Mladá Boleslav – Třinec 5:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Jihlava – Vsetín 5:2 (kon.)
Č. Budějovice – Zlín 5:2 (kon.) | Kladno – Chomutov 2:3 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 5:4 (2:1 po s.n.)
Liberec – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.) | Slavia – Pardubice 1:5 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)
HC Kometa Brno
Sobota 30.11.2013, 12:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    63:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující ADAM RAŠKA dostal puk před domácí klecí, kde překonal gólmana Kochtu střelou mezi betony. Hosté si z Olomouce odváží dva body za výhru v prodloužení. Asistence: Daniel Kunce.
     
    55:26
    Mezi kruhy přímo na hůl Markla se odrazil kotouč, domácí útočník se jej hned z první snažil umístit do brány soupeře. Klimeš, který se v tu chvíli přemisťoval, ale měl velké štěstí, neboť jej puk zasáhl do výstroje.
     
    47:56
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Brančík (OLO), který podruhé v této třetině odjíždí na trestnou lavici.
     
    47:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující celek srovnává gólový účet zápasu. Do útočného pásma se vnořil ADAM RAŠKA, který přes jednoho obránce poslal puk po zemi. Olomoucký gólman spíše očekával střelu do horní poloviny branky, a kotouč mu tak nešťastně projel pod betony. Asistence: Daniel Kunce.
     
    42:45
    V době, kdy už je domácí tým na ledě v kompletním složení, se dostal Jergl do další slibné příležitosti. Tentokrát jako vítěz ze souboje s olomouckým útočníkem vyšel gólman Klimeš.
     
    42:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Pár vteřin před uplynutím trestu domácího Brančíka se tým Kohoutů ujímá vedení. Ve vlastním oslabení využil zaváhání hostující obrany ALEŠ JERGL, který v následném samostatném úniku poslal Klimeše na druhou stranu a zakončil pod horní tyčku. Bez asistence.
     
    40:28
    Stejně jako na začátku druhé části, tak i tu třetí začnou domácí oslabením. Z obranného pásma nešťastně vyhodil puk mimo kluziště Brančík (OLO).
     
    35:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté srovnávají stav střetnutí po třech minutách od obdržené branky. V závaru před hostující klecí nebylo dlouhou chvíli vidět kotouč, avšak brankář Brna jej ve své moci neměl. V nepřehledné situaci se nakonec nejlépe zorientoval TOMÁŠ MARKL, který doslova dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Dalibor Soukal.
     
    33:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na první branku se čekalo více jak půl hodiny. Na začátku čtyřiatřicáté minuty Sedlák z vlastní obranné třetiny našel na útočné modré dobře postaveného HYNKA GRÜNWALDA, který se několika rychlými pohyby dostal před obránce soupeře a tváří v tvář Kochtovi vymetl růžek olomoucké svatyně. Asistence: Jan Sedlák.
     
    31:53
    První olomoucká pětka dává svému soupeři pořádně zabrat. Hostující brankář si nyní na nedostatek práce rozhodně stěžoval nemusel. Do zakončení se postupně dostali všichni tři olomoučtí útočnici, ani jeden z nich ale nebyl při své snaze úspěšný.
     
    28:31
    Hostující Vojáček zůstal k údivu všech sám před domácí klecí, Kochta proti jeho ráně ale dokázal včas zakročit a jednu z největších šancí Brna zneškodnil.
     
    22:59
    Domácí obránce Škůrek (OLO) se znovu půjde posadit na trestnou lavici. V obranném pásmu v souboji nechtěně udeřil protihráče do obličeje.
     
    20:26
    Hned v prvních sekundách druhé části se hosté dostali do vynikající příležitosti. Zbořil se prodral přes soupeřovu obranu až do zakončení, v něm však byl zahákován. Škůrek (OLO) si tak odsedí dvě minuty za hákování.
     
    16:22
    Po opravdu nečekaném odrazu od mantinelu se kotouč dostal na hůl překvapeného Kunceho, který jej předložil před poloodkrytou klec Raškovi. Hostující útočník ale z první poslal puk vedle.
     
    15:21
    Velká příležitost hostujícího celku k otevření skóre. Král zpoza brány vybídl do zakončení Račického, kterému v nadějné pozici sjel kotouč z hole a branku Mory vůbec neohrozil.
     
    12:21
    Olomoučtí hokejisté se řítili do nadějné pozice, Králíkův pokus byl však předem zmařen nedovoleným zákrokem Kuska (KOM).
     
    05:12
    Mora si zahraje přesilovou hru. Hlavní sudí posílá na trestnou lavici Sedláka (KOM), který si pomohl lehkým háčkem.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 36. Markl (Soukal), 43. Jergl – 34. Grünwald (Sedlák), 48. Raška (Kunce), 64. Raška (Kunce)


    HC Olomouc: Kochta (Slezák) – Škůrek, Hradil, Kraigher, Brančík, Soukal, Rašner, Nesvadba, Brandýs – Markl, Bauer, Jergl, Kocián, Rajnoch, Konečný, Králík, Ostřanský (C), Vrána, Beták, Zezula, Hánl.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Jekel) – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Klaus, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Kunce, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán.

    Rozhodčí: Jeřábek – Gebauer, Lederer
    bahis siteleri