Ajax – Breda 4:0 (kon.) | Alkmaar – Twente 1:2 (kon.) | Waalwijk – Cambuur 2:2 (kon.)
Eindhoven – Arnhem 2:6 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
4:0 (2:0)
NAC Breda
Sobota 07.12.2013, 18:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam (kapacita: 53 052 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90
    Už to mohlo být o pět branek. Exekuce přímého kopu se ujal Lasse Schöne a krásnou technickou ranou rozezvučel tyčku hostující svatyně. Teď měli hráči Bredy obrovské štěstí.
     
    88
    Další nepříjemný problém pro Bredu! Joey Suk trefil kotník Fischera a překvapivě vyfasoval za svůj zákrok červenou kartu!
     
    79
    Bojan Krkić si mohl rozšířit své střelecké konto o další přesný zásah, po centru Van Rhijna ale hlavičkoval v těžké pozici nad.
     
    74
    Bojan se hodně ochotně skácel k zemi uvnitř hostujícího pokutového území. Za svůj teatrální pád viděl žlutou kartu.
     
    72
    Hned vzápětí sahají ke změně také hosté. Odstupuje Jeffrey Sarpong, přichází Elson Hooi.
     
    72
    Domácí trenér Frank De Boer naposledy v zápase střídá. Do hry posílá Stefana Denswila, jenž nahradí Joëla Veltmana.
     
    71
    Breda byla nesmírně blízko snížení! Pericova střela ale orazítkovala pouze tyčku!
     
    68
    Ajax právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je definitivně rozhodnuto. Van Rhijn vyslal z pravé strany přízemní centr na hranici malého vápna, tam se zjevil střídající BOJAN KRKIĆ a neomylně usměrnil míč za záda Ten Rouwelaara – 4:0.
     
    66
    Ještě před jeho rozehráním ale přichází střídání. Ze hřiště odstupuje Ruben Ligeon, kterého nahradí zkušený Christian Poulsen.
     
    64
    Ajax právě vstřelil branku!
    DAVY KLAASSEN svou třetí brankou přibližuje Ajax třem bodům! Tentokrát blonďatý středopolař využil nedůslednosti hostující obrany, obešel brankáře Ten Rouwelaar a následně zakončil do prázdné brány – 3:0.
     
    62
    Zřejmě zraněného Hoesena nahradil na hrací ploše Bojan Krkić.
     
    62
    Sepp de Roover dostal uvnitř pokutového území Ajaxu až nezvykle mnoho prostoru, nabídnuté příležitosti ale nevyužil. Střela mu nevyšla pod představ a skončila vedle.
     
    60
    Kenny van der Weg sestřelil zezadu Klaassena, což neušlo pozornosti sudímu Makkeliemu, který hostujícímu bekovi bez váhání ukázal žlutou kartu.
     
    57
    Breda v posledních minutách ožila, což nyní potvrdil nebezpečnou hlavičkou pod břevno Suk. Také v tomto případě byl však Cillessen pozorný a míč vyrazil.
     
    56
    Zranění Seuntjense je nakonec vážnější, než se původně zdálo. Talentovaný záložník pro dnešek dohrál, na hřišti jej nahradil Joey Suk.
     
    54
    Neuvěřitelné, Breda konečně vystřelila na bránu! Buijsův dalekonosný pokus nebyl špatný, šel však přesně do míst, kde stál připravený Cillessen, který tak míč vytěsnil nad břevno.
     
    52
    Viktor Fischer se dnes už poněkolikáté dostal k zakončení. A nutno dodat, že tentokrát střílel opravdu nebezpečně. Ten Rouwelaar byl ale na svém místě a míč lapil.
     
    49
    Lasse Schöne to překvapivě zkusil přímo a nevedl si vůbec zle. Jeho nevysokou střelu ale dokázal Ten Rouwelaar vytěsnit do strany.
     
    45+1
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se nakonec radují ještě před přestávkou! Fischer vyslal z levé strany přesný centr na zadní tyč, tam se zjevil dobíhající DAVY KLAASSEN a z voleje neomylně zakončil. Ten Rouwelaar byl bez šance – 2:0.
     
    36
    Sepp de Roover stáhl k zemi pronikajícího Fischera a zcela po právu vyfasoval od rozhodčího Makkelieho žlutou kartu.
     
    34
    Ajax právě vstřelil branku!
    Vytoužený gól je tady! Lasse Schöne si výborně všiml volného DAVYHO KLAASSENA, který si míč posunul na hranici vápna, odkud následně po zemi zamířil přesně k levé tyči. Ten Rouwelaar se natahoval marně – 1:0.
     
    30
    Na hřišti se nám poprvé v zápase zažlutilo. Za staženi unikajícího Moisandera viděl žluté napomenutí Kees Kwakman.
     
    27
    Další velká šance Viktora Fischera! Tentokrát dánský mladík využil odraženého míče, ale v těžké pozici nezakončil přesně. Míč proletěl zhruba půl metrů vedle tyčky.
     
    21
    Centr ze strany nyní propadl k neobsazenému Fischerovi, který ovšem tak dlouho váhal se zakončením, až se k němu stáhl De Roover a jeho následnou střelu srazil na roh.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 34. Klaassen, 45+1. Klaassen, 64. Klaassen, 68. Bojan

    Karty:   74. Bojan (AJA) – 30. Kwakman (BRD), 36. De Roover (BRD), 60. Van der Weg (BRD)   88. Suk (BRD)


    Ajax Amsterdam: (4-3-3) Cillessen – Van Rhijn, Veltman (72. Denswil), Moisander, Ligeon (66. Poulsen) – Klaassen, Blind, Serero – Schöne, Hoesen (62. Bojan), Fischer.
    Náhradníci: Vermeer – Andersen, Denswil, De Sa, Bojan, Poulsen, Van der Hoorn.

    NAC Breda: (4-3-3) Ten Rouwelaar – De Roover, Drost, Kwakman, Van der Weg – Buijs, Hadouir, Seuntjens (56. Suk) – Lurling, Perica, Sarpong (72. Hooi).
    Náhradníci: Babos – Bödör, Gilissen, Hooi, Schalk, Suk, Swerts.

    Rozhodčí: Makkelie – Van Dongen, Goossens
    bahis siteleri