Havlíčkův Brod – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Třebíč – Most 2:4 (kon.) | Kadaň – Jihlava 3:1 (kon.)
Olomouc – Havířov 4:0 (kon.) | Šumperk – Benátky n/J 0:3 (kon.) | Litoměřice – Beroun 4:2 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Pondělí 06.01.2014, 17:30 • Zimní stadion Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pondělní den u dalšího onlajnu z havlíčkobrodské Kotliny. Dnes je na programu 37. kolo první ligy, v rámci kterého na Vysočinu zavítal průběžně desátý tým z Ústí nad Labem. Od 17.30 hod. poměří síly s aktuálně čtvrtými Rebely. Z posledních dvou zápasů jim má co vracet.

    Havlíčkův Brod: Domácí Rebelové pokračují ve výborných výsledcích a i nadále se drží na čtvrté příčce, a to s náskokem hned jedencáti bodů na páté Litoměřice. Svěřenci trenérů Mičky a Cachnína zvládli i vstup do nového kalendářního roku, když v minulém kole zdolali poslední Most 2:0.
    Do čela produktivity se vyhoupl kapitán Petr Polodna, který nasbíral 35 bodů (9+26). Jen o jeden bod méně má na kontě Lukáš Havel, jenž je s 21 góly jasně nejlepším střelcem týmu. S devatenácti kanadskými body následuje Roman Maliník a shodně po osmnácti nasbírali David Stach a David Dvořáček. Obráncům vévodí Tomáš Kolafa se třinácti body. V brankovišti pak je nejvýraznější postavou Ondřej Kacetl. Rebelové do nového roku ohlásili i novou posilu, do Kotliny se vrací útočník Martin Ondráček. Naopak působení na Vysočině ukončil Patrik Petruška.

    Ústí nad Labem: Vypadá to, že špatné výsledky už konečně Lvi nechali za hlavou. Po výměně trenérů začal Slovan pravidelně boduje a na postupové osmé místo už ztrácí jenom dva body. Přiblížilo ho mimo jiné i dosud poslední utkání, v němž porazil České Budějovice 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodnout musela až sedmá série nájezdů.
    Ústí táhne zkušený Jaroslav Roubík – 27 bodů (15+12), a zdatně se ho bodově drží Daniel Boháč (12+11) a David Tůma (9+10). V obranně výrazně vyčnívá dvojice Zbyněk Sklenička – Jakub Grin. První jmenovaný přihrál už na 18 gólů, druhý má o tři kanadské body méně (2+13). Na brankářské pozici se stabilně střídají Michael Petrásek a Jan Dlouhý.

    Letošní vzájemné zápasy:
    Havlíčkův Brod – Ústí nad Labem 4:2
    Ústí nad Labem – Havlíčkův Brod 1:2

    Vzájemná bilance v I. lize:
    Hokejisté Ústí nad Labem se řadí mezi nejméně oblíbené soupeře Rebelů. Ze šestadvaceti vzájemných střetnutí havlíčkobrodští hokejisté okusili vítězný pocit čtyřikrát. Dvakrát během letošní sezóny. Z havlíčkobrodského pohledu nevypadá nejlépe celkové skóre 49:111. Oba týmy se utkaly také během sezony 2010/11 v rámci semifinále play-off. I když Lvi slavili hladký postup 4:0 na zápasy, pro havlíčkobrodský hokej to byl největší úspěch v novodobé historii klubu.

    Počet odehraných zápasů: 26
    Bilance: 4-0-1-21
    Výsledky: 4:3, 0:3, 0:7, 0:9, 1:5, 2:4, 2:4, 2:7, 4:8, 2:0, 2:4, 1:3, 2:4, 2:4, 4:5, 2:5, 1:5, 1:4, 0:5, 1:2, 3:5, 3:4sn, 2:4, 2:4, 4:2, 2:1
    Skóre: 49:111
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Opršal) – Kolafa, Drtina, Plášil, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna, Číp – Kučera, Berger, Milfait – Ondráček, Stach, Maliník – Štěpánek, Stehlík, Jiří Kadlec – Kozlík

    HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek (Dlouhý) – Grin, Sklenička, Vobořil, Černý, Brož, Smetana, Vaněk – Přeučil, Alinč, Pořický – Loskot, Rod, Tůma – Baránek, Hanzl, Vávra – Dostálek, Videlka, Kuchynka..
     
    Havlíčkův Brod hlásí bezprostředně před utkáním dvě posily! Ve druhé útočné lajně dnes nastoupí Kristian Kučera (21 let) , který letos nastupuje ve druholigové Břeclavi. Do čtvrtého útoku pak byl dopsán velezkušený Jiří Kadlec (42 let), někdejší hráč Hradce Králové či Mladé Boleslavi. Naposledy působil ve druholigovém Kolíně.
     
    Ústečtí Lvi budou hrát na sedm obránců. Tím sedmým je mladík Radomír Vaněk. Rebelové mají na soupisce o jednoho zadáka méně a jako třináctý útočník bude připraven David Kozlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Rebelové vyhrávají vhazování a začínají z vlastního obranného pásma. Drtina kombinuje Kolafou.
     
    00:39
    První útočná akce končí na gólmanu Petráskovi. Polodna bojoval v rohu kluziště, kde získal kotouč a střelou z úhlu prověřil brankářovu pozornost.
     
    01:03
    Rebelové hýří aktivitou a ještě nepostili Slovan ani za polovinu kluziště. Dobrou příležitost měl Berger, který objel branku a z oblasti levého kruhu vyslal zápěstí pokus. Petrásek vyrazil a ještě Kučera se snažil dorážet, jenže byl od puku odstaven hostujícím obráncem.
     
    01:55
    Další útok domácích zastavuje na modré čáře ofsajd.
     
    02:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tlak domácího mužstva končí vedoucím gólem. Ale nutno dodat, že to byl poněkud kuriózní zásah, ze kterého byl překvapený i samotný autor. DAVID STACH objel branku a na hranici brankové čáry zkoušel přihrávku do prostoru před brankou, jenže místo toho trefil beton přesouvajícího se Petráska, který si puk sám srazil do branky. Asistence: Martin Ondráček.
     
    02:55
    Icing Havlíčkova Brodu.
     
    03:17
    Poprvé v zápase se do útočného pásma dostal i Slovan, ale zatím bez jakýchkoliv střeleckých pokusů.
     
    03:44
    První střelecký pokus Slovanu přišel až ze středního pásma z hole Přeučila. Kacetl bez větších potíží srazil puk do rohu kluziště.
     
    04:11
    Tentokrát už byli Lvi o něco nebezpečnější. Pořický najel do pásma a z vrcholu kruhu zkusil zápěstní pokus. Kacetl zaklekl a zachytil touš.
     
    04:23
    Po buly se puk odrazil k Tůmovi, který byl na chvíli úplně volný před Kacetlem, ale díky včasnému zásahu domácího obránce nedokázal puk pořádně zpracovat, natož aby vůbec vystřelil.
     
    06:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! DAVID STACH už po několikáté v sezoně ukazuje svoje šikovné ruce. V situaci dva na dva si na pravém kruhu zpracoval kotouč do forhendu a zacílil přesně pod horní tyčku. Petrásek s takto mířenou střelou už toho moc udělat nemohl. Bez asistence.
     
    06:29
    Nepřesná rozehrávka domácích končí na zakázaném uvolnění.
     
    06:41
    Po buly od modré střílel Brož a těsně přestřelil horní tyčku. Bude se vylučovat...
     
    06:46
    ...Drtina (HBR) dostává dvě minuty za držení hole.
     
    07:09
    Pořický dostal vysokou přihrávku od mantinelu až před branku, kde letící puk nedokázal tečovat. Kdyby ano, byl by to skoro jistý gól.
     
    07:45
    Rebelům se daří držet puk ve středním pásmu.
     
    08:19
    Rod na modrou čáru přihrál Vobořilovi, který to zkusil z první, ale našel jen Kacetlovu lapačku.
     
    08:38
    Puk vyhozen přes všechny čáry. Tohle oslabení už Rebelové ustojí.
     
    08:46
    Domácí v plném počtu.
     
    09:06
    Rozehrávka Ústeckých Lvů byla tečována a puk končí v hledišti. Vhazovat se bude ve středním pásmu blíže k Petráskově brance.
     
    09:23
    Lvi podle původního verdiktu dosáhli kontaktní branky, ale po poradě rozhodčích a upozornění brankového sudího, bylo rozhodnuto, že puk nepřešel brankovou čáru!
     
    09:36
    Slovan má možnost právě odepřeného gólu dosáhnout v přesilové hře. Marek Drtina (HBR) je vyloučen za podražení.
     
    10:22
    Rebelové už podruhé v přesilové hře vyhazují puk a zatím nepouští Slovan do hry.
     
    10:33
    Přeučilův pokus zasáhl Vágnera, který končí na ledě. Situace zprvu nevypadala vůbec hezky, ale naštěstí byl Vágner zasažen někam do chrániče a v pořádku odjíždí na střídačku.
     
    10:54
    Další vyhození kotouče a při následné snaze o návrat do pásma je Lvům odpískán ofsajd.
     
    11:29
    Puk ve středím pásmu. I toto oslabení domácí ubránili.
     
    11:47
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu. Domácí už hrají v plném počtu.
     
    12:22
    Vysoká střela z hole Baránka byla ještě přizvednuta do ochranné sítě. Vhazuje se po levé ruce domácího gólmana.
     
    12:55
    Po delší době zahrozili Rebelové, když zpoza branky přihrával Číp na hůl Polodny. Havlíčkobrodský kapitán dokázal bekhendem vystřelit, ale jenom do bruslí bránícího zadáka Slovanu.
     
    14:22
    Dlouhý kotouč pro Milfaita, který za ním spěchal až do oblasti pravého kruhu a vyhnal tím Petráska z branky. Hostující gólman byl sice u puku dříve, ten se ale následně dostal přece jenom na hůl Milfait, který stačil na modrou čáru přihrát Kučerovi a ten z první minul branku. Petrásek v té době ještě nebyl v ideálním brankářském postavení.
     
    15:42
    Na druhé straně z levého kruhu přes obránce střílel Baránek. Kacetl vyráží betonem.
     
    16:35
    Radek Číp se výborně protáhl podél pravého mantinelu až do mezikruží, odkud zkoušel svižnou střelu. Petrásek vytáhl puk vyrážečkou.
     
    17:23
    A opět Petráskova vyrážečka! Tentokrát si hostující gólman musel poradit s rychlým protiútokem Kučery.
     
    18:01
    Rebelové teď vsází na brejky. Dalším útočníkem, který zahrozil, byl Martin Ondráček, jenž obkroužil branku a zkoušel puk zamést k tyči. Tam ale narazil na Petráskův beton.
     
    19:01
    Běží už poslední minuta první třetiny a Ústečtí Lvi se snaží rozehrát útok z vlastního obranného pásma. Zatím se jim to proti houževnatým Rebelům nedaří.
     
    19:17
    Petrásek nyní před atakujícím útočníkem dokonce raději ukryl puk v lapačce.
     
    19:58
    Puk za hostující brankou. V této třetině už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a na výsledkové tabuli svítí skóre 2:0, který vybojovali domácí hokejisté po zodpovědném výkonu. O oba góly se postaral David Stach, poprvé s pořádným štěstím, podruhé to bylo po výstavní trefě.
    Hosté zdánlivě snížili v desáté minutě. Když po střeleckém pokusu z levého kruhu zasáhl puk Kacetla do masky a v následné skrumáží před brankou některý z ústeckých forvardů poslal puk pod horní tyčku. Kotouč se ovšem od břevna odrazil a spadl na brankovou čáru. Zprvu sice rozhodčí ukázal gól, ovšem brankový rozhodčí byl jiného názoru. Po poradě nakonec bylo shledáno, že puk brankovou čáru nepřešel. Stejně tak to vypadalo i z našeho komentátorského stanoviště.

    Druhá třetina začne přibližně v 18.21 hod.
     
    Před začátkem druhé třetiny dojde k uctění památky dnes zesnulé hokejové legendy Karla Guta minutou ticha.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Alinč špatně rozehrál a na chvíli se tak otevřel prostor pro Havla. U mantinelu v obranném pásmu Slovanu byl však rychle odstaven od puku.
     
    21:14
    Rebelové kontrolují kotouč a ze středního pásma zkouší založit útočnou akci. Zatím marně.
     
    21:55
    Na druhé straně unikal Tůma, ovšem neměl patřičnou rychlost, a tak mu byl puk odebrán dříve, než se vůbec dostal do palebné pozice.
     
    22:38
    Rebelové nepřesně rozehráli a čároví rozhodčí se teď neshodli na tom, zda to bylo zakázané uvolnění či ne. Nakonec hra pokračuje, Lvi drží puk za vlastní brankou.
     
    23:39
    Druhá třetina zatím nic důležitého nepřinesla. Oba týmy jako kdyby vyčkávali na chybu soupeře.
     
    23:44
    Dlouhá rozehrávka Ústí nad Labem končí jenom na zakázaném uvolnění.
     
    24:17
    Ondřej Stehlík už ví, jaký tvrďák je Zbyněk Sklenička. Hostující kapitán čistě, ale důrazně odstavil Stehlíka u mantinelu.
     
    25:29
    Když už se Lvi konečně usadili v pásmu a kombinovali za brankou, vydali se domácí do protiútoku. Polodna se natlačil do útočné třetiny a zadovkou našel v mezikruží Radka Čípa. Ten si ve výborné pozici neporadil s Petráskem, který likviduje jeho pokus lapačkou.
     
    26:20
    S Maliníkem teď měla hostující obrana trochu problémy, a tak odražený kotouč raději schoval Petrásek v rukavici. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    26:49
    Dobré bruslařské schopnosti ukázal Jan Alinč. Ústecký matador vybojoval v ve středním pásmu puk, dostal se až za Kacetlovu branku, odkud přihrál na modrou Pořickému. Ten jenom prověřil lapačku domácího gólmana.
     
    27:13
    Obrovská šance domácích. Havel před brankou zadovkou hledal Čípa, kterému puk přeskočil hokejku. V opačném případě by střílel do odkryté klece.
     
    27:34
    Baránek (UNL) dostává dvě minuty za držení protihráče. První přesilová hra pro Rebely v tomto utkání
     
    27:40
    Hosté okamžitě vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    28:48
    S vypětím všech sil drží Rebelové pásmo. Ale zatím žádné střely na branku.
     
    29:14
    Až Maliník po Stachově přihrávce zpoza branky vyslal dobrý pokus na branku. Petrásek výborně vykopl puk betonem.
     
    29:31
    Lvi dostali puk do středního pásma a chvíli poté už to vypadalo, že Číp pojede sám na branku, ale v tu chvíli zazněl hvizd rozhodčího – ofsajd.
     
    29:34
    Hosté v plném počtu.
     
    30:10
    Po souboji u mantinelu puk vypadl z hrací plochu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    31:10
    David Tůma se řítil sám na branku, byl atakován obráncem, přesto dokázal zakončit svůj průnik bekhendovou střelou. Kacetl vyráží.
     
    31:18
    A Tůma byl faulován. Za hákování inkasoval menší trest Semrád (HBR).
     
    31:38
    Lvi zatím dobře kombinují před Kacetlem a hledají ideální střeleckou pozici.
     
    32:07
    Rebelové vyhodili kotouč, a když Ústečtí už byli zpět ve středním pásmu, uzmul si kotouč Berger a řítil se na branku v přečíslení dva na jednoho. Tíhu situace vzal na sebe a pořádným "golfákem" ohrozil hostující branku. Petrásek reflexivně vytáhl puk ramenem nad branku.
     
    32:38
    Rebelové i nadále drží puk v obranné třetině Ústí.
     
    32:46
    Ovšem dopustili se zbytečného útočného faulu a na 14 vteřin půjdou do třech hráčů! Jiří Kadlce (HBR) dvě minuty za hákování.
     
    33:21
    Rebelové vyhazují puk. To už jsou ve čtyřech hráčích.
     
    33:49
    Pěkný pokus Marka Loskota od levého mantinelu. Kacetl musel zakleknout a chvíli si nebyl jistý, kde má puk. K jeho štěstí byl ukrytý pod jeho betony.
     
    34:00
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    Hosté se radují, tento gól už jim nikdo nevezme. Po buly pokračovali v klasické přesilovkové úloze, kterou zakončil razantní střelou z pravého kruhu PETR PŘEUČIL a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Pořický, Zbyněk Sklenička.
     
    34:26
    Rebelové mohli mít zpět dvoubrankové vedení. Po skrumáži před Petráskem se puk odrazil k volnému Martinu Ondráčkovi, který nápřahem minul poloodkrytou klec.
     
    35:51
    Kučera svým nahozením vybojoval buly před Petráskem.
     
    36:07
    Jan Bergr byl u mantinelu tvrdě sražen Grinem. Hra je přerušena, protože Bergr se těžko zvedá z ledu. Vylučovat se ale nebude. Rozhodčí své rozhodnutí vysvětluje domácí lavičce.
     
    36:12
    I další nahozený ze střední třetiny hřiště raději Petrásek ukryl do výstroje.
     
    36:49
    Rychlý Maliníkův průnik po levé straně a následnou střelu tečuje hostující Smetana mimo prostor tří tyčí.
     
    37:08
    Pořádnou hrubku před vlastní brankou vyrobil Černý a může být rád, že atakující Číp měl prostor už jenom na to, aby se natáhl puku a jen takovým postrčením jej posunul do Petráskovy výstroje.
     
    37:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ovšem tohle už je gól, Rebelové se berou zpět svoje dvougólové vedení. Za brankou bojoval Kučera, který posunul puk na vrchol levého kruhu, odkud pálil Jan Milfait. Puk stačil před Petráskem v rozhodující moment přesně tečovat JAN BERGER. Asistence: Jan Milfait. Kristian Kučera.
     
    38:20
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    Tak to je rychlá odpověď! Martin Hanzl v útočné třetině od mantinelu našel v mezikruží MARTINA BARÁNKA, který na nic nečekal a střelou z první prostřelil Kacetla mezi betony. Asistence: Martin Hanzl.
     
    38:57
    A Slovan má dokonce možnost srovnat skóre! Havlíčkobrodský Marek Drtina si dopomohl držení protihráče.
     
    39:10
    Grinův pokus od modré těsně prolétl kolem tyče! Rebelové následně vyhazují.
     
    39:21
    Jan Milfait dojel vyhozený kotouč, obtočil se kolem branky a v tom byl faulovaný. Na trestnou lavici už míří Grin (UNL) – dvě minuty za hákování.
     
    39:51
    Rebelové kontrolují kotouč za vlastní brankou a čekají na sirénu, která oznámí konec druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou část lépe zvládli hosté, kteří snížili v přesilové hře zásluhou Přeučila. Rebelové ve 38. minutě sice opět navýšili svůj náskok na rozdíl dvou branek po přesné teči Bergera, ale gólová radost trvala jen 35 vteřin. Pak napřáhl Baránek a stanovil aktuální skóre 3:2.

    O vítězi a poraženém tak rozhodne až třetí třetina. Ta začne přibližně v 19.14 hod.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hra pokračuje ve čtyřech hráčích na obou stranách. Domácí zakládají útočnou akci zpoza vlastní branky.
     
    40:58
    Domácí v plném počtu.
     
    41:05
    Tůma se po nahrávce z rohu kluziště ocitl v mezikruží v dobré pozici, měl ale trochu smůlu, protože střela mu příliš nesedla a místo razantního pokusu z toho byla jenom lehká úloha pro Kacetlovu lapačku.
     
    41:21
    Hosté v plném počtu.
     
    41:57
    Stach mířil za hattrickem. Zkoušel to v podstatě stejně jako při druhé brance, tentokrát však jeho pokus minul vzdálenější tyčku.
     
    42:28
    Na půlicí čáře došlo k faulu, za který bude pykat Lukáš Havel (HBR). Provinil se hákováním.
     
    42:37
    Zásluhou Jana Bergera domácí vyhazují kotouč daleko od své branky.
     
    43:03
    Na chvíli drželi hosté pásmo, pak ale u mantinelu puk vybojoval Korím a opět jej poslal přes všechny čáry.
     
    43:21
    Dobrá Skleničkova střela od modré čáry! Kacetl se včas přesunul k tyči a chytá puk na své hrudi.
     
    43:33
    Další vyhozený kotouč z holí domácí družiny.
     
    44:10
    Loskot s Korímem se srazili v kruhu pro vhazování před Kacetlem. Hosté se tak dlouho nemohli dostat do pásma. Museli počkat, než se Loskot vrátí za modrou čáru.
     
    44:28
    Domácí v plném počtu.
     
    45:20
    Máme tu další přesilovou hru, tentokrát ale početní výhodu dostanou Rebelové. Štěpán Kuchyňka (UNL) dostává dvě minuty za hákování.
     
    45:30
    Slovan okamžitě vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    45:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové využívají přesilovou hru a potřetí v zápase vedou o dva góly. Jiří Kadlec u mantinelu pár metrů za útočnou modrou čárou našel v prostoru před brankou najíždějícího PETRA POLODNU, jenž bekhendovým blafákem vyzrál na Petráska. Asistence: Jiří Kadlec.
     
    46:33
    Ústí nad Labem se provinilo zakázaným uvolněním.
     
    46:44
    Petrásek se neodvážil rozehrát odražený kotouč, a tak se buly v útočné třetině Havlíčkova Brodu bude opakovat.
     
    46:51
    A ihned po buly to zkusil Karol Korím. Těsně přestřelil.
     
    47:33
    Martin Ondráček bojoval v rohu kluziště, puk zdárně vybojoval, a když už se chystal jet za branku, ke své smůle si na kotouč šlápl bruslí a upadl.
     
    48:12
    Rebelové byli pod útočným tlakem Ústeckých Lvů, a tak raději vyhodili na icing.
     
    48:39
    Slovan i nadále zatápí Rebelům a drží je před Kacetlem. O puk se bojuje převážně u mantinelu, a tak je Kacetl téměř bez práce.
     
    49:22
    Domácí se vymanili ze sevření a spěchali do útoku. Pomohli si ale přihrávkou rukou, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    49:53
    David Stach (HBR) byl faulovaný Milan Vobořil (UNL) – dvě minuty za nedovolené bránění. Ovšem proti pravidlům se provinil i domácí forvard, který dostává dvě minuty za nafilmovaný pád a k tomu ještě desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Menší trest Havlíčkova Brodu odpyká Kučera.
     
    50:47
    Lukáš Havel se protáhl kolem posledního obránce, položil si ústeckého gólmana a zkoušel forhendový blafák. Na ten ale bravurně Petrásek vyzrál svými betony.
     
    51:49
    Baránek zatáhl puk až Kacetlovu branku, ale domácí byli v přesile a o puk je rychle připravili.
     
    51:53
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    52:48
    Domácí se usadili před Petráskem a z těžkého úhlu to zkusil kapitán Polodna. Petrásek utěsnil včas volné místo u bližší tyče a střelu zlikvidoval.
     
    53:21
    Situace tři na jednoho – Kloz přihrával na Baránka, kterému puk přeskočil hokejku. Baránek přesto kotouč ještě dostihl a zadovkou před brankou našel právě Kloze. Ten skákavý puk sice zasáhl, ale mezi tři tyče ho usměrnit nedokázal.
     
    53:44
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu.
     
    54:52
    Hosté by se potřebovali usadit v pásmu. Zkouší nahazované puku, domácí obrana ale zatím odolává a nepouští soupeře před Kacetlem k puku.
     
    55:53
    Atakující Polodna překazil hostující rozehrávka. Slovan tak musí začínat opět až od vlastního brankáře. Čas na zkorigování skóre se hostům začíná nepříjemně zkracovat.
     
    57:01
    Číp za branou dlouho motal hostujícím obráncům hlavy. Střelecký pokus z toho sice nakonec nebyl, havlíčkobrodský forvard ale aspoň ušetřil cenné vteřiny.
     
    57:50
    Nebezpečně střílel rozjetý Tůma přes obránce z mezikruží. Kacetl jeho střelu reflexivně vykopl betonem.
     
    57:59
    Stehlík se řítil sám na branku, před střeleckým pokusem byl ale od puku odstaven a domácímu publiku se teď hodně nelíbí, že rozhodčí tuto situaci přešli bez udílení trestu.
     
    58:34
    Rozehrávka hostům nevyšla – icing.
     
    58:47
    Ústečtí Lvi právě vstřelili branku!
    A máme tu drama! Baránek dostihl dlouhou rozehrávku, svým pokusem sice na Kacetla nevyzrál, dokázal ale puk vybojovat ještě jednou a předložit jej před branku na hůl TOMÁŠE VÁVRY, který se trefil přesně k tyči. Asistence: Martin Baránek, Martin Hanzl.
     
    58:47
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:02
    Petrásek míří na střídačku. Puk je za Kacetlovou brankou.
     
    59:18
    Korím vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    59:18
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Dnešní utkání v Kotlině sleduje 825 diváků.
     
    59:27
    Doslova řežba o puk u mantinelu končí vyhozením Havlíčkova Brodu do středního pásma.
     
    59:39
    Další vyhození puku, tentokrát až na zakázané uvolnění.
     
    59:44
    Milfait to ihned po buly zkusil přes celé hřiště. Branku o několik metrů minul – další icing.
     
    59:57
    Dva hráči Ústí byli volní brankovišti, Tůma se dokonce dostal ke střele, ale Kacetl v rozhodující moment vyráží!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Kotlina propuká v radost, protože závěrečné drama vyznělo lépe pro Havlíčkův Brod, který udržel vedení 4:3. Ve třetí části pojistil náskok Polodna, v předposlední minutě vrátil do hosty do hry Vávra, ale už bylo pozdě.
     
    Hostující gólman Petrásek končí utkání nesportovním gestem, když hokejkou udeřil do mantinelu v místě, kde má své stanoviště brankový rozhodčí a s největší pravděpodobností se zlobí za situaci z desáté minuty, kdy Slovanu byla odepřena gólová radost. (19:50:22)
    Marken.cz

    Pavel Buňat

    Branky a nahrávky: 3. Stach (Ondráček), 7. Stach, 38. Berger (Milfait, Kučera), 46. Polodna (Kadlec) – 34. Přeučil (Pořický, Sklenička), 39. Baránek (Hanzl), 59. Vávra (Baránek, Hanzl)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Opršal) – Kolafa "A", Drtina, Plášil, Vágner "A", Semrád, Korím, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Kučera, Berger, Milfait – Ondráček, Stach, Maliník – Štěpánek, Stehlík, Jiří Kadlec – Kozlík
    HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (Dlouhý) – Grin, Sklenička "C", Vobořil, Černý, Brož, Smetana, Vaněk – Přeučil, Alinč "A", Pořický – Loskot, Rod, Tůma – Baránek, Hanzl, Vávra – Dostálek, Videlka, Kuchynka.

    Rozhodčí: Úlehla – Kis, Svoboda
    bahis siteleri