Toronto – NY Islanders 3:5 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 2:4 (kon.)
Nashville – San Jose 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 6:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 2:5 (kon.)
Vancouver – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Boston 5:2 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
St. Louis Blues
Středa 08.01.2014, 03:40 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání je to tak vše a u dalšího online přenosu z nejprestižnější hokejové ligy zase někdy na počtenou. (06:21:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka 0+2, 1 střela, čas na ledě 16:23
    Aleš Hemský 0+0, 1 střela, čas na ledě 8:03
    Martin Marincin 0+0, bez střely, čas na ledě 18:45
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Pietrangelo 0+2
    2. David Backes 1+0
    3. Nail Yakupov 1+0
     
    Je za námi utkání mezi Edmontonem Oilers a St. Louis Blues, které nakonec lépe zvládnuli hosté ze státu Missouri. Bluesmani o svém vítězství rozhodli především v druhé části, kdy museli zkousnout dvě vyrovnání domácích. Třetí část již příliš pohledný hokej nenabídla, protože Blues již víceméně bránili své dvoubranové vedení, jenž ještě v závěru utkání pečetil trefou do prázdné brány Patrik Berglund, a svěřenci Kena Hitchcocka, tak zvítězili nad Edmontonem 5:2.

    Střely na bránu: 18:30
    Vhazování: 28:32
    Hity: 21:19
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis se nakonec dostali ze svého obraného pásma a Sobotka místo střely ještě zvolil přihrávku na PATRIKA BERGLUNDA, který z modré čáry potvrzuje vítězství svého týmu. Asistence: Vladimír Sobotka, Vladimir Tarasenko.
     
    59:07
    Hráčům Blues se teď povedlo dvakrát vyhodit puk ze svého obraného pásma.
     
    58:36
    Střela J. Schultze je sražena do rohu kluziště, ale útok domácích nadále pokračuje.
     
    58:26
    Oshie se teď kolenem srazil s Hallem a s hostujícím útočníkem to nevypadá vůbec dobře. Oshie je nakonec odvezen za pomoci lékaře a Soboty přímo do šatny, a utkání tak pro něj skončilo.
     
    58:20
    Hráčům Blues se povedlo vyhodit puk do středního pásma, kde nakonec zatlačil domácí hráče až do jejich obraného pásma.
     
    57:54
    Petry vypálil z pravé strany, ale Cole jeho pokus srazil za bránu Blues.
     
    57:37
    Oilers hrají bez brankáře!
     
    56:55
    Stewart se snažil zpoza brány najít před branou najíždějícího Roye, ale tento pas nakonec dokázala domácí obrana zblokovat a následně vyhodit puk do středního pásma.
     
    56:15
    Oilers mají velké problémy dostat puk ze svého obranného pásma natož ještě zkusit vstřelit kontaktní gól do sítě Blues.
     
    55:45
    I Sobotkova formace pouze držela puk v útočném pásmu a šetří čas.
     
    55:00
    Blues vybojovali puk v rohu svého útočného pásma, ale následně si zde hráči puk předávali a nevyslali na Bryzgalova žádnou další střelu.
     
    54:09
    Paajarvi vyhrál následné buly a poslal puk před bránu, kde se nakonec odrazil na hůl Reavese, a ten se snažil zakončit z otočky, ale hostující útočník nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče.
     
    53:54
    Paajarvi si objel celé obranné pásmo Oilers a následně vyslal svou střelu na Bryzgalova, který raději ukrývá puk ve své výstroji.
     
    53:11
    Puk se teď odrazil na modrou k Ferencovi, který to ihned vyzkoušel, ale i na tuto střelu byl Elliott připraven a vykopnul jí svým betonem.
     
    52:26
    Do útoku se teď opět dostala na chvíli Sobotkova formace, ale ani tento útok neměl dlouhého trvání a Blues raději posunuli puk zpět do svého obraného pásma.
     
    51:38
    Teprve teď si připsal svůj první zákrok ve třetí třetině Elliott, který musel zasahovat proti pumelici od Hunta, jenž pálil od modré čáry.
     
    51:11
    St. Louis již spíše brání své dvoubrankové vedení a hostující hráču pouze vyhazují puk do středního pásma.
     
    50:24
    První pětka Edmontonu se drala do útoku, ale Hall si s pukem hrál příliš dlouho až jej o něj nakonec obral Cole a Blues opět vyhazují puk do středního pásma.
     
    50:02
    A St. Louis se ihned drali do útoku, kde nakonec po několika odrazech skončil puk až v hledišti a vhazovat se bude ve středním pásmu. To vše však bude až po reklamní pauze.
     
    49:34
    J. Schultz nahodil puk do útočného pásma Oilers, kde si pro něj sjel Perron, ale hostující obrana jej rychle o kotouč obrala a Jackman nakonec vyhodil puk do středního pásma.
     
    49:02
    Do útoku opět vlétla Sobotkova formace, která dnes dělá veliké problémy domácí obraně. Útok Blues je nakonec zakončen střelou Sobotky z levé strany, kterou však Bryzgalov bez problémů kryje.
     
    48:07
    Backes využil chyby domácího obránce Petryho a hnal se sám z pravé strany na Bryzgalova, kterého však svým zakončením někam do míst pravé šibenice nepřekonal, protože jej domácí brankáře vychytal svou lapačkou.
     
    47:50
    Třetí útoční trojka hostů držela dlouho puk v rohu útočné třetiny, kde o něj sváděli souboj s domácí obranou, ale z velké skrumáže nakonec získali puk domácí.
     
    47:29
    Sobotka přidělal na starostech Colovi, kterému ujel jeho pas až za bránu Blues, kde jej do středního pásma poslal Elliott. Pro puk si sjel Tarasenko, ale Berglund vjel do pásma rychleji, a hosté jsou tak zastavení čárovým rozhodčím.
     
    46:11
    Nugent-Hopkins vybojoval puk v rohu kluziště a následně se uvolnil až k pravému kruhu, odkud orazítkoval pravou tyč za Elliottem!
     
    45:40
    Backes se snažil prokličkovat až před Bryzgalova, ale puk mu z hokejky vypíchnul Petry. Následně jej sebral Marincin, který jej trefil do Schwartze a od útočníka Blues se puk odrazil do hlediště.
     
    45:24
    Domácímu celku teď nevyšel přechod do útočného pásma a Oilers je pískán offside.
     
    44:50
    Bryzgalov se však přece jenom dočkal další střely, kterou na něj vyslal z pravé strany kluziště Lapierre a domácí brankář znovu přerušuje hru.
     
    44:30
    Blues se už ve třetí třetině vůbec nikam nehrnou. Potvrzuje to i hra první útočné pětice, když Backes pouze nahodil puk do útočného pásma, ale ani jeden z jeho spoluhráčů pro puk nejel.
     
    43:47
    Marincin vyhazoval puk z obraného pásma Oilers a Jackman se ještě snažil zachytit puk na modré, ale podle čárového to bylo již za modrou, a tak je hostům pískán offside.
     
    43:28
    Týmy se dlouho přetahovali o puk ve středním pásmu až nakonec najel do útočného pásma Blues Leopold, ale ten pouze nahodil puk na Bryzgalova, který jej ukrývá ve své lapačce.
     
    42:10
    Reaves pouze zavezl puk do pásma a následně odchází celá jeho útočná trojka střídat. Puk však zůstal v útočné třetině a ke střele se nakonec dostal Bouwmeester, ale jeho pokus mířil mimo bránu Bryzgalova.
     
    41:40
    Berglund nahodil puk do pásma, kde si pro něj sjel Sobotka, a ten ještě následně posunul puk na Tarasenka, který se protlačil až před Bryzgalova, ale Gagner jej natlačil na bránu, a ruský útočník tak nemohl zakončit.
     
    40:21
    Oshie posunul puk za sebe na Backese, který se snažil překvapit Bryzgalova z velkého úhlu, ale puk nakonec neprošel ani přes blokujícího hráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi hodně divoká druhá třetina, ve které bylo možno vidět hned pět branek, když nejdříve vyrovnal stav utkání Nail Yakupov. Nerozhodný stav však vydržel jen pár vteřin, protože vedení vrátil Blues Maxim Lapierre. Oilers dokázali znovu vyrovnat střetnutí po trefě Marka Arcobella, ale St. Louis následně využilo svou druhou přesilovou hru po nádherné trefě Davida Backese, na kterého ještě navázal svým gólem po vyhraném buly Vladimir Tarasenko, a Blues tak po druhé třetině vedou již o dva góly.

    Střely na bránu: 15:24
    Vhazování: 17:24
    Hity: 12:9
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Reaves nahodil puk na Bryzgalova, kde jej ještě tečoval Paajarvi, ale kotouč se nakonec odrazil za bránu Bryzgalova.
     
    38:43
    Nugent-Hopkins posunul puk na Petryho, který následně vypálil na Elliotta, a ten vyrazil puk na hůl Eberleho, jenž se snažil rychle zakončit, ale trefil pouze tyč hostující brány.
     
    38:16
    Kde jej však sebral Schwarz, který projel do útočného pásma a svou střelou nechal vyniknout Bryzgalova v bráně Oilers.
     
    37:53
    Blues se opět dostali do útočné třetiny, ale zatím se spíše bojuje o puk u mantinelu a následně dokázali domácí vyhodit puk do středního pásma.
     
    37:10
    Gagner se po přihrávce od Yakupova dostal do další výborné pozice, ale jeho backhendové zakončení končí za branou Blues.
     
    36:35
    Hemský se dostal ke střele od modré čáry, ale jeho pokus trefil blokujícího Pietrangela a hosté se následně osvobozují výhozem do středního pásma.
     
    35:17
    Yakupov získal puk na pravé straně a ihned vypálil na Elliotta, který však vyrazil puk přimo nad sebe a jeden z hostujících obránců raději odhazuje puk pryč z pásma.
     
    33:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A to se stalo domácím osudné, protože Sobotka vyhrál buly na hůl Leopolda, který ještě posunul puk na VLADIMIRA TARASENKA, a ten svou pohotovou střelou nad beton Bryzgalova navyšuje vedení hostujících. Asistence: Jordan Leopold, Vladimír Sobotka.
     
    33:54
    Edmonton špatně rozehrál a jeden z útočníku tečoval puk pouze před červenou čarou, a domácím je tak pískán icing.
     
    33:09
    Rozhodčí teď kontrolují bránu domácích, protože je v síti nějaká díra. Nakonec však hra dále pokračuje a vše se zdá v pořádku.
     
    33:09
    Schwarz se dostal s pukem až do útočného pásma, kde to z pravé strany vyzkoušel na Bryzgalova, ale ten jeho střelu viděl a raději puk ukrývá ve své výstroji.
     
    32:52
    St. Louis dokázalo posunout puk až do obranné třetiny domácích, kteří ihned založili nový útok, ale ten byl nakonec zastaven čarovým rozhodčím, kvůli postavení mimo hru.
     
    32:36
    Blues se teď špatně domluvili při své rozehrávce a hostům je následně pískáno zakázané uvolnění.
     
    32:10
    Yakupov se snažil dostat z pravé strany až před Elliotta, ale proti byla hostující obrana, která zahnala domácího útočníka až za bránu.
     
    31:49
    Domácí tým chtěl znovu rychle zareagovat a Elliott teď musel krýt pokusy Hall a Eberleho, ale hostující brankář dokázal vše vyřešit.
     
    30:56
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues využívají přesilovou hru!Pietrangelo nahrál na levou stranu DAVIDU BACKESOVI, který svou rychlou střelou do pravého růžku Bryzgalovovy brány posílá Blues znovu do vedení. Asistence: Alex Pietrangelo.
     
    30:38
    Oshie nahrál na modrou Pietrangelovi, který svou tvrdou ranou opět prověřil Bryzgalova, a ten jeho střelu vyráží za svou bránu.
     
    29:50
    Oshie nedokázal zkrotit skákající puk u modré čáry, a ten mu následně proskákal až do středního pásma, kde jej poslal až za bránu Elliota Nugent-Hopkins.
     
    29:30
    Ryan Jones (EDM) vyhodil puk z obranné třetiny až do hlediště, a domácí obránce je tak vyloučen na dvě minuty za zdržování hry. St. Louis si zahrají svou třetí přesilovou hru v utkání.
     
    29:04
    Derek Roy se teď dostal až před Bryzgalova, který jeho zakončení dokázal nádherně vyrazit svým levým betonem!
     
    28:00
    Gagner se hnal již z pravé strany sám na Elliotta a domácí útočník ještě hledal svým pasem na druhé straně najíždějícího Smytha, na kterého byla tato přihrávka příliš dlouhá.
     
    27:31
    Smyth nahrával zpoza brány Hemskému, kterého však skvělým defenzivním zákrokem zastavil Sobotka.
     
    26:43
    První útočná pětka hostů však dokázala udržet puk v útočném pásmu velice dlouho dobu, ale nepřišla ani jedna nebezpečná střela směrem na Bryzgalova, a domácí tým se tak nakonec dokázal ubránit.
     
    25:56
    Oshie se snažil dostat až před Bryzgalova, ale hostujícího útočníka si dokázal perfektně pokrýt Justin Schultz, a puk tak skončil v rohu kluziště.
     
    25:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Gazdic se dostal jako první k odraženému puku za bránou, odkud jej ihned poslal před bránu, kde se puk dostal až k MARKU ARCOBELLOVI, který překonal již ležícího Elliotta. Asistence: Luke Gazdic, Andrew Ference.
     
    24:39
    Po další střele Gagnera končí puk opět mimo kluziště, a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    23:58
    Yakupov nahrál Perronovi, který ještě hledal na levé straně volného Gagnera, který svou střelou však trefuje zadní plexisklo, od kterého se odrazil puk do ochranné sítě.
     
    23:36
    Backes zavezl puk do útočného pásma, kde jej následně nahrál na modrou Shattenkirkovi, který svou tvrdou ránou netrefuje bránu Oilers.
     
    22:52
    Petry chtěl ještě udržet puk v útočné třetině Oilers, ale domácímu obránci přeskočil puk hokejku a následně je pískáno postavení mimo hru domácích.
     
    22:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak nerozhodný stav nevydržel příliš dlouho, protože MAX LAPIERRE získal puk za bránou Edmontonu a následně se s ním procpal až před Bryzgalova, kde svým důrazným zakončením procpal puk do sítě Oilers. Bez asistence
     
    21:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Perron přistrčil na modré čáře puk do jízdy rozjetému NAILU YAKUPOVI, který se svou střelou prostřelil Elliotta mezi jeho betony, a domácí útočník tak vyrovnává stav utkání. Asistence: David Perron, Nick Schultz.
     
    20:50
    Pietrangelo udělal obrovskou minelu na modré čáře a Nugent-Hopkins zachytil jeho přihrávku a hnal se sám na Elliotta, na kterého však se svým blafákem do backhandu nevyzrál.
     
    20:18
    Bluesmani mají ještě na začátku druhé třetiny příležitost přesilové hry, ale Schawrz ztratil puk na modré a Oilers se osvobozují.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu střetnutí mezi Oilers a Blues, ve které byli mnohem více aktivnějším týmem hosté ze St. Louis. Svěřenci Kena Hitchcocka měl puk častěji na hokejkách a Bryzgalov měl co dělat, aby zabránil hostům ve skórování. Bluesmani se však dočkali gólu dočkali ve své přesilové hře, ve které se dokázal trefit Chris Stewart, který poslal hostující celek zaslouženě do vedení.

    Střely na bránu: 7:14
    Vhazování: 8:11
    Hity: 7:5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Pietrangelo má dnes velkou touhu si dát gól. Tentokráte dostal na modrou pas od Sobotky, ale hostující obránce svou tvrdou střelou trefil svého spoluhráče před bránou domácích a puk se následně odrazil mimo kluziště.
     
    19:35
    Roy nahrál na modrou čáru Pietrangelovi, který ihned vypálil a Bryzgalov tuto střelu ukrývá ve své lapačce.
     
    19:25
    Stewart se snažil překvapit Bryzgalova z levé strany, ale střela hostujícího útočníka tentokráte nemířila mezi tři tyče.
     
    18:55
    Máme tu další vyloučení na straně domácích. Na trestnou lavici je poslán Petry (EDM), který je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry.
     
    18:44
    Oilers mají za sebou další rychlý útok hostů. Tarasenko přenechal puk na modré čáře Pietrangelovi, který svou rychlou střelou trefil obránce Oilers a puk skončil v ochranné síti za Bryzgalovem.
     
    18:10
    J. Schultz si teď trochu přidělal problémy, když se snažil rychle rozehrát z rohu kluziště, ale jeho rozehrávku zachytil hostující útočník, kterému však puk utekl a kotouč následně sebral Hunt.
     
    17:27
    Blues se opět dostali do své útočné třetiny, ale tentokráte se hostující hráči pouze drželi v rohu kluziště, kde následně také přišli o kotouč.
     
    16:21
    Pietrangelo dokázal vybojovat puk za bránou hostí a následně se po pár přihrávkách dostal i ke střele od modré, se kterou měl Bryzgalov velké problémy.
     
    15:43
    Blues se dostali do dalšího útoku, který nakonec svou střelou ukončuje Berglund, ale ten pouze trefuje domácího obránce.
     
    15:26
    Až teprve teď se dostal do zakončení Smyth, kterého však perfektně vychytal Elliott, jenž sice musel uklidnit puk nadvakrát, ale následně raději přerušuje hru. Následuje reklamní pauza.
     
    14:56
    Hemský zakládá další útočnou akci domácích, kteří si však zatím pouze přihrávají v útočné třetině, ale nepřichází žádné zakončení.
     
    14:07
    Edmonton se snaží rychle odpovědět. První domácí formace uzavřela hostující celek v jeho obranné třetině a Elliott si musel připsat pár úspěšných zákroků.
     
    12:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues využívají přesilovou hru! CHRIS STEWART se nejdříve prohnal obranou hostí, ale jeho blafák skončil na tyči domácí brány. St. Louis však pokračoval v útoku a puk se dostal na modrou znovu k Stewartovi, který svou pumelicí otevírá dnešní utkání. Asistence: Derek Roy, Jordan Leopold.
     
    12:07
    Oshie našel krásně svou přihrávkou Pietrangela, a ten svou střelou z mezikruží nechal vyniknout Bryzgalova.
     
    11:28
    Máme tu první vyloučení v utkání. Oshie se snažil procpat před Bryzgalova, ale Nick Schultz (EDM) jej podrazil, a hlavní rozhodčí tak posílá domácího obránce na dvě minuty na trestnou.
     
    11:17
    Nugent-Hopkins se protáhnul až za bránu Blues, odkud nahrál Hallovi, jenž chvíli přemýšlel co s pukem, ale následně jej poslal na Elliotta, a ten raději ukrývá puk ve své lapačce.
     
    10:36
    Hemský zavezl puk do útočného pásma, kde si pro něj dojel Smyth, ale v rohu kluziště na něj zatlačili dva hráči Blues a domácí útočník následně přišel o kotouč.
     
    10:18
    Morrow našel svou přihrávkou na pravé straně Lapierra, který pouze přejel modrou a ihned vystřelil, ale Bryzgalov jeho střelu bez problému chytá. Následuje další reklamní pauza.
     
    09:50
    Další útočné snažení domácích, bylo tentokráte zastaveno hvizdem čárového rozhodčího, protože se Edmonton dopustil offsidu.
     
    09:17
    Po střele Perrona z pravého kruhu si připisuje Elliott další úspěšný zákrok a následně rychle zakládá další útočnou akci Blues.
     
    08:06
    To byla obrovská šance domácích, kteří zahrozili ze svého protiútoku. J. Schultz byl zcela volný na pravé straně, odkud vypálil a Elliott jeho pokus vyrazil na hůl Eberleho, který svou střelou trefil lapačku hostujícího brankáře.
     
    07:41
    Sobotka přiklepnul puk na modrou Colovi, který jej poslal před bránu, kde byl ještě tečován, ale Bryzgalov jej dokázal zachytit a Oilers ubránili další útok hostí.
     
    07:25
    Který však netrval příliš dlouho, protože se puk dostal pod lapačku Bryzgalova, který raději přerušuje hru. Následně tu máme první reklamní pauzu utkání.
     
    07:19
    Morrow dokázal získat puk v útočném pásmu a St. Louis, tak může začít další ze svých útoků.
     
    06:25
    Bryzgalov si připisuje další úspěšný zákrok, když na něj vypálil zcela osamocený Stewart.
     
    05:29
    Oshie připravil výbornou pozici pro Shattenkirka, který se s ničím nemazlil a vypálil svou pumelici na Bryzgalova, a ten jeho pokus vyráží svým pravým betonem.
     
    04:35
    Tak tohle už je ale obrovský tlak hostů! Druhá útočná pětice držela Edmonton v jejo obraném pásmu a Bryzgalov měl co dělat, aby pochytal všechny pokusy hostujících útočníků.
     
    03:38
    První útočná pětka Blues držela domácí celek dlouho v jeho obranném pásmu, ale hosté spíše drželi puk podél mantinelů a Oilers se následně dokázali vymanit z tlaku výhozem do středního pásma.
     
    02:55
    Puk se odrazil na modrou čáru k Leopoldovi, který svou střelou od modré přinutil Bryzgalova k dalšímu skvělému zákroku.
     
    01:54
    Tak teď měli domácí hodně štěstí. Roy totiž adresoval svou přihrávku z rohu kluziště před bránu Oilers a Bryzgalov si málem srazil puk do vlastní brány.
     
    01:15
    Tlak hostujícího celku končí až střelou Berglunda od modré čáry, se kterou neměl Bryzgalov žádné problémy, protože měl na tuto střelu volný výhled.
     
    00:58
    Blues uzavřeli domácí tým v jejich obranné třetině a Sobotka se snažil překvapit Bryzgalova z pravé strany kluziště, ale jeho pokus minul bránu jen o pár centimetrů.
     
    00:33
    A první zákrok v utkání má za sebou i Bryzgalov, který musel likvidovat zakončení svého krajana Tarasenka, jenž se prokličkoval až před domácího brankáře.
     
    00:17
    Blues špatně rozehráli ve své obranné třetině a puk se nakonec odrazil na hůl Smytha, který svým zakončením donutil Elliotta k prvnímu zákroku v uktání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě první pětky se již pomalu připravují k úvodnímu vhazování, a za chvíli tak bude moci odstartovat dnešní střetnutí obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Bryzgalov (Dubnyk) – Ference, J. Schultz, N. Schultz, Hunt, Marincin, Petry – Hall, Nugent-Hopkins, Eberle – Yakupov, Gagner, Perron – Smyth, Gordon, Hemský – Gazdic, Arcobello, Jones.

    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Colaiacovo, Cole – Schwartz, Backes, Oshie – Sobotka, Berglund, Tarasenko – Morrow, Roy, Stewart – Paajavi, Lapierre, Reaves.

    Rozhodčí: Walsh, Meier – Murchison, Wheler.
     
    Československá stopa v utkání

    Za domácí tým najdeme na soupisce dva zástupce ze zemí bývalého Československa, a to Aleše Hemského a Martina Marincina, kteří by měli oba do utkání zasáhnout. Na soupisce St. Louis jsou hned čtyři hráči Vladimír Sobotka, Roman Polák, Dmitrij Jaškin a Jaroslav Halák. Do utkání však určitě nezasáhne Dmitrij Jaškin, který hraje na farmě St. Louis a otazník také visí nad startem Jaroslava Haláka, který by se měl vrátit do sestavy po nemoci.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se v letošní sezóně utkali pouze v jednom utkání, které se také odehrálo v Rexall Place. V tomto utkání však dominoval hostující celek St. Louis, když svého soupeře porazil vysoko 6:0. V daném utkání nejvíce zazářil Chris Stewart, který vstřelil hattrick a na jeden gól přihrál.

    22.12.2013 Edmonton Oilers – St. Louis Blues 0:6
     
    Edmonton Oilers

    Oilers jsou zatím v letošní sezóně na poslední místě západní konference, když si ve 45 odehraných utkání připsali 33 bodů. Edmonton se v minulém utkání vrátil do své arény po tripu po Kalifornii a domácí tým nečekalo vůbec jednoduché utkání, protože se museli střetnout s rozjetým týmem z Floridy Tampou Bay Lightning. Svěřenci Dallase Eakinse však ve velmi vypjatém utkání dokázali porazit svého soupeře 5:3, když o svém vítězství rozhodli domácí především v poslední třetině utkání. Edmonton tak ukončil sérii čtyř porážek v řádě, a znovu si tak připsal oba dva body. Do sestavy Oilers se v minulém utkání vrátil Jordan Eberle. Do dnešního utkání opět nezasáhne Philip Larsen, ale Corey Potter, který nehrál již pět utkání se dnes možná vrátí do sestavy.

    Poslední zápasy:

    San Jose Sharks – Edmonton Oilers 5:1
    Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 5:2
    Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning 5:3

    Nejproduktivnější hráči:

    Taylor Hall – 41 bodů (16+25)
    Jordan Eberle – 35 bodů (14+21)
    David Perron – 33 bodů (17+16)

    Brankáři:

    Ilja Bryzgalov – 90,8 %
    Devan Dubnyk – 89,5 %
     
    St. Louis Blues

    Bluesmani mají zatím letošní sezónu velice dobře rozjetou, když jim patří 3. příčka v nabité západní konferenci. Svěřenci Kena Hitchcocka ve 41 odehraných zápasech nasbírali 63 bodů a na samotné čelo konference ztrácí St. Louis čtyři body. Blues již také nepoznali pět zápasů v řadě příchuť porážky, když posledním přemožitelem byli Calgary Flames, kteří na svém ledě dokázali vyhrát 4:3 po nájezdech. Od té doby si však tým ze státu Missouri připsal hned pět vítězství, když si postupně poradili s Chicagem, Dallasem, Minnesotou, Los Angeles a Columbusem. Velkou formu v dresu St. Louis oplývá T.J. Oshie, který si v posledních čtyřech utkáních připsal čtyři góly a tři asistence. Do sestavy Blues by se měl v dnešním utkání vrátit Alex Steen, naopak do utkání ještě nezasáhne český obránce Roman Polák.

    Poslední zápasy:

    Minnesota Wild – St. Louis Blues 1:2
    St. Louis Blues – Los Angeles Kings 5:0
    St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets 6:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Alexander Steen – 38 bodů (24+14)
    T.J. Oshie – 37 bodů (8+29)
    David Backes – 32 bodů (16+16)

    Brankáři:

    Brian Elliott – 92,8 %
    Jaroslav Halák – 90,7 %
     
    Vítejte u dalšího online přenosu z utkání kanadskoamerické NHL, ve kterém se proti sobě postaví týmy z opačných pólů tabulky západní konference. Do Rexall Place totiž dorazí vyzvat místní Edmonton Oilers tým ze státu Missouri, a to St. Louis Blues.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 22. Yakupov (Perron, N. Schultz), 26. Arcobello (Gazdic, Ference) – 13. Stewart (Roy, Leopold), 23. Lapierre, 31. Backes (Pietrangelo), 34. Tarasenko (Leopold, Sobotka), 60. Berglund (Sobotka, Tarasenko)


    Edmonton Oilers: Bryzgalov (Dubnyk) – Ference, J. Schultz, N. Schultz, Hunt, Marincin, Petry – Hall, Nugent-Hopkins, Eberle – Yakupov, Gagner, Perron – Smyth, Gordon, Hemský – Gazdic, Arcobello, Jones.
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Leopold, Cole – Schwartz, Backes, Oshie – Sobotka, Berglund, Tarasenko – Morrow, Roy, Stewart – Paajavi, Lapierre, Reaves.

    Rozhodčí: Walsh, Meier – Murchison, Wheler.

    Diváci: 16839
    bahis siteleri