USA – Švýcarsko 9:0 (kon.) | Finsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Finsko
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Kanada
Pondělí 10.02.2014, 16:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    58:15
    Meaghan Mikkelsonová (CAN) – 2 minuty – hra tělem.
     
    56:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    A i malý plamínek naděje je zřejmě definitivně uhašen, papírový favorit po oku lahodící akci vede už 3:0! Marie-Philip Poulinová přiťukla na vrcholu kruhů kotouč Jayně Heffordové, jež si sjela až před branku, všimla si najíždějící REBECCY JOHNSTONOVÉ, jíž předložila puk, a kanadská útočnice už měla snadnou úlohu na druhé straně brankoviště prostřelit přesouvající se gólmanku Rätyovou! Asistence: Jayna Heffordová, Marie-Philip Poulinová.
     
    53:07
    Tara Watchornová (FIN) – 2 minuty – podražení.
     
    52:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá s Finkami hodně zle, javorové listy vedou už o dvě branky! Krásnou individuální akci předvedla JAYNA HEFFORDOVÁ, jež ukázala hodně šikovné ruce i skvělé bruslařské schopnosti, když se na pravém křídle zbavila rychlou kličkou svých strážkyň, velkým obloukem se dostala do kruhu a tvrdou ranou skórovala k bližší tyčce nad rameno brankářky Rätyové! Bez asistence.
     
    49:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    A tohle už reprezentantkám země javorového listu vyšlo, Finky prohrávají! Do kotouče se opřela Meghan AGOSTAOVÁ-MARCIANOVÁ, která sice vyprášila jen betony gólmanky Rätyové, ale kotouč se odrazil mezi kruhy zpět k ní a kanadská hráčka nechytatelnou pumelicí z velkého nápřahu napálila kotouč do levého horního rohu brány bezmocné Noory Rätyové! Bez asistence.
     
    48:25
    Puky teď létaly z kanadských holí ve velké rychlosti a brankářka Rätyová se musela ve svém brankovišti neustále ohánět! Její spoluhráčky nakonec odpálily puk do bezpečí.
     
    48:15
    Emma Terhová (FIN) usedá na lavici hanby ke dvěma minutám za hru tělem.
     
    46:00
    Tak tohle mohla být ledová sprcha pro Kanadu! Gólmanka Szabadosová málem pustila za svá záda nahození ze středního pásma, kotouč zůstal chvíli ležet vedle jejího betonu, ale naštěstí pro kanadskou ženu s maskou nebyla žádná z protihráček nablízku!
     
    45:07
    Rosa Lindstedtová (FIN) – 2 minuty – podražení.
     
    42:46
    Vpřed se vydalo i Suomi, jenže nic nebezpečnějšího z toho nebylo. Sluší se dodat, že gólmance Rätyové před několika okamžiky pomohla tyčka, jíž orazítkovala rána Marie-Philip Poulinové z levého kruhu!
     
    39:50
    Meaghan Mikkelsonová udeřila do kotouče na modré čáře a její dělovku zlikvidovala fantastickým zákrokem gólmanka Rätyová, jež vytěsnila puk od tyčky do bezpečí!
     
    37:20
    Hodně rušno teď bylo kolem kanadské brány, když Finky neúnavně a důrazně dorážely na brankářku Szabadosovou, jež drží papírového favorita skvělými zákroky nad vodou!
     
    37:00
    Anna Kilponenová práskla do puku v blízkosti modré čáry a gólmanka Szabadosová musela vytasit skvělý zákrok, když její pumelici ukryla ve výstroji!
     
    35:19
    Michelle Karvinenová (FIN) dostala 2 minuty za hrubost, Melodie Daoustová (CAN) 2 minuty za sekání a 2 minuty za hrubost. Finky mají přesilovku.
     
    31:23
    Tohle byla šance, jež hlasitě volala po gólu! Natalie Spoonerová rozkmitala své rychlé nohy, prošla finskou defenzivou jako nůž máslem a zblízka vypálila. Brankářka Rätyová ale těžila z dobrého postavení a betony zamezila pohromě!
     
    23:40
    Caroline Ouellettová se objevila ve velké šanci, ale ani tenkrát neskočil puk ve finské síti! Neúspěšně zkoušela dorážet Natalie Spoonerová!
     
    23:19
    Venla Hoviová (FIN) – 2 minuty – sekání.
     
    17:47
    Teď může papírový favorit děkovat své gólmance Szabadosové! Ostrou árnu na ni vyslala z levého kruhu Saija Tarkkiová, a i když si maskovaná opora mezi tyčemi poradila, s nebezpečnými dorážkami přispěchaly důrazné Finky. Pro červenobílé vše dobře dopadlo.
     
    16:11
    Kanada pyká za špatné střídání dvouminutovým trestem, který odsedí Meghan Agostaová-Marcianová (CAN).
     
    14:35
    Gillian Appsová ve velmi slušné šanci, když se prosmýkla za finské obránkyně, sjela si blíže k bráně a pokusila se bekhendem prostřelit brankářku Rätyovou, ale neúspěšně!
     
    11:11
    Susanna Tapaniová (FIN) si vyšlápla na protihráčku hodně ostře a dostala 2 minuty za hru tělem.
     
    06:10
    Venla Hoviová tvrdě vystřelila z levého kruhu po ojedinělém útočném výpadu, ale jen do ramena gólmanky Szabadosové!
     
    04:24
    Finsko si zahraje přesilovku. Jocelyne Larocqueová (CAN) dostala 2 minuty za hru tělem.
     
    04:10
    Obrovskou šanci měla Rebecca Johnstonová, ale z bezprostřední blízkosti minula odkrytou bránu!

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 50. Agostaová-Marcianová, 53. Heffordová, 57. Johnstonová (Heffordová, Poulinová)


    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Hiirikoskiová "C", Jalosuová, Terhová, Tarkkiová, Lindstedtová, Kilponenová, Villilaová – Tuominenová, Karvinenová, Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Tikkinenová – Väliläová, Rantamäkiová, Nuutinenová – Rajahuhtaová, Tanskanenová.
    Kanada: Szabadosová (Lacasseová) – Wardová, Watchornová, Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Mikkelsonová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová-Marcianová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelletteová "C", Jennerová.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová (GBR) – Therese Björkmanová (SWE), Laura Johnsonová (USA)

    Diváci: 4837
    bahis siteleri