentálne sa začala ich presilová hra. Útok síce zakladajú spoza svojej brány, no Martinčania zatiaľ efektívne forčekujú.
     
    48:44
    Sily na ľade sa na 12 sekúnd vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Tomáš Pokrivčák.
     
    48:21
    Jaroslav Kasík bol však napokon odstavený od puku a do útoku smerovali Martinčania. Tí boli mierne neúspešní a puk poslali len na popradské hokejky.
     
    47:46
    Popradskí hokejisti hrajú už vo štvorici a k puku sa na pravom krídle dostal Kasík, ktorý ho niekoľko sekúnd podržal v útočnom pásme, čím skrátil martinskú presilovú hru.
     
    47:17
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky! Najskôr zneškodnil delovku spoza kruhov od Važana a následne aj dorážku aktívneho Galamboša, po ktorej puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    46:56
    Martinčania si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov presne 42 sekúnd. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    46:44
    Martinčania si mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii v útočnom pásme a sami sa dostali von z pásma. Následne musia zakladať nový útok.
     
    46:02
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Themár, no gólman Sidor spolu so svojimi obrancami skvele zapracovali aj tentokrát a puk dostali von z popradského bránkoviska.
     
    45:38
    Martinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Jaroslav Kasík.
     
    44:50
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu, keď sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Aktívnejší sú však Popradčania, ktorí nedávajú hosťom veľa šancí na útok.
     
    44:13
    Hosťujúci Perniš sa s pukom dostal pred popradskú bránu po pravom krídle, no následne ho úspešne odstavil pozorný Jack McNamara.
     
    43:49
    Paločko sa snažil dosiahnuť na nepresnú prihrávku jedného z jeho protihráčov, no napokon sa mu to nepodarilo. Martinčania sú teda pri puku a snažia sa zaútočiť.
     
    43:21
    Na druhej strane sa zakázaným uvoľnením previnili aj Popradčania. Po vyhodení puku sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 819 divákov.
     
    42:46
    Cíger sa s pukom dobre presúval po ľavej strane a následne narazil na pozorného obrancu Kuraliho, ktorý ho od puku odstavil. Martinčania sú však stále pri puku.
     
    42:10
    Martinskí hokejisti sú momentálne pod tlakom a predviedli už dve zakázané uvoľnenia v rade. Po oboch sa teda muselo vhadzovať pred gólmanom Šúrekom.
     
    41:45
    Popradskí Kamzíci sú pri ofenzívnej chuti a snažia sa vsietiť do martinskej siete aj ďalší gól! Tentokrát z pravej strany tvrdo pálil Jabrocký, no gólman Šúrek jeho delovku so šťastím zblokoval na zadný mantinel!
     
    41:03
    Poprad dal gól!
    Popradčania využili presilovú hru a dostávajú sa do vedenia po skvelej finte domáceho kapitána ARNĚHO KROTÁKA! Ten obdržal dobrú prihrávku od Suchého na pravom kruhu, následne naznačil prihrávku, čím zmiatol gólmana Šúreka a napokon puk umiestnil do odkrytej časti martinskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Radoslav Suchý a Adam Lapšanský.
     
    40:31
    Na rad prichádza presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Galamboš.
     
    40:02
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní dostali hosťujúci Martinčania, ktorí sa stiahli pred svoju bránu. Následne sa budú snažiť zaútočiť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Pred druhou tretinou musel tréner Jančuška povedať svojim zverencom niekoľko veľmi dobrých slov, ktoré domácich Popradčanov poriadne nabudili. Najskôr sa do gólovej šance v 22. minúte dostal Jaroslav Jabrocký, ktorý po skvelej prihrávke od Sýkoru dokázal trafiť odkrytý priestor martinskej brány. Následne posielal domácich do vedenia v 27. minúte Adam Lapšanský, ktorý z dorážky prekonal bezmocného Šúreka.

    Podarí sa Martinčanom v tretej tretine aspoň vyrovnať alebo si Popradčania doma ustrážia prvé tri body?
    Tretia tretina začína približne o 18:33.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:56
    V závere druhej tretiny sa bude vylučovať na oboch stranách. Na dve minúty za krosček si odchádza sadnúť domáci Gaborčík a na dve minúty za napadnutie gólmana Sidora hosťujúci Ivan Ďatelinka.
     
    39:16
    Martinčania sa s pukom usadili pred popradskou bránou, no zatiaľ sa nedostali k zakončeniu. Popradskí hokejisti sa však veľmi dobre bránia.
     
    38:45
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil domáci Lapšanský, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Šúreka. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    38:24
    Cíger sa s pukom dobre presúval po pravom krídle a následne nahodil puk pred popradskú bránu. Tam sa ho však kapitán Martina – Beran nezmocnil, keďže popradskí obrancovia dokázali túto situáciu vyriešiť vyhodením puku.
     
    37:53
    Martinčania nahodili puk na zadný mantinel, no gólman Sidor pre istotu neváhal a puk zachytil pod svojou dobre osadenou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    37:11
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostala dvojica Belluš – Sýkora, no prvý menovaný ešte prihrával na Sýkoru, ktorý už nedokázal zachytiť puk kvôli dobrej práci martinských obrancov.
     
    36:27
    Popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte. Momentálne sú pri puku však Martinčania, ktorí majú poriadne problémy s prechodom pred gólmana Sidora.
     
    35:58
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal skvelý zákrok vyrážačkou, keď vyrazil puk smerujúci pod hornú žŕdku domácej brány po strele od Tupého!
     
    35:18
    Popradskí hokejisti sa v oslabená zatiaľ bránia veľmi dobre a puk poľahky vyhadzujú do stredného pásma. Tentokrát sa o vyhodenie postaral na ľavej strane Paločko.
     
    34:51
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Jabrocký a na strane Martina na dve minúty za hrubosť Markovič.
     
    34:20
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Martin. Na dve minúty si za faul lakťom odchádza sadnúť domáci Adam Lapšanský.
     
    33:43
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil hosťujúci Novotný, no jeho delovku napokon gólman Sidor dobre videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    33:21
    Cíger chcel získať puk od Gaborčíka pri zadnom mantineli, no napokon samu to nepodarilo. Martinčania však následne prihrávku Gaborčíka zachytili a ostávajú v útočnom pásme.
     
    32:35
    Martinskí hokejisti na krátku chvíľu zovreli domácich hráčov pred ich bránou, no napokon nedokázali nič vymyslieť a gólman Sidor si teda môže spokojne vydýchnuť.
     
    31:46
    Z ľavej strany tvrdo pálil Daniel Brejčák, no jeho delovku gólman Šúrek úspešne zblokoval do bezpečia svojou výstrojou. Následne sú pri puku opäť Popradčania.
     
    31:22
    Do dobrej šance v medzikruží sa tentokrát dostal Marek Nagy, no jeho projektil napokon nedokázal prejsť cez dobre osadené betóny pozorného gólmana Šúreka.
     
    30:55
    McNamara predviedol skvelý únik v útočnom pásme, keď prekorčuľoval celú útočnú tretinu a následne zakončoval, no nedokázal trafiť priestor martinskej brány.
     
    30:13
    Domáci sa o pár sekúnd neskôr dostali k puku v útočnom pásme, no len za cenu postavenia mimo hry. Vhadzovať sa teda bude v neutrálnom strednom pásme.
     
    30:00
    Popradskí hokejisti sa napokon dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Tesne po tom sa k puku na ľavej strane dostal Belluš, no ten napokon už nenašiel v útoku ani jedného z Popradčanov.
     
    29:11
    Popradskí Kamzíci si museli v šatni povedať niekoľko milých slov, po ktorých predvádzajú na domácom ľade skvelý hokej a momentálne sa efektívne bránia.
     
    28:56
    Popradskí hokejisti sa v oslabení dostalido skvelej gólovej šance, keď z pravej strany korčuľoval na gólmana Šúreka Mlynarovič, no ten bol napokon neúspešný a trafil len výstroj martinského gólmana!
     
    28:27
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď puk po delovke od alamboša z medzikružia zachytil vo svojej lapačke!
     
    28:00
    Martinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Belluš.
     
    27:54
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Samuel Takáč, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Šúreka, ktorý nedovolil dorážať ani Paločkovi, ani Nagyovi.
     
    27:28
    Popradčania sa snažili preniknúť pred gólmana Šúreka, no následne si mierne nerozumeli. Previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    26:54
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Jabrocký, no jeho delovku gólman Šúrek dobre videl a puk napokon zblokoval svojimi betónmi do bezpečného rohu klziska.
     
    26:28
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti poriadne potrápili martinskú defenzívu! Najskôr z pravej strany zakončoval Kroták, no jeden z martinských obrancov jeho odrazený puk zachytil a chcel ho vyhodiť. Následne sa však k puku dostal McNamara, ktorý tvrdo pálil od modrej. Gólman Šúrek síce puk zblokoval, no ADAM LAPŠANSKÝ ho dokázal doraziť do martinskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Jack McNamara a Arné Kroták.
     
    25:53
    Arné Kroták tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná gólmanom Šúrekom len tesne vedľa martinskej brány.
     
    25:18
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pri puku sú Popradčania.
     
    24:41
    Themár tvrdo zakončoval z medzikružia, no jeho delovka bola napokon zblokovaná jedným z popradských obrancov na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Sidorom.
     
    23:56
    Hokejisti Martina hrajú už v plnom počte a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania hrajú pre zmenu dobre v defenzíve.
     
    23:24
    Z pravej strany tvrdo pálil Kurali, no jeho delovka napokon len tesne minula priestor martinskej brány. Gólman Šúrek tentokrát zasahovať nemusel.
     
    22:55
    Popradčania sú opäť pri puku v útočnom pásme, kde si ho takticky prihrávajú, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Martinčania sa bránia veľmi dobrým pozičným spôsobom.
     
    22:29
    Jaroslav Markovič využil poriadne zaváhanie v popradskej defenzíve a dostal sa do samostatného nájazdu pred gólmana Sidora! Ten však dobre ustrážil svoju ľavú žŕdku a puk následne vyrazil do bezpečia!
     
    21:53
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Michal Važan.
     
    21:15
    Poprad dal gól!
    Popradčania napokon dokázali odpovedať! Po skvelej prihrávke spoza martinskej brány od Sýkoru sa k puku na hranici pravého kruhu dostal JAROSLAV JABROCKÝ, ktorý bol nebránený a trafil odkrytý priestor martinskej svätyne, keďže gólman Šúrek sa už nestihol presunúť. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Jakub Drábek.
     
    20:51
    Do skvelej gólovej šance sa na pravej strane dostal Mlynarovič, no ten napokon zblokoval puk svojou korčuľou a poslal Martin do protiútoku! Následne však dvojica Galamboš-Markovič neuspela, keďže druhý menovaný z medzikružia minul priestor popradskej brány.
     
    20:22
    V úvode druhej tretiny sa k puku opäť dostali hokejisti hosťujúceho Martina, ktorí sa snažili niečo vymyslieť, no napokon sa im nepodarilo ohroziť bránu gólmana Sidora.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola pomerne zaujímavá, no nie pre popradského diváka. Martinčania boli oveľa aktívnejším tímom v ofenzíve, ktorý poriadne dbal aj na zabezpečenú defenzívu. Popradčania mali síce k dispozícii niekoľko presilových hier, no napokon nedokázali ani jednu z nich využiť a tesne po skončení jednej z nich pustili do samostatného nájazdu martinského kapitána Michala Berana, ktorý vycvičil gólmana Sidora a poslal hostí do vedenia. Následne mali Popradčania niekoľko dobrých šancí, no zväčša minuli priestor martinskej brány, alebo dobre zareagoval gólman Šúrek.

    Podarí sa Popradčanom zabojovať a vyrovnať tak gólový účet tohto stretnutia?
    Druhá tretina začne približne o 17:47.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:47
    Jaroslav Jabrocký si potiahol puk po ľavom krídle a následne tvrdo vypálil, no gólman Šúrek bol v strehu a puk zachytil vo svojej pozornej lapačke.
     
    19:10
    Popradskí hokejisti sa síce dostali do útočného pásma, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    18:49
    Daniel Brejčák našiel dobrou prihrávkou z ľavej strany Lapšanského, ktorý získal puk na útočnej modrej čiare, no následne o neho aj rýchlo prišiel. Martinčania hrajú v defenzíve veľmi zodpovedne.
     
    18:24
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal hosťujúci Galamboš, no aj jeho delovka smerovala len tesne nad bránu. Tentokrát zasahovať nemusel gólman Dušan Sidor.
     
    17:56
    Belluš pálil tvrdo z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len nad bránou gólmana Šúreka, ktorý tentokrát zasahovať nemusel.
     
    17:26
    Paločko obdržal puk na ľavom kruhu, následne ho potiahol k mantinelu, no po malej chvíli o neho prišiel. Následne do útoku smerujú hosťujúci Martinčania.
     
    16:51
    Hokejisti Martina sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Uvidíme, čo sa aktívnym Popradčanom podarí vymyslieť.
     
    16:22
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil Kasík, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad martinskou bránou. Následne sú Martinčania už v plnom počte.
     
    15:55
    Domáci obranca Štefan Fabian bol pri striedačke Martina nepríjemne zrazený k ľadu jedným z hokejistov hosťujúceho Martina! Po poriadnom otrase po neho prichádza lekársky tím spolu s rýchlo zdravotnou službou, ktorá Fabiana odviedla na striedačku. Vylučovať sa však nebude.
     
    15:20
    Popradskí Kamzíci sa snažili preniknúť do útočného pásma, no napokon sa im to nepodarilo. Martinčania ich na svojej obrannej čiare od puku úspešne odstavili.
     
    14:55
    Martinčania sa dokázali opäť oslobodiť efektívnym vyhodením puku až k popradskej bráne. Následne hostia veľmi dobre forčekujú a nedávajú Popradčanom veľa šancí na útok.
     
    14:16
    Popradskí hokejisti sa dostali do prečíslenia, no hosťujúci Važan sa napokon previnil hákovaním, po ktorom budú hokejisti Popradu hrať v početnej výhode.
     
    13:52
    Následne preveril gólmana Sidora aj Važan, no napokon nedokázal prekonať pozorného ochrancu popradskej svätyne, ktorý dobre zapracoval svojimi betónmi.
     
    13:27
    Od modrej čiary tvrdo pálil hosťujúci Matejka, no gólman Sidor jeho strelecký pokus úspešne vyrazil do bezpečia svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    12:41
    Začína presilová hra Martina, ktorá bude trvať 78 sekúnd. Uvidíme, čo sa podarí hosťom počas tohto času vymyslieť. Momentálne sú usadení v útočnom pásme.
     
    12:24
    Andrej Themár vysoko napádal popradskú rozohrávku a snažil sa niečo vymyslieť, no nepodarilo sa mu to. Popradčania sú momentálne pri puku.
     
    11:59
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty za filmovanie si odchádza sadnúť aj domáci útočník Adam Lapšanský. Herecké umenie hráčov sa v tomto zápase nevypláca.
     
    11:16
    V úvode presilovej hry sa Popradčanom veľmi nedarí. Dostali sa síce do útočného pásma, no následne pozorní Martinčania puk s veľkým prehľadom vyhodili do bezpečia.
     
    10:41
    Domáci budú hrať už tretiu presilovú hru. Na dve minúty si za filmovanie odchádza sadnúť Tomáš Pokrivčák.
     
    10:12
    Popradskí hokejisti sa usadili pred martinskou bránou, kde si puk prihrávajú, no hostia zatiaľ lepšie zvládajú súboje pri mantineloch a bránia sa veľmi dobre.
     
    09:53
    Popradčania sa následne dostali k puku, no previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Dušanom Sidorom.
     
    09:16
    Martin dal gól!
    Popradčania predviedli poriadne zaváhanie vo svojej defenzíve a následne sa do úniku po skvelej prienikovej prihrávke od Berana dostal ANDREJ THEMÁR! Ten prevzal puk na pravej strane, nakorčuľoval si do medzikružia a v samostatnom nájazde vymietol pavučinku medzi Sidorovými betónmi. Asistencie si pripisujú hráči Michal Beran Ivan Ďatelinka.
     
    08:45
    Daniel Brejčák hľadal prihrávkou z ľavej strany Matúša Paločka, no následne sa druhý menovaný k puku nedostal. Martinčania prevzali puk, o ktorý momentálne tuho bojujú pri bočnom mantineli.
     
    08:02
    Martinčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť aj v ďalšom oslabení. Momentálne sú pri puku Popradčania, no tí sa držia len v strednom pásme.
     
    07:53
    Jaroslav Kasík tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Šúrek bol v strehu a puk napokon po skvelom reflexe zachytil vo svojej lapačke! Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    07:18
    Popradským hokejistom sa zatiaľ nedarí dostať do útočného pásma. Martinčania sa veľmi dobre bránia a skvele vykrývajú priestor pred svojou bránou.
     
    06:38
    Do dobrej šance sa tentokrát dostal spomínaný Mlynarovič, ktorý tvrdo pálil, no jeho delovku zblokoval jeden z martinských obrancov len na zadný mantinel.
     
    06:19
    Samuel Mlynarovič sa pohral s pukom za martinskou bránou a následne dobrou prihrávkou našiel v medzikruží Radoslava Suchého. Ten pálil bekhendovo, no gólman Šúrek jeho projektil zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    05:59
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Michal Važan.
     
    05:59
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Paločko, ktorý obdržal puk po prihrávke od Mlynaroviča na ľavom kruhu. Následne pálil, no trafil len gólmana Šúreka.
     
    05:29
    Po skvelej prihrváke od Galamboša spoza popradskej brány sa k puku v medzikruží dostal Važan, ktorý tvrdo pálil, no gólman Sidor si ustrážil svoju ľavú žŕdku a puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    04:53
    Pokrivčák našiel prihrávkou z centrálnej časti útočného pásma na ľavom krídle Fujeríka, ktorý zakončil, no jeho nedôrazný projektil skončil len mimo popradskej brány.
     
    04:27
    Martinskí hokejisti sa v tomto oslabení dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte a okamžite sa snažia niečo vymyslieť. Popradčania však predvádzajú veľmi dobrú pozičnú defenzívu.
     
    03:55
    Kasík preveril gólmana Šúreka dvoma strelami spoza pravého kruhu, no prvá z nich minula priestor martinskej brány a druhá bola Šúrekom zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    03:30
    Drábek si potiahol puk po pravom krídle a následne skvelou prihrávkou do medzikružia našiel Tomáša Sýkoru! Ten tvrdo pálil, no jeho delovku gólman Šúrek zachytil vo svojej výstroji!
     
    02:57
    Tomáš Brcko pritlačil Adama Lapšanského k bočnému mantinelu a následne získal puk. Martinčania ho následne stratili, no po malej chvíli sa dokázali oslobodiť.
     
    02:26
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Ján Perniš.
     
    02:21
    Svoju hokejku tentokrát na hranici ľavého kruhu preveril Dírer, no gólman Sidor bol v strehu a puk dokázal ukryť medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhdazovať po jeho pravici.
     
    01:55
    Martinčania sú už v úvode tohto stretnutia oveľa aktívnejším tímom a snažia sa prekonať gólmana Sidora. Popradská defenzíva je však zatiaľ zjavne proti a zatiaľ eliminuje všetky šance hostí.
     
    01:19
    Hosťujúci Michal Beran sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, keď obdržal puk po skvelej prihrávke od Cígera! Jeho strela z prvej však napokon skončila len v lapačke gólmana Sidora!
     
    00:46
    Martinčania si mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Šúrekom.
     
    00:28
    Michal Važan preveril gólmana Sidora strelou z pravej strany, no gólman Popradu dobre zapracoval svojimi betónmi. Následne ho chcel z tesnej blízkosti prekonať aj Galamboš, no ten už nedokázal zakončovať.
     
    00:06
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v prvej tretine dostali domáci Popradčania, ktorí ho však hneď v úvode poslali cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Sidorom.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci Popradčania sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Hokejisti Martina budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude tréner Daniel Babka.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Fabian, Suchý ("A"), Kasík ("A"), McNamara, Kurali, D. Brejčák, Gaborčík, Šterbák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, Jabrocký, Sýkora – Paločko, Takáč, M. Nagy – Belluš, Gápa, Schneider.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Dzubina) – Brcko, Matejka, Ďatelinka, Novotný ("A"), Tupý, Imrich, Fillo, Pacalaj – Važan, Galamboš, Markovič ("A") – Cíger, Beran ("C"), Themár – Pokrivčák, Fujerík, Murček – Jurášek, Dírer, Perniš.

    Rozhodca: Rudolf Lauff – Martin Jobbágy, Vladimír Smerek.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už treťom kole 21. ročníka slovenskej Tipsport extraligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimné štadióna, kde si od 17:00 v zápase o cenné body zmerajú sily tímy HK Poprad a MHC Mountfield Martin.

    Popradskí "kamzíci" nedokázali v doposiaľ dvoch odohraných zápasoch získať ani jeden bod, keď sa im dvakrát podarilo prehrať. K ich nepriaznivej, resp. žiadnej bodovej prihoršuje aj negatívne gólové skóre 3:7. Celá táto štatistika Popradčanov zaraďuje na poslednú jedenástu priečku v tabuľke.
    Vo svojom úvodnom zápase tohto extraligového ročníka sa Popradčania predviedli v domácom prostredí, kde v atraktívnom východoslovenskom derby zápase privítali na svojom ľade tím nabitý zvučnými menami – HC Košice. Na tento zápas si našlo cestu 1610 divákov, no tí popradskí boli sklamaní už v prvej minúte stretnutia, keď sa hostia po 43 sekundách hry dostali do vedenia zásluhou presilovkového gólu Jiřího Biceka, ktorý nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Následne v 25. minúte Košičania udreli opäť, keď strela spoza kruhov od Petra Sojčíka prekvapila popradského gólmana, ktorý inkasoval aj podruhýkrát v zápase. Následne v 35. minúte po skvelej útočnej akcii skóroval Dušan Pašek, ktorý vymietol ľavý horný roh domácej brány a Košičania viedli už pekným rozdielom 3:0. V 47. minúte napokon Popradčania so šťastím prepašovali puk za gólmana Hyláka po úspešnom zakončení od Samuela Takáča. Jeho gól bol však zároveň aj poslednou gólovou bodkou tohto zápasu. Košičania teda dominovali v Poprade výsledkom 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).
    V druhom kole sa popradskí "kamzíci" predviedli na ľade Nitry, kde toto stretnutie sledovalo 2298 divákov. Popradčania naplno zabrali na konci prvej tretiny, keď sa najskôr na konci sedemnástej minúty dostali do vedenia po góle Petra Gápu a následne už o 22 sekúnd prekonal gólmana Kristana Samuel Mlynarovič. Po prvej tretine boli teda hostia dobre naladení, no domáci nenechali na seba dlho čakať a ukázali svojim súperom pravidlo "môj dom – môj hrad!". V 30 minúte znižoval na 1:2 domáci Roman Tománek, následne v 34. vyrovnával Lukáš Novák, obaja dlho neváhali a s prehľadom zneškodnili gólmana Sidora. Dva góly v druhej tretine poriadne otriasli popradskou striedačkou a Kamzíci sa napokon už nedokázali vzchopiť. Nitrania sa po góle Edmunda Piačku dostali do vedenia v 49. minúte a následne na konečných 4:2 (0:2, 2:0, 2:0) pre Nitru zvyšoval domáci Miroslav Kováčik.

    Posilnení Martinčania sú na tom po dvoch odohraných zápasoch oveľa lepšie ako ich dnešní súperi z Popradu, keď sídlia na sympatickej druhej priečke so ziskom šiestich bodov za dve výhry. Na stranu Martina sa prikláňa aj pozitívne gólové skóre 4:2.
    V úvode novej extraligovej sezóny sa hokejisti MHC Mountfield Martin predviedli na skalickom ľade, kde sa im pred 1641 divákmi darilo celkom dobre. Domáci Skaličania sa síce už v 3. minúte zápasu dostali do vedenia v presilovej hre po úspešnom zakončení Davida Stielera, no v 8. minúte dokázali napokon hostia odpovedať a po góle Tomáša Tupého v presilovej hre úplne zaskočili gólmana Lipovského, ktorý nedokázal zastaviť vyrovnanie Martina. Druhá tretina mala skôr defenzívny charakter, no v tretej tretine tohto stretnutia sa v oslabení dostal do úniku Martinčan Jaroslav Markovič, ktorý si svojim zakončením vychutnal gólmana Lipovského a poslal hosťujúci Martin do konečného vedenia 2:1 (1:1, 0:0, 1:0).
    Martinskí hokejisti zažili svoju premiéru v novej sezóne už aj na domácom ľade, kde za účasti 1600 divákov privítali úradujúceho majstra slovenskej extraligy – tím HKM Zvolen. Domáci boli však v úvode stretnutia oveľa aktívnejší a napokon v 15. minúte po góle Michala Važana dokázali prekonať zvolenského gólmana Šimka a dostali sa do dôležitého jednogólového vedenia. Následne sa v 34. minúte dostal k zakončeniu opäť domáci Michal Važan, ktorý si vychutnal gólmana Šimka aj podruhýkrát a tentokrát gólom v presilovej hre zvyšoval už na 2:0 z pohľadu domácich, čo bolo pre mnohých v tej chvíli veľmi prekvapivé. Následne sa však k slovu dostali aj Zvolenčania, no ich kontaktný gól v 38. minúte z hokejky Tomáša Škvaridla bol napokon už poslednou gólovou bodkou zápasu. Martinčania teda aj vo svojom druhom zápase vyhrali výsledkom 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).

    Podarí sa Popradčanom na domácom ľade získať prvé body do tabuľky alebo si Martinčania pripíšu na svoje konto už tretiu výhru v rade?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 22. Jabrocký (Sýkora, Drábek), 27. Lapšanský (McNamara, Kroták), 42. Kroták (Suchý, Lapšanský), 57. Lapšanský (Kroták, Mlynarovič) – 10. Themár (Beran, Ďatelinka), 59. Novotný (Themár, Beran)


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Fabian, Suchý ("A"), Kasík ("A"), McNamara, Kurali, D. Brejčák, Gaborčík, Šterbák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, Jabrocký, Sýkora – Paločko, Takáč, M. Nagy – Belluš, Gápa, Schneider.
    HK VITAR Martin: Šúrek (Dzubina) – Brcko, Matejka, Ďatelinka, Novotný ("A"), Tupý, Imrich, Fillo, Pacalaj – Važan, Galamboš, Markovič ("A") – Cíger, Beran ("C"), Themár – Pokrivčák, Fujerík, Murček – Jurášek, Dírer, Perniš.

    Rozhodčí: Rudolf Lauff – Martin Jobbágy, Vladimír Smerek

    Diváci: 819
    bahis siteleri