Lierse – Standard 0:5 (kon.) | Anderlecht – Cercle Bruggy 2:1 (kon.) | Genk – Leuven 3:0 (kon.)
Kortrijk – Waregem 1:1 (kon.)
konec
KRC Genk
3:0 (0:0)
Oud-Heverlee Leuven
Neděle 01.12.2013, 20:30Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    KRC Genk

    Domácí Genk prožívá letos povedenou sezónu, aktuálně je se ziskem 32 bodů na 4. místě, na vedoucí Lutych mu chybí pouze 5 bodů. Genk na domácím hřišti prohrál z 8 utkání pouze 2, zbylých 6 zápasů vyhrál. Genku se daří i v Evropské lize, s předstihem si již zajistil první místo ve skupině G.
     
    Leuven

    Hostující Leuven je tým, kterému se příliš nepovedl začátek ligy, momentálně je se ziskem 15 bodů na 13. místě. Ve venkovních zápasech nedokázal ještě ani jednou zvítězit. Z 8 utkání má na kontě pouze 2 body za 2 remízy.
     
    Vzájemné zápasy

    03.08.2013 Leuven – Genk 1:4
    25.11.2012 Genk – Leuven 1:1
    05.08.2012 Leuven – Genk 2:2
    28.01.2012 Genk – Leuven 5:0
    24.09.2011 Leuven – Genk 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Van Hout – Buffel, De Ceulaer, Gorius, Hyland, Koulibaly, Kumorfzi, Ngcongca, Simaeys, Tshimanga, Vossen

    Oud-Heverlee Leuven: Bailly – Geraersts, Messoudi, Ngolok, Ogunjimi, Raymaekers, Robson, Ruytinx, Thompson, Van Goethem, Wijns.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Genk hned v první minutě dává najdvo, kdo bude na hrací ploše pánem. Kombinuje na útočné polovině, leč ke střele se zatím nedostává.
     
    3
    Nyní se ale pokoušel o rychlý přechod do ofenzivy Leuven. Hostující celek ale ztroskotal na pozorné defenzivě Genku.
     
    3
    De Ceulaer byl zastaven nedovoleným způsobem, a tak bude následovat přímý kop. Domácí jej rozehráli na krátko, avša žádné nebezpečí pro Leuven z něj nevyvstalo, rána byla zblokována.
     
    5
    Nepřesná rozehrávka Leuvenu končí v zámezí, Genk bude vhazovat.
     
    6
    První příležitost utkání, na centr De Ceulaeura si naskočil Vossen, který ale svou hlavičku umístil pouze do náručí připraveného Baillyho.
     
    7
    Totožně si počínal na druhé straně hrací plochy Van Hout. Belgický brankář v pohodě lapil rozehraný volný kop.
     
    8
    Velká příležitost Genku nekončí brankou! Na prudký pas z levé strany si naběhl Tshimanga, který ale trefil tváří v tvář Baillymu tyč!
     
    10
    Po faulu ve středu pole budou opět rozehrávat hosté. Leuven se zatím v utkání téměř nedostal za polovinu, uvidíme, kterak se mu bude dařit v dalších minutách.
     
    11
    Centr Vossena sražen Robsonem, za úroveň brankové čáry. Následoval rohový kop, po němž hlavičkoval jeden ze záložníků Genku. Bailly si s vysokým míčem poradil.
     
    13
    Úvodní střelecký pokus Leuvenu. Van Goethem poslal balon z hranice velkého vápna pouze do prvního obránce. Hosté vybojovali alespoň rohový kop.
     
    14
    Ve stoprocentní pozici se octil hostující Ruytinx. Útočník Leuvenu se hbitě obtočil kolem obránce, načež přízemní ranou vyděsil domácího gólmana. Ten se mohl na balon pouze dívat, neboť na něj nestačil. Zprvu nenápadná střela minula branku jen o několik centimetrů.
     
    16
    Z protiútoku Genku vznikl alespoň rohový kop, který ale Bailly pohotově schoval do rukavic. Stále tak čekáme na úvodní branku utkání.
     
    18
    Domácí jsou v právě probíhajících minutách jasně lepším celkem. Tentokráte se jim ale přihrávka po dlouhé kombinaci ve středu pole nezdařila. Nepřesný pas doputoval až k Baillymu, který jej následně dlouhým výhozem posla kupředu.
     
    20
    Ofenzivní akce podél pravé lajny končí vhazováním Genku. Defenzivě Leuvenu se zatím daří eliminovat hostující kreativitu.
     
    21
    Po nedovoleném zákroku na Thompsona následoval přímý kop. Ten ale nepropustila skálopevně vystavěná zeď.
     
    22
    Na trávníku zůstává ležet jeden z fotbalistů domácí družiny. Při nezaviněném střetu se dostal ukázkového "koňara." Nakonec se však zvedá a po svých odchází za postranní čáru. Vypadá to, že bude pokračovat ve hře.
     
    24
    Koulibaly svou aktivitu přehnal, rozhodčí útošný faul nepřehlédl. Na řadě je výkop hostí, kteří navzdory tlaku Genku stále drží nerozhodný stav.
     
    25
    Leven ale dokázal také zaútočit. Podél pravé lajny absolvoval dlouhý sprint, aby následně nacentroval před bránu, Ruytinx. Míč ale jen tak proplachtil před velkým vápnem.
     
    26
    Další rohový kop pro domácí celek gólem nekončí, i když vypadal nadějněji. Po odrazu se do balonu opřel Kumorfzi, leč dělovka zamířila zhruba metr vedle levé tyče, což znamená odkop od branky Leuvenu.
     
    28
    Přečíslení hostí rychle skončilo, neboť své počínání překombinovali. Úspěchu se ale nedočkal ani protiútok Genku, který hosté eliminovali.
     
    29
    Vossen bych chycen v ofsajdové pasti, pomezní sudí byl pozorný. Na řadě je další odkop od branky Leuvenu.
     
    30
    Po rohovém kopu Leuvenu následovala také rána na Van Houta. Domácí brankář si na skákavou střelu přiklekl a poměrně v pohodě ji zlikvidoval.
     
    31
    Hylandova dalekonosná bomba gólové parametry rozhodně neměla, zamířila totiž přímo doprostřed branky, tedy do prostoru, který si Bailly pohlídal.
     
    33
    Ngcongca se ve středovém kruhu skácel jako podťatý, což hlavní sudí posoudil jako nedovolený zákrok hostujícího borce. Ten ale vehementně protestu. Není divu, šlo skutečně o mírný střet.
     
    35
    Raymaekers fauloval na pravé straně hrací plochy, odkud poté centrovali domácí. Po hlavičce Vossena ve velkém vápně se znovu zaskvěl spolehlivý Bailly.
     
    36
    Na trávníku zůstává ležet hostující brankář Bailly, který utrpěl při výškovém souboji tvrdý náraz. Vypadá to na vyražený dech, Uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře, pro Leuven by šlo o obrovskou ztrátum neboť právě brankář drží při převaze Genku akcie svého mužstva nad vodou. Zdá se, že bude připraven ke hře.
     
    38
    Nepřesná rychlá kombinace hostí přistála v rukavicích Van Houtena. Brankář Genku pak rychle rozehrál.
     
    40
    Koulibaly si při přechodu přes hostujícího středopolaře pomohl nedovoleně. Hlavní sudí si toho všiml a okamžitě přerušil hru.
     
    41
    Genk pokračuje v útočném snažení, Leuven si již zcela jistě přeje přestávku. Nerozhodný stav je pro hostující celek zatím úspěchem.
     
    42
    Rohový kop se domácím nepovedl, Leuven se dlouhým odkopem osvobodil.
     
    44
    Další střet končí žlutou kartou. Hostující Raymaekers ji obdržel na agresivní skluz ve střeu hrací plochy.
     
    45
    Vinou několika zranění se budou k původní hrací době úvodní půle nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    Pohledná kombinace končí De Cauereaovou ranou z první. Forvard domácíh si ale nesprávně seřídil mířidla, balon zamířil mezi diváky za hostující brankou.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní půle, která přinesla převahu Genku. Domácí celek ji ale nedokázal přetavit ve vedoucí branku, a tak je utkání stále otevřené na obě strany. Jak se bude vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!
    Střely celkem: 5:4
    Střely na branku: 3:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle poslali hosté čerstvé síly, Messoudiho nahradil Gislason.
     
    48
    Genk právě vstřelil branku!
    Domácí svou převahu zužitkovali hned v úvodu druhé části, na přesný pas si naběhl a následně k pravé tyči přesně zakončil BENNARD KUMORDZI.
     
    50
    Domácí stále pokračují v náporum avšak další střelecký pokus z hranice velkého vápna se neujal. Bailly byl při svém počínání pozorný.
     
    51
    Rovněž domácí střídají, místo De Ceulaera přichází na hrací plochu Masika.
     
    53
    Leuven se vydal do rychlého protiútoku, který ale zastavuje ofsajd. Pomezní sudí si dnes počíná velmi dobře. Genk bude vykopávat.
     
    55
    Leuven se snaží stále být aktivní, ale na soupeře technicky nestačí. Nepovedená střela z dálky zamířila mimo tři tyče. Hosté se prakticky nedokáží probít blíže k brance.
     
    57
    Raymaekers zůstal po tvrdém střetu ležet na hrací ploše, leč nakonec se zvedá a vypadá, že bude připraven pokračovat ve hře.
     
    58
    Leuven mění síly, místo Thompsona naskočí na trávník Petterson.
     
    59
    Dobrá příležitost Genku! Po dobrém rohovém kopu hlavičkoval Masika, jehož pokus ale vykopl z brankové čáry jeden z hostujících zadáku. Neujala se ani následná dorážka.
     
    61
    Fanoušci se zlobí na sudího, který nechce po tvrdém střetu udělit kartu. Nutno říci, že zákrok Robsona byl skutečně na hraně. Genk bude rozehrávat.
     
    63
    Hosté začínají vystrkovat růžky, tentokrátě se snažili poslat centr z levé strany hrací plochy. Dráhu míče ale zkřížil domácí obránce, který si následně pro balon také doběhl, čémž zabránil rohovému kopu.
     
    65
    Utkání se poněkud přiostřuje, hlavní sudí je nucen udělit další žlutou kartu. Hříšníkem je hostující Gislason.
     
    67
    Obrovská příležitost nekončí gólem! Již svou druhou branku měl na kopačkách Masika. Domácí záložník předběhl obránce Leuvenu, čímž získal na pravé straně prostor. Po delším sprintu pak ale z vynikající střelecké pozice zaončil pouze do boční sítě.
     
    68
    Genk právě vstřelil branku!
    Nyní se již ale skóre mění. Na přesný centr z levé straně si naběhl JULIEN GORIUS, který následně neměl problém s přesným umístěním hlavičky. Hosté to budou mít velmi obtížné.
     
    70
    Leuven operuje na útočné polovině, kde ale pranic nevymyslel. Domácí jsou zatím v utkání o třídu výše.
     
    72
    Ngcongca se dostal k odraženému balonu, který se pokusil z voleje napálit do sítě. Trefil ale pouze jednoho z hostujících obránců.
     
    73
    Leuven se snaží něco vymyslet, ale jeho hra, především pak pohyb, působí velice odevzdaně.
     
    75
    Hosté mají s nastavením necelých dvacet minut na to, aby s utkáním něco provedli. Zatím se ale tento děj vzhledem k výkonu nezdá býti příliš pravděpodobný.
     
    77
    Akce Leuvenu již vypadala poměrně nadějně, avšak to by nesměla opět selhat finální fáze, vinou které hosté znovu ani nevystřelili na bránu.
     
    77
    Výměna sil na straně hostí. Geraertse nahradí Kostovski-
     
    78
    Opět se žlutí, potrestán je hostující Van Goethem.
     
    80
    Lehká střela hostující družiny míři vysoko mezi diváky. S takovouto muškou nemá Leuven naději na úspěch.
     
    81
    Střídání Genku. Odchází Limbombe, nahradí jej Schrijvers.
     
    83
    Genk drží balon na kopačkách a pohodlně kombinuje. Leuven je zatím stále neškodný. Utkání se již pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru.
     
    84
    Hlavička po výborném rohovém kopu končí pouze v náručí Baillyho. Tenkráte vyšel z minisouboje jako vítěz brankář hostí.
     
    86
    Genk naposledy pošle na trávník čerstvé síly. Odchází Kumordzi, jehož nahradí Gerkens.
     
    87
    Genk právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Centr z pravé strany hrací plochy přistál až u JULIENA GORIUSE, jehož přesně umístěný volej k pravé tyči pohřbil i poslední naděje Leuvenu. Druhá branka v utkání pro domácího borce.
     
    89
    Domácí se i nadále pokoušejí útočit, nyní ale rána z pravé strany hrací plochy příliš rozruchu nevyvolala. Hosté se osvobodili.
     
    90
    Utkání se pomalu přehouplo do nastaveného času, Genk směřuje k jasnému vítězství.
     
    90
    Nastaveny budou rovné tři minuty.
     
    90+2
    Domácí budou zahrávali rohový kop, který ale příliš nebezpečí nepřinesl.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Úvodní půe branku nepřinesla, druhá již byla bohatší. Domácí v nich vstíli tři branky, díky nimž zvítězili jednoznačně 3:0. Dvěma góly a výborným výkonem se prezentoval především Julien Gorius. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!
    Střely celkem: 13:8
    Střely na branku: 8:3

    Libor Kucza

    Branky: 48. Kumordzi, 68. Gorius, 87. Gorius

    Karty:   44. Raymaekers (LEU), 65. Gislason (LEU), 78. Goethem (LEU)


    KRC Genk: Van Hout – Buffel, De Ceulaer (51. Masika), Gorius, Hyland, Koulibaly, Kumordzi (86. Gerkens), Ngcongca, Limbombe (81 Schrijvers), Tshimanga, Vossen
    Oud-Heverlee Leuven: Bailly – Geraerts (78. Kostovski), Messoudi (46. Gislason), Ngolok, Ogunjimi, Raymaekers, Robson, Ruytinx, Thompson (58. Petterson), Van Goethem, Wijns
    bahis siteleri