Chabarovsk – Viťaz 4:2 (kon.) | Vladivostok – Dynamo Moskva 3:4 (kon.) | Novokuzněck – N.Novgorod 1:4 (kon.)
Novosibirsk – Kazaň 0:2 (kon.) | Čeljabinsk – Spartak Moskva 3:2 (kon.) | Magnitogorsk – Záhřeb 4:0 (kon.)
Ufa – Doněck 2:3 (0:2 po s.n.) | Nižněkamsk – Minsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 2:1 (kon.)
Riga – Chanty-Mansijsk 4:3 (po pr.) | HC Slovan – Barys 2:6 (kon.) | Lev – Omsk 3:2 (2:1 po s.n.)
po prodl.
Dinamo Riga
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 17.11.2013, 16:00 • Riga Arena, Riga. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dinamo Riga porazilo v prodloužení Jugru Chanty-Mansijsk se loučí a hezký nedělní večer přeje Tomáš Lysý. (18:30:57)
     
    Dnešní zajímavý zápas končí v prodloužení, ve kterém se prosadil Miks Indrasis.

    První třetinu ovládli domácí a mohli být pouze rádi, že se Riga prosadila pouze jednou. Všechny ostatní šance domácích pochytal Kuzněcov.

    Druhá třetina přinesla mnohem lepší hokej ze strany hostů, kteří po čtyřech minutách otočili průběžný výsledek zápasu. Riga se pak dlouho nemohla dostat do tempa, ale tři minuty před koncem vyrovnal po hezké akci Hossy útočník Wilson.

    Třetí část začala lépe pro domácí, kteří po 46 vteřinách vrátili vedení svoji stranu. Ale o devět minut později bylo opět vyrovnáno, když po další pěkné akci a naznačení Sitnikova vyrovnal Knjazev, kterému právě Sitnikov adresoval přihrávku.

    Domácí měli na konci třetí třetiny mnoho šancí ke skórování a strhnutí vedení na svoji stranu, ale zachránil je výborný Kuzněcov. Díky němu tak získala Jugra z dnešního zápasu bod, protože gólman hostů byl v prodloužení krátký na střelu Indrasise.
     
    Konec zápasu.
     
    61:52
    Riga právě vstřelila branku!
    Rychlý protiútok Rigy končí dnešní prodloužení a stejně tak celý zápas. Robinson získal ve středním pásmu puk, posunul ho doleva na Pavlovse, který nezpanikařil, uviděl na pravém kruhu zcela volného MIKSE INDRASISE (6+6) a ten zakončuje dnešní zápas tak, jak ho začal – gólem. Asistence: Vitalijs Pavlovs (2+8), Mat Robinson (6+8).
     
    61:34
    Přihrávka ale nebyla přesná a oba týmy nyní bojují o puk ve středním pásmu.
     
    61:14
    Savinainen ztratil v dobré pozici před Sedláčkem puk, který sbírá Haščák a posílá ho dopředu na Wilsona.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely: 30-31.
    Zásahy gólmanů: 27-28.
     
    Do třetí třetiny nastoupili mnohem lépe domácí hokejisté, kteří se zásluhou Hossy dostali do vedení. O devět minut později ale Jugra po hezké akci vyrovnala, když do odkryté klece zakončoval Knjazev. V závěru měla Riga spoustu šancí strhnout vedení na svoji stranu, ale nepodařilo se jí to zejména díky skvělému Kuzněcovi v brance hostů. V šedesáti minutách se tak nerozhodlo, uvidíme, jestli se rozhodne v pětiminutovém prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Vteřinu před koncem sbírá nahození Ozolinše gólman hostů Kuzněcov.
     
    59:31
    Hráči Jugry teď neví, kde jim hlava stojí. Indrasis si před Kuzněcovem zpracoval puk a přihrál ho k levé tyči, kde stál Wilson, ale ten nedokázal propasírovat puk pod betonem Kuzněcova do sítě.
     
    59:03
    V obrovském tlaku je nyní Dinamo. Střelu Hossy bravurně vyrazil Kuzněcov.
     
    58:48
    Dixon se snažil prosadil u levé tyče Sedláčka spolu se Smoleňákem, ale gólman Dinama nedal útočníkům hostů žádnou šanci.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:39
    Sokolov sice zachytil na modré puk a udržel ho tak pro své spoluhráče, jenže ti následně příliš nereagovali na rychlý protiútok v podání Indrasise a právě Sokolov neměl zrovna rychlost, aby útočníka domácích dostihl. Ten před Kuzněcovem přihrával na druhou stranu, kde čekla najíždějícího spoluhráče, jenže přihrávka nebyla přesná.
     
    56:01
    Střelu Sotniekse z levé strany chytá Kuzněcov bezpečně do lapačky.
     
    55:40
    Haščák s pukem projel téměř celé útočné pásmo z jedné strany na druhou, ale ke střele se nedostal.
     
    54:44
    Žukov vybruslil zpoza branky a vystřelil na Sedláčka z pravého kruhu. Český gólman vyráží.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Indrasis (Pavlovs), 37. Wilson (Hossa, Robinson), 41. Hossa, 62. Indrasis (Pavlovs, Robinson) – 22. Smoleňák (Dixon, Savinainen), 24. Buljanskij (Starosta), 50. Knjazev (Sitnikov, Žukov)


    Dinamo Riga: Sedláček (Cimermanis) – Ozolinš, Rekis, Robinson, Pujacs, Sotnijeks, Redlihs, Augstkalns – Hossa, Haščák, Wilson – Cipulis, Szczechura, Niživijs – Upitis, Pavlovs, Indrašis – Bičevskis, Skvorcovs, Begovs
    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuzněcov (Birjukov) – Chvostov, Šefer, Starosta, Trončinský, Sokolov, Pepeljajev, Djakov – Žukov, Sitnikov, Buljanskij – Smoleňák, Dixon, Savinainen – Gusev, Knjazev, Krysanov – Jacenko, Gorbunov, Plotnikov – Petrov

    Rozhodčí: Michail Buturlin, Vladislav Kiseljov – Hleb Lazarov, Andrej Putilin
    thejrc.org