Doněck – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Záhřeb – Minsk 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Donbass Doněck
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Spartak Moskva
Pondělí 06.01.2014, 18:00 • Tatneft-Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:40
    Doněck právě vstřelil branku!
    Tak Donbass vítězí alespoň v prodloužení. MAXIM JAKUCENJA si sjel s kotoučem od mantinelu až mezi kruhy a prostřelil Glasse, kterému výborně stínil Nedorost. Hostující gólman tak nemohl vidět nic jiného než číslo na dresu českého útočníka domácích. Asistence: Peter Podhradský.
     
    60:14
    Přesilovka pro Donbass. Junkov přesekl hůl Wirtanenovi a rozhodčí neměli jinou možnost, než ho poslat na trestnou lavici.
     
    58:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak to dokázal! Většinu zápasu neškodní hosté vyrovnávají. Byl to OLEG KVAŠA, kdo zasunul puk za záda Leightona. Asistence: Igor Volkov.
     
    55:03
    Spartak právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic přichází snížení! Domácí přišli ve svém obranném pásmu o kotouč a jsou za to potrestáni. PAVEL MEDVĚDĚV nejprve dostal přihrávku na vzdálenější tyčku, kde však nedokázal přehodit kotouč přes položený beton Leightona. Hostující útočník se však k puku dostal znovu, objel branku a Leighton si nakonec srazil kotouč do sítě sám! Asistence: Vladimir Pešechonov.
     
    54:05
    Po spolupráci s Kiiskinenenem se dostal ke střele Laine a trefil tyčku!
     
    47:54
    Tečovanou střelu od modré Glass vyrazil jen nad sebe. Puk si ze vzduchu stáhl Nedorost, ale už nestačil zakončit do odkryté branky.
     
    44:45
    Další oslabení čeká na domácí tým. Piganovič vyloučen za krosček.
     
    42:43
    Varlamov vyloučen, přesilová hra hostí.
     
    29:37
    Vyloučen domácí Torjanik, přesilovka pro Spartak.
     
    29:35
    Šikovný Medvěděv se individuálně proháčkoval až před Leightona, domácí gólman svůj tým podržel. Ojedinělá příležitost Spartaku.
     
    23:44
    Bude se vylučovat. Za hákování je potrestán dvěma minutami hostující Junkov.
     
    23:00
    Bartulisovo nahození Glass vůbec neviděl a na poslední chvíli kotouč reflexivně vykopl levým betonem.
     
    20:53
    Doněck právě vstřelil branku!
    Trochu štastný gól domácích. Kiiskinen za brankou obral o puk Quinta a nabil na pravý kruh JEVGENIJI DADONOVOVI. Jeho střelu sice srazil Quint, ale tak, že kotouč zůstal ležet před brankovištěm, vyjetý Glass o něm vůbec nevěděl a dojíždějící Dadonov tak mohl doklepávat do zcela prázdné branky. Asistence: Tuomas Kiiskinen.
     
    19:47
    Doněck právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku nakonec využívají a 13 sekund před koncem první části jdou do vedení. Po spolupráci s Kašparem zavezl puk do útočného pásma Fedotěnko. Zkušený útočník pak zpětnou přihrávkou našel DMITRIJE KAGARLICKÉHO, který se z první trefil mezi betony Glasse. Asistence: Ruslan Fedotěnko.
     
    18:56
    Málem až do kuchyně to teď sehráli domácí. Jakucenja našel Dadonova, který už mohl pálit. Místo toho však ještě posílal puk na druhou tyč, kde byl Kolář, ale tomu kotouč přeskočil hůl.
     
    18:04
    Pešechonov vykázán na trestnou lavici a domácí si zahrají přesilovku.
     
    08:47
    Situaci 2 na 1 zakončoval Zacharov, jen díky Glassovi hosté neprohrávají.
     
    04:14
    Dobrá šance hostí. Po situaci 2 na 1 z voleje pálil Junkov. Leighton se stačil přesunout a puk vyrazil.
     
    00:25
    A hned je tu první vyloučení, na trestnou lavici odchází domácí Laine za nedovolené bránění.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 20. Kagarlickij (Fedotěnko), 21. Dadonov (Kiiskinen), 62. Jakucenja (Podhradský) – 56. Medvěděv (Pešechonov), 59. Kvaša (Volkov)


    HC Donbass Doněck: Leighton (Laco) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Razin, Bartulis, Silnickij – Wirtanen, Laine, Kiiskinen – Dadonov, Nedorost, Jakucenja – Kašpar, Kagarlickij, Fedotěnko – Varlamov, Zacharov, Torjanik.
    Spartak Moskva: Glass (Ivanov) – Quint, Sergejev, Bodrov, Kulik, Grišin, Želdakov, Mamkin – Špirko, Anderson, Wandell – Junkov, Kozlov, Krutov – Kvaša, Volkov, Toluzakov – Bobrov, Ignašin, Medvěděv – Pešechonov.

    Rozhodčí: Nalivaiko, Ščenjov – Maitak, Pronskich

    Diváci: 3997
    bahis siteleri