USA – Švýcarsko 9:0 (kon.) | Finsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Finsko
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Kanada
Pondělí 10.02.2014, 16:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek večera. Zároveň si vás dovoluji pozvat na zítřejší program, kdy se v Soči střetnou ženské reprezentace Německa a Švédska (11:00) a Ruska a Japonska (16:00). Na shledanou. (18:25:39)
     
    Utkání sledovalo 4837 diváků.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Finsko – 4 (14)
    Kanada – 15 (42)
     
    Utkání je u konce a velký smutek panuje na finské straně. Reprezentantky země tisíce jezer dnes předvedly fantastický výkon, za který si zaslouží velkou pochvalu. Proti horkému papírovému favoritovi si počínaly bez zbytečného respektu a 50 minut držely nerozhodný výsledek. Kanada nakonec zaúřadovala, když se postupně trefily Meghan Agostaová-Marcianová, Jayna Heffordová a Rebecca Johnstonová, a zvítězila 3:0.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Finky to stále zkouší v šesti hráčkách s prázdnou bránou na dostřel gólmanky Szabadosové.
     
    59:29
    Kanada si bere oddechový čas.
     
    59:05
    Kotouč se neustále zdržuje v kanadském pásmu, Finsko má obrovský tlak a snaží se vsítit alespoň čestnou branku, a pokazit tak Shannon Szabadosové čisté konto.
     
    58:50
    Finky to ještě zkoušejí v power-play, drží soupeře pod tlakem.
     
    58:15
    Meaghan Mikkelsonová (CAN) – 2 minuty – hra tělem.
     
    56:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    A i malý plamínek naděje je zřejmě definitivně uhašen, papírový favorit po oku lahodící akci vede už 3:0! Marie-Philip Poulinová přiťukla na vrcholu kruhů kotouč Jayně Heffordové, jež si sjela až před branku, všimla si najíždějící REBECCY JOHNSTONOVÉ, jíž předložila puk, a kanadská útočnice už měla snadnou úlohu na druhé straně brankoviště prostřelit přesouvající se gólmanku Rätyovou! Asistence: Jayna Heffordová, Marie-Philip Poulinová.
     
    55:55
    Minttu Tuominenová nevymýšlela nic komplikovaného, což teď Finky přesně potřebují. Po přejetí modré čáry vypálil z blízkosti modré čáry u mantinelu, ale mířila nepřesně.
     
    55:45
    Kanada drží puk v obranném pásmu a rozehrává.
     
    55:38
    Trenéři Suomi si vyžádali oddechový čas. Uvidíme, jestli svým svěřenkyním naordinují taktiku, která ještě povede ke zdramatizování tohoto atraktivního zápasu.
     
    55:38
    Kanaďanky hrají v plném počtu. Tím, že ubránily dvouminutové oslabení chvíli před koncem třetí třetiny, se výrazně přiblížily vydřenému vítězství.
     
    55:00
    Mika Jalosuová vystřelila z vrcholu pravého kruhu, ale její projektil byl ve skrumáži před bránou zblokován a puk se doklouzal jen do rohu pásma.
     
    54:45
    A zaskočit se nenechala ani dalším nahozeným pukem, který skončil v její lapačce.
     
    54:24
    Emma Nuutinenová po převzetí puku v útočném pásmu okamžitě vypálila, ale brankářka Szabadosová se na švestkách nachytat nenechala a projektil z blízkosti modré čáry schovala v náruči.
     
    54:05
    Kanaďanky opět vyhodily.
     
    53:40
    A znovu finský útok nedopadl na úrodnou půdu. Kanada se opět osvobodila.
     
    53:15
    Kanada ihned vyhodila po vyhraném vhazování před svou gólmankou Szabadosovou.
     
    53:07
    Tara Watchornová (FIN) – 2 minuty – podražení.
     
    52:50
    Finky se ještě nevzdávají a snaží se o vyrovnání. Kanaďanky se musejí po dlouhé části, kdy hlavně útočili, soustředit mnohem více i na zadní vrátka.
     
    52:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá s Finkami hodně zle, javorové listy vedou už o dvě branky! Krásnou individuální akci předvedla JAYNA HEFFORDOVÁ, jež ukázala hodně šikovné ruce i skvělé bruslařské schopnosti, když se na pravém křídle zbavila rychlou kličkou svých strážkyň, velkým obloukem se dostala do kruhu a tvrdou ranou skórovala k bližší tyčce nad rameno brankářky Rätyové! Bez asistence.
     
    51:55
    Teď se karta otočila na druhou stranu, tlačí Finky.
     
    51:25
    Finkám se občas podaří získat puk a vyvézt jej ke středovému kruhu, ale útočné pásmo jim už delší dobu zůstává zapovězené.
     
    50:55
    Noora Rätyová mezi finskými tyčemi si nemůže ani na chvíli odpočinout, protože Kanada se stále drží v její blízkosti, kde kombinuje.
     
    50:15
    A papírový favorit je rázem ve velké herní pohodě. Po prolomení obranné hráze bojovného Finska na ledě dominuje a pokračuje v útočné aktivitě.
     
    49:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    A tohle už reprezentantkám země javorového listu vyšlo, Finky prohrávají! Do kotouče se opřela Meghan AGOSTAOVÁ-MARCIANOVÁ, která sice vyprášila jen betony gólmanky Rätyové, ale kotouč se odrazil mezi kruhy zpět k ní a kanadská hráčka nechytatelnou pumelicí z velkého nápřahu napálila kotouč do levého horního rohu brány bezmocné Noory Rätyové! Bez asistence.
     
    48:55
    Kanaďanky jsou zpět v útočném pásmu.
     
    48:25
    Puky teď létaly z kanadských holí ve velké rychlosti a brankářka Rätyová se musela ve svém brankovišti neustále ohánět! Její spoluhráčky nakonec odpálily puk do bezpečí.
     
    48:15
    Emma Terhová (FIN) usedá na lavici hanby ke dvěma minutám za hru tělem.
     
    47:45
    Finsko je pod velkým tlakem i přesto, že jeho oslabení už dávno skončilo. Kanada se žene za prolomením obranné hráze svých soupeřek.
     
    47:17
    Země tisíce jezer dokázala ukořistit puk do své moci a přesunout hru alespoň na chvíli do středu pole.
     
    46:57
    Kanada má na své straně obrovský tlak. Finsko se v posledních minutách brání ještě víc než v předešlém průběhu zápasu.
     
    46:25
    Javorové listy opět diktují tempo hry a drží se na dostřel Noory Rätyové.
     
    46:00
    Tak tohle mohla být ledová sprcha pro Kanadu! Gólmanka Szabadosová málem pustila za svá záda nahození ze středního pásma, kotouč zůstal chvíli ležet vedle jejího betonu, ale naštěstí pro kanadskou ženu s maskou nebyla žádná z protihráček nablízku!
     
    45:50
    Finsku se povedlo vyhodit.
     
    45:30
    Kanada se drží v útočném pásmu.
     
    45:07
    Rosa Lindstedtová (FIN) – 2 minuty – podražení.
     
    44:30
    Jedna z Kanaďanek, tuším, že to byla Jayna Heffordová, vypálila ve vyložené pozici těsně vedle, když si vybruslila zpoza brány do kruhu.
     
    44:00
    Úspěšné zákroky brankářce Rätyové utěšeně naskakují, nyní si poradila s ranou od modré čáry, jíž vyrazila do rohu pásma svými betony.
     
    43:36
    Hokejistky ze zámoří se pokoušejí natlačit do útočného území.
     
    43:17
    Kanadský útok znovu zbořila pevná finská obrana, jež okamžitě odvezla kotouč do bezpečné vzdálenosti od své brankářky Rätyové.
     
    42:46
    Vpřed se vydalo i Suomi, jenže nic nebezpečnějšího z toho nebylo. Sluší se dodat, že gólmance Rätyové před několika okamžiky pomohla tyčka, jíž orazítkovala rána Marie-Philip Poulinové z levého kruhu!
     
    42:15
    Finsko dobře brání svou modrou čáru.
     
    41:50
    Brankářka Rätyová stále odolává vydatné spršce střel. Kanaďanky jsou opravdu neúnavné, rády by už ukončily své střelecké trápení a ujaly se vedení.
     
    41:25
    Kanada si vynutila drtivý tlak, Finky se nemohou dostat k puku a ven z pásma.
     
    41:00
    Marie-Philip Poulinová měla dostatek času a prostoru mezi kruhy, který si vytvořila rychlými kličkami, a zápěstím vypálila. Brankářka Rätyová ale znovu puk přitáhla do své náruče jako velký magnet kus železa.
     
    40:50
    Na druhý pokus už to javorovým listům vyšlo, kombinují kolem brankářky Rätyové.
     
    40:25
    Ale ne na dlouho, její útok měl doslova jepičí život. Finsko se zmocnila kotouče a samo se zabydlelo na dostřel gólmanky Szabadosové.
     
    40:10
    Kanada se usadila v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše se už chytá na třetí třetinu.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Finsko – 6 (10)
    Kanada – 17 (27)
     
    Prostřední část je za námi a Finky si za ni znovu zaslouží velikou pochvalu. I nadále drží nerozhodný stav 0:0 a horký papírový favorit z Kanady si vůbec neví rady, jak poctivý a účinný obranný blok Suomi, který navíc podporuje fantastickými zákroky gólmanka Rätyová. překonat. Třetí třetina začne přibližně v 17:39.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Meaghan Mikkelsonová udeřila do kotouče na modré čáře a její dělovku zlikvidovala fantastickým zákrokem gólmanka Rätyová, jež vytěsnila puk od tyčky do bezpečí!
     
    39:10
    Kanada se neskutečně trápí se skvěle a obětavě bránícím soupeřem. To je opravdu obrázek hry, který by před začátkem zápasu snad nikdo nečekal.
     
    38:39
    Kotouč se po dlouhém souboji v rohu kanadského pásma odrazil blíže k bráně, čehož využila Michelle Karvinenová, jež šťouchla v úhlu do puku, který skončil u betonů gólmanky Szabadosové.
     
    38:20
    A už je tu Finsko se svou útočnou odpovědí.
     
    38:00
    Zastavil je ale ofsajd.
     
    37:35
    Javorové listy přečkaly i další těžké chvíle a oslabení ustály bez úhony. Nyní už se pokoušejí zaměstnat brankářku Rätyovou, k níž si probíjejí cestu.
     
    37:20
    Hodně rušno teď bylo kolem kanadské brány, když Finky neúnavně a důrazně dorážely na brankářku Szabadosovou, jež drží papírového favorita skvělými zákroky nad vodou!
     
    37:00
    Anna Kilponenová práskla do puku v blízkosti modré čáry a gólmanka Szabadosová musela vytasit skvělý zákrok, když její pumelici ukryla ve výstroji!
     
    36:40
    Dlouhá kombinace Suomi pokračuje.
     
    36:10
    Kanadě se daří získávat puky do své moci a vyhazovat je až do hájemství brankářky Rätyové, ale když už se Finky probijí do jejich pásma, zavání to nebezpečím.
     
    35:55
    Finsko drží Kanadu pod tlakem.
     
    35:19
    Michelle Karvinenová (FIN) dostala 2 minuty za hrubost, Melodie Daoustová (CAN) 2 minuty za sekání a 2 minuty za hrubost. Finky mají přesilovku.
     
    35:19
    Natalii Spoonerová dnes prostě není přáno. Její další rána z mírného úhlu na pravé straně končí ve výstroji brankářky Rätyové. Po přerušení hry se strhla před finskou bránou pořádná bitka a bude se vylučovat.
     
    34:55
    Jenže spoluhráčky v poli dnes Nooře Rätyové hodně usnadňují práci, protože fantasticky bruslí, ihned přistupují ke střelkyním soupeře a počínají si patřičně důrazně.
     
    34:25
    Zámořský velikán už operuje s pukem na holi opět v blízkosti finské brány.
     
    34:00
    Tlak javorových listů byl otupen, nyní se dostávají mnohem více do hry i reprezentantky ze země tisíce jezer.
     
    33:30
    Kanada už kombinuje v Rätyové blízkosti. Ruské publikum si pokřikem "Šajbu!" žádá první gól utkání.
     
    33:25
    Finky po zisku kotouče po vhazování ve svém pásmu ihned vyhodily až na zakázané uvolnění.
     
    33:19
    Hra je v posledních okamžicích značně neurovnaná, puk se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, jenže obě obrany jsou hodně pozorné.
     
    32:55
    Poměr střel na branku narůstá. Kanada na ně vede už 21:8!
     
    32:50
    Brankářka Rätyová ale nemá s kanadskými střelkyněmi žádné slitování a nelítostně maří všechny jejich velké šance. Tentokrát to zkoušela zpoza finské obránkyně v pravém kruhu Brianne Jennerová, jenže u přední tyče volné místečko nenašla.
     
    32:26
    Javorové listy se i nadále drží s pukem v útočném pásmu.
     
    32:00
    Hokejistky ze země tisíce jezer ukořistili kotouč a mohou alespoň na chvíli nechat vydechnout své zadní řady, jež dostaly v posledních minutách pořádně zabrat.
     
    31:50
    Tlak Kanady sílí.
     
    31:23
    Tohle byla šance, jež hlasitě volala po gólu! Natalie Spoonerová rozkmitala své rychlé nohy, prošla finskou defenzivou jako nůž máslem a zblízka vypálila. Brankářka Rätyová ale těžila z dobrého postavení a betony zamezila pohromě!
     
    30:30
    Finkám pomáhá ke skvělému průběžnému výsledku i obrovská obětavost. Názorně to teď bylo vidět při střele Meghan Agostaové-Marcianové, která byla zblokována.
     
    30:10
    Kanada pokračuje v náporu na svého soupeře a střílí ze všech možných koutů útočného pásma.
     
    29:46
    A znovu v akci největší hvězda finského výběru Noora Rätyová, jež ve své náruči schovala ránu, která na ni vyletěla z blízkosti modré čáry. Buly po její pravé ruce.
     
    29:26
    Brianne Jennerová vzala zodpovědnost na sebe a prezentovala se hezkou individuální akcí. Vybruslila si zpoza brány do příznivějšího střeleckého úhlu a zápěstím našla lapačku Noory Rätyové u první tyče.
     
    29:02
    Brankářka Szabadosová se teď protáhla, když kotouč schovala u bližší tyče ve své lapačce a přerušila hru.
     
    28:54
    Ofenzivní trápení červenobílých teď jen podtrhlo vyhození na zakázané uvolnění.
     
    28:38
    Finská defenziva si i tentokrát poradila na jedničku podtrženou, soupeřky vyhnala i s pukem až do středu pole.
     
    28:20
    A už si jej nahrávkami vyměňuje v útočném území.
     
    28:05
    Kanada získala kotouč a zakládá útok ze svého pásma.
     
    27:52
    Finsko ukázalo horkým papírovým favoritkám, že svou kůži rozhodně nedá lacino a nemíní se jen pasivně bránit v hloubi obranného pole. Kotouč opustil hrací plochu, vhazovat se bude po levé ruce brankářky Szabadosové.
     
    27:20
    Kanada je stále pod tlakem. Kdo by to byl před začátkem zápasu řekl...
     
    26:50
    Ale pozor, i Finky umí být nebezpečné! Nyní se drží s pukem na dostřel gólmanky Szabadosové, jež musí mít oči na stopkách, protože soupeřky kombinují kolem její brány.
     
    26:30
    Kanada už je zpět u gólmanky Rätyové.
     
    26:20
    Provinily se ale přitom ofsajdem a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    26:15
    V dlaních finské útočnice se objevila i krev. Doufejme, že bude v pořádku a bude pokračovat v zápasu. Javorové listy si hledají cestu do útočného pásma.
     
    26:00
    Venla Hoviová zblokovala rána od modré čáry, ale dostala přitom hodně bolestivý úder do oblasti ruky z bezprostřední blízkosti. Autorkou rány byla Tara Watchornová. Snad nepůjde o nic vážného.
     
    25:45
    Přesilovka už je dávno u konce, ale na ledě to není znát. Finsko neustále čelí velkému tlaku a zuby nehty drží nerozhodný stav. Z ochozů už se několikrát ozval pokřik "Šajbu!".
     
    25:18
    Suomi čelí obrovskému tlaku, Kanaďanky míchají s pukem na holi a aktivním pohybem dělají finské obraně velké problémy.
     
    24:55
    Znovu si brankář Finska poradila se střelou z pravého kruhu.
     
    24:20
    Melodie Daoustová si srovnala kotouč na svou hůl a ze strany zkusila štěstí. Noora Rätyová znovu potvrdila svou kvalitu a u přední tyče se nenechala zaskočit.
     
    24:02
    Finkám se podařilo vyhodit.
     
    23:40
    Caroline Ouellettová se objevila ve velké šanci, ale ani tenkrát neskočil puk ve finské síti! Neúspěšně zkoušela dorážet Natalie Spoonerová!
     
    23:19
    Venla Hoviová (FIN) – 2 minuty – sekání.
     
    23:10
    Finsko čelí obrovskému tlaku a neví, kam dřív skočit. Kanada pálí ze všech možných pozic, gólmanka Rätyová se teď hodně zapotila.
     
    22:35
    Kanada kombinuje v pásmu soupeře.
     
    22:00
    Finsko hraje opravdu skvěle, klobouk dolů před hokejistkami ze severní Evropy, které byly před zápasem velkým papírovým outsiderem, ale na ledě to není skoro znát.
     
    21:18
    Kanaďanky se zabydlely v útočném pásmu a ostřelují finskou bránu ze všech možných pozic útočného pásma. Brankářka Rätyová se musí mít na pozoru.
     
    21:00
    Zahanbit se nenechala ani Kanada, Meghan Agostaová-Marcianová přejela modrou čáru, srovnala si puk na hůl a z kruhu dobře mířidla ke vzdálenější tyči, ale puk doplachtil jen do pohotové lapačky Noory Rätyové.
     
    20:40
    Nina Tikkinenová obkroužila bránu a pokusila se zasnout puk k první tyčce, ale přes betony pozorné brankářky Szabadosové se jí to nepodařilo.
     
    20:09
    Finky si zkusily pomoci nahozeným pukem do útočného pásma, ale za bránu gólmanky Szabadosové dojely jako první hráčky Kanady, které mohou rozehrát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráčky obou zemí už se vracejí zpět na ledovou plochu.
     
    Pokud by Finsko pokračovalo ve svém skvělém výkonu z úvodní dvacetiminutovky a dokázalo by ukořistit nějaký bod, byla by to obrovská senzace. Kanada je společně se Spojenými státy americkými velkými hegemony ženského hokeje a můžeme říci, že oproti svým soupeřům z Evropy jsou o několik levelů výš.
     
    Kanadští fanoušci doslova hltají všechny hokejové kategorie a ženy rozhodně nejsou výjimkou. Svou zemi hlasitě podporují i v dalekém Soči.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Finsko – 4
    Kanada – 10
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Kanada sice měla jako velký papírový favorit značnou převahu, ale Finky statečně bojují a podpořeny spolehlivým výkonem své gólmanky Rätyové nesmírně silnému soupeři vzdorují. Uvidíme, jestli jim to vydrží i do prostřední části, jež začne přibližně v 16:52.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Kanada stále svírá Finky u jejich brány.
     
    19:10
    Catherine Wardová nic složitého nevymýšlela a okamžitě napálila z mohutného nápřahu kotouč od modré čáry na bránu, kde však čekala pozorná brankářka Rätyová, jež patří ve svém řemeslu k nejlepším na světě.
     
    18:35
    A při hře 5 na 5 jsou zpět se svým ofenzivním kolotočem. Finská obrana musí znovu vyhlásit stav nejvyšší pohotovosti a brankářka Rätyová se musí mít na pozoru.
     
    18:10
    Tlak Evropanek otupil, Kanaďanky jsou asi z nejhoršího venku.
     
    17:47
    Teď může papírový favorit děkovat své gólmance Szabadosové! Ostrou árnu na ni vyslala z levého kruhu Saija Tarkkiová, a i když si maskovaná opora mezi tyčemi poradila, s nebezpečnými dorážkami přispěchaly důrazné Finky. Pro červenobílé vše dobře dopadlo.
     
    17:28
    Javorové listy čelí velkému tlaku, Finky si vyměňují kotouč v útočném pásmu.
     
    17:08
    Ani tento útok se Suomi nepodařil. Kanada opět ukořistila puk a osvobodila se.
     
    16:50
    Kanada se ocitla pod chvilkovým tlakem, ale vybojovala kotouč a vyhodila přes celé hřiště.
     
    16:11
    Kanada pyká za špatné střídání dvouminutovým trestem, který odsedí Meghan Agostaová-Marcianová (CAN).
     
    16:00
    Tu sice našla, ale už je to obehraná písnička. Když už se ocitnou v blízkosti brankářky Rätyové, horko těžko se probíjejí do zakončení. Většina střel je hodně z dálky nebo ze stran, navíc Finky obětavě rány blokují.
     
    15:30
    Kanada si hledá cestu do útočného pásma.
     
    15:10
    Kanaďanky pokračují v útočné aktivitě, Finsko je zatlačeno hluboko do své obranné ulity. Nyní pomohl hokejistkám ze severu Evropy ofsajd soupeřek.
     
    14:55
    Marie-Philip Poulinová se vůbec nemazala s pukem na holi a nebezpečně vypálila z vrcholu kruhů, ale její projektil zaduněl jen na betony Noory Rätyové.
     
    14:35
    Gillian Appsová ve velmi slušné šanci, když se prosmýkla za finské obránkyně, sjela si blíže k bráně a pokusila se bekhendem prostřelit brankářku Rätyovou, ale neúspěšně!
     
    14:15
    Hráčky zpoza "velké louže" diktují tempo hry i nadále, jenže s dobře pohybujícími se soupeřkami mají velké problémy.
     
    13:45
    Dvakrát v krátkém časovém sledu napřáhla na modré čáře Jocelyne Larocqueová, ale poprvé vyprášila jen betony Noory Rätyové a podruhé byla její rána zblokována.
     
    13:30
    Kanada vyslala nepřesnou ránu od modré čáry, ale stále se drží v útočném pásmu.
     
    13:05
    Javorovým listům chybí častější a přesnější střelba. Tlak zatím přichází vniveč.
     
    12:45
    Kanaďanky už jsou zpět v blízkosti gólmanky Rätyové.
     
    12:11
    Finky se pořád velmi dobře brání, daří se jim získávat puky a rychle je vyhazovat pryč.
     
    11:50
    Kanada je nastěhována u finské brány.
     
    11:11
    Susanna Tapaniová (FIN) si vyšlápla na protihráčku hodně ostře a dostala 2 minuty za hru tělem.
     
    10:30
    Děj hry se odvíjí střídavě v obou pásmech, jenže defenzivy jsou stále pozorné.
     
    10:05
    Jako kdyby to teď chtěla změnit Meghan Agostaová-Marcianová, jež převzala kotouč v útočném pásmu a z mírného úhlu na levé straně nechala vyniknout brankářku Rätyovou, jež pohlídala přední tyč.
     
    09:40
    Na ledě zatím dominují především obě pozorné obrany. Brankářky měly v dosavadním průběhu zápasu jen minimum práce.
     
    09:15
    Michelle Karvinenová zavezla kotouč podél pravého mantinelu do útočného pásma, ale v rohu pásma byla tvrdě a čistě atakována a o kus černé gumy přišla.
     
    09:02
    Finsko zastavilo postavení mimo hru.
     
    08:55
    Hokejistky ze země tisíce jezer pokračují ve skvělém výkonu, kotouč drží daleko od své brány.
     
    08:30
    Obrázek hry se nemění. Kanada se pořád snaží diktovat tempo hry. Kotouč má pravidelně na svých holích, jenže její akce většinou končí na útočné modré čáře.
     
    07:55
    Útočný výpad papírového favorita s sebou přinesl nebezpečnou ránu Meaghan Mikkelsonové, jež od modré čáry vyprášila betony gólmanky Rätyové.
     
    07:35
    Kanada se stále nemůže pořádně dostat do svého obvyklého útočného tempa, Finsko se skvěle brání, gólmanka Rätyová měla dosud minimum práce.
     
    07:00
    Hraje se teď hlavně ve středním pásmu.
     
    06:10
    Venla Hoviová tvrdě vystřelila z levého kruhu po ojedinělém útočném výpadu, ale jen do ramena gólmanky Szabadosové!
     
    05:20
    Finsko se drží v útočném pásmu, jenže Kanada drží své soupeřky hlavně u hrazení.
     
    05:00
    Kanada se velmi dobře brání, pravidelně odpaluje puky do bezpečí.
     
    04:24
    Finsko si zahraje přesilovku. Jocelyne Larocqueová (CAN) dostala 2 minuty za hru tělem.
     
    04:10
    Obrovskou šanci měla Rebecca Johnstonová, ale z bezprostřední blízkosti minula odkrytou bránu!
     
    03:30
    Hokejistky z kolébky ledního hokeje mají velkou územní převahu a buší do obranného bloku Finska.
     
    03:04
    Jayna Heffordová se ujala kotouče a při slušné akci tvrdě vypálila zápěstím z pravého kruhu. Našla však jen náruč brankářky Rätyové u první tyče.
     
    02:45
    Mira Jalosuová práskla do puku v blízkosti modré čáry a gólmanka Szabadosová musela předvést první větší zákrok. Kotouč schovala ve své náruči.
     
    02:10
    Kanada musí znovu rozjíždět útok z hloubi svého obranného pásma. Finsko zatím opravdu dobře bruslí a napadá rozehrávku.
     
    01:50
    Ani Finky se nechtějí nechat zahanbit. Teď se drží na dostřel gólmanky Szabadosové, ale kanadská obrana je zatím pozorná.
     
    01:15
    Suomi dokázalo vybojovat kotouč a posunout jej co nejdále od své brány. Kanada od začátku jasně naznačuje, kdo by měl být na ledě pánem.
     
    00:55
    Země javorového listu má obrovský tlak. Drží se v útočném pásmu.
     
    00:30
    Kanaďanky se natlačily do útočného pásma, ale na finskou obranu vyzrát nedokázaly. Hrát může Finsko.
     
    00:08
    Kanada se pokusila po zisku kotouče přejít do útočného pásma, ale neprošla kolem středového kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k začátku zápasu.
     
    Sestava Finek je úplně stejná jako v utkání s USA, Kanada udělala změnu v brankovišti, kam se místo Charline Labonteové postavila její kolegyně Shannon Szabadosová.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová "C", Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová.

    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová "C", Jennerová.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová (GBR) – Therese Björkmanová (SWE), Laura Johnsonová (USA).
     
    Vzájemný zápas na MS žen v Ottawě 2013:

    Kanada – Finsko 8:0
     
    Kanada přehrála Švýcarsko, Finky padly s USA

    Oba soupeři už za sebou mají premiérová vystoupení na turnaji. Kanaďanky nedopustily překvapení a suverénně rozstřílely Švýcarsko 5:0. O jejich obrovské dominanci dokonale svědčí i poměr střel na branku, který činil 69:14 v jejich prospěch. Konečnou podobu výsledku stanovily už za 40 minut zápasu, když se v úvodní dvacetiminutovce trefily dvakrát a v prostřední části třikrát. O góly se postaraly Jocelyne Larocqueová, Tara Watchornová, Hayley Wickenheiserová, Marie-Philip Poulinová a Rebecca Johnstonová.

    Finsko podlehlo USA, přičemž i tentokrát byl poměr střel na branku ve prospěch vítěze výrazně vyšší (43:15). Klid na hole Američanek rychlý branka, skórovaly už za 53 sekund hry. Svůj hubený náskok ještě v prostřední části dvěma přesnými zásahy navýšily, hráčky ze severní Evropy už se vzmohly jen na snížení z hole Susanny Tapaniové.
     
    Suomi se pokusí obhájit bronz

    Finky dýchají velkému zámořskému tandemu na záda a v Evropě si udržují dominanci. Rády by navázaly na bronzové medaile, které ukořistily v roce 1998 v Naganu i na přešlých olympijských hrách ve Vancouveru, kde slavily před čtyřmi lety. Hodně těžké to mají v tom, že USA i Kanadu potkávají už v základní skupině.

    Země tisíce jezer bude opět vkládat své naděje především do výkonů čtyřiadvacetileté gólmanky Noory Rätyové, jež je považována za nejlepší brankářku na světě. Suomi se řadí mezi největší kandidáty na 3. místo, samo přitom po očku pošilhává po přechodu přes semifinálové síto, což by bylo nepochybně velkým překvapením.
     
    Kanada chce zlato počtvrté v řadě

    Kolébka ledního hokeje patří společně s USA k hegemonům ledního hokeje žen. Pokud se nestane zázrak, oba zámořští rivalové si to spolu rozdají o nejcennější kov i v Soči. Jakýsi předkrm nelítostné finálové bitvy bude představovat už střetnutí v základní skupině, jež je na programu ve středu.

    Kanada si před sebe vytyčuje jen jediný cíl, a to zisk zlaté medaile. Pokud by se to hokejistkám ze země javorového listu podařilo, byl by to na olympijských hrách už jejich čtvrtý primát v řadě. Zlatý hattrick zkompletovaly v roce 2010 na domácí půdě ve Vancouveru, když v boji o zlato přetlačily Spojené státy americké.
     
    Dobrý den, srdečně vás vítám u sledování ženského hokeje na zimní olympiádě v Soči. V rámci skupiny A nás čeká zápas, v němž se střetne Finsko s Kanadou. Dá se očekávat, že větší podporu budou mít v hledišti hokejistky ze země tisíce jezer, protože do bitvy se zámořským soupeřem půjdou jako jasný papírový outsider. Utkání začíná v 16:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 50. Agostaová-Marcianová, 53. Heffordová, 57. Johnstonová (Heffordová, Poulinová)


    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová "C", Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová.
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová "C", Jennerová.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová (GBR) – Therese Björkmanová (SWE), Laura Johnsonová (USA)

    Diváci: 4837
    bahis siteleri