Mladá Boleslav – Třinec 5:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Jihlava – Vsetín 5:2 (kon.)
Č. Budějovice – Zlín 5:2 (kon.) | Kladno – Chomutov 2:3 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 5:4 (2:1 po s.n.)
Liberec – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.) | Slavia – Pardubice 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)
HC Kometa Brno
Sobota 30.11.2013, 12:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:16:16)
     
    63:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující ADAM RAŠKA dostal puk před domácí klecí, kde překonal gólmana Kochtu střelou mezi betony. Hosté si z Olomouce odváží dva body za výhru v prodloužení. Asistence: Daniel Kunce.
     
    62:55
    Kometa se dostala na dostřel domácí branky, obrana Kohoutů ale ze všech sil zabránila soupeři jakoukoli šanci.
     
    60:54
    Oba týmy předvádí zpočátku nastavené hry opatrný hokej. Nikdo nechce udělat chybu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Oba týmy se snaží rozhodnout zápas ještě před skončením základní hrací doby.
     
    56:43
    Domácí tým si bere tři minuty před koncem třetí části oddechový čas.
     
    55:26
    Mezi kruhy přímo na hůl Markla se odrazil kotouč, domácí útočník se jej hned z první snažil umístit do brány soupeře. Klimeš, který se v tu chvíli přemisťoval, ale měl velké štěstí, neboť jej puk zasáhl do výstroje.
     
    53:36
    Jergl se přes kompletní obranu soupeře prokličkoval až k brance soupeře, kterou ještě dokázal obkroužit. Přihrávku na spoluhráče mu už ale hostující defenziva zastavila.
     
    49:56
    Ani jednou mužstvo tentokrát vyloučení olomouckého hráče nevyužilo ke vstřelení branky. Mora je v plném počtu.
     
    47:56
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Brančík (OLO), který podruhé v této třetině odjíždí na trestnou lavici.
     
    47:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující celek srovnává gólový účet zápasu. Do útočného pásma se vnořil ADAM RAŠKA, který přes jednoho obránce poslal puk po zemi. Olomoucký gólman spíše očekával střelu do horní poloviny branky, a kotouč mu tak nešťastně projel pod betony. Asistence: Daniel Kunce.
     
    42:45
    V době, kdy už je domácí tým na ledě v kompletním složení, se dostal Jergl do další slibné příležitosti. Tentokrát jako vítěz ze souboje s olomouckým útočníkem vyšel gólman Klimeš.
     
    42:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pár vteřin před uplynutím trestu domácího Brančíka se tým Kohoutů ujímá vedení. Ve vlastním oslabení využil zaváhání hostující obrany ALEŠ JERGL, který v následném samostatném úniku poslal Klimeše na druhou stranu a zakončil pod horní tyčku. Bez asistence.
     
    40:28
    Stejně jako na začátku druhé části, tak i tu třetí začnou domácí oslabením. Z obranného pásma nešťastně vyhodil puk mimo kluziště Brančík (OLO).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině se hrstka diváků na olomouckém zimním stadionu konečně dočkala branek. Skóre po více jak půl hodině hry otevřela hostující Kometa, domácí ale dokázali o tři minuty později odpovědět. Třetí část startuje v 13:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:20
    Král se přesunul s kotoučem od mantinelu až do střelecké pozice, Kochta jeho pokus zneškodnil vyrážečkou. V následné valné hromadě před brankou Mory odehráli domácí hráči puk do bezpečí.
     
    35:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté srovnávají stav střetnutí po třech minutách od obdržené branky. V závaru před hostující klecí nebylo dlouhou chvíli vidět kotouč, avšak brankář Brna jej ve své moci neměl. V nepřehledné situaci se nakonec nejlépe zorientoval TOMÁŠ MARKL, který doslova dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Dalibor Soukal.
     
    33:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na první branku se čekalo více jak půl hodiny. Na začátku čtyřiatřicáté minuty Sedlák z vlastní obranné třetiny našel na útočné modré dobře postaveného HYNKA GRÜNWALDA, který se několika rychlými pohyby dostal před obránce soupeře a tváří v tvář Kochtovi vymetl růžek olomoucké svatyně. Asistence: Jan Sedlák.
     
    31:53
    První olomoucká pětka dává svému soupeři pořádně zabrat. Hostující brankář si nyní na nedostatek práce rozhodně stěžoval nemusel. Do zakončení se postupně dostali všichni tři olomoučtí útočnici, ani jeden z nich ale nebyl při své snaze úspěšný.
     
    28:50
    Na druhé straně střílel z dobré pozice Králík, jehož tvrdý projektil vyrazil Klimeš do bezpečí.
     
    28:31
    Hostující Vojáček zůstal k údivu všech sám před domácí klecí, Kochta proti jeho ráně ale dokázal včas zakročit a jednu z největších šancí Brna zneškodnil.
     
    27:35
    Hra se přelévá ze strany na stranu, hrstka diváků sleduje nyní hodně rychlou hru bez přerušení.
     
    24:59
    Škůrek se vrátil na led, domácí i druhé oslabení v řadě přežili bez úhony.
     
    24:21
    Král obdržel vynikající přihrávku do jízdy na útočnou modrou, odkud se mohl útočník hostů řítit sám na domácí klec. Asistent rozhodčího ovšem i přes nevoli brněnské střídačky odpískal ofsajd.
     
    22:59
    Domácí obránce Škůrek (OLO) se znovu půjde posadit na trestnou lavici. V obranném pásmu v souboji nechtěně udeřil protihráče do obličeje.
     
    22:26
    Početní nevýhodu domácí tým zvládl na jedničku, svého soupeře do vážnějších střeleckých pokusů totiž nepustil.
     
    20:26
    Hned v prvních sekundách druhé části se hosté dostali do vynikající příležitosti. Zbořil se prodral přes soupeřovu obranu až do zakončení, v něm však byl zahákován. Škůrek (OLO) si tak odsedí dvě minuty za hákování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla vyrovnaný hokej, velké příležitosti měli ale především hráči brněnské Komety, kteří nedokázali využít dvě obrovské příležitosti. Druhá třetina začne přibližně v 12:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:22
    Po opravdu nečekaném odrazu od mantinelu se kotouč dostal na hůl překvapeného Kunceho, který jej předložil před poloodkrytou klec Raškovi. Hostující útočník ale z první poslal puk vedle.
     
    15:57
    Na druhé straně chvíli poté zahrozil domácí celek, i když to nebyla tak velká šance. V závaru před brankovištěm Komety kotouč poskakoval před brankovou čárou, do branky jej však nikdo nedostal.
     
    15:21
    Velká příležitost hostujícího celku k otevření skóre. Král zpoza brány vybídl do zakončení Račického, kterému v nadějné pozici sjel kotouč z hole a branku Mory vůbec neohrozil.
     
    14:21
    Přesilová hra se tentokrát Kohoutům nevydařila jako ta předchozí, Klimeše příliš olomoučtí útočníci nezaměstnali. Kometa je kompletní.
     
    12:21
    Olomoučtí hokejisté se řítili do nadějné pozice, Králíkův pokus byl však předem zmařen nedovoleným zákrokem Kuska (KOM).
     
    10:32
    Hostující brankář Klimeš má prozatím více práce než jeho kolega na druhé straně. Více méně se však jedná jen o střely z větší vzdálenosti, které nejsou pro Klimeše žádným problémem.
     
    09:20
    Domácí svého soupeře zamkli v jeho obranné třetině podobně jako před chvílí v početní výhodě. Ke střele se ovšem nikdo v bílém nedostal.
     
    07:12
    Více už toho Olomoučtí v početní výhodě nepředvedli, hostující celek se ubránil a nyní je na ledě v plném počtu.
     
    06:25
    Kohouti dlouho kombinovali v útočném pásmu, navíc se dostali k celkem čtyřem střeleckým zakončením. Klimeš veškeré jejich pokusy ale dokázal zastavit.
     
    05:12
    Mora si zahraje přesilovou hru. Hlavní sudí posílá na trestnou lavici Sedláka (KOM), který si pomohl lehkým háčkem.
     
    03:25
    Brankář hostů je v pořádku a zůstává mezi třemi tyčemi.
     
    03:21
    Po Králíkově střele vlétl do brankoviště soupeře Ostřanský, který chtěl vybojovat puk. Naneštěstí se ale střetl s brankářem Klimešem, který je viditelně otřesený a musí za ním i klubový lékař.
     
    01:54
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, oba brankáři tak musí být v permanenci. Žádné z mužstev se ale k vážnějšímu zakončení nedostalo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Kochta (Slezák) – Škůrek, Hradil, Kraigher, Brančík, Soukal, Rašner, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Jergl, Kocián, Rajnoch, Konečný, Králík, Ostřanský (C), Vrána, Beták, Zezula, Hánl.

    HC Kometa Brno: Klimeš (Jekel) – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Klaus, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Kunce, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán.

    Rozhodčí: Jeřábek – Gebauer, Lederer.
     
    V rámci dvaadvacátého kola juniorské NOEN extraligy se střetnou dvě mužstva s podobným postavením v tabulce. Sedmá Olomouc přivítá na svém ledě osmou Kometu Brno. Utkání začíná v 12:00.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 36. Markl (Soukal), 43. Jergl – 34. Grünwald (Sedlák), 48. Raška (Kunce), 64. Raška (Kunce)


    HC Olomouc: Kochta (Slezák) – Škůrek, Hradil, Kraigher, Brančík, Soukal, Rašner, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Jergl, Kocián, Rajnoch, Konečný, Králík, Ostřanský (C), Vrána, Beták, Zezula, Hánl.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Jekel) – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Klaus, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Kunce, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán.

    Rozhodčí: Jeřábek – Gebauer, Lederer
    bahis siteleri