Česko U20 – Německo U20 0:3 (kon.) | Rusko U20 – Finsko U20 1:4 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 5:3 (kon.)
Švýcarsko U20 – Norsko U20 3:2 (kon.)
konec
Rusko U20
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Finsko U20
Pondělí 30.12.2013, 15:08 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemné pondělí odpoledne, mistrovství světa ve švédském Malmö je v plném proudu a já jsem rád, že jste s námi u toho díky sledování on-line přenosu zápasu Rusko – Finsko, které se odehraje v Malmö Areně pod hlavičkou skupiny B. Utkání začíná v 15:08.
     
    Rusko v dosavadním průběhu turnaje připomíná dobře promazaný stroj. Na úvod si smlslo na nováčkovi z Norska a donutilo jej zaplatit krutou daň při vysokém vítězství 11:0. Sborná si pohrála i s papírově silnějším soupeřem, když se jí do cesty postavilo Švýcarsko. Radovala se po dalším jednoznačném výsledku, tentokrát 7:1.
     
    Finsko při svém prvním vystoupení na šampionátu přehrálo Norsko, když své střelecké trápení protrhlo až v závěru první třetiny a nakonec vyhrálo hladce 5:1. V další duelu už jej čekal o poznání tvrdší oříšek, když se ve skandinávském derby postavilo favorizovanému sousedovi ze Švédska. A podle toho vypadal i konečný výsledek, Tři korunky odjížděly do kabin spokojenější po vítězství 4:2.
     
    Papírovým favoritem je jednoznačně Rusko, které se pokouší obhájit zisk bronzových medailí z minulého ročníku, kdy v domácím prostředí Ufy přetlačilo Kanadu těsně 6:5. Naopak mladíci ze země tisíce jezer tehdy prožili velké zklamání, když nepostoupili ani do čtvrtfinále a hráli jen o záchranu elitní skupiny.
     
    Jedná se o atraktivní duel, který by mohl do ochozů Malmö Areny přilákat hodně fanoušků. Nespornou výhodou může být v tomto ohledu i to, že obě země jsou dějišti šampionátu relativně blízko.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko U20: Nalimov (Vasilevskij) – Zadorov, Mironov (A), Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev – Slepyšev (C), Bučněvič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov (A), Barbašev, Chlopotov – Skladničenko, Busarov, Gimatov – Zykov.

    Finsko U20: Saros (Husso) – Lindell (A), Pokka, Lehtonen, Vainio, Honka, Vainonen – Maenalanen, Teravainen (C), Lehkonen (A) – Nikko, Mustonen, Haapala – J. Ikonen, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Nattinen, H. Ikonen – Rauhala.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš (SVK), Daniel Stricker (SUI) – Benoit Martineau (CAN), Joris Müller (SUI).
     
    Fanoušci se opět baví v útrobách Malmö Areny střelbou na plastového brankáře.
     
     
    Tribuny už se začínají zaplňovat, ale na velkou návštěvu to zatím nevypadá. Omlouváme se za horší kvalitu následujícího snímku.
     
     
    Začátek zápasu se znovu opozdí. Úvodní buly bude vhozeno zhruba v 15:08.
     
    Na kostce nad ledovou plochou už vidíme, že hráči přicházejí k ledové ploše.
     
    Oba týmy už naskakují na ledovou plochu.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním vhazování bylo úspěšnější Rusko, jež má kotouč na holích ve svém pásmu. Z ochozů se už ozývají finští fanoušci pokřikem "Suomi!".
     
    00:35
    Finové se nastěhovali do útočného pásma, kde dostali svého soupeře pod chvilkový tlak. Sborná ale získala kotouč a přesunula hru na opačný kout hřiště.
     
    01:16
    Tak teď mělo Finsko obrovské štěstí! Jeho obrana vůbec nepokryla těsně u brankoviště ruské střelce, kteří zblízka několikrát nastřelili výstroj připraveného gólmana Sarose!
     
    01:47
    Suomi se usídlily v útočném pásmu a probily se do zakončení. Tvrdou ránu vyslal z nápřahu od modré čáry Julius Honka, ale našel jen Nalimovu připravenou náruč.
     
    02:05
    Pozadu nezůstal ani Ville Pokka, který se ke kotouči dostal v pravém kruhu a střelou na bližší tyč provětral připravenou lapačku gólmana Nalimova.
     
    02:17
    Ville Leskinen (FIN) obdržel dvouminutový trest.
     
    02:57
    Skvěle gólman Saros! Nejdříve vyrazil dvě nepříjemné rány ze strany a od modré čáry a vzápětí zlikvidoval dorážku Pavla Bučněviče. Na lavici hanby míří za podražení Andrej Mironov (RUS).
     
    03:30
    Na ledě se objevilo více volného prostoru, protože se hraje 4 na 4, ale nic zajímavého to zatím nepřineslo. Kotouč se zdržuje hlavně ve středním pásmu.
     
    04:05
    Rusko vyhodilo jen na zakázané uvolnění. Buly po Nalimově levici.
     
    04:30
    Mladíci ze země tisíce jezer hrají zkrácenou přesilovku a už jsou v útočném pásmu.
     
    04:55
    Sborná čelila obrovskému tlaku, když Finové vytrvale ostřelovali gólmana Nalimově. Ten náporu na svou osobu odolal a jeho spoluhráči vyhodili.
     
    05:15
    Esa Lindell využil dostatku času a prostoru a v mírném úhlu na levé straně vypálil. Gólman Nalimov si ale přední tyčku pohlídal a přerušil hru.
     
    05:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se usadila v útočném pásmu a po krásné akci jde do vedení! Pavel Bučněvič se ujal puku za bránou soupeře, v rohu pásma s ním několikrát zamíchal na holi a poslal ukázkový pas do předbrankového prostoru na volného VALERIHO VASILJEVA, jemuž jen stačilo dobře nastavit svou hůl! Asistence: Pavel Bučněvič, Michail Grigorenko.
     
    06:15
    Finsko se snaží o rychlou odpověď. Sevřelo svého soupeře do pevného objetí a ostřeluje jeho bránu.
     
    06:54
    Brankář Nalimov musel naplno předvést své umění, když vyrazil štiplavou ránu od modré čáry a poradil si s dorážkou Juusa Ikonena z pravé strany.
     
    07:23
    Tohle vypadalo nebezpečně! Rasmus Kulmala se nemazal s pukem na holi, když měl kolem sebe v kruhu dostatek místa, a orazítkoval přední tyčku!
     
    08:10
    Rusové se teď soustředí hlavně na pozornou obranu, Finové jim v těchto chvílích kotouč moc nepůjčují a snaží se o co nejrychlejší vyrovnání. Zatím bez úspěchu.
     
    08:30
    Vpřed se dostalo i Rusko, ale v předbrankovém prostoru zaúřadovala obrana finských hráčů, kteří dnes nastupují v bílomodrých dresech. Dopředu míří Suomi.
     
    09:10
    Anton Slepyšev obdržel přesnou nahrávku do prostoru mezi kruhy a pohotově vystřelil zápěstím. Našel ale jen Sarosovu nachystanou náruč. uprostřed brankoviště.
     
    09:40
    Tvrdou ránu vyslal z pravého kruhu obránce Julius Honka, ale brankář Nalimov byl u přední tyčky připravený a kotouč ukryl ve své výstroji, čímž přerušil hru.
     
    09:53
    Eduard Gimatov (RUS) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    10:10
    Finsko zasypalo gólmana Nalimova sprškou střel, ale ty byly ve většině případů nepřesné. Rusko rychle vyhazuje.
     
    10:35
    Finové se usadili v útočném pásmu, ale jejich rána od modré čáry byla zblokována a Sborná se opět osvobodila.
     
    11:06
    Rusko je pod tlakem a brání se u gólmana Nalimova.
     
    11:30
    Štiplavou jedovku vyslal ze své hole na modré čáře dnes střelecky velmi aktivní Julius Honka, ale pukem zaduněl jen na Galimovy připravené betony. Rusko vyhazuje.
     
    11:55
    Finové mají i nadále více ze hry a Rusko brání svůj hubený náskok. Nyní si pomohlo zakázaným uvolněním.
     
    12:25
    Sledujeme méně záživnou pasáž hry. Oba týmy se rychle střídají u puku, ale nedaří se jim s ním přejít přes střední pásmo až do útočného postavení.
     
    13:00
    Mladíci ze země proslavené četnými jezery se zabydleli v útočném pásmu, ale prohráli souboj u mantinelu a vpřed se už žene červená ruská lavina.
     
    13:25
    Brankář Nalimov se teď předvedl ve velmi dobrém světle. Hezkou ránu na něj vyslal z levého kruhu rozjetý Topi Nattinen, ale opora sborné kotouč schovala ve své mrštné lapačce.
     
    13:47
    Svěřenci kouče Varnakova vyhráli vhazování ve středním pásmu a z obranného pásma rozjíždějí útočnou akci. Finsko je zatím aktivně napadá.
     
    14:05
    Na stadionu zatím panuje hodně komorní atmosféra. Až teď se ozvali příznivci Finska se svým "Suomi!".
     
    14:47
    Gólman Nalimov má zatím více práce než jeho protějšek Juuse Saros. Finští střelci jej pravidelně ostřelují. Teď zmařil střelu z prostoru mezi kruhy, jíž dobře viděl.
     
    15:30
    Finsko teď vytrvale buší do obranného bloku Ruska, který náporu odolává.
     
    15:42
    Obrana sborné má spoustu práce s pokrýváním seveřanů. Ostrou střelu poslal ze své hole rozjetý Julius Honka, který vyprášil levé Nalimovův beton.
     
    15:52
    Zakázané uvolnění hokejistů v červeném.
     
    16:17
    Nikita Zadorov si vybruslil s kotoučem na holi na vrchol pravého kruhu a prověřil Sarosovu pozornost. Finská opora mezi tyčemi vyrazila jeho projektil do ochranné sítě.
     
    17:04
    Rusové sice odrazili ve svém pásmu finský útok, jenže vzápětí jim to zaskřípalo při přechodu do útočné fáze. Vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    17:29
    Fanoušci v ochozech Malmö Areny přihlížejí dlouhému a hodně tvrdému souboji v rohu ruského pásma, do kterého se už zapojilo z obou táborů několik hráčů.
     
    17:36
    Rozhodčí nakonec tento boj přerušil a nařídil buly po pravé ruce gólmana Nalimova.
     
    17:45
    Od modré čáry zkusil štěstí Esa Lindell, ale kotouč nasměroval jen do středu ruské branky, kde byl se svými betony připravený brankář ivan Nalimov.
     
    18:20
    Rusové se teď po delší době usadili u gólmana Sarose, ale obrana Skandinávců jim toho moc nedovolila. Nyní mají puk na svých holích Finové.
     
    19:05
    Zatím nesledujeme moc atraktivní hokej. K vidění jsou především četné souboje a pozorné bránění obou defenziv. Zajímavých momentů je jako šafránu.
     
    19:42
    Bílomodří nakonec překonal obranný val na ruské modré čáře a po přechodu do soupeřova území zakončili. Z těžké pozice pálil zezadu tísněný Joni Nikko, jehož rána zaduněla na Nalimovy betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Spokojeněji jedou do kabin Rusové, kteří vedou zásluhou Valeriho Vasiljeva. Zatím ale nesledujeme moc pohledný hokej, ani atmosféra není bůhvíjaká. Doufejme, že v prostřední části, jež začne zhruba v 15:55, se to změní.
     
    Hráči už jsou zpět na ledové ploše, druhá třetina může začít.
     
    V ochozech teď fanoušci mávají finskými vlajkami.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Finové nahodili kotouč od modré čáry do útočného pásma, jenže zde byla u kusu černé gumy dříve obrana Ruska, jehož hráči kombinují ve svém pásmu.
     
    20:32
    Finská obrana odrazila ruský útok, ale vzápětí poslala podél hrazení kotouč přes celé hřiště jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly po Sarosově levici.
     
    21:00
    Oba soupeři se teď v útočné fázi hodně trápí. Na hole hráčů se lepí četné nepřesnosti, jež zabraňují vzniku šance nebo většího tlaku.
     
    21:30
    Gólman Nalimov trochu zaspal, když nepříliš razantní střelu ze strany neudržel ve své výstroji a vzápětí musel likvidovat okamžitou dorážku z předbrankového prostoru!
     
    22:12
    Kirill Maslov (RUS) – 2 minuty – vysoká hůl.
     
    22:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Fanoušci Finů už se mohou radovat, v Malmö Areně je vyrovnáno! Při přesilovkové kombinaci Ville Pokka adresoval z levého kruhu ukázkový pas do předbrankového prostoru na SAKU MAENALANENA, jehož dělovka bez přípravy zapadla přesně pod horní tyčku přesouvajícího se Ivana Nalimova! Asistence: Ville Pokka, Teuvo Teravainen.
     
    23:40
    Nyní sledujeme vyrovnaný hokej, opuk se stěhuje sem a tam.
     
    24:12
    Julius Honka (FIN) – 2 minuty – hákování.
     
    24:30
    Suomi přetlačily svého soupeře u hrazení za Sarosovou brankou a rychle vyhodily.
     
    24:54
    Rusko kombinuje v útočném pásmu, ale jeho snažení zatím chybí překvapivá nahrávka nebo zakončení. Finové se skvěle brání.
     
    25:04
    Tohle se sborné vůbec nepovedlo a jen to podtrhlo její dosavadní trápení. Varnakovi svěřenci vyhodili kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    25:20
    A znovu.
     
    25:39
    Až teď se hráči v červených dresech usadili v útočném pásmu, kde si mezi sebou vyměňují kotouč. Stále jim však chybí střelba.
     
    26:00
    Po nepřesné ráně od modré čáry finští mladíci znovu vyhodili a brání sye i nadále velmi účinně.
     
    26:36
    Mladíci ze severu Evropy už jsou kompletní. Sluší se podotknout, že trápící se Rusové jim situaci značně ulehčili. Nyní už se Finsko vrhá vpřed.
     
    27:05
    Jeho útok byl velmi rychle odražen pozornými zadáky sborné, ale na jedničku si počínala i finská obrana. Kotouč se nyní zdržuje ve středu pole.
     
    27:34
    Dnes velmi aktivní obránce Esa Lindell vystřelil znovu od modré čáry a gólman Nalimov musel bojovat se zakrytým výhledem. Kotouč viděl na poslední chvíli, ale stihl zasáhnout betonem!
     
    28:13
    A další šance Finů. Joni Nikko převzal v útočném pásmu puk, zamíchal s ním na holi a vypálil k přední tyčce, kde neprocedil kotouč přes Nalimovy betony.
     
    28:45
    Andrej Mironov se opřel v mohutném nápřahu do kotouče na modré čáře a z bezprostřední blízkosti napálil před sebou stojícího Juuso Ikonena, který toho teď musí mít plné zuby.
     
    29:10
    Finové jsou i nadále pod tlakem. Mladíci z největší země na světě operují s pukem kolem jejich brány, ale gólmana Sarose moc nezaměstnávají.
     
    29:40
    Naopak činit se musel gólman Nalimov. Ve velké rychlosti pálil z levého kruhu Joni Nikko, jenž v pádu polovysokou střelou našel náruč ruského brankáře.
     
    30:00
    Z ochozů se ozval jeden z fanoušků s pokřiky "Russia, Russia!", ale zůstal osamocen.
     
    30:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Mladíci ze země jezer udeřili z ničeho nic a vedou! Kotouč putoval po ose Esa Lindell – Teuvo Teravainen – HENRIK HAAPALA, přičemž posledně jmenovaný jenom nahodil od modré čáry puk na ruskou bránu, ale kotouč k překvapení všech prošel mezi betony zaskočeného gólmana Nalimova až do sítě! Asistence: Teuvo Teravainen, Esa Lindell.
     
    31:30
    Na Rusku je vidět, že je po obdržené brance zaskočeno. Jeho hráčům se nedaří získat puk.
     
    32:00
    Obrázek hry se nám ve Švédsku nemění. Finsko je na koni a diktuje tempo hry a z ochozů už se začíná na sbornou ozývat pískot nespokojených fanoušků.
     
    32:40
    Finsko je stále u puku a kombinuje kolem malátných Rusů, kteří jsou teď pod psychickou dekou. Nedaří se jim ukořistit kotouč, natož s ním přejít do útoku.
     
    33:25
    Bílomodří vyslali několik nepříjemných ran od modré čáry, ale ty postrádaly patřičnou razanci i přesnost. Hrát může sborná.
     
    34:14
    Finové pokračují v ofenzivní smršti a ruská defenziva neví, kam dřív skočit. Další nepříjemná rána vyletěla z pravého kruhu, ale gólman Nalimov se podruhé nachytat na švestkách nenechal a schoval puk v náruči. Fanoušci se baví u kisscamery.
     
    34:54
    Až teď Rusové založili kloudný útok, ale finská obrana byla znovu pevná.
     
    35:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A jetu další ledová sprcha pro ruské mladíky, jejich soupeř vede už o dvě branky! Juuso Ikonen tvrdě vystřelil z pravého kruhu a gólman Nalimov vyrazil od přední tyčky betony kotouč jen před brankoviště k volnému RASMUSOVI KULMALOVI,který už měl snadnou úlohu skórovat do odkryté brány! Asistence: Juuso Ikonen, Saku Kinnunen.
     
    36:40
    Rusové neskládají zbraně a snaží se snížit. Do zakončení se probil na pravé straně Alexander Barabanov, ale kotouč byl sražen do ochranné sítě.
     
    36:50
    Ivan Barbašev si vybruslil zpoza brány do lepší palebné pozice a z mírného úhlu na pravé straně zkusil poslat kotouč k přední tyčce. Brankář Saros tento prostor utěsnil a přerušil hru.
     
    37:15
    Finsko teď čelí velkému tlaku. Sice se mu povedlo uzmout rozjetým Rusům puk a posunout hru do jejich pásma, jenž sborná už znovu buší na jeho zadní vrátka.
     
    38:00
    Znovu musel přerušit hru svým zákrokem Juuse Saros, který si poradil s dalekonosnou střelou. Vypadá to, že Rusové se po třetí inkasované brance probudili.
     
    38:25
    Papírový favorit z Ruska pokračuje ve svém útočném snažení a brankář Saros si nemůže ve svém brankovišti ani na chvíli vydechnout. Od modré čáry zakončil Ilja Ljubuškin, který ale trefil jen ochrannou síť.
     
    39:15
    A zlepšený herní projev Rusů se projevuje i na atmosféře v Malmö Areně. Fanoušci skandují "Russia!", na což jim Finové odpovídají pokřikem "Suomi!".
     
    39:50
    Juuso Ikonen získal kotouč po katastrofální rozehrávce Rusů, jenže z mezikruží nastřelil jen protihráče před sebou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla jednoznačně ve prospěch Finska, které nejenže vyrovnalo, ale po dalších dvou zásazích se ujalo dvoubrankového vedení. Přesně do černého mířili Saku Maenalanen, Henrik Haapala a Rasmus Kulmala. Rusko má před třetím dějství, jež začne asi v 16:40, o čem přemýšlet.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Rusko drží kotouč ve svém pásmu, kde kombinuje. Stále je na něm vidět to, že po třech obdržených brankách v předešlé třetině není vůbec ve své kůži.
     
    40:45
    Finsko podniklo útočný výpad, který ruská defenziva sice zachytila, ale vzápětí sborná jen posunula touš na odpískané zakázané uvolnění. Buly po Nalimově levici.
     
    41:10
    Henri Ikonen nic složitého nevymýšlel a v útočném pásmu po zisku kotouče ihned zakonči. Jeho ránu ze strany vytěsnil brankář Nalimov lapačkou nad bránu.
     
    41:40
    Rusové po další nepřesnosti přišli v útočném pásmu o kotouč. Konečně se začínají probouzet i fanoušci obou táborů.
     
    42:15
    Suomi po zisku kotouče vyhodily jen na zakázané uvolnění.
     
    42:35
    Georgi Busarov se prezentoval hezkou individuální akcí, když si podél levého mantinelu najel do útočného pásma a z úhlu vyprášil Sarosovy betony u první tyče.
     
    43:07
    Rusové mají kotouč ve své moci a zakládají útočnou akci od svého gólmana Nalimova.
     
    43:36
    Nikita Trjamkin gólmana Sarose nezaskočil, když svou střelu poslal z pravého kruhu jen do betonů strážce finské svatyně. Rusové stále v útočném pásmu.
     
    44:07
    Vjačeslav Osnovin přispěl se svou troškou do mlýna a tvrdou ranou z levého kruhu prověřil pevnost Sarosových betonů. Finský brankář drží dvoubrankové vedení svého týmu.
     
    44:36
    Ruským fanouškům se konečně podařilo sladit své hlasivky a stadionem se už rozléhá hodně hlasitý pokřik na povzbuzení tápající sborné.
     
    45:45
    Georgij Busarov (RUS) si najel až před branku kolem finských zadáků a zblízka vypálil do Sarosových betonů. Zanedlouho se proti pravidlům provinil právě tento hráč a dostal 2 minuty za krosček.
     
    46:25
    Rusové se bez větších problémů brání, bílomodrým se zatím proti oslabenému konkurentovi nedaří.
     
    47:10
    Jakimov nedokázal vyhodit bekhendem kotouč z obranného pásma, ale jeho spoluhráčům už se to povedlo.
     
    47:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Malmö Arenou se znovu rozléhá písnička, jíž organizátoři pouští po každém gólu Finů! A předcházela mu vskutku pohledná akce, když Henri Ikonen při rychlém protiútoku přihrál za sebe volnému JONIMU NIKKOVI, jehož zápěstní střela z mezikruží zapadla přesně k levé Nalimově tyčce! Asistence: Henri Ikonen, Aleksi Mustonen.
     
    48:40
    Nyní už přihlížíme útočnému snažení Ruska, jež vstupovalo do zápasu jako jednoznačný favorit nejen díky tomu, že na předešlém mistrovství světa v domácím prostředí získala bronzové medaile, ale i kvůli své skvělé formě z předešlých zápasů.
     
    48:59
    Tahle střela nemohla gólmana Sarose více pozlobit, protože na finskou bránu přiletěla z ostrého úhlu a opora Finů mezi tyčemi ji velmi dobře viděla.
     
    49:35
    Ruští příznivci si pokřikem "Šajbu!" žádají gól, ale zatím to na něj moc nevypadá. Finská defenziva si počíná velmi zodpovědně, i když soupeř drží útočné pásmo.
     
    50:14
    Sborná má teď přeci jen navrch a tlačí Finy u jejich brány. Jeden z ruských fanoušků, který má na hlavě stylovou beranici, si může strhnout hlasivky, jak žene své miláčky kupředu. Mává při tom velkou ruskou vlajkou.
     
    50:57
    Mikko Lehtonen (FIN) obdržel 2 minuty za podražení. V evidentní gólové příležitosti sundal Jakimova, který pálil zblízka jen Sarosových betonů.
     
    51:30
    Útočná aktivita Rusů vyústila v ránu Michaila Grigorenka, jehož dělovka z pravého kruhu doplachtila až do Sarosovy náruče, jež byla u přední tyčky připravena.
     
    52:13
    Finové čelili velkém tlaku, při němž zvonila za Sarosem i tyčka, a znovu si pomohli za hranicí pravidel. Hříšníkem byl Esa Lindell (FIN).
     
    52:50
    Rusko má obrovský tlak.
     
    53:04
    Při zakončení jej ale pořádně potrápila nepřesná střelba a Finové vyhodili.
     
    53:30
    Nápor Ruska výrazně polevil, finští mladíci se brání bez problémů.
     
    53:35
    Sborná vyhodila na icing, což příznivci Suomi kvitují potleskem.
     
    53:53
    Rusové se stále hodně trápí a vůbec se jim nedaří nastěhovat se k brance o jednoho hráče oslabeného soupeře.
     
    54:10
    Seveřané už jsou kompletní, zbytek oslabení strávili daleko od své brány, až v hájemství brankáře Nalimova. Nyní v plném počtu tahají za delší konec pomyslného provazu.
     
    54:48
    Finsko teď předvedlo ukázkový přechod do útočného pásma a na konci pohledné kombinace mohl zakončit volný Henrik Haapala, jenže mezi kruhy jen promáchnul.
     
    55:13
    Rusové si přihrávají v útočném pásmu, ale soupeř je zatím velmi dobrým pohybem nepouští k zakončení.
     
    55:30
    Brankář Saros opět v hodně těžké chvíli podržel svůj tým! Rusové na něj nepříjemně doráželi z bezprostřední blízkosti, přičemž nebezpečná byla hlavně střela Valentina Zykova, který ztroskotal na betonech!
     
    56:12
    Finové jsou pod obrovským tlakem, při němž to vypadá, že Rusko hraje přesilovku.
     
    56:35
    Alexej Bereglazov převzal na modré čáře kotouč a tvrdě vypálil. Gólman Saros těžil ze svého dobrého postavení a puk lapil do své rukavice, čímž přerušil hru.
     
    57:04
    Ruský tlak s blížícím se závěrem zápasu nabírá na intenzitě a fanoušci sborné si žádají branku.
     
    57:40
    Ville Leskinen z pravé strany vyprášil Nalimovy betony. Vzápětí se kotouč dostal na vrchol kruhů k Topimu Nattinenovi, který se do puku chtěl opřít tak, až na několik kusů rozlomil svou hůl.
     
    58:07
    Valerij Vasiljev (RUS) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    58:45
    Rusové vyhodili a Finsko se horko těžko vyrovnává s aktivním napadáním své rozehrávky.
     
    59:10
    Finsku se povedlo přejít do útočného pásma, jenže jeho útok měl doslova jepičí život. Sborná opět ukořistila kus černé gumy a okamžitě vyhodila.
     
    59:29
    Papírový favorit se ještě pokouší v závěru zápasu něco s hodně nepříznivým stavem něco udělat, ale obrana soupeře je teď hodně pevná.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Finsko se postaralo o mírné překvapení a dokonale rozjetou ruskou mašinu, jež na začátku turnaje válcovala jednoho soupeře za druhým, dokázalo zastavit po výhře 4:1.
     
    Malmö Arenou zní finská hymna.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji vám za pozornost. Rád bych vás pozval ke sledování on-line přenosu dalšího zápasu, v němž Švýcarsko vyzve od 19:00 nováčka z Norska. Na shledanou.
     
    Utkání sledovalo 945 diváků. (18:32:52)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Vasiljev (Bučněvič, Grigorenko) – 23. Maenalanen (Pokka, Teravainen), 31. Haapala (Teravainen, Lindell), 36. Kulmala (J. Ikonnen, Kinnunen), 48. Nikko (Ikonen, Mustonen)


    Rusko U20: Nalimov (Vasilevskij) – Zadorov, Mironov (A), Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev – Slepyšev (C), Bučněvič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov (A), Barbašev, Chlopotov – Skladničenko, Busarov, Gimatov – Zykov.
    Finsko U20: Saros (Husso) – Lindell (A), Pokka, Lehtonen, Vainio, Honka, Vainonen – Maenalanen, Teravainen (C), Lehkonen (A) – Nikko, Mustonen, Haapala – J. Ikonen, Kinnunen, Kulmala – Leskinen, Nattinen, H. Ikonen – Rauhala.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš (SVK), Daniel Stricker (SUI) – Benoit Martineau (CAN), Joris Müller (SUI).

    Diváci: 945
    bahis siteleri