Havlíčkův Brod – Liberec 3:2 (1:0 po s.n.) | Třinec – Opava 4:5 (kon.) | Jihlava – Slavia 9:1 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 6:5 (kon.) | Ústí n/L – PZ Kladno 2:3 (kon.) | Žďár n/S – Č. Budějovice 3:2 (po pr.)
po s.n. (1:0)
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 12.01.2014, 10:10 • ZS Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    60:19
    Havlíčkobrodská obrana zaspala a liberecký kapitán Marek Zachar se ocitl v samostatném úniku. Se svou kličkou do bekhendu si ale gólmana Marka nerozhýbal, ale vytěžil přesilovku. Jiří Benák (HBR) obdržel 2 minuty za podražení.
     
    57:59
    Jeden z Rebelů se dostal do samostatného úniku, který sice gólem neskončil, ale domácí mají k dispozici takřka až do třetí sirény přesilovku 5 na 4. Za záchrannou brzdu musel zatáhnout hákováním Vítek Turský (LIB).
     
    47:28
    Tak to je hodně nepříjemné pro havlíčkobrodské mladíky, 36 sekund se budou bránit ve třech hráčích. Michal Němec (HBR) potrestán dvěma minutami za sekání. Střídačka domácích reaguje vyžádáním oddechového času.
     
    46:04
    Patrik Hrabaň (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    44:17
    Havlíčkův Brod pořádně přitlačil v ofenzivní fázi na pilu a zahraje si přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Jan Eichler (LIB) za hákování.
     
    40:00
    Josef Pilný (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    37:34
    Jiří Benák (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    35:17
    Petr Wiencek (LIB) dostal 2 minuty za držení protihráče. Zblízka předtím pálil zezadu tísněný Jiří Vlach, ale jen do Žajdlíkovy náruče.
     
    20:49
    Aktivní Matyáš Kačírek vypálil z levého kruhu, ale jen do Markovy náruče u bližší tyče. Na 2 minuty jsou vyloučení Petr Wiencek (LIB) a Jiří Kopic (HBR) za hrubost.
     
    18:17
    Jiří Kopic (HBR) – 2 minuty – sekání.
     
    17:49
    Rebelové založili rychlý brejk a jeden z hráčů uháněl úplně sám na gólmana Žajdlíka, kterého nedokázal zblízka překonat. Dvouminutový trest obdržel Vratislav Kunst (LIB) za sekání.
     
    16:16
    Zbytečný útočný faul předvedl David Michálek (HBR), provinil se krosčekem.
     
    15:11
    Další nepříjemnost pro zaskočené hosty. Na lavici hanby usedl Adam Velechovský (LIB) za nedovolené bránění.
     
    04:49
    Pavel Hendrych (HBR) – 2 minuty – zdržování hry.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 13. Michalička (Kopic), 44. Veverka (Hrabaň), rozh. náj. Vlach – 25. Kačírek (Zachar), 43. Wiencek (Zachar)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Kopic, Benák, Krtek, Němec, Vála, Hrabaň – Michalička, Vlach, Michálek (C) – Donda, Beran (A), Pilný – Veverka (A), Holenda, Hendrych – Petržílek, Březina, Kadleček.
    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Jiránek) – Turský, Eichler, Bálik, Kunst, Velechovský, Korecký – Wiencek, Kačírek, Zachar (C) – Chrtek, Jursa, Nezbeda – Mocek, Král, Bajer – Pekař.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Pavel Brýdl, David Přichystal