Club Bruggy – Cercle Bruggy 2:0 (kon.) | Anderlecht – Oostende 4:0 (kon.) | Gent – Waregem 0:1 (kon.)
Kortrijk – Genk 2:2 (kon.) | Mechelen – Charleroi 0:3 (kon.) | Lierse – Lokeren 1:2 (kon.)
Mons – Leuven 3:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Standard 1:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
4:0 (2:0)
KV Oostende
Neděle 16.03.2014, 18:00 • Stade Constant Vanden Stock, Brusel • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Ve druhé části se prosadil opět Mitrovič, pojistku poté přidal Deschacht. Anderlecht tak utkání zcela ovládl a zdolal Oostende jednozančně 4:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 8:5 (19:55:25)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlavní sudí Geldhof nastaví rovnou minutu.
     
    90
    Domácí stále aktivně napadají a nedávají Oostende prostor k zahájení jakéhokoliv útoku. Utkání se již spíše dohrává, příznivci Anderlechtu již pějí oslavné chorály.
     
    88
    Nákop ze třiceti metrů ale skončil pouze v rukavicích Ovona. Hostující brankář ještě zkusil rychle rozehrát a přimět spoluhráče k akci.
     
    87
    Všechna tři střídání vyčerpají i hosté. Místo Depitreho naskočí do hry Sládek.
     
    87
    Po rohovém kopu RSC nastal před brankou velký závar, který ale nakonec vyřešila odkopem hostující defenziva. Oostende se ale vzápětí provinilo nedovoleným zákrokem.
     
    86
    Poslední výměna na straně domácího celku. Místo Praeta naskočí do hry N'Sakala.
     
    85
    Bruno skončil ve velkém vápně na zádech, avšak hlavní sudí neshledal tento zákrok jako nedovolený. Rozehrávat tak bude Oostende.
     
    84
    Střelec dvou branek Mitrovič si odchází odpočinout. Místo něj vyběhne na hrací plochu Gohi.
     
    83
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Demolice hostující družiny pokračuje. Domácí záložník vymíchal beka hostí, načež přihrál nabíhajícímu OLIVIERU DESCHACHTOVI. Levý záložník Anderlechtu poté přesně vymetl levý horní růžek branky.
     
    81
    Hosté se ale přece jenom nezvdávají, ba dokonce ohrožují domácí branku. Van Imschoot ale nezamířil přesně, trefil pouze připraveného Prota.
     
    79
    Oostende nyní působí poměrně odevzdaným dojmem. Není divu, po zvýšené aktivitě přišel šok v podobě třetí branky Anderlechtu. Hosté by museli předvést famózní závěr duelu, což vzhledem k dosavadnímu průběhu není příliš reálné.
     
    77
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí prakticky rozhodujíc o vítězi duelu. ALEKSANDAR MITROVIČ se nakonec dočkal. Nejprve si obratně zpracoval vysoký centr, následně lehkým obloukem přehodil brankáře a došťouchl kulatý nesmysl za brankovou čáru.
     
    76
    Bruno se probojoval až do malého vápna, kde ale nakonec díky "ruční brzdě" hostujícího zadáka přišel o balon. Oostende poté odkoplo do bezpečí.
     
    75
    Anderlecht nyní poměrně zvolnil, což se projevuje častějším držením míče v podání Oostende. Do žádné větší příležitosti se ale hosté nedostávají.
     
    73
    Mitrovič si naskočil na centr z pravé strany, avšak Ovono mu jej doslova vyfoukl. Oostende může svému brankáři děkovat, skóre mohlo vypadat zcela odlišně.
     
    72
    Van Imschoot se pokusil zahrozit z velké vzdálenosti. Hostující záložník ale netrefil přesně. Domácí budou rozehrávat, o což se postará Proto.
     
    70
    Ke střídání dochází také na domácí straně. Hrací plochu opustí David Pollet, nahradí jej Massimo Bruno.
     
    68
    Vynikající pokus Oostende, Siani si potáhl míč dopředu a ze zhruba čtyřiceti metrů rozezvučel pravou tyč domácí družiny. Proto se velmi zlobí na své laxní spoluhráče.
     
    67
    Další souboj Mitrovič – Ovono. Rovněž nyní vyšel jako vítěz hostující gólman, který zlikvidoval táhlou ránu z velké vzdálenosti. Hosté se poté vydali pryč.
     
    66
    Anderlecht ale nepřipouští žádné komplikace a nadále pokračuje v aktivní hře, která mu přinášela kýžené ovoce po celý dosavadní průběh duelu.
     
    64
    Již se zdálo, že hosté zdramatizují utkání. Prvotní ránu Proto vytěsnil před sebe, kde číhal další borec Oostende, který dopravil míč za brankovou čáru. Dle hlavního arbitra si ale pomohl nedovoleným zákrokem, a tak gól platit nemůže.
     
    63
    RSC nemůže pokračovt v útočné akci, neboť si záložník domácí družiny při zpracování míče pomohl rukou. Oostende bude rozehrávat z okolí středového kruhu.
     
    62
    Rohový kop okusilo také Oostende, rovněž ale úspěch neslavilo, defenziva Anderlechtu byla při svém počínání pozorná.
     
    60
    Valící se útok Anderlechtu zastavuje postavení mimo hru. Pomezní sudí jsou dnes velice pozorní. O rozehrávku se postará hostující brankář Ovono.
     
    58
    Rohový kop v podání domácích se příliš nevydařil, Oostende si číhající protihráče pohlídalo a navíc se vydalo do protiofenzivy.
     
    57
    Mitrovič má v právě probíhajících minutách velkou smůlu. Po přistrčení míče spoluhráčem se dostal k hlavičce, která ale zamířila nad. Sám forvard Anderlechtu nechápe, jak mohl minout.
     
    55
    Vandern Borre se snažil vyslat Mitroviče do úniku, avšak záložník RSC se ocitl v ofsajdovém postavení. To pozornému arbitrovi neuniklo. Hosté budou rozehrávat.
     
    54
    Anderlecht pokračuje v nastoleném tlaku, Pollet dostal nabito přesně na hranici velkého vápna, odkud také vypálil. Ovono se ale blýskl učebnicovou robinzonádou, díky které šanci domácích zmařil.
     
    52
    Mitrovič mohl přidat svou druhou branku, když si naskočil na centr Najara. Útočník Anderlechtu si ale nesprávně seřídil mířidla, hlavička zamířila mimo tři tyče.
     
    51
    Další volný kop družiny z hlavního města Belgie pouze prosvištěl kolem pravé tyč, Ovono nemusel zasahovat. Nyní se hostující brankář postará o výkop.
     
    50
    O založení kombinace se pokoušeli také fotbalisté v červeném, ale nepřesná přihrávka doputovala až k Protovi. Domácí brankář poté dlouhým odkopem rozehrál.
     
    49
    Hlavní arbitr opět viděl faul hostí. Druhá půle pokračuje ve stejném duchu, Anderlecht dobývá obranný val Oostende. Uvidíme, zda se mu jej podaří překonat.
     
    47
    Po nedovoleném zákroku zahrávali domácí volný kop. Dalekonosný centr z levé strany ale Ovono vyboxoval do klidných vod, kde se míče ujali hosté.
     
    46
    Střídání v podání Oostende bude hned dvojnásobné. Odchází Hempte, nahradí jej Dessaer.
     
    46
    Hosté posílají na trávník čerstvé síly. Místo Coussementa nastoupí Vico.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, ve kterém domácí potvrdili roli favorita. Nejprve se prosadil z penalty Mitrovič, následně se přesnou hlavičkou prezentoval Najar. Dotáhne Anderlech duel do vítězného konce, nebo hosté přidají? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní arbitr bude k základní hrací době úvodní půle nastavovat rovnou minutu.
     
    45
    Canesin si doběhl odražený balon z velkého vápna a pokusil se jej napálit mezi tři tyče. Dělovka ale zamířila mimo zamýšlené území. Výkop pro RSC.
     
    43
    Nyní ale domácí svou obranu přehnali, Bram Nuytinck (AND) obdžel za šlapák žlutou kartu. Hosté budou rozehrávat z pravé strany.
     
    43
    A znovu operu Oostende v okolí branky domácích, Lehký nákop ale zatuhlý Proto bez větších obtíží zlikvidoval a ihned rozehrál.
     
    42
    Hostující centr do velkého vápna byl pozornou obranou Anderlechtu odvrácen. Následně se RSC vydal do protiútoku, který končí včasným zásahem hostí.
     
    40
    Najar byl zastaven velmi nevybíravým způsobem. Hostující Siani sice prostestuje, ale není mu to moc platné. Záložník s číslem sedm na zádech může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    38
    Fotbalisté v červeném nyní zastavili další valící se útok domácí družiny. Tentokráte ale čistým způsobem, čímž zároveň získali míč.
     
    37
    Hosté se přece jenom osmělili a vydali se také kupředu. Dlouhý centr z pravé strany hrací plochy ale přistál pouze na hlavě domácího obránce, který jej odvrátil do bezpečí.
     
    35
    Opět aktivita pravého obránce Vandern Borreho, který naservíroval přihrávku svému spoluhráči. Ten ale z dobré pozice netrefil balon ideálně. Oostende bude vykopávat.
     
    33
    Rychlý přechod do útoku byl nyní hostující obranou zastaven. Oostende je zatím bezradné, po celou dobu trvání duelu pouze rozbíjí jednu domácí ofenzivu za druhou.
     
    32
    Domácí se málem radovali potřetí. Vandern Borre se ocitl na hranici ofsajdu, čímž zaskočil obranu Oostende. Krajní zadák RSC poté rychlou přízemní ranou jen těsně minul levou tyč branky hostující ekipy.
     
    31
    Na utkání se přišel podívat rovněž Jan Koller se svou manželkou Hedvikou. Český vytáhlý forvard má na působení ve zdejším celku jen ty nejlepší vzpomínky.
     
    30
    Pollet dotáhl míč až k rohovému praporku, odkud zamýšlel odcentrovat. Hosté ale jeho snahu zmařili, Anderlecht bude pouze vhazovat.
     
    28
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení. Po rychlé kombinace přišel centr z levé strany, na který si naskočil ANDY NAJAR. Záložník Anderlechtu poté přesně trefil pravý horní roh hostující svatyně.
     
    26
    Rychlý útok RSC byl zastaven již na půlící čáře, domácí družina bude rozehrávat. Oostende zatím poměrně úspěšně rozbíjí ofenzivní hru soupeře.
     
    25
    Anderlecht bude vhazovat na vlastní polovině. Kromě úvodní branky zatím na trávníku příliš vzrušení k vidění nebylo. Hraje se velmi opatrně.
     
    23
    Anderlecht ale znovu tlačí, dělovka z uctivé vzdálenosti ale byla zblokována. Stejně tak kombinace vedená podél levé postranní čáry.
     
    21
    Wilmet se ale přece jenom dostal ke střele. Odražený balon z velkého vápna napálil z voleje vysoko nad. Nyní si hostující záložník sype popel na hlavu, neboť se jednalo o poměrně solidní střeleckou pozici.
     
    20
    Wilmet se chtěl protáhnout podél levé lajny kolem Vandern Borreho, avšak domácí krajní zadák vystavil soupeři tvrdou stopku, která ale byla posouzena čistě. Oostende bude vhazovat.
     
    18
    Kljestan si z levé strany seběhl do středu hrací plochy, odkud se pokusil vypálit. Přízemní pokus z hranice velkého vápna ale minul zhruba o metr levou tyč hostující branky.
     
    17
    Anderlecht opět kombinuje a snží se vymyslet, kterak překonat obranu Oostende. Hostující celek se zatím v utkání soustředí pouze na defenzivu, což potvrzuje také poměr držení míče 79% – 21% pro domácí.
     
    15
    Dělovka ze čtyřiadvaceti metrů ale skončila pouze v náručí připraveného Ovona, který bleskovým výhozem zahájil protiútok. Ten vzal ale brzy za své.
     
    14
    RSC stále operuje na útočné polovině, v úze,ní převazuje nyní absolutně dominuje. Po nedovoleném zákroku bude navíc zahrávat další přímý kop, nyní z velmi slibné pozice.
     
    12
    Nenápadná dalekonosná rána v podání Canesina skončila na horní síti branky Anderlechtu. Domácí budou vykopávat, konkrétně gólman Proto.
     
    11
    Domácí pokračují v nastoleném tempu, Oostende zatím příliš nestíhá. Favorit klání potvrzuje svou roli. Bude tomu tak i v dalším průběhu?
     
    9
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    RSC otevírá skóre. ALEKSANDAR MITROVIČ si postavil balon, rozběhl se a přesně mířenou střeloiu k pravé tyči rozjásal domácí příznivce.
     
    8
    Xavier Luissint (OOS) navíc za tento faul obdržel žlutou kartu.
     
    8
    Po tvrdém zákroku na unikajícího Polleta je nařízen pokutový kop, Anderlecht má velkou možnost ujmout se vedení.
     
    6
    Mitrovič se po nenápadné přihrávce hnal za volným balonem, u kterého byl rychleji brankář Ovono, který jej odkopl do klidných vod. Domácí ale mají v úvodu duelu navrch.
     
    4
    Luissint doslova podťal protihráče, který se chystal v okolí střdového kruhu zahájit útok. Hlavní sudí tento zákrok posoudil jako nedovolený, a tak přichází na řadu domácí rozehrávka.
     
    3
    Hosté se pokusili taktéž aktivně napadat, avšak jejich snaha přišla vniveč, dlouhý nákop skončil až za základní čarou. Bruselští budou vykopávat.
     
    1
    Anderlecht se hned v úvodní minutě vydal do ofenzivy, kde ale brzy skončil. Centr z pravé strany totiž hostující brankář uschoval do náručí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva jsou již nastoupena na hrací ploše, zápas bude za malou chvíli zahájen.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto – Deschacht, Nuytinck, Kouyate, Vandern Borre – Kljestam, Tielemans, Najar – Praet, Mitrovič, Pollet
    Náhradníci: Bruno Gillet, Gohi, Kaminski, Milivojević, N'Sakala, Vargas

    KV Oostende: Ovono – Luissint, Schmisser, Brillant, Hempte – Coussement, Siani, Van Imschoot, Wilmet – Canesin, Depoitre
    Náhradníci: Dessaer, Dumesnil, Foket, Martens, Pierre, Sládek, Vico

    Rozhodčí: Geldhof – Messely, Cuyt.
     
    Pohled do tabulky
    Favoritem duelu bude zcela jistě domácí Anderlecht, který prozatím posbíral 54 bodů. Tento zisk jej řadí na třetí místo tabulky. Oostende má přesně o 20 bodů méně, přičemž okupuje devátou pozici. První klání právě probíhající sezony zvládl lépe Anderlech, který vytěžil v Oostende tři body za jendoznačné vítězství 3:0. Jaké bude mít nadcházející utkání rozuzlení?
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nejvyšší belgická fotbalová soutěž má na programu další sérii utkání, do které patří také souboj celků RSC Anderlecht a KV Oostende. Úvodní výkop je na domácí půdě Anderlechtu naplánován na 18:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Libor Kucza

    Branky: 9. Mitrovič (pen.), 28. Najar, 77. Mitrovič, 83. Deschacht

    Karty:   43. Nuytinck (AND) – 8. Luissint (OOS)


    RSC Anderlecht: Proto – Deschacht, Nuytinck, Kouyate, Vandern Borre – Kljestam, Tielemans, Najar – Praet, Mitrovič (84. Gohi), Pollet (70. Bruno)
    Náhradníci: Bruno Gillet, Gohi, Kaminski, Milivojević, N'Sakala, Vargas

    KV Oostende: Ovono – Luissint, Schmisser, Brillant, Hempte (46. Dessaer) – Coussement (46. Vico), Siani, Van Imschoot, Wilmet – Canesin, Depoitre
    Náhradníci: Dessaer, Dumesnil, Foket, Martens, Pierre, Sládek, Vico

    Rozhodčí: Geldhof – Messely, Cuyt
    bahis siteleri