Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 6:2 (kon.)
Dallas – Detroit 1:5 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
po s.n. (2:1)
Florida Panthers
5:4 (2:1, 1:1, 1:2 - 0:0)
Nashville Predators
Neděle 05.01.2014, 01:10 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Florida Panthers.
    Autorem branky je TOMÁŠ KOPECKÝ.
     
    Jonathan Huberdeau ale učebnicovým forhendem dává tu nejpádnější odpověď – 1:1.
     
    Matador David Legwand famózně zasunul kotouč mezi Thomasovy betony, čímž posílá Preds do vedení – 0:1.
     
    63:29
    Velká šance hostí. Wilson vložil hůl do rány Josiho. Příliš nechyběla a změna trajektorie zavedla kotouč za Thomasova záda. Neujala se ani rána Jonese od modré.
     
    59:13
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    59:13
    Nashville právě vstřelil branku!
    To je závěr! Hosté vytvořili před Thomasem velký tlak, z něhož vyplynula Weberova dělovka od modré. V brankovišti ležící kotouč poté s přispěním Hörnqvistova přistrčení doklepl za brankovou čáru PAUL GAUSTAD. Asistence: Patrick Hörnqvist, Shea Weber.
     
    59:01
    Pred to zkoušejí bez brankáře.
     
    55:59
    Tak to je velká šance na vyrovnání. Predators si zahrají přesilovou hru. Za hákování je potrestán Scottie Upshall (FLA). Pro Panthers nastávají krušené chvilky. Dokáží Predators tuto nabídnutou šanci využít?
     
    54:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté snižují. Roman Josi podnikl útočný výpad, objel branku, načež přijrál na modré čáže stojícímu SETHU JONESOVI, který trefil přesně levý horní roh branky. Obránce Preds tak alespoň trochu odčinil chybu z předchozí inkasované branky. Asistence: Roman Josi, Shea Weber.
     
    50:26
    Hosté se navíc oslabují. Mike Fisher (NSH) najel při svém ofenzivním výpadu do Thomase, kterého povalil. Jeden z hlavních arbitrů toto posoudil jako nedovolené bránění.
     
    47:14
    Velká příležitost hostí, Stalberg se snažil využit na pravé straně ležícího Thomase a zasunout puk do odkryté klece. Útočník Preds ale svůj záměr příliš uspěchal, vinou čehož puk pouze procestoval brankovištěm.
     
    41:34
    Florida právě vstřelila branku!
    Nyní to již s hosty vypadá bledě. Jones vyrobil za bránou fatální minelu, špatnou přihrávku zachytil Huberdeau ,který následně poslal puk na v předbrankovém prostoru stojícího MARCELA GOCE. Neměcký reprezentant poté pohodlně zakončil do horní části branky. Asistence: Jinathan Huberdeau.
     
    37:29
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné. Sotva hosté vymazali vedení Panterů, vede mužstvo ze slunné Floridy znovu. Před Mazancem si narazili Aleksander Barkov a SEAN BERGENHEIM. Druhý jmenovaný pak přesně trefil prostor mezi pravým betonem a vyrážečkou – místo, které mají brankáři nejméně rádi. Asistence: Sean Bergenheim, Brad Boyes.
     
    36:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    je vyrovnáno! Fantastická akce Nashvillu, Wilson se probojoval mezi dvěma beky Floridy, načež zcela naslepo přihrál zadovkou na najíždějícího MIKA FISHERA. Dobrou formou oplývající forvard pak z voleje trefil odkrytou levou část domácí branky. Asistence: Colin Wilson.
     
    36:15
    Garbriel Bourque nalezl z otočky najíždějícího Hendrickse, který z těsné blízkosti trefuje Thomase. Prakticky první větší příležitost druhé třetiny. Zůstává ale nevyužita, Nashville si bude muset na vyrovnání počkat. Následuje další komerční přestávka.
     
    29:24
    Hosté mají po přesilové hře. Za nedovolené bránění je totiž potrestán Nick Spaling (NSH). Chvíli se bude hrát ve čtyřech, poté začne zkrácená početní výhoda Panterů.
     
    28:05
    Bude se poprvé vylučovat. Za krosček putuje na lavici hanby domácí Brian Capbell (FLA). Dobrá příležitost pro Predators. Vývoj početní výhody ale bude znám až po skončení komerční přestávky.
     
    18:56
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí skóre. Goc prudce vypálil z levé strany, poté se puk odrazil za branku a následně zpět před ní. Po změti nepochopitelných pohybů kotouč se k zakončení dostal TOMÁŠ KOPECKÝ. Mazanec neměl nárok, slovenský forvard přidal ranou do pravého horního rohu svou čtvrtou branku v sezoně. Asistence: Marcel Goc, Jonathan Huberdeau.
     
    11:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je velmi šťastná branka Panterů. Již se zdálo, že přečíslení dvou na jednoho nebude využito, neboť pokus Barkova držel Mazanec ve své moci. To však nebyla tak úplně pravda, BRAD BOYES se opřel kamsi pod beton hostujícího mága a doslova silou vůle dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Aleksander Barkov, Tom Gilbert.
     
    10:28
    Obrovská šance Preds gólem nekončí, David Legwand dostal z levého rohu ideální přihrávku, po které se octl sám před Thomasem. Jako by se ale zalekl této pozice, kotouč si přerovnal na bekhend, kterým trefil pouze ležícího domácího muže v masce. Další komerční přestávka. Nashville je zatím v defenzivě, Florida má lepší pohyb. Více brankových příležitostí si ale vytváří družina z města country.
     
    06:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators se probudili a vydali se do útoku. Nejprve pálil Legwand, jehož pokus z pravé strany ještě Thomas vytěsnil. Následně ale v rohu vybojoval puk Nick Spaling, který jej poslal před bránu, kde jej důrazný CRAIG SMITH dopravil za záda domácího brankáře. Asistence: Nick Spaling, David Legwand.
     
    04:43
    Po chybě domácí obrany se ocitl v dobré pozici Wilson. Forvard Preds ale nikým neohrožován trefil pouze hruď připraveného Thomase. Toto může Nashville mrzet, neboť je Florida zatím lepším celkem.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 12. Boyes (Barkov, Gilbert), 19. Kopecký (Goc, Huberdeau), 38. Bergenheim (Barkov, Boyes), 42. Goc (Huberdeau), rozh. náj. Kopecký – 7. Smith (Spaling, Legwand), 37. Fisher (Wilson), 55. Jones (Josi, Weber), 60. Gaustad (Hörnqvist, Weber)


    Florida Panthers: Thomas (Clemensen) – Gilbert, Campbell, Jovanovski, Petrovic, Weaver, Kulikov – Upshall, Bjugstad, Fleischmann – Boyes, Barkov, Bergenheim – Huberdeau, Goc, Kopecký – Hayes, Matthias, Barch
    Nashville Predators: Mazanec (Hutton) – Josi, Weber, Jones, Ekholm, Ellis, Klein – Hörnqvist, Fisher, Wilson – Stalberg, Cullen, Bourque – Smith, Legwand, Spaling – Hendricks, Gaustad, Nyström

    Rozhodčí: Morton, Sutherland – Galloway, Cherrey

    Diváci: 15 796
    bahis siteleri