Liberec – Jihlava 4:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Úterý 15.10.2013, 15:00 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (17:03:28)
     
    59:46
    Bitva o kotouč ve středu pole. Jihlava se nemůže usadit v útočném pásmu a zkusit případnou hru bez gólmana. Vacek je připravený svojí klec opustit, už stojí dva metry před brankovištěm. Pokyn však zatím nepřichází.
     
    59:02
    Liberec je v plném počtu, klíčové oslabení zvládli Tygři na výbornou. Protivníka k ničemu nepustili a s pukem na holi šetřili cenné vteřiny.
     
    58:27
    Gecko se vydal na útočný výlet a zleva trefil jen brankářovu lapačku. Kotouč už je ale v opět v útočném pásmu Dukly, jenže hraje se v rohu.
     
    57:53
    Nováček nejprve slabě tečoval spoluhráčovo nahození a o pár vteřin později se drze natlačil až do Stezky. Oba borci se skáceli k zemi, ale pokračuje se ve hře.
     
    57:01
    Teď mají hosté dobrou příležitost k vyrovnání! Petr Sviták totiž za pád pod nohy odjel na dvě minuty za katr, Dukla má k dispozici přesilovou hru.
     
    56:54
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů, Jihlava donutila svým dobrým pohybem protivníka k nepřesné rozehrávce.
     
    55:39
    Nováček nestačil v bruslařském souboji na Běhulu. Domácí bek měl náskok jednoho metru a u puku byl dřív. V opačném případě by se Jihlava dostala do přečíslení.
     
    54:00
    Balaštík vybojoval alespoň vhazování před gólmanem Stezkou. Svým pokusem totiž orazítkoval brankářovu hruď a domácí muž s maskou hru přerušil.
     
    52:36
    Oba týmy už jsou na ledové ploše v plném počtu. Do konce základní hrací doby zbývá osm minut a Dukla začíná zvyšovat své útočné úsilí. Domácí však pečlivě brání střed hřiště.
     
    52:03
    Kolouch se snažil prosadit individuálně, vnikl až do pásma a snažil se obhodit protihráče Divilu. Při svém manévru ale o černou pryž přišel a ta už je nyní na opačné straně ledové plochy.
     
    50:35
    Jenže počet sil na ledové ploše se na čas vyrovná. Pilař jde pykat za hru vysokou holí, bude se pokračovat ve čtyřech. Poté začne zkrácená početní výhoda Jihlavy.
     
    49:25
    Už to mohlo být znovu o dvě branky! Hostující zadáky přebruslil Zachar a vleže i zakončil, ovšem na Vacka nevyzrál. Při zakončení byl ale faulovaný, za sekání míří na trestnou lavici Pospíchal.
     
    48:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští mladíci bleskově odpovídají. VOJTĚCH BALAŠTÍK ustál mezi kruhy několik těžkých soubojů a Stezku následně zaskočil střelou do horní poloviny branky. Po hostujícího kapitána je to druhý gól v zápase. Asistence: Lukáš Vala, Michal Mandát – 4:3.
     
    47:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní akce domácích, po které Vacek počtvrté kapituluje. Rychlou souhru zakončil MATOUŠ BĚLOHORSKÝ, jenž těžil z Lakatošovy přesné přihrávky. Ten se mezi kruhy neukvapil a viděl ještě lépe postaveného spoluhráče. Bělohorský už měl jednoduchou úlohu. Asistence: Dominik Lakatoš, Radek Šír – 4:2.
     
    47:14
    Zajímavá střela Pilaře, Vacek má v těchto minutách plné ruce práce. Liberecký útočník se opřel do černé pryže z levého kruhu a hostující strážce svatyně musel zasáhnout vyrážečkou.
     
    46:47
    Bělohorský čekal na odražený puk, ovšem z nevýhodného úhlu trefil jen gólmanovy betony. Kotouč už je ale zase u Stezky. Hosté hrají v plném počtu.
     
    45:20
    Pokus Klingera se s úspěchem nesetkal, kotouč trefil jen jihlavského hráče a hokejisté z Vysočiny vzápětí poslali puk přes všechny čáry až ke Stezkovi.
     
    44:46
    Znovu se vylučuje na jihlavské straně. Za katr už odjel Bambula, jenž se provinil vysokou holí.
     
    42:15
    Dukla hraje v plném počtu, ale ve třetí části se ještě hosté k ničemu nedostali. Jsou zataženi hluboko ve vlastním pásmu a odráží soupeřovy útočné nálety.
     
    42:03
    Babec operoval v těsné blízkosti Vackova území, kotouč už je ale na opačné straně kluziště, kam ho poslal Kolouch a Jihlava posílá na led čerstvou čtveřici.
     
    40:59
    Střela Divily nemohla jihlavského muže s maskou ohrozit, puk mířil přesně do Vackovy hrudi. Po levici hostujícího brankáře se teď bude vhazovat.
     
    40:14
    Lukáš Vala to krátce po začátku přehnal s důrazem, ve středním pásmu podrazil Pilaře a jde pykat na trestnou lavici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Poslední dvacetiminutovka slibuje drama, ovšem nikterak atraktivní hokej k vidění není. Ve hře je chvílemi hodně nepřesností, udrží Tygři nejtěsnější možný náskok?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Do Královy střely vložil čepel obránce Pospíchal a černá pryž výrazně změnila směr. Naštěstí pro Vacka ale střela ztratila i na rychlosti, brankář jí proto pohodlně zastavil ve výstroji.
     
    38:29
    Bambula to teď nemyslel špatně. Černou pryž vybojoval za brankou Bílých Tygrů a snažil se Stezku překvapit rychlým výpadem před brankoviště. Jenže neuspěl, gólman dokázal beton přitisknout k tyčce v čas.
     
    37:40
    Domácí jsou pod mírným tlakem. Bělohorský získal kotouč, ovšem přihrávka se mu nepovedla. Zakázané uvolnění se ale nepíská, hráči musí sprintovat za volným pukem.
     
    35:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhý jihlavský zásah v přesilové hře, hosté ztrácí už pouze jeden gól a zápas dostává nový náboj. U brankoviště se strhl velký boj o volný puk, z něhož nakonec vzešlo zakončení VOJTĚCHA BALAŠTÍKA. Kapitán Dukly dloubl do poskakujícího puku a z těsné blízkosti zavěsil pod břevno. Asistence: Filip Nováček, Lukáš Vala – 3:2.
     
    35:14
    Balaštík dokázal vybojovat puk v rohu kluziště a zadovkou přihrál na modrou čáru Pospíchalovi, ten už se však s pukem dostal až do střední třetiny a hra je pro ofsajd zastavena.
     
    33:59
    Gecko si jde za podražení na dvě minuty odpočinout. Hosté mají skvělou příležitost k tomu, aby stáhli soupeřův náskok.
     
    33:19
    Klinger zůstává ležet na ledě, liberecký zadák schytal jednu ze střel zřejmě do nechráněného místa. Z hrací plochy už se ale zvedá a za pomoci spoluhráčů míří na střídačku.
     
    32:53
    Liberec je v těchto chvílích mírně aktivnější, domácí jsou častěji u puku a snaží se tvořit hru. Ovšem přes obranný val soupeře se často probíjí neúspěšně.
     
    31:20
    Střelu od modré čáry měl nyní na svědomí bek Běhula. Střílel chytře přesně v momentě, kde měl Vacek před sebou několik těl a dobře neviděl. Jenže zakročil na výbornou, puku nastavil do cesty vyrážečku.
     
    30:38
    Dukla je kompletní, domácím se hra proti čtveřici protihráčů nepovedla. Před Vackem se hokejisté v modrobílých dresech nezdrželi dlouho, brankář neřešil jedinou vážnější situaci.
     
    29:10
    Kotouč je u Stezky, o což se postaral Ondráček. Puk získal ve vlastní třetině a bez rozmýšlení ho poslal přes celé kluziště až k liberecké brance a peláší střídat.
     
    28:27
    Klofáč odjíždí na trestnou lavici, provinil se hákováním. Liberec může soka potrápit při přesiloví hře.
     
    27:40
    Peschout se snažil probít do útoku, ve střední třetině ho ale na mantinel přibil Radek Šír a černou pryž ukořistili Bílí Tygři.
     
    26:29
    Týmy se pravidelně střídají v držení puku, nikterak strhující tempo ale utkání nemá. Pilař teď pozdravil Vacka střelou přes beka, ale brankář měl lapačku na správném místě.
     
    25:08
    Gecko mohl z nenápadné akce skórovat. Útočník se protáhl zpoza branky až do výhodnějšího střeleckého úhlu a ze spodní části kruhu poté vystřelil. Vacek měl co dělat, střelu evidentně nečekal. Puk ale dokázal vyrazit betonem.
     
    24:00
    Stezka už tentokrát musel zakročit, z kruhu vypálil švihem Bambula a černá pryž přistála v brankářově lapačce. Brankář hru nepřerušil, puk poslal ihned na hůl spoluhráče.
     
    22:13
    Domácí jsou v plném počtu, zajímavým pokusem z mezikruží se vzápětí prezentoval Ondráček. Puk si srovnal na forhend a ze zajímavé pozice vypálil, ale zakončení mu zhatili obránci.
     
    20:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhý zásah Bílých Tygrů v oslabení. Gecko vysunul do samostatného úniku ZDEŇKA KRÁLE, který byl krátce před zakončením faulovaný Nováčkem. Rozhodčí nařídili trestné střílení, z nějž se Král nemýlil. Vacka pokořil střelou nad beton a navýšil náskok domácích – 3:1.
     
    20:32
    Čiperný Nováček prokličkoval přes modrou čáru až do útočného pásma, u hrazení se mu ale kotouč zamotal pod bruslemi a hosté se k ničemu nedostali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní část je u konce, k vidění je poměrně vyrovnaný hokej. Domácí vedli už o dva góly, ale v závěru třetiny snížil hostující Mandát. Jihlava bude navíc zkraje druhé třetiny dohrávat přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava snižuje v početní převaze! Balaštík nabil na modrou čáru MICHALU MANDÁTOVI, jehož nepříliš prudká střela zapadla do sítě. Kotouč byl možná ještě tečovaný někým z libereckých zadáků, každopádně skončil za Stezkou. Asistence: Vojtech Balaštík, Rostislav Klofáč – 2:1.
     
    18:36
    Tomáš Havlín jde dnes podruhé na trestnou lavici, domácí bek u své branky důrazně zpracoval Nováčka. Se soupeřem se dostal do strkanice a vzápětí ho povalil na zem. Za své prohřešky dostal dva tresty, odpočine si za hrubost a nedovolené bránění. Dukla má k dispozici čtyřminutovou přesilovku!
     
    17:59
    Na opačné straně ledového oválu musel být na pozoru znovu Vacek. Krátce po vhazování u jeho klece pálil z pravé strany Pilař a brankář si do statistik zapsal jednoduchý zákrok.
     
    17:10
    Bambula se vymotal ze sevření a přihrávkou skrz brankoviště hledal hlídkujícího spoluhráče, celá akce však k ohrožení Stezkovy klece nevedla.
     
    16:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovou hru a mají už dvoubrankový náskok. Klinger posunul kotouč na TOMÁŠE HAVLÍNA, který se od modré čáry trefil perfektně. Jeho tvrdý příklep cinkl o tyčku a zaplul do sítě. Vacek byl bezmocný, na dělovku neměl šanci dosáhnout. Asistence: Michael Klinger, Zdeněk Král – 2:0.
     
    15:10
    Liberec se ještě k ničemu nedostal, hráče v modrobílém dresu přibrzdil před malým okamžikem ofsajd. Oba celky posílají na led čerstvé síly a hokejisté už se staví na vhazování v neutrální třetině.
     
    14:25
    Bílí Tygři si zahrají přesilovku. Najman putuje na trestnou lavici, u mantinelu nepříjemně sekl Babce.
     
    13:05
    Strkanice je nyní k vidění také před Vackem, za volným kotoučem se neohroženě vydal Zachar. Ovšem neuspěl, jihlavský muž s maskou měl puk pevně pod kontrolou.
     
    11:58
    Nováček v důrazném souboji před libereckou brankou naboural do Stezky a oba hráči zůstali ležet v brankovišti. Celé situaci však předcházelo sevření kotouče – buly ve středním pásmu.
     
    11:02
    Jihlava se snaží odpovědět, jenže mladíci z Vysočiny si zatím v ofenzivě příliš nerozumí. Kolouch sváděl zdlouhavý souboj s protihráči mezi kruhy a o kotouč nakonec přišel.
     
    09:21
    Havlín je zpět na ledě, Bílí Tygři hrají v plném počtu. Dukla si právě skončenou přesilovku rozhodně za rámeček nedá. Hosté si nevytvořili nebezpečnější příležitost a sami dokonce inkasovali.
     
    08:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí skórují v oslabení a v deváté minutě utkání jdou do vedení. DOMINIK LAKATOŠ vypíchl protivníkovi kotouč a dostal se do samostatného úniku. Neměl dostatek sil, obránce ho už dojížděl. Liberecký útočník ale přesto dokázal pokořit Vacka rychlou kličkou. Bez asistence – 1:0.
     
    08:08
    Dukla okupuje útočné pásmo. Balaštík rozdal několik přihrávek a vzápětí i sám vystřelil, ale orazítkoval jen spodní oblouk branky.
     
    07:20
    První vyloučení zápasu. Havlín putuje na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    06:19
    Jihlava se pomalu osměluje, Stezka musel čelit prudké střele Najmana. Útočník střílel z pravého kruhu, ovšem pouze doprostřed branky. Gólman zastavil puk na hrudi.
     
    04:58
    Ondráček se vydal do útoku, ale spolupráci s Hubertem nedotáhl do zdárného konce. Pálil druhý jmenovaný, avšak jeho pokus od mantinelu zblokoval obránce.
     
    04:01
    Dukla včas přistupuje k hráčům s kotoučem a domácí se ke střelám příliš nedostávají. Hosté teď dobře napadali, Tržický musí s útokem začít ze středního pásma.
     
    02:56
    Liberečtí jsou v úvodu jasně aktivnější, soupeře nyní opět svírají. Střelecký pokus Klingera od modré čáry ovšem neměl nebezpečné parametry, kotouč navíc zastavil jihlavský obránce.
     
    01:19
    Velká šance domácích! Severočeši utekli do přečíslení a Lakatoš naservíroval svoji přihrávku přesně na hůl spoluhráče Bělohorského, jenž pálil z levého kruhu. Přesouvající se Vacek ale dokázal jeho zakončení zneškodnit.
     
    00:22
    Jako první se do útoku nasunuli Bílí Tygři. Po několika přihrávkách ale kotouč ztratili a brankář Stezka musel na druhé straně zakročit. Před dotírajícím Valou neměl odvahu rozehrát a puk raději přikryl lapačkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři dnešního utkání jsou již na ledové ploše, začátku střetnutí nic nebrání.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger, Havlín, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Němeček, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Lakatoš, Zachar, Chlum, Pilař, Bělohorský.

    HC Dukla Jihlava: Vacek (Brož) – Pospíchal, Pražák, Dörrer, Půža, Mandát, Klofáč, Kochánek – Kolouch, Hubert, Kousal, Najman, Balaštík "C", Ondráček, Oščádal, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Nováček.

    Rozhodčí: Hrubý – Podrazil, Zavřel.
     
    V podobném rozpoložení jsou ovšem i Bílí Tygři, kteří ze dvou předchozích bitev na vlastním ledě vyšli vítězně a inkasovali v součtu jen dva góly. Ve svých řadách mají navíc nejproduktivnější hráče soutěže, útočník Jan Ordoš dokázal za devět zápasů vybojovat úctyhodných sedmnáct bodů (11+6). Z týmu Dukly je ve stejné statistice nejúspěšnější Daniel Kolouch (5+4).
     
    Severočeši si zatím vedou o něco lépe, v tabulce mají před svým soupeřem náskok sedmi bodů a tří příček. Jihlava má však dvě utkání k dobru a slušnou formu. Z posledních sedmi zápasu prohráli mladíci z Vysočiny pouze jednou.
     
    Příjemné úterní odpoledne z Liberce, kde je na programu dohrávka jedenáctého kola extraligy starších dorostenců. Bílí Tygři se utkají s jihlavskou Duklou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 9. Lakatoš, 17. Havlín (Klinger, Král), 21. Král (TS), 48. Bělohorský (Lakatoš, R. Šír) – 20. Mandát (Balaštík, Klofáč), 36. Balaštík (Nováček, Vala), 49. Balaštík (Vala, Mandát)


    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger, Havlín, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Němeček, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Lakatoš, Zachar, Chlum, Pilař, Bělohorský.
    HC Dukla Jihlava: Vacek (Brož) – Pospíchal, Pražák, Dörrer, Půža, Mandát, Klofáč, Kochánek – Kolouch, Hubert, Kousal, Najman, Balaštík "C", Ondráček, Oščádal, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Nováček.

    Rozhodčí: Hrubý – Podrazil, Zavřel.
    bahis siteleri