Dortmund – Frankfurt 4:0 (kon.) | Bayern – Freiburg 4:0 (kon.) | W. Brémy – Mönchengladbach 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Stuttgart 4:1 (kon.) | Braunschweig – Hamburg 4:2 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:0 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 15.02.2014, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    85
    Utkání se v závěru přiostřuje. Další žlutou kartou je za ostrý skluz "odměněn" Stephan Schröck.
     
    83
    Stejně tak i Marco Russovi. Oba borci si zřejmě vyměnili několik peprnějších výrazů.
     
    83
    Hlavní sudí Sippel uděluje žlutou kartu Nuri Sahinovi.
     
    81
    Rovněž Dortmund využívá i poslední možnost střídání. Lewandowského nahrazuje na hrotu pole Schieber.
     
    75
    Lewandowski má dnes velkou smůlu. Lídr dortmundské ofenzivy se zjevil zcela sám před Trappem, avšak hostující brankář dobře vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Proti ráně poté zasáhl pomocí hrudi. Následná dorážka Hofmanna se neujala.
     
    73
    Poslední střídání hostí. Djakpu nahradí Oczipka.
     
    71
    Borussia podruhé střídá. Na hráčskou lavici odchází střelec dvou branek, tedy Pierre Aubameyang. Místo něj do utkání naskočí Hofmann.
     
    70
    Za ostrý skluz obdržel žlutou kartu Oliver Kempf.
     
    68
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně neuvěřitelné. Jen co MILOS JOJIĆ přišel na hrací plochu, ihned skóruje, a to když se zjevil ve správný čas na správném místě a doklepl do odkryté branky ránu Großkreutze. Pro Frankfurt již utkání zavání debaklem.
     
    68
    Střídání na straně Dortmundu. Za velkého aplausu odchází Mchitarjan, nahradí jej Jojić.
     
    62
    Lewandowski měl na kopačce další branku. Mchitarjan se prodral podél pravé lajny dopředu a prudkým přízemním centrem adresoval přihrávku svému spoluhráči. Hrot dortmundské ofenzivy ale na míč nedosáhl, chyběly centimetry. Hosté budou vykopávat.
     
    55
    Großkreutz se ocitl zcela sám před Trappem, kterého si pokoušel obhodit a zakončit do odkryté brány. Ideální moment ke střele ale prováhal, neboť se stihla vrátit hostující obrana, která ránu zblokovala.
     
    54
    Hosté posílají do hry čerstvé síly, Weise nahradí Schröck.
     
    53
    Neuvěřitelně rychlý protiútok nyní předvedla Borussia, Aubameyang se jako uragán prohnal po pravé straně na úroveň velkého vápna, okdud odcentroval přesně na hlavu Schmelzera. Tomu ale zakončení příliš nesedlo, Trapp jej zlikvidoval téměř na brankové čáře.
     
    47
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Sám faulovaný penaltu s přehledem proměnil, a to přesnou přízemní střelou k pravé tyči. Pokud měli hosté ještě alespoň malou naději na zvrat duelu, nyní s největší pravděpodobností pohasla.
     
    46
    Dortmund zahájil druhou půli velmi aktivně, Lewandowski navíc vybojoval pokutový kop!
     
    43
    Frankfurt prožívá horké chvilky, další rohový kop již obraně hostů řádně zavařil. Na dobře umístěný míč si vyskočil Papastathopoulos, který hlavičkou jen těsně minul pravou tyč. Eintracht následně odkopl do klidných vod.
     
    42
    Lewandowski se po vybídce Mchitarjana ocitl v další slibné šanci. Na poslední chvíli se ale stihl vrátit hostující zadák a učinit ofenzivním choutkám domácího snajpra přítrž. Rohový kop poté žádné nebezpečí pro Eintracht neznamenal.
     
    39
    Aubameyang sprintoval vstříc hattricku, avšak neměl potřebnou rychlost. Nakonec se tedy rozhodl přihrát nabíhajícímu Lewandowskému. Celou situaci ale dobře přečetl Trapp, který vyběhl z brány a zamýšlený pas překazil. Hosté by měli být svému brankáři vděční.
     
    33
    Zranění nakonec nedovolí Andersonovi pokračovat. Na postu stopera jej nahradí Oliver Kempf.
     
    31
    Djakpa se rozběhl a velmi razantní střelou přes zeď donutil Weidenfellera k zásahu. Žel pro hostující celek, rána zamířila přesně doprostřed branky. K dorážce se již nikdo nedostal.
     
    21
    Dortmund právě vstřelil branku!
    O tom, kdo je pánem utkání, není pochyb. Rohový kop, který vybojoval dobrou aktivitou Lewandowski, domácí zužitkovali. Míč procestoval celou šíří vápna až k dobře postavenému PIERRU AUBAMEYANGOVI, který svým druhým gólem v utkání navýšil vedení Borussie.
     
    10
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nyní se již ale domácí ujímají vedení. Mchitarjan využil zaváhání protihráče a vybojoval balon. Poté se neunáhlil a přihrál přesně na nohu PIERRA AUBAMEYANGA, který přesnou ranou k pravé tyči rozjásal dortmundské fanoušky.
     
    9
    Stoprocentní šance Borussie nekončí brankou! Lewandowski se efektní patičkou uvolnil, dal se do pohybu a přesným pasem nalezl nabíhajícího Mchitarjana, který si chytře počkal na pohyb brankáře. Do rány ale vložil nohu obránce Frankfurtu, který tak zmařil jistou branku.
     
    5
    Když se Borussia vydá do ofenzivy, znamená to potíže pro soupeře. Nejinak tomu bylo i nyní, na pas Pisczeka si nabíhal Lewandowski, avšak do přihrávky se přimotal Mchitarjan. Odražený volný balon poté napálil Kehl vysoko nad. Odkop pro hosty.

    Libor Kucza

    Branky: 10. Aubameyang (Mchitarjan), 21. Aubameyang, 47. Lewandowski (pen.), 68. Jojić

    Karty:   83. Şahin (DOR) – 70. Kempf (FRN), 83. Russ (FRN), 85. Schröck (FRN)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Friedrich, Papastathopulos, Piszczek, Schmelzer – Kehl, Mchitarjan (68. Jojić), Şahin, Großkreutz, Aubameyang (71. Hofmann) – Lewandowski (81. Schieber).
    Náhradníci: Langerak – Sarr, Durm, S. Bender, Hofmann, Jojić, Schieber.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Russ, Djakpa (73. Oczipka), Anderson (33. Kempf), Jung – Madlung, Lanig, Meier (C), Aigner, Weis (54. Schröck) – Rosenthal.
    Náhradníci: Wiedwald – Oczipka, Kempf, Inuj, Schröck, Joselu, Kadlec.

    Rozhodčí: Sippel – Leicher, Schüller

    Diváci: 80 100
    bahis siteleri