Nitra – Žilina 5:3 (kon.) | Martin – Košice 1:3 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:3 (kon.)
Skalica – Piešťany 2:3 (kon.) | Zvolen – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:3 (0:0,1:2, 0:1)
HC Košice
sk Pátek 18.10.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Aj vďaka tomuto vymenenému stretnutiu, ktoré sa malo hrať v Košiciach a to prvé, septembrové sa malo odohrať v Martine, no pre nahustený program v STEEL Arene sa stretnutia vymenili. Prvé Košice teda teraz cestujú do Martina, kde sa im tradične darí a budú si chcieť ukoristiť ďalšie tri body do tabuľky, kde suverénne trónia na prvom mieste.

    Jednoznačne najkvalitnejší káder sa bude snažiť potrápiť momentálne ôsmy Martin, ktorý bol dobre rozbehnutý si pripísať dôležité body do extraligovej tabuľky v októbrovom domácom nahustennom poriadku, no nečakaná prehra s dvadsiatkou a smolný zápas s Poprad znamená, že Martinčania opäť klesli. Káder Daniela Babku doplnil bývalý reprezentačný útočník do 18 rokov – Juraj Rožník, ktorý by mohol vystužiť martinský útok a zvýšiť tak konkurenciu v ňom samom.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Varchola) – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Tupý – Smrek, Brcko – Pacalaj, Fillo – Markovič, Beran, Fujerík – Zlocha, Galamboš, Rožník – Themár, Dírer, Cíger – Perniš, Pokrivčák, Šugár

    HC Košice: Hylák (Riečický) – Kolba, Macejko – Chovan, Štrbák – Cebák, Šeda – Takáč – Spilar, Slovák, Nagy – Bicek, Češík, Sojčík – Hrnka, Bartoš, Konečný – Jokeľ, Marcinko, Jenčík

    Rozhodca: Konc J. – Gavalier, Tornay, Martinko.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:50
    V prvej minúte sme videli dva offside, žiadne veľké šance si nevypracovala ani jedna prvá formácia.
     
    02:25
    Zatiaľ bez strely na bránku, hráči skôr vyčkávajú a hľadajú sa.
     
    03:30
    Opäť elitné formácie, teraz sa snažil Spilar vyvinúť tlak na martinskú obranu – bez úspechu, Šúrek puk prikryl a vhadzuje sa pred ním.
     
    04:10
    Bez šancí. Hrá sa absolútne bez príležitostí, brankári nezasahujú, ani jeden zákrok si nepripísal ani Šúrek ani Hylák. Padne dnes gól?
     
    05:46
    Wow. Prvá strela z hokejky Michala Šedu, diváci čakali na strelu až takmer do šiestej minúty, netreba však z toho robiť vedu, obrany hrajú zodpovedne a útočnici korčuľujú, možno žiaľ, možno chvalabohu.
     
    06:59
    Stále len jedna strela v zápase. Ani Slovákova formácia si nevypracovala tlak.
     
    07:00
    Strela Mareka Kolbu – od delovky to však malo ďaleko, bolo to skôr nahodenie. Pred Šúrekom nebol nik, a tak to bola malina pre martinského gólmana.
     
    08:16
    Teraz už ale vážnejšie. Bartoš celkom nebezpečne pálil z bekhendu na Šúreka, predtým Kolba mu pripravil palebnú pozíciu, keď zostrelil martinských obrancov akoby bowlingovým zásahom.
     
    09:00
    Tlak Košíc – Jokeľ dostal rýchlu prihrávku, ktorú nedokázal zakončiť do poloprázdnej bránky.
     
    10:40
    Slovák dorážal po Šedovej strele, veľa nechýbalo a mohol padnúť gól, zatiaľ jednoznačne lepší Košičania.
     
    11:23
    Martinská presilovka – Matej Češík 2.min. seknutie.
     
    12:00
    Napriek mnohým šanciam Martina, Hylák ešte nemá zásah. Pred malým momentom pálil Beran, hosťujúci bek stlmil puk tesne pred Hylákom, inak by bol pravdepodobne v bránke.
     
    13:25
    Hostia v plnom počte.
     
    14:40
    Zatiaľ veľmi vlažné stretnutie, hostia hrajú určite na menej ako 100 % a Martinčania sa hľadajú, chýba väčší dôraz, agresia voči puku a rýchlosti hre.
     
    15:15
    Asi siedme zakázané uvoľnenie na martinskej strane, domáci vedia že sa nemôžu moc baviť s pukom vo vlastno obrannom pásme, boli by ihneď potrestaní skúsenými hráčmi Košíc.
     
    15:40
    Ivan Ďatelinka 2. min. nedovolené bránenie v hre.
     
    16:30
    Veľká šanca Košíc, bratia Koncovci pískajú v Martine často, veľa fanúšikov ich tu ale nehľadá do náručia.
     
    17:00
    Boli určité sporné momenty, no hrá sa v závere s väčším tlakom. Smrek a Galamboš mali šance.
     
    18:40
    Strela Andreja Novotného, asi druhá v zápase priamo do náručia Hyláka.
     
    19:25
    Martinskú hru zdobia nepresnosti, síce sa nedá povedať, že východniari z Košíc hrajú ako z partesu, no majú predsa len viac z hry a aj viac striel a šancí.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:28
    Hrá sa kúskuje, už tretie prerušenie hry.
     
    20:48
    Celkom pekná a presná strela Andreja Dírera, Hylák vytesnil korčuľou.
     
    21:49
    Strela Sojčíka, no Šúrekova vyrážačka bola rýchlejšia.
     
    22:29
    Pokus z hokejky Mateja Češíka, vysoko nad z dobrej pozície. Pretrhnú sa dnes hráči a strelia gól?
     
    23:20
    Jokeľ v dobrej pozícii napálil iba rovno do betónov Šúreka.
     
    24:01
    Agilný pohyb Slováka po jeho strele zastavili až bodyčekujúci hráči MHC (Smrek, Markovič), keďže sa snažil dôrazne dotláčať puk v momente, kedy puk prikryl Šúrek.
     
    24:40
    Gólovka pre Sojčíka! Asi z 2 metrov nastrelil Šúrekovo rameno, treba však povedať, že zaúradoval aj reflex martinského brankára.
     
    25:10
    Jakub Cíger vystrelil na Hyláka z dobrej pozície. Obaja brankári sa teraz zaskveli. Vidíme najlepšie a najkvalitnejšie obdobie hry. Kvalitné protiútoky sa striedajú zo strany na stranu.
     
    26:01
    Štvrtá formácia MHC sa teraz nasťahovala až ku Hylákovi, no neohrozili košickú svätyňu, naopak sa museli premiestniť na opačnú stranu klziska, kde sa už robil brejk Košíc, ten bol na druhú stranu zastavený aj Šúrekom, ktorého natlačil do vlastnej bránky napádajúci hokejista HC Košice. Chvíľu sa nehralo pre posunutú bránku.
     
    27:43
    Fujerík nenašiel dobre postaveného Markoviča, dvaja martinskí hráči sa mohli dostať do gólovej šance po zlej rozohrávke Hyláka, ktorý vyhadzoval pod tlakom, do ktorého dho dostal napádajúci sa Markovič.
     
    28:56
    Strela Jakuba Cígera, dorážať sa snažil Dírer, no ten už nedočiahol na puk.
     
    29:43
    Domáci zakladajú útoky zo zabezpečenej obrany, hrá sa stále veľmi opatrný hokej, tempo vzhľadom na úroveň extraligy je možno nadpriemerné, no neodzrkadľuje sa to na vývoji a početnosti streľby.
     
    30:45
    Marcinko a Matejka sa v útočnom pásme Košíc jemne pochytili, väčšiu iniciatívu do stretu dával mladý útočník vicemajstra.
     
    31:52
    Hostia boli milimetre od gólu. Puk bol asi 50 cm pred bránkovou čiarou, no v oblasti bránkoviska bolo asi 5 hokejistov, z toho dvaja hosťujúci a traja domáci, Šúrek stáe nevedel kde má puk.
     
    32:12
    Košice dali gól!
    JURAJ CEBÁK z ničoho nič vystrelil na bránku Martina a bol z toho gól, presne taký gól padol, ktorý zodpovedá priebehu zápasu. Strela ťahom spred modrej čiary prepadla Šúrekovi. Asistencia: Milan Takáč
     
    34:11
    Domáci sa snažia odpovedať, tlačia hostí.
     
    34:25
    Martin dal gól!
    Prvá turčianska formácia si dokázala vyvinúť niekoľkosekundový tlak a formácia Jaroslava Markoviča vyrovnala. MICHAL BERAN bol posledný zakončujúci a prestrelil Hyláka. Asistencie: Dominik Fujerík, Jaroslav Markovič.
     
    35:14
    Vzápätí Ďalšia šanca Martina, Ján Zlocha ml. bol v bezprostrednej blízkosti, no pred Hylákom nepochodil.
     
    36:59
    Diváci v Martine vidia konečne aj nejakú hokejovú parádu, okorenenú príslušným nasadením, skalní diváci sa usilujú roztlieskať celý štadión, darí sa im to zriedkavo.
     
    38:15
    Skrumáž pred Šúrekom, do zrodzujúcej sa štvanice sa snažili opät zapojiť viac hráči Košíc, no sekundovali im na revanš aj domáci.
     
    38:22
    Košice dali gól!
    Hostia vyhrávajú opäť zaslúžene. RICHARD JENČÍK dorazil za Šúreka po nedoplachtenej strele Tomáša Marcinka. Asistencia: Tomáš Marcinko, Milan Takáč.
     
    39:09
    Domáci celkom zbytočne prišli o nerozhodný stav. Košičania iba využili ponúknutú šancu, ktorú dostali darom od domáceho Martina, pretože inak sa ani nedá opýtať druhý gól. Ten padol po nedôraznom napádaní, obrannej hre martinského mužstva.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:36.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:33
    Duo – Markovič Beran v šanci, druhý menovaný neprelstil Hyláka. Ďalšiu tutovku mal Brcko, ani ten však nepochodil pred dobre chytajúcim brankárom hostí.
     
    41:39
    Dve minúty pre Martina Chovana za seknutie.
     
    43:00
    Posledné sekundy oslabenia Košíc, domáci nevymysleli v presilovej hre nič.
     
    43:21
    V závere vystrelil Smrek, no prestrelil, to nevyužil Markovič, ktorý sa snažil dorážať, no na puk nedočiahol.
     
    43:40
    Hostia v plnom počte.
     
    44:40
    V zápase hrá aj Nagy, práve vystrelil, iba však do stredu bránky, a tak žiadne nebezpečenstvo pre Šúreka.
     
    45:00
    Zato Sojčík hrá aktívne a teraz mal dobrú šancu.
     
    46:00
    Gólová šanca Martina, Markovič a Fujerík v dobrých príležitostiach, veľký tlak, ani Themár sa nepresadil, dokonca Markovič nastrelil žŕdku.
     
    47:01
    Martinskí diváci mohutne povzbudzujú svojich favoritov. Košice sa bránia len s ťažkosťou. Berú si dokonca oddychový čas, obrovský tlak Martina sa snaži prerušiť kouč Košíc.
     
    47:15
    Teraz sú v útočnom pásme aj Košičania – Marcinko prešiel kúsok za modrú čiaru a nastrelil na Šúreka, ten v pohode pokryl.
     
    48:38
    Trénerovi Tomkovi sa zdá sa podarilo eliminovať ďalší tlak Martina, teraz tlačia prezmenu Košice domácich.
     
    50:10
    Michal Šeda zostal chvíľku na ľade a krívajúci išiel striedať, nemal to však ďaleko na striedačku hostí, a tak pár krokov ešte zvládol.
     
    51:50
    Brcko zahasil prípadný rozhodujúci tretí gól, prečíslenie 2:1 zachytil za pomoci obranného zákroku hokejkou a dokázal dostať puk do bezpečia.
     
    52:50
    Opäť tutovka pre Martin. Prečíslenie 3:2 vyriešil Cíger samostatne, po jeho strele, ktorá nedorazila k Hylákovi sa ešte k puku dostal a bekhendom dostal puk do voľného priestoru pred bránkovisko, kde už Hylák nedočiahol, no potom ho už opäť mal vo svojej moci a prerušil hru.
     
    53:41
    Košice kontrolujú vývoj stretnutia.
     
    54:26
    Zbytočné vylúčenie Martina. Jaroslav Markovič 2. min. za napadnutie.
     
    55:15
    Prvú polovicu oslabenia ubehla a domáci sa bez problémov ubránili.
     
    56:26
    Domáci v plnom počte.
     
    57:14
    Východniari hrajú už veľmi skúsene, napádajú Martinčanov v strednom pásme a kazia im rozohrávku, pri každej príležitosti v útočnom pásme strieľajú a prerušujú hru pred Šúrekom.
     
    58:22
    Martin – oddychový čas. Posledných 98 sekúnd základnej časti. Domáci budú hrať vabank bez brankára v šestici.
     
    58:45
    Košice dali gól!
    Hostia rozhodujú vďaka MAREKOVI SLOVÁKOVI, ktorý dal do prázdnej bránky po prihrávke Spilara. Asistencie: Gabriel Spilar, Juraj Cebák. Je rozhodnuté.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:08:42)

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 35. Beran (Fujerík, Markovič) – 33. Cebák (Takáč), 39. Jenčík (Marcinko, Takáč), 59. Slovák (Spilar, Cebák)


    HK VITAR Martin: Šúrek (Varchola) – Novotný, Ďatelinka – Matejka, Tupý – Smrek, Brcko – Pacalaj, Fillo – Markovič, Beran, Fujerík – Zlocha, Galamboš, Rožník – Themár, Dírer, Cíger – Perniš, Pokrivčák, Šugár
    HC Košice: Hylák (Riečický) – Kolba, Macejko – Chovan, Štrbák – Cebák, Šeda – Takáč – Spilar, Slovák, Nagy – Bicek, Češík, Sojčík – Hrnka, Bartoš, Konečný – Jokeľ, Marcinko, Jenčík

    Rozhodčí: Konc J. – Gavalier, Tornay, Martinko

    Diváci: 2000
    bahis siteleri