Florida – NY Rangers 1:2 (0:1 po s.n.) | Minnesota – St. Louis 1:2 (kon.) | Boston – NY Islanders 3:5 (kon.)
Carolina – Montreal 5:4 (po pr.) | Winnipeg – Buffalo 3:0 (kon.) | Dallas – Los Angeles 3:2 (kon.)
Colorado – Columbus 5:3 (kon.) | Anaheim – San Jose 6:3 (kon.) | Calgary – Philadelphia 1:4 (kon.)
Arizona – Edmonton 4:3 (po pr.) | Detroit – Toronto 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Calgary Flames
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Philadelphia Flyers
Středa 01.01.2014, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Wayne Simmonds (PHI) (0 + 2)
    2. Sean Monahan (CGY) (1 + 0)
    3. Brayden Schenn (PHI) (1 + 2) (05:43:00)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (0 + 0), 4 střel, čas na ledě: 18:58
    Ladislav Šmíd (CGY) (0 + 0), 1 střela, čas na ledě: 20:38
    Andrej Meszároš (PHI) (0 + 1), 0 střel, čas na ledě: 16:38
    Jakub Voráček (PHI) (0 + 0), 2 střely, čas na ledě: 15:37
     
    Z dnešního zápasu v kanadském městě Calgary si nakonec odnese výhru 4:1 Philadelphia. Hosté rozhodli o svém bodovém úspěchu už ve druhé části a v poslední třetině výsledek jen potvrdili. Ještě se podíváme na nejlepší hráče utkání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Před brankou Flyers ještě nastal veliký zmatek, šest hráčů a brankář bojovali o puk. Nakonec to ale hosté zvládli a vytlačíli kus černé gumy rychle z brankoviště.
     
    58:06
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí hráli dohromady v přečíslení šest na čtyři, ale vůbec se jim to nevyplatilo. Hned po vhazování přes celé kluziště do prázdné branky se totiž velice přesně trefuje BRAYDON COBURN. Ten tak nejspíše pojišťuje dnešní výhru Philadelphie. Asistence: Sean Couturier.
     
    57:59
    Domácí budou hrát bez brankáře!
     
    57:59
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:59
    Dobrá příležitost pro Calgary, jak vstřelit branku. Domácí celek totiž čeká přesilová hra. Dvě minuty dostává od rozhodčího Scott Hartnell za sekání.
     
    57:07
    V souboji u mantinelu ve vlastní obranné třetině byla nakonec úspěšnější Philadelphia, jenž následně vyhazuje kotouč.
     
    56:15
    Calgary se snaží vytvořit si závěrečný tlak. Domácímu týmu se sice daří získat pásmo, k zakončení se Flames dostat nemohou.
     
    55:29
    Stempniak uháněl na pravém kruhu, na nic nečekal a vystřelil zápěstím. Jeho rána končí těsně nad horní tyčí a odráží se od zadního mantinelu.
     
    54:38
    Hosté musí rychle spěchat zpět ke své vlastní brance, protože se mohli Flames řítit v přečíslení. Nakonec to Letic zvládli.
     
    54:23
    Dnes velice aktivní a po gólech hladový Braden Schenn se hnal do dalšího zakončení, tentokrát končí po jeho pokus u tyče branka mimo své postavení.
     
    53:28
    Na druhé straně hrací plochy v dobré možnost Wayne Simmonds, které trefuje připravenou lapačku Reta Berry.
     
    52:49
    Jiří Hudler tečova puk těsně před brankářem soupeře, jenže kotouč si to nakonec zamířil mimo pravou tyčku.
     
    52:35
    Chvíli po vhazování se hrálo, ale vzápětí znovu zní píšťalka rozhodčího – postavení mimo hru
     
    52:19
    Vhazovat se po reklamní přestávce bude ve středním pásmu. Aktuální hokejoví rozpoložení by nejspíš mohlo Flyers vyhovovat.
     
    51:28
    Domácí se ovšem rozhodně nevzdávají a okamžitě se vrhají zpátky do útočného pásma, kde dělají Emerymu problémy.
     
    50:14
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Velice důležitá branka pro hostující Philadelphii, která nyní uniká na rozdíl dvou zásahů ve skóre. Přestože od začátku třetí části jsou Flyers pasivnějším celkem, přidávají třetí trefu do sítě soupeře. Na modré čáře dostal krásně puk na svou hůl Luke Schenn, který pouze nahodil touš na branku a po parádní teči SCOTTA HARTNELLA před svatyní končí kus černé gumy v síti. Asistence: Luke Schenn, Brayden Schenn.
     
    49:09
    Po delší časové prodlevě se u kotouče v pásmu soupeře ocitli hosté, dlouho to ale netrvalo a už zase hraje Calgary.
     
    48:19
    Domácí výběr zatím směle pokračuje v obléhání oranožvobílého brankáře ve svatyni Letců. Ten doposud zdařile odolává všem střeleckým pokusům.
     
    47:46
    Po zásahu kotoučem odchází po svých do kabiny hráč Flyers Nicklas Grossmann. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    47:43
    Pokud bude chtít Philadelphia dotáhnout utkání do zdárného konce bez problémů, nejspíše by měla nastartovat svou hru do útoku. Hosté se nyní možná zbytečně stali pasivními.
     
    46:58
    Už zase tlačí Calgary a tentokrát měl Ray Emery plné ruce práce, hned tři dorážky na vlastním brankovišti musel zastavovat. Vypadá to, že by se Flames mohli odhodlat k postupnému tlaku.
     
    46:24
    Hned po buly před vlastním brankářem se dopředu pustila dvojice útočníků Philadelphie, ale dostali se pouze do střední třetiny, kde o kus černé gumy přišla.
     
    46:10
    Butler se pořádne napřáhl od modré čáry a kotouč se donesl až k brance Flyers. Tam jej pohotově zachytává do své výstroje Ray Emery, následuje reklamní přestávka.
     
    45:24
    Vůbec první vážnější situace před brankářem Rayem Emerym v této třetině. Gólman Letců nakonec musel alespoň rychle přejít do rozkleku, aby zabránil průniku puku do jeho klece.
     
    44:39
    Flames po delší době rozehráli útočnou akci zpoza vlastní klece. Dostali se až na modrou čáru, tam ovšem jejich počínání skončilo. Philadelphia se zmocňuje puku.
     
    43:33
    Domácí se stále nemohou dostat z probíhajícího sevření v jejich obranné třetině. Flyers si sice netvoří tolik vyložené pozice, avšak postupně by situace mohla gradovat.
     
    42:50
    Teď už se to povedlo, jenže Claude Giroux svou střelu zápěstím mířil hodně vedle pravé tyče branky Calgary Flames.
     
    42:05
    Znovu velice dobrá práce za brankou Reta Berry v podání útočníků Letců, jenže stále se Flyers nemohou propracovat s kotoučem před soupeřova brankáře.
     
    41:34
    Hokejisté v bílooranžových trikotech i nadále obléhají pásmo soupeře a motají domácím hlavy. Ke střele se ale tentokrát Philadelphia nedostala a hraj následně přerušena.
     
    40:43
    Vzápětí ovšem útočí Letci, kteří neváhají a i přes své vedení útočí. Přeci jen jejich náskok nečítá velikou cifru.
     
    40:17
    Stejně jako předchozí dvě vhazování na začátku třetiny vyhráli Flames, i nyní se situace opakuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Následuje posledních dvacet minut základní hrací doby. Calgary sice v průběhu druhé třetiny jednu branku dalo, stejný počet ale dostalo. I proto bude muset dohánět náskok soupeře 2:1.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Calgary Flames: 11

    Philadelphia Flyers: 7
     
    Stejně jako po první třetině, i po dalších dvaceti minutách vedou hosté z Philadelphie. Tentokrát poměrem 2:1. Calgary tak bude muset i v závěrečné periodě dohánět ztrátu v podobě jedné branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Také Calgary se nestydí za svou hru dopředu, přestože aktuálně prohrává. Po dalším střeleckém pokusu O'Briena Ray Emery úspěšně zasahuje v rozkleku.
     
    38:55
    A Philadelphia má zase o stupeň vyšší chuť útočit, v posledních vteřinách to dává jasně znát před brankou soupeře.
     
    38:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    To je ovšem minulostí a Flyers se vzápětí nebáli zaútočit. Nejdříve Jakub Voráček ohrozil branku domácích a Berra ještě dokázal kotouč zachytit pravým betonem a následně jej vyrazit daleko od sebe. Při druhém zakončení v podání hráče jménem BRAYDEN SCHENN už ale Letci unikají do vedení 2:1. Střelec Flyers se trefuje z prostoru v mezikruží. Asistence: Andrej Meszároš, Wayen Simmonds.
     
    36:58
    Flames musí znovu začít ze své obranné třetiny, protože předchozí založení útoku jim vůbec nevyšlo. Flyers se v posledních minutách spíše brání.
     
    36:17
    Jiří Hudler znovu tropí nepříjemnost Philadelphii u její vlastní branky. Tentokrát se ale český střelec nedostal k zakončení a Flyers vyhazují.
     
    35:37
    Dobře zblokovaná střela v podání českého obránce Ladislava Šmída. Ten tak zastavuje další dobrou příležitost Flyers v pozici na modré útočné čáře.
     
    35:08
    Už zase uhání směrem k soupeřově brankáři hráči Philadelphie. Při stuaci dva na dva ale nebyli tak úspěšní, aby jej dokázali střelou z dálky překonat.
     
    34:30
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se fanoušci Calgary dočkali vytouženého vyrovnání. A to ještě v průběhu druhé třetiny, když se Flames trefují z většího tlaku po skončení vlastního oslabení. Domácí unikali v přečíslení dva na jednoho a v této situaci už si nevěděl rady ani brankář Letců Emery. SEAN MONAHAN sice měl na pravém křídle volného spoluhráče. Nakonec ale volil střelu a prostřeluje brankáře soupeře. Asistence: Paul Byron.
     
    33:14
    Nyní už se Flames osovobozují a posílají kotouč alespoň do středního pásma, kde je v bezpečné vzdálenosti od jejich svatyně.
     
    32:29
    Hosté už rozevřeli přesilovkový deštník, dostali puk na připraveného Jakuba Voráčka. Tomu v poslední chvíli zblokoval hůl před zakončením hráč Calgary Butler.
     
    32:02
    První přesilovou hru v zápase si dnes vyzkouší také hostující mančaft. Dvě minuty za katr míří odsedět domácí hokejista O'Brien. Je vyloučen za hrubost.
     
    31:25
    S rozehrávkou vypomůže svým spoluhráčům brankář Ray Emery. Zase se zdá, že menší převahu na chvíli získávají Flyers. Ti aktuálně mají o něco větší chuť do útoku.
     
    30:39
    Voráček přebral od Clauda Girouxe puk na modré čáře, zkusil vystřelit. Jenže jeho pokus letěl hodně mimo dosah branky Reta Berry.
     
    30:17
    Na řadě je reklamní pauza, ještě před tím končí kus černé gumy mimo hrací plochu.
     
    30:00
    V útočném pásmu se na chvíli usadili domácí a hned z toho pramenila další možnost pro Hudlera, který těsně míjí prostor u levé tyče.
     
    29:24
    A Philadelphia se nakonec celkem s přehledem ubránila a může zase směle útočit.
     
    28:54
    Následuje další střela Calgary od modré čáry, ale to už z přesilové hry domácího celku zbývá jen pár vteřin.
     
    28:25
    Teď už ale daleko větší šance pro Hudlera, který příklepem trefuje stále stoprocentního Emeryho.
     
    27:48
    Jiřá Hudler se dostal v útočném pásmu na delší dobu k puku, jenže neměl dostatek prostoru ke střele a ještě chvíli táhnul kotouč po mantinelu.
     
    27:12
    Hosté ovšem začínají svou početní nevýhodu poměrně zdařile, když touš vyhazují ven ze svého obranného pásma.
     
    27:03
    Uvidíme první dnešní vyloučení, které proběhne na straně týmu Philadelphia Flyers. Calgary vůbec nehrálo špatně v předchozí ponechané výhodě. Na dvě minuty za držení si jde sednout Nicklas Grossmann.
     
    25:59
    Smith zavezl pro Calgary puk do útočné periody, už byl za modrou čárou a vypálil. Kotouč končí na zadním mantinelu.
     
    25:13
    Zdálo se, že Philadelphia se pustí do dalšího útoku. Jenže střídání Flyers se příliš protáhlo a hosté tak raději vystřídali a poslali na led čerstvé síly.
     
    24:08
    Už znovu hrají Jakub Voráček a Claude Giroux. Osvědčená dvojice Flyers bojovala o puk v mezikruží a málem se dostala k další střele. Flames nakonec vyhazují do středního pásma.
     
    23:38
    K zakončení se dostal na brankovišti červeného celku český útočník Jakub Voráček. Jeho pokus zápěstím ovšem končí v náruči připraveného Berry.
     
    23:25
    Hokej se hraje ze strany na stranu a zákrok si ve druhé třetině připisuje také Ray Emery. Musel krýt přízemní střelu letící přímo do jeho lapačky.
     
    22:50
    Už zase útočí Letci, tentokráte pouze zavezli kus černé gumy za svatyni Berry a tam už si věděli rady obránci domácího výběru.
     
    22:15
    Známá dvojice Mark Giordano a Jiří Hudler se vydávala na útočný výlet, jenže proti třem hokejistům Philadelphie na jejím vlastním území nestačila.
     
    21:36
    Reto Berra chtěl pomoci s rozehrávkou svým spoluhráčům a vyjel hodně z brankoviště. Nakonec se mu ale risk vyplatil.
     
    21:14
    Hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže brance Calgary Flames.
     
    20:46
    Nyní už Plameni zkoušení propracovat puk až do útočné třetiny, zatím stále váhají na modré čáře. Navíc útočit chtějí také Flyers.
     
    20:20
    Začátek druhé periody se nese ve znamení té první. Netrvalo dlouho a Flames opět vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se bude před Berrou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pomalu se blíží začátek druhé části. Philadelphie do ní vkročí s nejhubenějším možným náskokem 1:0.
     
    Střely na branku v první třetině

    Calgary Flames: 7

    Philadelphia Flyers: 10
     
    Úvodní perioda přinesla v Calgary jedinou branku. Vstřelili ji hnedka na samém počátku první třetiny hosté z Philadelphie, když se prosadil od modé čáry dobře mířící Mark Streit. Větší možnosti si Flames ale tvořili už v posledních pěti minutách první dvacetiminutovky. Chybí jim i střelecké štěstí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Ještě jedna větší šance v první části, Ray Emery musel zasahovat proti rozjetému Jonesovi rozklekem.
     
    19:26
    Jakub Voráček neměl příliš času na svou střelu, ale zkusil Berru prověřit alespoň z dálky. Gólman Plamenů varýžá do pravého rohu.
     
    18:58
    Luke Schenn zavezl puk za branku, ale tam si nebyl se svou rozehrou příliš jistý. Proto raději počkal, až zbytek jeho spoluhráčů vystřídá.
     
    18:32
    Pokud se bude pokračovat ve stejném stylu po celou dobu zápasu, pak nás čeká rekordní počet icingů. Další zakázané uvolnění Calgary.
     
    17:46
    Teď jsou to tedy pro změnu domácí hokejisté, kdo častěji okupuje pásmo svého soupeře. Flyers se musí intenzivně bránit a více uklidňovat hru před svým gólmanem.
     
    16:59
    Cammaleri si chtěl udělat hezký výlet do pásma Letců, jenže stova přešel s kotoučem na holi modrou čáru, sjel mu puk z hole a dál se nedostal.
     
    16:12
    Naopak teď má starosti brankář na druhé straně, Calgary začalo útočit a Ray Emery hned dvakrát musel vyrážet puk těsně před sebe.
     
    15:10
    Puk sice překročil brankovou čáru, ale rozhodčí druhý zásah Philadelphie neuznává, pokračuje se za stavu 0:1.
     
    14:40
    Ray Emery musel dávat dobrý pozot na puk létající těsně kolem jeho tří červených tyčí. Zakončení z mezikruží ještě dobře viděl a včas jej zachytil do své rukavice.
     
    14:18
    Pokud je v něčem domácí celek zatím o něco lepší než soupeř, pak je to úspěšnost na vhazování. Tam zatím Calgary má dobrou úspěšnost.
     
    14:09
    Kouskování první části dnešního utkání nebere konců. Před třetí reklamní přestávkou končí kotouč mimo hrací plochu.
     
    13:50
    Hra je opět přerušena. Zdá se, že se svou aktivitou alespoň na chvíli přestali i hostující hokejisté. Ani Flyers nyní v pásmu soupeře nedominují.
     
    12:54
    Po delším časové úseku se červení ocitli v útočné periodě, trvalo to ovšem pouze několik vteřin. K Emerymu se puk vůbec nedostal.
     
    12:32
    Naopak Philadelphia si dobře ví rady se soupeřovou obranou. Nyní ji ale zastavuje technický přestupek v podobě postavení mimo hru a následuje komerční přestávka.
     
    11:53
    Zatím stále stejný problém Calgary Flames. Domácí se s pukem vždy dostanou na modrou útočnou čáru, ale tam jsou o svou případnou šanci obráni.
     
    11:12
    Po skončení reklamní pauzy se příliš dlouho nehrálo. Kus černé gumy končí vyhozený až na domácí střídačce.
     
    10:52
    Mark Streit měl na hokejce svůj dnešní druhý zásah, ze stejného místa odkud skóroval, trefuje tyč!
     
    10:25
    Philadelphia zatím určitě vypadá daleko jistěji při svých přechodech před soupeřovu branku a díky tomu si tvoří i větší možnosti.
     
    09:33
    Velice dobrá střela Wayna Simmondse z pravého kruhu, jež nakonec končí těsně ve výstroji brankáře Flames.
     
    08:46
    Jakub Voráček a Raffl získali útočou třetinu pro hráče v oranžovobílém trikotu, jenže dlouho se Flyers u kotouče neudrželi.
     
    08:02
    Calgary se povedlo alespoň na chvíli zamknout svého soupeře do pásma, zakončující Cammaleri na hranici brankoviště těsně míjí branku a Letci vyhazují puk.
     
    07:39
    Další icing, puk přes všechny čáry vyhodil znovu tým Philadelphia Flyers.
     
    07:14
    Krásná souhra trojice hostujících útočníků, zakončení Flyers na brankovišti nakonec trefuje pouze betony Reto Berry!
     
    06:17
    Ze strany Plamenů o sobě dávají znát Jiří Hudler a Mark Giordano. Oba se pokusili vytáhnou proti zatím bezchybnému Emerymu – neúspěšně.
     
    05:46
    Daleko větší možnost zakončit měl nyní Luke Schenn, jenž střelou zápěstím prověřil připravenost brankáře Calgary Flames.
     
    05:10
    Ani Flyers teď ale nemají štěstí při rozehrávce, další jejich rychlé zakládaní útočné akce končí na zakázaném uvolnění.
     
    04:30
    Hra se přesunula na nějakou dobu do středního pásma, kde se ji zatím marně snaží přebrat do rukou domácí tým. Philadelphia první brankou získala minimálně psychickou výhodu.
     
    03:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Na první gól dnešního zápasu jsme příliš dlouho čekat nemuseli. Hosté se po delší době dostali k puku a zároveň i do útočné třetiny a okamžitě bez váhání z toho těží. Rychlá kombinace napříč celou útočnou třetinou Flyers se nakonec donesla až na hůl střelecky připraveného MARKA STREITA, jenž zakončením zápěstím do horní poloviny branky otevírá skóre. Asistence: Brayden Schenn, Wayne Simmodns.
     
    02:46
    Ladislav Šmíd zkoušel nenápadně nahodit kotouč od modré čáry na branku Letců, jenž jeho pokus se nakonec nesl těsně vedle levé tyče Emeryho svatyně.
     
    02:15
    Hokejisté z Philadelphie zatím poměrně dobře zvládají postavení obranných pozic před svým brankářem a tím mu usnadňují práci. Flames zatím mají problém se dostat do větší možnosti zakončit.
     
    01:40
    Jiří Hudler pouze za hranicí modré útočné čáry nahodil puk do pásma a čekal, kdo jej najde jako první. Byli to hráči Philadelphie.
     
    01:03
    O zábavu po staráno též Ray Emery ve svatyni na druhé straně kluziště, hned dva střelecké pokusy mířily přímo do jeho připravené výstroje.
     
    00:56
    A další zásah pro Reto Berru, jenže následně vyráží kotou před sebe a dostává jej alespoň na hole svých spoluhráčů.
     
    00:44
    Reto Berra má první vážnější komplikace v brankovišti. Scott Hartnell zavazel s pukem před brankářem Flames, domácí gólman nakonec touš zalehl a situaci v klidu vyřešil.
     
    00:34
    Jenže dlouho netrvá a hra je přerušena. Další kombinace hokejistů v červených dresech nebyla příliš přesná a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    00:13
    Na úvodním vhazování byli nakonec o něco lepší domácí hokejisté a ti se hned vrhají do prvního útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou klubů už nastupují na ledovou plochu a vše je připraveno k začátku. Calgary v minulém zápase proti Vancouveru nedalo ani gól a dnes má možnost tento fakt napravit. Za několik okamžiků se vhodí úvodní buly.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního zápasu. Ten už podle evropského času proběhne v roce 2014. Uvidíme, kterému týmu z dnešních soupeřů se podaří lepší vstup do dalších dvanácti měsíců.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Berra – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Smith – Byron, Backlund, Cammaleri – Jones, Stajan, Bouma – Stempniak, Monahan, Hudler – McGrattan, Colborne, Galiardi

    Philadelphia Flyers: Emery – Coburn, Timonen, Grossmann, Streit, Meszároš, Schenn L. – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, Schenn B., Hartnell – Lecavalier, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, Downie.
     
    Vítejte u dalšího utkání National Hockey League, čeká nás souboj, ve kterém budeme sledovat střetnutí dvou skvěle střelecky naladěných český útočníků. Jiřího Hudlera a Jakuba Voráčka. Proti sobě se postaví Calgary Flames a Philadelphia Flyers.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (11 + 22)
    Ladislav Šmíd (CGY) (1 + 2)
    Andrej Meszároš (PHI) (1 + 2)
    Jakub Voráček (PHI) (9 + 18)
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se spolu naposledy potkaly ještě v sezóně 2011/2012. Přesněji to bylo 25. února roku 2012 v Calgary. Toho dne padalo na kanadském ledě hodně branek a přestřelku v konečném poměru 5:4 po samostatných nájezdech ovládli hráči Philadelphia Flyers.
     
    CALGARY FLAMES

    Kanadský hokejový klub National Hockey League by potřeboval nějakou bodovou vzpruhu, v rámci které by se dostal do alespoň trošku stabilnější formy. V posledních sedmi zápasech totiž Flames slavili jen jedinou výhru a to se samozřejmě musí odrazit na jejich postavení v celkových tabulkách. Hráčům Calgary náleží předposlední pozice v Západní konferenci, hůře už si vedou pouze Edmonton Oilers. Velice podobná situace se odehrává také v Pacifické divizi. I tam jsou muži s Plamenem na dresu předposlední. Poslední utkání odehráli proti Vancouveru, kterému podlehli 0:2.

    Doposud se nic nezměnilo a kanadské bodování týmu Calgary Flames i nadále s celkem velkým náskokem vede český útočník Jiří Hudler (11 + 22). Právě souboj Hudlera a Jakuba Voráčka bude z pohledu českého fanouška poměrně atraktivní. Dál si v dresu Flames poměrně dobře statisticky vede centr Mike Cammaleri (12 + 8) nebo další Kanaďan a obránce Mark Giordano (5 + 12). Právě výše zmiňovaný trojice je důvodem, proč mají fanoušci Calgary v této sezóně alespoň nějaký důvod k radosti. Zatím poslední duel proti Canucks odchytal v brance Plamenů Reto Berra, jenž byl následně vyhlášen druhou hvězdou utkání.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Letci zažívají daleko lepší období, než tomu bylo na samém počátku hokejové sezóny 2013/2014. Hokejisté Philadelphie se dokázali oklepat z nejhoršího a navíc se probrali i její střelci. Aktuálně už oranžovobílí drží pozice pro play-off, když jim náleží osmá příčká Východní konference. Tým z Pensylvánie se tak během několika týdnů dokázal vyhrabat ze samého dna tabulky až do jejího středu. Ve své Metropolitní divizi pak Flyers náleží třetí příčka. Navíc je Philadelphia posílená posledními třemi výhrami, jako poslední Letcům podlehl na nájezdy Vancouver.

    Klubové bodování vede i nadále muž, jenž potřeboval chvíli na rozjezd své formy. Claude Giroux (11 + 26) už zase senzačně sbírá body a je oporou svého celku. Stejně tak se může produktivitou pyšnit český útočník Jakub Voráček (9 + 18). Ten zažil na podzim velice podobný příběh tomu Girouxovu. V brance Philadelphie dostával doposud více prostoru objev Steve Mason, který by po delší době mohl být stabilnějším gólmanem v dresu Flyers. Moc takových strážců svatyně v posledních letech Letci nenašli.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 35. Monahan (Byron) – 4. Streit (Schenn, Simmond), 39. Schenn (Meszároš, Simmonds), 51. Hertnell (Schenn, Schenn), 59. Coburn (Couturier)


    Calgary Flames: Berra – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Smith – Byron, Backlund, Cammaleri – Jones, Stajan, Bouma – Stempniak, Monahan, Hudler – McGrattan, Colborne, Galiardi
    Philadelphia Flyers: Emery – Coburn, Timonen, Grossmann, Streit, Meszároš, Schenn L. – Voráček, Giroux, Raffl – Simmonds, Schenn B., Hartnell – Lecavalier, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, Downie

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Francis Charron – Shane Heyer, Brad Lazarowich

    Diváci: 19289
    bahis siteleri