CSKA Moskva – Manchester City 1:2 (kon.) | Bayern – Plzeň 5:0 (kon.) | Leverkusen – Šachtar 4:0 (kon.)
Manchester Utd. – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Real Madrid – Juventus 2:1 (kon.) | Galatasaray – Kodaň 3:1 (kon.)
Anderlecht – PSG 0:5 (kon.) | Benfica – Olympiakos 1:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
0:5 (0:3)
Paris Saint-Germain
Středa 23.10.2013, 20:45 • Constant Vanden Stock Stadium, Brusel Kapacita: 26 361 • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše a já se s Vámi loučím. (22:48:29)
     
    Hvězdou utkání byl Zlatan Ibrahimovič, který se trefil hned čtyřikrát. První branku vsítil v sedmnácté minutě, když pohodlně skóroval do odkryté branky. Druhou branku zaznamenal při parádní patičce po náběhu do vápna ve dvaadvacáté minutě. Švédský útočník oslavil dovršení hattricku v šestatřicáté minutě, kdy neskutečnou střelou z dálky vymetl šibenici. Na 4:0 upravoval Edinson Cavani, jež po ocitnutí se ve vápně nedal Kaminskému šanci. Na konečných 0:5 poupravil skóre právě Ibrahimovič, který po průchodu do vápna z pravé strany poslal balon na vzdálenější tyč. po zemi.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 35% – 65%
    Střely celkem: 16 – 14
    Střely na branku: 11 – 12
    Střely mimo branku: 5 – 2
    Rohové kopy: 9 – 2
    Ofsajdy: 0 – 6
     
    Španělský arbitr ukončil dnešní utkání a trápení belgického Anderlechtu, který doma dostal od francouzského PSG pět gólů. Nejvíce se na kanonádě hostů podílel Zlatan Ibrahimovič, který se trefil hned čtyřikrát.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Thomas Kaminski (gólman Anderlechtu) si připsal sedm zákroků.
     
    90
    Salvatore Sirigu (gólman PSG) si připsal pět zákroků.
     
    90
    Paris SG v klidu kontroluje hru, Anderlecht bude chtít dohrát poslední minutky se ctí.
     
    90
    Edinson Cavani dostal míč do vápna, vystřelil, ale je pískán ofsajd. Kdyby nebyl Uruguayec v ofsajdu, mohlo to už být 0:6, protože Kaminski na míč nedosáhl, a někteří fandové dokonce už slavili další branku.
     
    88
    Domácí Anderlecht to už zkouší i z dálky. Fotbalisté v modrém se místo kdovíjaké kombinace rozhodli pro střelu z dálky, ale míč letěl nad.
     
    86
    Tempo hry mírně graduje a míč procestoval přes celé hřiště během několika málo vteřin. Na obou stranách ale nedošlo k ničemu nijak závratnému, co by jakkoliv zacloumalo s aktuálním stavem skóre.
     
    84
    Znovu byl v šanci kapitán Zlatan Ibrahimovič, ale opět se blýskl skvělý domácí gólman Kaminski. Švéd se s míčem octl přímo před brankářem, ale míč napálil přímo do něj.
     
    82
    Fotbalisté Anderlechtu se pokusili o další výpadek vpřed. Belgičtí fandové by rádi sledovali něco závratnějšího, než k čemu se Anderlecht vzmůže, ale stále marně. Výtečně hrající PSG toho soupeři moc nedovoluje a s protiútokem soupeře zametlo jedna dvě.
     
    80
    U balonu už delší dobu pozorujeme hostující fotbalisty, kteří se prezentují jednoznačně lepší hrou, než jakou předvádí jeho belgický soupeř. Další příležitost si mezitím vypracoval Zlatan Ibrahimovič, který prověřil Kaminského z hranice pokutového území. Gólman Anderlechtu byl ale pohotový a přesný.
     
    78
    Tempo hry není nikterak na ústupu. Ztlumila jej sice pomalejší rozehrávka PSG, která se táhne od vlastního vápna za půlící čáru, ale i přesto se Anderlecht snaží napadat a soupeři hru znepříjemnit.
     
    76
    Velká šance Zlatana Ibrahimoviče! Švédský útočník dostal dlouhý míč do vápna soupeře na levou stranu. Vyběhl za ním gólman Kaminski, ale protože Ibrahimovič vyčkával na další pohyb gólmana a dorazil i obránce, tak se Kaminski vrátil do branky. Při svém návratu ale čelil lišáckému lobu, který se odrazil od břevna.
     
    76
    I vůči následnému rohovému kopu se PSG ubránilo. Na nějaký obrat v podání Anderlechtu to už nejspíše nevypadá, ale přesto domácí nepolevují ve své snaze.
     
    74
    Anderlecht se ujal míče a přibližně jednu minutu s ním operoval na své vlastní polovině. Vymanil se z tlaku a uklidnil tempo hry, posléze se dokonce dostal dopředu. Nebezpečnou střelu pohotově vyrážel Sirigu, který se hodně zapotil. Dnes asi poprvé.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Ezequiel Lavezzi, přichází Lucas.
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Dennis Praet, přichází Luka Milivojević.
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Gohi Bi Cyriac.

    Dario Becci

    Branky: 17. Ibrahimović (van der Wiel), 22. Ibrahimović (van der Wiel), 36. Ibrahimović, 52. Cavani (Matuidi), 62. Ibrahimović (Motta)

    Karty:   53. N´Sakala (AND)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 11:12. Střely mimo: 5:2.
    RSC Anderlecht: Kaminski – Mbemba, Nuytinck, N´Sakala, Kouyaté – Kljestan, Gillet (C), Tielemans, Suárez (46. Acheampong) – Mitrović (72. Cyriac), Praet (72. Milivojević).
    Náhradníci: Roef – Deschacht, de Zeeuw, Milivojević, Cyriac, Bruno, Acheampong.

    Paris Saint-Germain: Sirigu – Marquinhos, van der Wiel, Alex (56. Camara), Maxwell – Cavani, Verratti, Matuidi (64. Rabiot), Motta, Lavezzi (72. Lucas) – Ibrahimović (C).
    Náhradníci: Douchez – Camara, Digne, Rabiot, Lucas, Ménez, Ongenda.

    Rozhodčí: Borbalán – Guadamuro, Miranda (všichni ESP)
    bahis siteleri