Carolina – Nashville 2:1 (kon.) | Chicago – San Jose 2:3 (0:2 po s.n.) | Anaheim – Vancouver 4:3 (po pr.)
Edmonton – Tampa 5:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Nashville Predators
Pondělí 06.01.2014, 01:10 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Dvořák (CAR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:05
    Andrej Sekera (CAR) 0+0, 4 střely, čas na ledě 24:26
    Marek Mazanec (NSH) dnes nenastoupil, na soupisce figuroval jako náhradník. (03:40:37)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jeff Skinner (CAR) 1+1
    2. Tuomo Ruutu (CAR) 0+2
    3. Anton Chudobin (CAR) 31 zák., 1 gól, 96,9%
     
    Je dobojováno. Ve třetí části se Predators nejprve podařilo zásluhou Patrica Hörnqvista vyrovnat, avšak zanedlouho vrátil Hurricanes vedení ostrostřelec Jeff Skinner. Nashvillu nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, a tak dnes odchází z bojovného a chvílemi neatraktivního utkání bez bodu. Carolina zvítězila těsně 2:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 25:32
    Vhazování: 28:27
    Hity: 14:17
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Nashville v útočném pásmu, avšak nedaří se mu vystřelit.
     
    59:00
    Domácí vyhodili kotouč mimo hřiště, ovšem s tečí plexiskla. Vylučovat se proto nebude, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    58:56
    Puk na střídačce Hurricanes. Preds již moc času na vyrovnání nezbývá. Barry Trotz proto reaguje a bere si oddechový čas. Pomůže svým svěřencům k brance?
     
    58:33
    Nashville to zkouší bez brankáře!
     
    58:04
    Gerbe mohl rozhodnout, brejk zakončený střelou z pravého kruhu však úspěch neslavil, Hutton předvedl ukázkový semafor.
     
    57:21
    Dělovku Webera Chudobin likviduje. Vhazovat se bude po levé ruce domácího mága. Schyluje se k dramatickému závěru, to bezpochyby.
     
    57:10
    Další komerční přestávka. Dá se očekávat, že hosé začnou připravovat závěrečný tlak, brzy zřejmě poputuje Hutton na střídačku. Při včerejčím utkání dokázal Nashville v poslední minutě vyrovnat, Carolina se musí mít stále na pozoru. Jeff Skinner však vsítil skutečně důležitou branku, která byla zároveň dvacátou trefou tohoto borce v sezoně.
     
    56:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je šok pro Predators. Z levého rohu se puk dostal k JEFFU SKINNEROVI, který neotálel a jako správný střelec bleskovou střelou zápěstím trefil přesně protor mezi lapačkou a levým betonem Huttona. Nyní to již budou mít hosté velmi obtížné. Asistence: Tuomo Ruutu, Alexander Sjomin.
     
    55:50
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení, obšem nikterak atraktivně. Obě musžtva "zdobí" celá řada nepřesností a špatných přihrávek.
     
    54:40
    Nashville se snaží usídlit v útočném pásmu, ale Hurricanes zatím všechny útočné výpady odráží na výbornou.
     
    53:33
    Zakázané uvolnění Predators vrací hru zpět pčed Huttona, konkrétně po jeho pravici. Utkání se pomalu, ale jisě blíží ke svému závěru. Podaří se některému z mužstev rozhodnout, nebo bude následovat prodloužení?
     
    52:50
    Stalberg zkoušel nastřelit kotouč do chumlu v brankovišti domácích, leče neúspěšně, touš srazil již pvní obránce. Carolině se poté směrem dopředu nezadařilo.
     
    51:20
    Gerbe hledal naslepo před brankou stojícího Staala, který ale na přihrávku naštěstí pro hosty nedosáhl. Poté puk docestoval až do středního pásma.
     
    50:21
    Po Huttonově zásahu proti lehké ráně z pravé strany následuje další komerční přestávka. Co kouči obou celků svým svěřencům naordinují? Doufejme, že se budou držet otřepaného pravidla, jenž praví, že nejlepší obranou je útok.
     
    49:52
    Hraje se velmi opatrně, ani jedno z mužstev nechce udělat chybu, což se nepřiliš pozitivně odráží na obrazu hry. Sledujeme skutečně tuhý boj o každý centimetr ledové plochy.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 5. Sjomin (Skinner, Ruutu), 57. Skinner (Ruutu, Sjomin) – 47. Hörnqvist (Fisher, Weber)


    Carolina Hurricanes: Chudobin (Peters) – Sekera, Faulk, Bellemore, Hainsey, Murphy, Liles – Sjomin, Skinner, Ruutu – Dwyer, J. Staal, Gerbe – Palushaj, Malhotra, Bowman – Dvořák, Sutter, Boychuk
    Nashville Predators: Hutton (Mazanec) – Josi, Weber, Jones, Ekholm, Ellis, Klein – Hörnqvist, Fisher, Wilson – Hendricks, Cullen, Bourque – Smith, Legwand, Spaling – Stalberg, Gaustad, Nyström

    Rozhodčí: VanMassenhoven, Leggo – Amell, Pancich

    Diváci: 13 994
    bahis siteleri