Jaroslavl – N.Novgorod 1:4 (kon.) | Čerepovec – Kazaň 1:2 (kon.) | Viťaz – Atlant 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 6:3 (kon.) | Riga – Novokuzněck 4:3 (po pr.)
HC Slovan – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Lev – Vladivostok 4:1 (kon.)
po prodl.
Dinamo Riga
4:3 (1:2, 2:0, 0:1 - 1:0)
Metallurg Novokuzněck
Středa 15.01.2014, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:18
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí rozehráli pěknou kombinaci, po dlouhém pasu do útočné třetiny si Indrašis pokusil zpracovat puk na levé straně, následně jej ještě dostal na střed, kde byl PAUL SZCZECHURA, jenž zajistil domácím vítězství!
     
    59:01
    Hosté mohli rozhodnout v samém závěru zápasu, Valujskij se dostal k odraženému puku po zákroku Tellqvista, ten však tygřím skokem zastavuje puk na brankové čáře!
     
    54:21
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Aksjoněnko zatáhl puk do třetiny po pravé straně, poslal na střed na Mitrjakova, ten však chytře přenechal puk na JEVGENIJE LAPENKOVA, který střelou z levého kruhu srovnává stav zápasu! Asistence: Alexandr Aksjoněnko.
     
    39:53
    Vyloučení v závěru třetiny, Marcel Haščák (RIG) je potrestán menším trestem.
     
    37:45
    Domácí mohli přidat další branku poté, co Ložkin vyjel proti Pavlovovi, aby mu zneškodnil příležitost, domácí hráč se ale k puku přeci jen dostal a trefuje levou tyč branky hostů!
     
    36:30
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí v přesilové hře otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch! MARCEL HAŠČÁK obdržel přesný pas na hůl v prostoru před brankou a perfektním blafákem posílá puk do hostující branky! Asistence: Miks Indrašis, Paul Szczechura.
     
    35:52
    Tlak domácích ale ústí ve vyloučení Michaila Kukleva (NOV), který dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    30:28
    Metallurg dlouho v plném počtu nehrál, vyloučen je Damir Žafjarov (NOV), jenž odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    28:58
    Síly na ledě se vyrovnají, vyloučen je právě Kyle Wilson (RIG) za sekání.
     
    28:58
    Velká šance domácích na obrat v zápase, Wilsin ale puk za hostujícího brankáře neprotlačil, i když pálil zcela sám z prostoru mezi kruhy!
     
    28:21
    Alexej Kosourov (NOV) vyloučen na dvě minuty, domácí mají možnost první přesilové hry.
     
    25:58
    Riga právě vstřelila branku!
    Již poněkolikáté dnes zavezl Ozolinš puk za branku a zadovkou poslal puk před brankoviště hostů, kam si tentokrát najel GUNARS SKVORCOV, jenž vypálil švihem na Ložkina a trochu překvapivě se puk zastavil až v síti hostující svatyně! Asistence: Sandis Ozolinš, Maris Bičevskis.
     
    21:58
    Další početní výhoda pro hosty, Marcel Haščák (RIG) vyloučen za držení protihráče.
     
    17:53
    Hosté budou hrát přesilovou hru poté, co je vyloučen Paul Szczechura (RIG) za hrubost.
     
    15:20
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Hosté ale pokračovali v tlaku, z čehož vzešla druhá branka v domácí síti poté, co RAFAEL ACHMETOV dostal přesný pas před branku a poslal puk za Tellqvista! Asistence: Damir Žafjarov.
     
    15:00
    Velkou šanci spálil Galimov, kterého do šance vyslal Kamalov, hostující forvard ale trestuhodně minul již odkrytou domácí klec!
     
    09:14
    Riga právě vstřelila branku!
    Begov zachytil chybnou rozehrávku hostí v útočné třetině, sám proti Ložkinovi sice neuspěl, puk do branky přes ležícího gólmana hostů ale přeci jen dostal dorážející GUNARS SKVORCOV! Asistence: Rustam Begov.
     
    05:26
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Od modré pálil Kamalov, Tellqvist puk pouze vyrazil před sebe, Maklin se k dorážce před brankou nedostal, zleva ale trefil volný kotouč JEVGENIJ LAPENKOV a posílá Metallurg do vedení! Bez asistence.
     
    04:21
    Juris Upitis (RIG) vyloučen na dvě minuty, když odpyká trest pro domácí lavičku za příliš mnoho hráčů na ledě, první přesilová hra v zápase putuje na stranu Metallurgu.

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 10. Skvorcov (Begov), 26. Skvorcov (Ozolinš, Bičevskis), 37. Haščák (Indrašis, Szczechura), 61. Szczechura – 6. Lapenkov, 16. Achmetov (Žafjarov), 55. Lapenkov (Aksjoněnko)


    Dinamo Riga: Tellqvist (Sedláček) – Ozolinš, Redlihs, Robinson, Pujacs, Lavinš, Sotnieks – Wilson, Hossa, Upitis – Szczechura, Indrašis, Haščák – Johnson, Bukarts, Pavlovs – Skvorcovs, Begovs, Bičevskis.
    Metallurg Novokuzněck: Ložkin (Sorokin) – Aksjoněnko, Kanarskij, Mantyla, Kapotov, Kuklev, Kamalov, Giroux, Kurepanov – Achmetov, Galimov, Žafjarov – Maklin, Lapenkov, Valujskij – Garejev, Jemelin, Kosourov – Veličkin, Musin, Mitrjakov.

    Rozhodčí: Baluška, Naumov – Pavlov, Sazonov

    Diváci: 6.160
    bahis siteleri