Toronto – NY Islanders 3:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 2:4 (kon.)
Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 6:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 2:5 (kon.)
Vancouver – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Boston 5:2 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
New York Islanders
Středa 08.01.2014, 01:10 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Program NHL se nezastaví, ani kdyby trakaře padaly. Další zajímavé utkání je naplánováno v Air Canada Centre v Torontu, kde se domácí Maple Leafs postaví New Yorku Islanders! Sázkové kanceláře upřednostňují vítězství rozjetého Toronta, soupeř však již několikrát ukázal, že nedá svoji kůži lacino. Startujeme v 1 hodinu v noci, přenosem vás bude provázet Petr Dejnožka.
     
    Stejně jako každý rok se i letos snaží New York Islanders dosáhnout na pozice zajišťující účast ve vyřazovacích bojích, ani tentokrát jim to ale příliš nevychází. Před blížící se olympijskou přestávkou potřebují každý bod, aby napravili svoji současnou patnáctou pozici. Na osmé místo ztrácí ještě hodně bodů, drobné vylepšení přišlo ve včerejším zápase proti Dallasu, kdy Islanders dokázali otočit během sedmi minut ze stavu 0:2 na 3:2 a nakonec zvítězili v poměru 4:3.
     
    Naopak Toronto se po skvělém začátku začíná postupem času propadat tabulkou níže, marně se snaží svůj propad zastavit a dnes k tomu má další skvělou příležitost. Ve východní konferenci je v současné době šesté s pouhým dvoubodovým náskokem na devátou Carolinu. Nyní musí odčinit minulou porážku s New Yorkem Rangers, se kterým schytali debakl v poměru 1:7!
     
    V dnešním duelu by se na ledě neměl objevit žádný český, ani slovenský hokejista. Hráči Islanders Radek Martínek a Lubomír Višňovský se nachází na listině zraněných.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gleason, Gardiner, Franson, Ranger, Rielly – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Lupul, Kadri, Raymond – Kuljomin, McClement, D´Amigo – Orr, Holland, McLaren

    New York Islanders: Poulin (Nilsson) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Nelson, Tavares, Vanek – Regin, Nielsen, Bailey – Clutterbuck, Strome, Grabner – McDonald, Cizikas, Martin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hned po čtrnácti minutách hry je odpískáno zakázané uvolnění Islanders, hra se vrací před Poulina.
     
    00:57
    Kyle Okposo se po jednozápasové pauze vrací na ledový ovál, hned při svém prvním střídání zavařil domácí obraně, do střelecké pozice se ale nedostal.
     
    01:53
    První střelu v dnešním zápase vyslal na Berniera Clutterbuck, prudký pokus z pravé strany vytěsnil brankář Toronta do bezpečí pravým betonem.
     
    02:48
    Na druhé straně prudkou střelu vyslal Raymond, na rozdíl od Clutterbucka od se mezi tři tyče nevešel.
     
    03:09
    Islanders jsou v úvodních minutách zápasu jednoznačně aktivnější a nebezpečně se tlačí před Berniera. Ten prozatím odolává.
     
    03:20
    Nyní k brankáři Maple Leafs doklouzal kotouč po Vanekově přihrávce, domácí gólman ho raději ukryl pod svoji lapačkou a daroval hostům vhazování v útočné třetině.
     
    03:52
    Na druhé straně zpoza branky chytře vybruslil Jay McClement a nadělal hostujícímu brankáři velké problémy. Poulin se ale zvládl namáčknout na tyčku a jistým zákrokem zamezil veškerým dorážkám Toronta!
     
    05:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nyní však již ani Poulin nestačil! Nenápadná akce Maple Leafs končí vedoucí brankou v síti newyorských Islanders! TYLER BOZAK šikovně tečoval střelu Rangera od modré čáry a usměrnil kotouč přesně k tyči – 1:0! Asistence: Paul Ranger a James van Riemsdyk.
     
    05:36
    Brankář Bernier musel ven z branky, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Neudělal to ale úplně nejlépe a měl velké štěstí, že se Clutterbuckovi zakončení příliš nevydařilo.
     
    05:53
    Icing Islanders vrací hru před Poulina.
     
    06:23
    Máme zde první reklamní pauzu. Toronto se zpočátku jevilo zakřiknutějším dojmem, po vstřelené brance ožilo a nyní diktuje tempo duelu. Islanders stejně jako včera nezačali z pohledu skóre úplně nejlépe a opět musí otáčet nepříznivý stav.
     
    06:58
    Hosté se na delší chvíli usadili před brankářem Toronta, kotouč ale po většinu času honili pouze po rozích.
     
    07:44
    Van Riemsdyk dostal na levé straně puk do jízdy, příklepem ale poslal puk pouze do ramene Poulina.
     
    08:12
    Hraje se velmi svižně a bez zbytečného přerušování. Van Riemsdyk se nyní přeměnil z role střelce na asistenta, když připravil šanci pro Kessela. Jeho střelu z mezikruží však lapil gólman Islanders.
     
    08:40
    Střela MacDonalda od modré vypadla Bernierovi z lapačky, což dalo příležitost na dorážky pro Ryana Stroma. Mladá naděje Islanders však kotouč do sítě neprocpala.
     
    09:30
    Tlak hostujícího týmu začíná stoupat, z první zkusil štěstí Brock Nelson, avšak branku Maple Leafs netrefil.
     
    10:03
    Úvodní dějství nám vstoupilo do své druhé poloviny, hosté se nyní zběsile snaží umazat těsný náskok svého soka. Defenzíva Maple Leafs ale pracuje velmi svědomitě.
     
    10:32
    Kyle Okposo je velmi svěží, nyní se snažil mezi dvěma obránci protáhnout až do zakončení, ti ho ale dokázali skřípnout.
     
    10:57
    Travis Hamonic vyslal od modré čáry opakovanou střelu, která v poklidu zaplula do výstroje Berniera. To je ten pravý čas pro reklamní přestávku.
     
    11:13
    Na střelecké pokusy je to v tuto chvíli vyrovnáno 7:7, skóre duelu nám zatím udává šikovná Bozakova teč.
     
    11:26
    Toronto je v tuto chvíli pod neustálým tlakem, nyní raději vyhodilo kotouč na zakázané uvolnění.
     
    11:38
    Nahození Hamonice vypadlo Bernierovi z lapačky, nikdo z dotírajících hráčů Islanders se ale k dorážce propracovat nedokázal.
     
    12:24
    Gardiner se šikovně uvolnil a po delší době opět prověřil pozornost newyorského Poulina. Ten si s jeho pokusem bez problémů poradil a ukryl kotouč do lapačky.
     
    12:46
    Potlesk tribun nyní sklidil Jonathan Bernier! Přečíslení Islanders táhl Clutterbuck, který nic nevymýšlel a poslal na branku Toronta prudkou ránu tahem, gólman Maple Leafs však vynikajícím zákrokem sebral kotouč lapačkou!
     
    13:33
    I když mají Islanders optickou převahu, žádné střelecké dostihy to rozhodně nejsou. Šance Clutterbucka několik sekund nazpět byla spíše ojedinělá.
     
    14:23
    Nyní se na druhé straně zapotil brankář Poulin. Ostřílený Phil Kessel nastartoval motory a po několika přihrávkách se dostal k zajímavému zakončení. Jeho dorážka zhruba metr před brankou jen o centimetry minula levou tyč hostující klece!
     
    15:01
    Toronto také začíná vystrkovat růžky, střela Lupula zaduněla o pravý beton Poulina.
     
    16:10
    Kombinační akci Islanders zakončil Frans Nielsen střelou z pravého kruhu mimo tři tyče, hosté však zůstanou u kotouče v útočné třetině.
     
    16:56
    Maple Leafs se s blížícím se závěrem první části opět poněkud více zatahují do defenzívy, soupeř se zběsile snaží o vyrovnání.
     
    17:16
    Dion Phaneuf dostal na modré čáře spoustu prostoru, i přesto jeho tvrdá rána trefila hned prvního bránícího hráče.
     
    18:06
    Lupul od červené čáry pouze nahodil kotouč, Poulin nechtěl riskovat, a tak ho ukryl do lapačky. Domácí tím dostanou téměř zadarmo vhazování v útočné třetině.
     
    18:31
    Bozak byl v poměrně kvalitní pozici na střelu, situaci se snažil ještě vylepšit přihrávkou na Kessela a to byla zásadní chyba.
     
    19:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak přece jen byl souvislý tlak hostujícího týmu v závěru první periody zužitkován! KYLE OKPOSO navazuje na včerejší narození dcery vstřeleným gólem, s pukem se na hranici kruhů zastavil a přesně mířenou ranou do horního rohu srovnal stav zápasu – 1:1! Asistence: John Tavares a Travis Hamonic.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka mezi Torontem a New Yorkem Islanders končí nerozhodně. Domácí se poměrně rychle dostali zásluhou Bozaka do vedení, soupeř byl však po celou dobu aktivnější a po právu v poslední minutě vyrovnal. Druhé dějství startuje přibližně v 2:04.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 14:11
    vhazování: 12:5
    hity: 13:10
    trestné minuty: 0:0
     
    Československá stopa v utkání:

    V dnešním duelu na ledě nehraje žádný český, ani slovenský hokejista. Hráči Islanders Radek Martínek a Lubomír Višňovský se nachází na listině zraněných.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Hned v úvodu druhé třetiny uvidíme první přesilovou hru, Calvin de Haan (NYI) to přehnal s tvrdostí u mantinelu a po právu putuje za katr. Podaří se Torontu vzít si ztracené vedení zpět?
     
    21:12
    Obléhání branky Islanders začíná, Phil Kessel poslal svoji střelu pouze do Poulinovy hrudě.
     
    21:58
    Puk se velmi dlouho motal v okolí branky Islanders, do bezpečí ho následně odpálil Nielsen.
     
    22:53
    Úvodní přesilová hra se Torontu využít nepovedla, vyloučený de Haan je zpět na ledové ploše.
     
    23:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Vzápětí hosté udeřili a daří se jim otočit skóre ve svůj prospěch! Bernier udělal obrovskou chybu, když se nechal za brankou obehrát MICHAELEM GRABNEREM, který mu sebral kotouč, obkroužil branku a zasunul ho do odkryté klece – 1:2! Bez asistence.
     
    23:40
    Rázem je všechno jinak, Islanders jsou o krok vpředu. O navýšení náskoku se snažil Cizikas, jehož tvrdou ránu ale betonem vytěsnil mimo branku smolař Bernier.
     
    25:00
    Aktivní Islanders pokračují ve svém tlaku, Hamonicovo nahození prosvištělo mimo tři tyče. Odpověď Toronta se však také s úspěchem neshledala.
     
    25:27
    Maple Leafs nevědí, kam dříve skočit, a proto raději posílají puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    26:06
    Okposo chytrou zadovkou hledal před brankou najíždějícího Grabnera, před ním ale hokejkou vypíchl puk Bernier.
     
    26:17
    Rychlá protiakce Toronta skončila zakončením Nazema Kadriho pouze do rukavice hostujícího Kevina Poulina.
     
    26:37
    Islanders se provinili zakázaným uvolněním, vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    26:51
    Unikající Nazem Kadri byl zahákován Travisem Hamonicem (NYI), který znovu oslabuje Islanders. Toronto naopak dostane výhodu druhé přesilové hry v prostředním dějství.
     
    27:36
    Dion Phaneuf tvrdou ranou od modré vyprášil Poulinovu výstroj, hosté však stále odolávají.
     
    27:49
    Grabner po vhazování odpálil kotouč daleko od newyorské svatyně.
     
    28:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přece jen se Maple Leafs radují z vyrovnávací branky a z využité přesilové hry! Ač dělal Poulin, co mohl, na dorážku MASONA RAYMONDA z bezprostřední blízkosti již prostě neměl šanci dosáhnout – 2:2! Asistence: Jake Gardiner a Nazem Kadri.
     
    29:03
    Téměř v polovině dnešního duelu tak začínáme od nuly. Uvidíme, jak se s touto situací týmy popasují.
     
    29:24
    Hickey chtěl opět převážit misku vah na stranu Islanders, jeho rána od pravého mantinelu ale zaplula do Bernierovy náruče.
     
    30:03
    Toronto je nyní namlsáno a očividně v soubojích hodně přitvrdilo. Zápas začíná mít náboj a ohromné tempo.
     
    30:15
    Je čas dát si komerční brejk. Brankář Maple Leafs skryl ve své náruči střelu Ryana Stroma.
     
    31:08
    Hraje se nám opravdu nahoru dolů, ani jedno z mužstev si nedokáže vytvořit souvislejší tlak.
     
    31:29
    Dlouhý souboj o puk v rohu kluziště nakonec dopadl lépe pro hokejisty Toronta, ti se ale následně nepřesnou přihrávkou sami vyhnali z útočné třetiny.
     
    31:46
    Bailey poslal puk na branku od pravého mantinelu, Bernier se za kotoučem pouze ohlédl.
     
    32:50
    Nadějně vyhlížející protiútok Toronta je zastaven pro postavení mimo hru.
     
    33:22
    Dnes potřetí se zaplní trestná lavice na straně New Yorku Islanders. Kapitán John Tavares (NYI) totiž podrazil D´Amiga, za což si musí jít odpočinout za katr.
     
    33:52
    Půlminutka z oslabení je pryč, hra se přerušila kvůli přihrávce rukou v podání Grabnera.
     
    34:46
    Riellyho střelu se podařilo zablokovat Grabnerovi, Islanders se následně osvobodili.
     
    35:13
    Cody Fransen nechal vyniknout Poulina, do konce početní výhody zbývá již pouze devět sekund.
     
    35:22
    Hosté v plném počtu.
     
    36:13
    Tavares se ihned po návratu z trestné lavice zapojil do hry, po průniku po levé straně se ale ke kloudnému zakončení nepropracoval.
     
    36:39
    Riellyho rána tentokrát prošla až k Poulinovi, který ji raději podržel ve své lapačce. Pokračovat budeme po krátké pauze v podobě komerční přestávky.
     
    36:59
    Matt Carkner (NYI) na poslední chvíli hasil zmatky v defenzívě Islanders hákováním, Islanders jsou tedy chvíli před koncem druhé části opět posláni do čtyř.
     
    37:33
    Přesilové hry dnes Torontu zatím nevycházejí podle představ, jejich hra rozhodně není ideální.
     
    38:26
    Islanders několikrát za sebou vyhodili puk až za branku Berniera, ten si s rozehrávkou dává mnohem větší pozor než v úvodu prostřední periody.
     
    38:59
    Ani tentokrát nebyla nedisciplinovanost Islanders potrestána, vyloučený Carkner již znovu bruslí po ledové ploše.
     
    39:13
    Po delší době se do útočné třetiny podívali s kotoučem také hosté, svižnou ranou Frans Nielsen přestřelil břevno domácí svatyně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako v úvodní periodě jsme i v té druhé viděli dva góly, po jednom na každé straně. V úvodu potrestal hrubou chybu Berniera Grabner, v polovině duelu využil přesilovou hru domácí Raymond. Před třetím dějstvím je tak vše otevřené, začne se asi v 3:01.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 22:19
    vhazování: 26:15
    hity: 24:17
    trestné minuty: 0:8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:23
    Třetí dějství se zatím hraje velmi opatrně, ani jeden z týmů nechce udělat zbytečnou chybu, která by ho mohla stát dobře rozehraný zápas.
     
    41:59
    Rielly svoji střelu nasměroval pouze do nohou Stroma, protiakce Islanders nic zajímavého nepřinesla.
     
    42:33
    Dnes poprvé dostanou šanci zahrát si v početní převaze také hráči Islanders. Joffrey Lupul (TOR) až příliš hodně doléhal na brankáře Poulina a za nedovolené bránění je oceněn menším trestem.
     
    43:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Přesilová hra vyšla hostujícímu týmu na jedničku! Newyorští se velmi dlouho drželi v útočné třetině a nakonec využívají hned svoji první početní převahu. FRANS NIESEN se dostal na kruzích k odraženému puku, který příklepem poslal přímo za záda bezmocného Berniera – 2:3! Asistence: Thomas Vanek a Kyle Okposo.
     
    44:25
    Islanders znovu prokázali, že mají vynikající přesilovku. Z posledních pěti zápasů skórovali v početní převaze hned devětkrát.
     
    45:23
    Domácí hráči i fanoušci si podobný průběh třetí třetiny nepředstavovali, Maple Leafs musejí směrem dopředu rozhodně zabrat.
     
    46:22
    Po Kadriho zásahu končí kotouč na střídačce Toronta, vhazovat se bude na půlící čáře.
     
    45:54
    Torontu nevyšel přechod do útočné třetiny, čároví rozhodčí si všimli těsného ofsajdu.
     
    46:01
    Islanders právě vstřelili branku!
    Šok pro Toronto pokračuje! Hosté rázem odskakují na rozdíl dvou branek, když se po vyhraném vhazování na červené čáře napřáhl CALVIN DE HAAN a jeho střela k úžasu všech skončila až v síti! Bernier zde vůbec nemá čisté svědomí a je to již jeho druhá branka, kterou si musí připsat na svůj vrub – 2:4! Asistence: Travis Hamonic a John Tavares.
     
    46:06
    Calvin de Haan tak se štěstím zaznamenal svůj první gól v NHL ve své kariéře, dnes druhou asistenci si připsal také kapitán John Tavares, který tím upevnil své třetí místo v kanadském bodování celé soutěže.
     
    46:34
    Jake Gardiner se pokusil něco udělat s nepříznivým stavem, jeho tvrdá rána zaplula do výstroje pozorného Poulina.
     
    46:42
    Maple Leafs dostanou šanci na snížení, záchranné lano jim nyní hodil Brian Strait (NYI), který své vyhození nasměroval přímo mezi diváky. Za zdržování hry tedy putuje za katr.
     
    47:30
    Islanders se brání velmi dobře, v oslabení mohl zahrozit Nielsen, jeho střela od modré čáry se však mezi tři tyče nevešla.
     
    48:00
    Gardiner také zamířil mimo, o chvíli později si naprosto stejně vedl také Joffrey Lupul.
     
    48:42
    Islanders jsou v pěti.
     
    49:40
    Hosté hrají směrem dozadu velmi zodpovědně, při hře v pěti svého soupeře k ničemu nepouští.
     
    50:14
    Do konce třetí třetiny zbývá necelých deset minut, Maple Leafs musí směrem dopředu rozhodně zabrat. Ztráta z předposledním týmem Východní konference by rozhodně nepotěšila.
     
    51:32
    Poměrně dlouho se nyní hrálo před brankou Islanders, k žádnému ohrožení ale nedošlo.
     
    52:08
    Hostující Poulin v poklidu zastavuje střelu Phila Kessela, čeká nás buly v útočné třetiny Toronta.
     
    52:51
    Martin zasáhl kotouč vysokou holí, útočná akce Islanders je tím pádem přerušena. Útočníkovi Islanders se toto rozhodnutí příliš nezdá, bohužel pro hosty s ním již ale nic neudělá.
     
    53:19
    Čas Torontu ubíhá velmi rychle, žádný neúprosný tlak ale rozhodně nesledujeme.
     
    53:52
    Icing Islanders vrací hru před Poulina.
     
    54:00
    Tak nakonec byla Tavaresovi připsána ještě jedna asistence na třetí gól Islanders, po včerejším hattricku tak dnes kapitán ostrovanů zaznamenal tři nahrávky. V tuto chvíli již v tabulce produktivity dohnal Patricka Kane z Chicaga.
     
    55:01
    Útočná akce hostujícího týmu je ukončena pro postavení mimo hru. V tuto chvíli to ale týmu z New Yorku příliš nevadí.
     
    55:55
    Rázem to mohlo být pouze o gól! Bozak přistrčil kotouč do jízdy Kesselovi, který se prokličkoval až před brankáře. Nakonec volil bekhendové zakončení, které ale o centimetry přeletělo břevno hostující svatyně!
     
    56:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak až nyní začal ten pravý hokejový tlak, který rázem vykřesává pro Maple Leafs velkou jiskru naděje! Střelu Nazema Kadriho tělem tečoval JOFFREY LUPUL, který tak šikovně změnil směr střely, že puk zapadl do sítě – 3:4! Asistence: Nazem Kadri.
     
    56:55
    Nakonec teč přišla hokejkou, která byla na úrovni břevna. Rozhodčí se radili s videorozhodčím, který doporučil branku uznat. Vše tedy bylo v souladu s pravidly!
     
    57:54
    Stále je však před Torontem velmi složitý úkol, rozhodnout mohl Okposo, jeho rána byla ale odražena až do ochranné sítě.
     
    58:30
    Do konce máme devadesát vteřin, Toronto je usazené v útočném pásmu.
     
    58:44
    Bernier uhání na střídačku, Maple Leafs to zkusí v šesti!
     
    58:47
    Islanders vyhazují na zakázané uvolnění, pochopitelně přichází ze strany domácího kouče oddechový čas!
     
    59:04
    Nielsen je s kotoučem za prázdnou brankou Toronta, příliš dlouho ho tam ale neudržel.
     
    59:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    O vítězi dnešního duelu je definitivně rozhodnuto, sám na prázdnou branku mířil CAL CLUTTERBUCK, jenž z mezikruží razantně rozvlnil síťku klece Maple Leafs – 3:5! Asistence: Michael Grabner.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. John Tavares (NYI) 0+3
    2. Nazem Kadri (TOR) 0+2
    3. Calvin de Haan (NYI 1+0
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 26:25
    vhazování: 38:23
    hity: 32:28
    trestné minuty: 2:10
     
    Islanders vykradli Air Canada Centre a mohou domů cestovat spokojeni, o všem rozhodla třetí třetina a dvě zbytečné chyby brankáře Berniera. Příjemný zbytek středeční noci přeje Petr Dejnožka. (03:45:13)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 6. Bozak (Ranger, van Riemsdyk), 29. Raymond (Gardiner, Kadri), 57. Lupul (Kadri) – 20. Okposo (Tavares, Hamonic), 24. Grabner, 44. Nielsen (Vanek, Tavares), 47. de Haan (Hamonic, Tavares), 60. Clutterbuck (Grabner)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gleason, Gardiner, Franson, Ranger, Rielly – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Lupul, Kadri, Raymond – Kuljomin, McClement, D´Amigo – Orr, Holland, McLaren
    New York Islanders: Poulin (Nilsson) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Okposo, Tavares, Vanek – Regin, Nielsen, Bailey – Clutterbuck, Strome, Grabner – Nelson, Cizikas, Martin

    Rozhodčí: Jackson, Rehman – Brisebois, Murray
    bahis siteleri