Košice – Nitra 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
4:3 (2:1, 0:1, 1:1)
HK Nitra
sk Středa 09.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní pokračovania našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport extraliga sa dostala do absolútneho vrcholu. Vo finále sa stretnú dva najlepšie celky základnej časti a aj play-off. Poďme si spoločne užiť úplný vrchol sezóny 2013/2014 a bavme sa hokejom!

    Do finále sa skutočne prebojovali najlepší. Na jednej strane stojí víťaz základnej časti – mužstvo Košíc. Východniari si v štvrťfinále play-off bez zaváhania poradili s martinským MHC, ktorý zdolali jasne 4:0. Pomerne jednoznačne vyznieva aj výsledok semifinálovej série, keď Košičania zdolali Piešťany 4:2, no aktuálny vicemajster musel za stavu 1:2 v svoj neprospech sériu dokonca otáčať.
    Na opačnej strane ľadovej plochy sa predstavia hokejisti spod Zobora. Sympatický celok sa počas celej základnej časti držal na druhej pozícii, ktorú si napokon aj s dvanásťbodovou stratou na líderské Košice obhájil. Nitra, rovnako ako jej súper, prešla prvým kolom bez zaváhania, keď vyradila aktuálneho extraligového šampióna jasne 4:0. Na zvládnutie semifinálovej série potom stačilo zverencom trénera Stavjaňu 5 zápasov, keď pomerom 4:1 v sérii poslali hráčov banskej Bystrice na dovolenky.

    Z pohľadu histórie sú finálové skúsenosti jasne na strane Košičanov. Oceliari boli vo finále celkovo štrnásťkrát, pričom z posledných siedmich prípadov nevynechali ani jeden z vrcholov sezóny. Vo svojej zbierke majú celkovo 6 titulov. Hokejisti spod Zobora sa podobnými štatistikami popýšiť ani zďaleka nemôžu. Pre Nitru je toto finále prvým v histórii. Už teraz je teda jasné, že sezóna 2013/2014 bude HK doposiaľ najúspešnejšou v histórii, a to bez ohľadu na výsledok.

    Na históriu ani jej štatistiky sa ale finále nehrá. Rovnako tak žiadnu rolu nezohrávajú ani vzájomné duely oboch celkov zo základnej časti, no pre zaujímavosť si pripomeňme, že aj tie boli veľmi vyrovnané. Zo šiestich súbojov tri vyhrali košickí hokejisti, tri hráči Nitry.

    Pred nami je absolútny vrchol sezóny. Stretnú sa v ňom dva najlepšie celky extraligy v tomto ročníku, a tak sa diváci rozhodne majú na čo tešiť. Dámy a páni, aj sa zápasu nemôžete osobne zúčastniť, srdečne vás pozývame k jeho sledovaniu prostredníctvom nášho textového prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Štrbák (C), Cebák, Deyl, Klouček, Šeda, Macejko, Kolba – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Matúš Chovan, Pašek, Hrnka, Skalický

    HK Nitra: Kristan – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – H. Ručkay, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Chrenko, Segľa – Piačka, Lelkeš, Mráz

    Rozhodca: Jonák, Müllner – Rovenský, Korba.
     
    Vážení fanúšikovia, ešte raz vás srdečne vítame pri sledovaní úvodného finálového duelu našej extraligy. Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe. V bránke Košíc začína Rastislav Staňa, na opačnej polovici ľadovej plochy sa od úvodných sekúnd predstaví Robert Kristan.

    V Steel aréne je už všetko pripravené na začiatok zápasu, pred ním si ale ešte vypočujeme slovenskú hymnu.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Finále sa začalo. Úvodné buly na svoje hokejky vybojovali hosťujúci hráči. Lukáš Novák puk okamžite poslal do útočnej tretiny, ale tam ho nik z jeho spoluhráčov nestihol dokorčuľovať.
     
    01:01
    Košice dali gól!

    Začalo sa vo veľkom štýle. Košičania po rýchlom prechode do pásma JURAJ CEBÁK prudkou ranou zaskočil Kristana a domáci sú vo vedení. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    01:40
    Nitra sa bude brániť! Bača – dve min. za napadnutie.
     
    01:46
    Obrovská šanca Košíc! Po nahodení Kristan puk neudržal, ale ani Sojčík, a ani Svatoš ho nedokázali doklepnúť za rozladeného brankára Nitry. Hostia následne vyhadzujú.
     
    02:21
    Domáci hokejisti sa do pásma vrátili a hosťujúci gólman si opäť vyslúžil potlesk publika. po tvrdej rane schoval puk vo výstroji a hra sa prerušuje.
     
    01:54
    Rušné sekundy pred hosťujúcou bránkou! najskôr tvrdá Štrbákova strela, ktorá bola tečovaná do betónu Kristana, potom Spilarova individuálna šanca. Nitriansky gólman je pozorný.
     
    02:18
    Košičania nedajú svojmu súperovi dýchať. Teraz im ale situáciu uľahčil Spilar, ktorému šťahovačka nevyšla, a tak zakončovať nemohol.
     
    02:33
    7 sekúnd budeme hrať vo štvoriciach, potom sa začína nitrianska presilovka. Macejko (KE) – dve min. za podrazenie.
     
    02:50
    Nitra hrá už medzičasom v plnom počte, ale začínať musí spoza vlastnej bránky. Práve tam totiž Košičania zaviezli puk a odmietajú súpera pustiť do pásma.
     
    03:18
    Vo vlastnom oslabení dokonca zakončoval domáci Jenčík. Skúsený útočník volil strelu, ktorú Kristan schoval a bude sa vhadzovať po pravici menovaného gólmana.
     
    03:40
    Nitra sa ale do pásma vrátila. Tvrdou ranou to skúšal zrejme Tománek, ale priestor bránky Oceliarov minul. Následne domáci hokejisti puk vyhadzujú z pásma.
     
    04:06
    Košičania sa opäť oslobodzujú. Puk letí ďaleko od ich bránky a s jeho rozohrávkou dokonca musí pomáhať aj Kristan.
     
    05:28
    Tesne pred koncom vlastného oslabenia sú domáci opäť v útoku. Marcinko skúsene nahodil puk z pravého kruhu, no nik z jeho spoluhráčov ho netečoval. Kristan hru prerušuje, toto sa mu určite páčiť nemôže.
     
    05:39
    Domáci už medzičasom hrajú v plnom počte. Nitra rýchlo vyštartovala späť do útoku, ale tam si s ďalekonosnou ranou Staňa poradil. nasleduje komerčná prestávka.
     
    06:10
    Nitrianski hokejisti sa nevedia dostať späť do útočnej tretiny. Puk majú síce na svojich hokejkách, ale domáci ich odmietajú pustiť do pásma.
     
    06:34
    Silná nitrianska ofenzíva si so súperom stále nevie rady. Hosťom sa vôbec nedarí dostať do pásma a dokonca si musia dávať pozor aj v obrane. Nitra zatiaľ iba hľadá recept na domácich.
     
    07:20
    Hosťom sa to konečne podarilo. Silní Nitrania sa už rozostavili pred Staňom, no kombináciami ešte iba hľadajú priestor na jeho prekonanie.
     
    07:50
    Domáci Košičania boli teraz na moment zatlačení pred vlastnou bránkou. Okamžite po zisku puku ho odpálili cez všetky čiary.
     
    08:24
    Domáci s pukom na hokejkách zašli až do útočnej tretine. Tam bol Bartánus, ale tomu sa z uhla nepodarilo vystreliť a o kus čiernej gumy prišiel.
     
    08:49
    Hosťujúci hokejisti puk síce vybojovali, ale stále ho majú na svojich hokejkách iba za vlastnou bránkou.
     
    09:10
    Hostia chceli podniknúť rýchly útok, ale do zakončenia sa nedostali. Zastavil ich už ofsajd na modrej čiare.
     
    09:45
    Nitrianski hokejisti sa usadili v pásme pred Staňom. Košický gólman si musel dávať pozor na možné zakončenie z uhla, no to napokon neprišlo. Staňa kryl prudkú ranu, ktorá mu ale väčšie problémy nenarobila.
     
    10:15
    Nitrianski fanúšikovia len ta zhíkli! Prudká rana bezprostredne po prechode do pásma ale úspech pre Nitru neznamenala, domáci brankár ju iba istil, puk letel tesne vedľa bránky.
     
    10:55
    Košičania vybojovali puk a preniesli hru na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam Kristan nič neriskoval a puk radšej prikryl.
     
    11:12
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli pri možnosti vlastnej rozohrávky spoza Staňu. puk odpálili cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    11:30
    Košičania mali puk na hokejkách v strede klziska, ale iba ho nahodili do útoku a odišli striedať.
     
    11:48
    Kristan mal plné ruky práce. Nahodenie Marcinka nebolo z kategórie jednoduchých a hosťujúci gólman musel aj povyskočiť, aby ho zachytil. našťastie pre Nitru ale puk v sieti nekončí.
     
    12:39
    Nitra dala gól!

    Je vyrovnané! Domáca defenzíva teraz situáciu nezvládla a pustila hostí do útoku. Úplne osamotený ROMAN TOMÁNEK je dostatočne skúsený na to, aby takúto príležitosť premenil. Asistencie: Lukáš Novák a Peter Ordzovenský.
     
    12:55
    Nitrianski hokejisti sú späť v hre! Hostia okamžite pridali na ofenzívnej aktivite a opäť sú späť v pásme. Finále ako sa patrí!
     
    13:15
    Na opačnej strane si ale musel dávať pozor aj nitriansky brankár Kristan. Puk schoval vo svojej moci po rýchlej individuálnej akcii Spilara.
     
    13:45
    Nitra má čo robiť, aby domácich udržala na uzde. Puk poskakoval pri ľavej žrdi hosťujúcej bránky, ale Skalický naň nedosiahol. Hostia sa musia brániť.
     
    14:55
    Vylúčenie Nitra – H. Ručkay – dve min. za seknutie.
     
    15:32
    Obrovská šanca Nitry vo vlastnom oslabení! Tománek sa ocitol sám pred bránkou, ale ponad ležiaceho Staňu puk nedokázal poslať.
     
    16:26
    Košice dali gól!

    Domáci sú opäť vo vedení. GABRIEL SPILAR sa poriadne napriahol v ľavom kruhu a jeho tvrdá rana opečiatkovala najskôr brvno, a potom skončila za čiarou. Asistencie: Peter Bartoš a Martin Štrbák.
     
    16:57
    Vylúčenie Nitra – H. Ručkay – dve min. za seknutie.
     
    17:36
    Nitiranski hráči majú ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Hostia rozhodne neprestávajú s bojovnosťou.
     
    18:59
    Domáci už medzičasom hrajú v plnom počte. Košičania sa dokázali ubrániť.
     
    19:20
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. Oba celky hrajú v plnom počte. Domáci sa stiahli za bránku a budú chcieť ešte rozohrať.
     
    19:45
    Oceliari sú ale vysoko napádaní a rozohrávka sa im vôbec nedarí. Nitra už svojho brankára nevystaví nebezpečenstvu v tejto časti hry.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina finálového zápasu Košíc s Nitrou je minulosťou. Vyhrali ju domáci hokejisti, no rozhodne nemožno povedať, že hostia nehrajú dobre, alebo že nemajú šancu na otočenie. V Steel aréne sa hrá vo výbornej atmosfére a do konca zápasu ostáva ešte veľa času.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:56.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Na začiatku druhej tretiny sme videli vyhodenie Ordzovenského na zakázané uvoľnenie. Začína sa pred Kristanom.
     
    20:50
    Nitrania rozohrávajú od vlastnej bránky, no Košice veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera a nepúšťajú Nitru do akcie.
     
    21:25
    Už sa Nitra dostala cez útočnú modrú, Henrich Ručkay vystrelil polovysokú strelu, ktorá je ale zblokovaná pred bránkou.
     
    21:55
    Košičania najprv neuspeli v útočnej snahe, následne Chovan, ktorý nedohral prvú tretinu nezachytil prihrávku, z čoho rezultuje zakázané uvoľnenie.
     
    22:30
    Segľa za bránkou vybojoval puk pre Chrenka, ktorý ho mal za bránkou, dostal sa pred ňu a z otočky vyskúšal vystreliť, puk zastavil ale betón Staňu.
     
    23:31
    Brankár Kristan si stále nemôže vydýchnuť. Aj teraz na neho letela strela v podaní Oceliarov, ktorú ale schoval vo svojej moci.
     
    24:56
    Košičania si ale musia dávať pozor aj v defenzíve. Súper vie hroziť rýchlymi prechodmi a jeden taký teraz Nitra predviedla. Vážnejšie zakončenie ale neprišlo.
     
    25:39
    Vylúčenie Košice – Marcinko dve min. za nedovolené bránenie.
     
    23:56
    Košičania na tretí pokus puk vyhodili z vlastnej tretiny. Bojoval oň síce Kováčik, ale na toto už bol prikrátky.
     
    26:20
    Situácia sa opäť opakuje. Hostia sa ešte nedostali ani len k presilovkovej strele počas tejto početnej výhody.
     
    26:40
    Pozor na domáceho Sojčíka! Ten a vo vlastnom oslabení dostával do brejku, ale napokon bol zastavený dovoleným spôsobom.
     
    26:39
    Domáci sa výborne ubránili presilovke, nepustili Nitru prakticky do ničoho a aj posledná presilovková prihrávka cez bránkovisko končí na mantineli.
     
    26:56
    Peter Ordzovenský po strete v strednom pásme ostal ležať na ľade s Bartánusom, pravdepodobne má narazený bok po pichnutí hokejkou. Bude z toho ďalšie vylúčenie Košíc, ktoré bude trvať až 5 minút, podľa toho čo zatiaľ svieci na svetelnej tabuli! Trest si odsedí za Bartánusa Pavol Skalický.
     
    26:56
    Stále sa konzultuje o treste a hra je prerušená.
     
    27:40
    Košice dokázali vyhodiť hneď v úvode presilovej hry puk za bránku.
     
    28:00
    Stümpel dokázal prihrať krížom cez celé útočné pásmo na Lukáša Nováka, útočník Nitry ihneď vystrelil, Staňa sa ale stihol presunúť.
     
    28:40
    Bačova tvrdá strela je zblokovaná, puk už smeroval von z útočného pásma Nitry, na poslednú chvíľu ho ale Michal Novák zachytil.
     
    28:55
    Už prišiel aj strelecký pokus Nitry, pre Rasťa Staňu ale nebol problém zasiahnúť.
     
    29:05
    Výborne sa ale Košice dostali v oslabení k puku, Hrnka ho vybojoval pre Marcinka, ktorý vystrelil medzi kruhmi na Kristana, ktorý ale vyráža.
     
    29:35
    Košičania veľmi dobre atakujú Nitru, tej sa ťažko dostáva do útočného pásma, domáci vedia získavať rýchlo puk.
     
    30:00
    Nitra má už iba 2 minúty početnej prevahy, zatiaľ znova začína od Kristana.
     
    30:45
    Chrenko nakoniec vybojoval puk na mantineli, kde ho získal Segľa, následne vystrelil delovku od modrej Martin Bača, puk pred bránkou dorážal Martin Segľa, ktorého tam usmerňuje ručne Martin Štrbák a pri mantineli vznikla strkanica medzi Chrenkom a Bartošom.
     
    30:45
    Tomáš Chrenko je ale vylúčený za hrubosť, čo bude znamenať po 70 sekundách presilovku domáceho tímu.
     
    31:15
    Henrich Ručkay sa snažil vrátiť puk do útočného pásma, bol ale v ofsajde a tak sa končí akcia Nitry.
     
    31:30
    Bajtek síce zastavil tvrdo prienik Šedu, no puk sa odrazil na bránku Kristana, ktorý bol prekvapený, no puk zachytáva.
     
    31:35
    Po buly v útočnom pásme domácich vystrelil Šeda, jeho strelu švihom tečoval pri bránke Hrnka, no Kristan medzi betónmi puk zachytil.
     
    31:50
    Po tom, ako sa Nitra nedostala dopredu sa dostal do útočného pásma Tomáš Marcinko, center domácich sa dostal medzi kruhy, švihom ale Kristana do hornej časti brány neprekonal.
     
    31:56
    Domáci v plnom počte, Košice prečkali 5 minút hrať vo štvorici.
     
    32:30
    Gabriel Spilár dostal prihrávku pred bránku, kde bol úplne sám, on sa ale rozhodol prihrať ešte na druhú stranu, kde bol Bartoš, ktorý ale nedokázal trafiť puk!
     
    32:50
    Hostia v plnom počte. Hlavne Gabriel Spilár mal veľkú šancu, ktorú ale nevyužil na strelenie gólu a jeho prihrávka minula adresáta. Hrá sa veľmi pekný hokej, vidíme veľa striel na bránu, divákom sa musí hra páčiť.
     
    32:50
    Krv ale teraz netečie po tele iba hráčom, k zraneniu prišiel ani sama neviem ako jeden z rozhodcov, ten musí byť ošetrovaný.
     
    33:15
    Piačka sa dostal sám do útočného pásma, na prvýkrát neprestrelil, no na druhý sa už dostal pred bránku, okolo betónu puk do bránky ale neprestrčil.
     
    33:40
    Následne Piačka poslal v rovnakej pozícii prihrávku na Richarda Mráza, ten ale podobne ako Piačka netrafil puk popri betóne Staňu.
     
    34:00
    Pašek zaváhal v rozohrávke, prihral priamo na hokejku Miroslava Kováčika v strednom pásme, nakorčuľoval si do útočného pásma a švihom poslal puk mierne nad ľadom, ktorý ale Staňa zachytil v náručí.
     
    34:15
    A znova skvelý Rastislav Staňa, Roman Tománek dostal puk pri bránke, bol v uhle, nakorčuľoval si pred ňu, kde naznačil, že pôjde ešte viac pred bránku, chcel ale zakončiť k tyčke, no proti skúsenému brankárovi Košíc neuspel.
     
    34:55
    Teraz sa hra trocha ukľudnila, vidíme 2 zakázané uvoľnenia po krátkej dobre, tentokrát sa bude vhadzovať pred brankárom Košíc.
     
    35:00
    Po buly vystrelil ihneď od modrej Martin Bača k bližšej tyčke, brankár Staňa ale pohodlne vyráža betónom.
     
    35:25
    Marcinko ešte pred striedaním vystrelil po vpáde do útočného pásma, Kristan síce nebol najistejší, no dokázal puk zachytiť a rozohrať.
     
    35:30
    Info k zraneniam. Košičan Klouček už dnes pre zranenie nenastúpi, Ordzovenský z Nitry by mal skúsiť hrať.
     
    35:50
    Spilár dostal puk do pásma, z medzikruhov hľadal ale Jenčíka, ten vystrelil na bránku, Kristan ale nemusel zasahovať.
     
    36:30
    Nitra je teraz mierne aktívnejšia, Henrich Ručkay dobre zamakal na mantineli a dostal puk pred bránu, kde bola ale okamžitá strela zblokovaná.
     
    37:10
    Košice sa ale teraz dostali dopredu, kde sa dostal k strele Hrnka, jeho pokus ale tečoval Nádaždí mimo nebezpečenstva.
     
    37:35
    Košice budú hrať presilovku, vo výhode vyskúšal vystreliť z kruhu na buly Marcinko, puk je ale zrazený.
     
    37:42
    Filip Bajtek si sadne na dve minúty na trestnú lavicu za držanie Mateja Češíka.
     
    38:00
    Kolba udržal puk na modrej, vyslal tvrdú strelu, ktorá bola ale tečovaná mimo priestoru bránky Kristana.
     
    38:15
    Následne od modrej strieľal Kolba, jeho pokus mieril medzi betóny, Kristan ho ale vyráža.
     
    38:40
    Nitra dala gól!
    Hosťujúci celok Nitry vyrovnáva zápas v oslabení. Michal Novák získal puk v obrane, potiahol ho od mantinelu, do útoku ho dostal Lukáš Novák, kde z kruhu na buly si počkal na spoluhráča, poslal prihrávku na opačnú stranu kde bol RICHARD LELKEŠ, ten nadvihol puk a poslal ho presne do siete!
    Asistencia: Lukáš Novák a Michal Novák
     
    39:10
    Košice sa dostali do útočného pásma, kde ale hostia dobre pozične vytláčajú súpera z nebezpečných pozícii.
     
    39:42
    Hostia v plnom počte. Košičania v presilovke inkasovali a väčšiu šancu si nevytvorili.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli naďalej veľmi kvalitný hokej. Obe mužstvá si vytvorili niekoľko šancí, no gólovo sa presadil iba vo vlastnom oslabení útočník Nitry Richard Lelkeš. Okrem hokeja sme videli aj menšie šarvátky a zranenie rozhodcu, divákom má dnešné finále čo ponúknuť.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:53.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:50
    Tretia tretina začala trocha opatrnejšie, ani jeden celok sa nedostal do útočnej akcie.
     
    41:05
    Ordzovenský urobil chybu v obrane, čo ale využil Richard Jenčík, ktorý získal puk v útočnom pásma, urobil kľučku na obrancu a vystrelil k tyčke, kde bol ale Robert Kristan!
     
    41:55
    Segľa dostal puk výbornou fyzickou hrou až do útočného pásma, kde sa už ale hosťom nepodarilo získať puk, ktorý je vyhodený na hráčsku lavicu.
     
    42:05
    Košičania začínali rozohrávkou prihrávkou po mantineli, ktorá ale končí ako zakázané uvoľnenie.
     
    42:45
    Košice dali gól!
    Nitra už veľmi dlho rozohrávala za bránkou, puk získal Matej Češík, skúsil nájsť pred bránkou Biceka, ktorý ale nezachytil prihrávku, puk sa ale dostal medzi kruhy, kde si nakorčuľoval MARTIN ŠTRBÁK, jeho strela bekhendom bola zblokovaná a končí v bránke Kristana!
    Asistencia: Matej Češík, Tomáš Hrnka
     
    43:30
    Nitrania sa ťažko zatiaľ dostávajú dopredu, nevedia sa vlastne dostať pri rozohrávke z vlastnej obrany.
     
    43:55
    Aspoň si ale Nitra teraz dlhým nahodením na bránku vybojovala pásmo, po buly v útoku prišla ľahká strela Kováčika, ktorá však Staňu nemala šancu prekvapiť.
     
    44:40
    Domáci teraz znova pohrozili, keď sa po mantineli dostal za bránku Tomáš Hrnka, snažil sa spoza nej zasunúť za gólmana Nitry, ktorý však mal betón na správnom mieste.
     
    45:25
    Deyl výborne rozohral až na útočnú modrú, kde bol Chovan, nakorčuľoval si do kruhu na buly, odkiaľ pálil tvrdú strelu, Kristanovi sa od ramena puk odrazil tesne vedľa brány!
     
    45:45
    Na opačnej strane bleskový protiútok Nitry, ktorá dokázala vystreliť švihom, Staňa zachytil puk lapačkou oveľa istejšie ako predtým zakročil Kristan.
     
    46:25
    Košice v útočnom pásme neuspeli a tak sa dostala do šance Nitra, konkrétne Henrich Ručkay mal možnosť, bol pred bránkou, volil strelu miesto prihrávky, no skvelý Staňa puk vytesnil vedľa brány.
     
    47:00
    Košice teraz držia puk po mantineli v úročnom pásme, no nevedia sa dostať k strele.
     
    47:15
    Teraz mal ale veľkú šancu Peter Bartoš, po diere v obrane Nitry bol pred brankárom Kristanom, miesto strely ale volil prihrávku na Gabriela Spilára, ten však nezachytil puk!
     
    48:10
    Aj Nitra zabojovala v útočnom pásme, oba tímy si ale dávajú pozor v obranných radoch a tak už nevidíme toľko striel ako bolo zvykom v prvých dvoch tretinách tohto napínavého duelu.
     
    48:20
    Po buly v útočnom pásme vypálil ihneď Peter Konig, Rastislav Staňa vyrážačkou puk dostal na hokejku spoluhráča.
     
    48:40
    Na opačnej strane sa ihneď dostávali šance Košice, v úniku ale strelou medzi betóny Peter Bartoš neuspel.
     
    48:55
    Dobre sa teraz uvoľnil aj domáci Marek Svatoš, útočník Košíc si urobil sťahovačku na obrancu, aj jeho pokus ale kryje brankár Nitry.
     
    49:15
    Nádaždi nachádzal naslepo niekoho medzi kruhmi, bol tam dobre postavený Henrich Ručkay, jeho strelu ale vyráža Staňa do hry.
     
    49:45
    Vidíme znova okamžitú odpoveď, Spilar si netrúfol proti trom, počkal si na spoluhráčov, následne puk sa dostal na Jenčíka, ktorému ho posunul Bartoš, urobil si sťahovačku, položil brankára, nakoniec ale trafil t uhla iba Kristana!
     
    50:20
    Nitra si teraz zakladá útok spoza vlastne brány, Košice ale výborne aktívne bránia.
     
    50:40
    Košice aj zobrali puk súperovi a keď už ho aj Nitra získala, je z toho teraz zakázané uvoľnenie.
     
    51:30
    Košice hrajú perfektne v defenzíve, už v strednom pásme si dávajú pozor na hráčov a napádajú ich.
     
    51:45
    No a práve po zisku na mantineli dostal Spilar puk na Jenčíka, ten si ho zobral a vystrelil švihom z kruhu na buly, no Kristan mal voľný výhľad a bezproblémovo strelu zachytáva.
     
    52:00
    Po zakázanom uvoľnení Košíc vyhrali hostia buly, no puk im ušiel až za vlastnú bránu.
     
    52:40
    Češík teraz výborne atakoval Jozefa Stümpela, ktorý aj stratil puk, ktorý sa dostal za bránku Nitry, preberajú si ho ale hostia.
     
    53:25
    Nitra sa konečne dostala do šance, Herich Ručkay mal pri bránke puk na hokejke, bol ale z uhla a tak skúsil nájsť na druhej strane Miroslava Kováčika, ktorý netrafia poloodkrytú bránu!
     
    54:15
    Ďalšia obrovská šanca, v útoku boli tentokrát domáci, Gabriel Spilár našiel znova dnes skvelého Richarda Jenčíka, ten mal pred sebou úplne voľnú bránu, aj ju trafil, Kristan ale predviedol zázračný zákrok betónom!
     
    55:15
    Košiciam sa ale darí brániť, tentokrát aj za cenu zakázaného uvoľnenia. Do šancí sa Nitra síce vie dostať, z nich ale Košice ťažia ešte väčšie gólové príležitosti.
     
    55:30
    Po buly v útočnom pásme Nitry sa puku ihneď hostili domáci, Svatoš si spravil peknú sťahovačku na obrancu, puk mu ale ušiel, keďže mu ho Kristan vypichol.
     
    55:45
    A ihneď po tom ťažil Nitran Roman Tománek, dostal sa výborne cez Tománka, mal to na bekhend pred bránkou, nadvihol puk, no brankár Staňa poskočil a zachytil ho odrazom od tela do lapačky.
     
    56:11
    Nitra dala gól!
    Tentokrát je už ale Rastislav Staňa prekonaný. Bratia Ručkayovci predviedli svoje umenie. Jakub Ručkay sa dostal po mantineli do útočného pásma, z uhla našiel svojho bratia HENRICHA RUČKAYA, Staňa sa nestihol presunúť a to strelec využil a trafil odkrytý priestor brány!
    Asistencie: Jakub Ručkay, Michal Novák
     
    56:50
    Košice sa ale snažia o bleskové navrátenie si vedenia, Hrnka spoza bránky skúšal prekvapiť brankára, ktorý ale mal betón na mieste.
     
    57:20
    Marcinko dostal prihrávku od Biceka, v dobrej pozícii volil okamžitú strelu, ktorú Robert Kristan nebezpečne vyrazil, obrana Nitry puk ale odpratala na zakázané uvoľnenie.
     
    58:10
    Bartoš našiel na mantineli Spilára, ktorý si ale neobhodil obrancu a k puku sa tak dostáva Nitra.
     
    58:30
    A okamžite ide Nitra dopredu, Roman Tománek zvolil výbornú prihrávku Lukášovi Novákovi, ten to mal pred bránkou na bekhend a nedokázal puk nadvihnúť, Staňa tak stihol zasiahnúť.
     
    59:20
    Znova nie veľmi pozorná obrana Košíc, medzi kruhy dostal puk Martin Segľa, za sebou našiel nepokrytého Martina Chrenka, ktorý švihom mieril strelu do hornej časti brány, Rastislav Staňa ale predviedol parádny zákrok lapačkou!
     
    59:45
    Štrbák iba nastrelil, brankár Kristan ihneď rozohral, Nitra sa ale nedostala ku strele, aj keď hostia prešli do útočného pásma.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po riadnom hracom čase sa nám prvý finálový zápas nekončí. Všetko vyzeralo viac ako nádejne pre Košice, ktoré už v 43. minúte poslal do vedenia Martin Štrbák a domáci si vytvorili aj ďalšie veľké šance. Nitra ale nezaostávala a taktiež sa vedela dostať do nebezpečných akcií, čo nakoniec využili na vyrovnanie bratia Ručkayovci, konkrétne po Jakubovej prihrávke vyrovnal Henrich.

    Predĺženie sa začne o 19:45
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:15
    Nitra sa v úvode po vyhranom buly nedostala korektne do útoku, bolo to za cenu zakázaného uvoľnenia a hra sa presunie pred Kristana.
     
    60:40
    Peter Konig vypálil veľmi tvrdú strelu už zo stredného pásma, Staňa jednoducho zachytil puk do lapačky a rozohral.
     
    61:25
    Spilár najprv stratil puk, iba pár sekúnd na to ho ale znova mal na hokejke, tentokrát v skvelej pozícii si obišiel obrancu a bol sám pred Kristanom, no vo skvelej šanci minul!
     
    62:10
    Matej Češík teraz veľmi prekvapivo skúsil od mantinelu vystreliť oblúčikom, Kristan zachytil puk do lapačky, rozohral ale iba na hokejku Češíka.
     
    62:50
    Košice teraz ukľudňujú hru, nešli bezhlavo do útoku a zakladajú akciu spoza Staňu.
     
    63:20
    Cebák nastrelil puk, pred bránkou bol Marcinko, no puk nesmeroval na bránku hosťujúceho celku z Nitry.
     
    63:35
    Sojčík dostal puk pred bránku, kde stál Marcinko, bol ale blokovaný a tak nevystrelil dobrý puk.
     
    64:15
    Jozef Stümpel drží puk v útočnom pásme na mantineli, Košice sú v predĺžení aktívnejšie, Nitra sa nehrnie do riskantných akcií.
     
    64:35
    Gabriel Spilár sa teraz dostal do útoku, mal pred sebou troch obrancou, vystrelil spoza toho pred ním, ktorý ale puk zblokoval, Kristan slabú strelu zachytil a hru prerušil.
     
    65:00
    Košice sa dopustili zakázaného uvoľnenia, čo dáva príležitosť na vystriedanie formácii a načerpanie energie pre Nitru.
     
    65:25
    Lukáš Novák dlho držal puk na hokejke, pohyboval sa ale iba po mantineli no a nakoniec ho Češík obral o puk.
     
    65:50
    Košice znova ukľudnili hru, keďže dopredu sa nedostali, predĺženie je opatrnejšie ako sme videli zvyšok zápasu.
     
    66:20
    Košičania stratili puk za bránkou Nitry, hostia hľadali z vlastnej obrany medzi kruhmi Henricha Ručkaya, na ktorého si ale obrana dala pozor a tak sa útočník Nitry nedostal do šance.
     
    66:40
    Tomáš Marcinko po úspešnom buly v obrane nahodil puk na Kristana a vybojoval tak útočné pásmo.
     
    66:50
    Po odrazenom puku od mantinelu sa dostal do šance Richard Jenčík, Tomáš Chrenko mu musel zmariť veľkú možnosť hákovaním, Nitra sa tak bude brániť oslabeniu.
     
    67:00
    Nitra vyhrala buly a ihneď poslala puk za brankára Staňu.
     
    67:15
    Štrbák vypálil od modrej čiary rýchlu strelu, ktorá však ale netrafila priestor nirtianskej svätyne.
     
    67:41
    Martin Štrbák nezachytil puk na modrej, bol pod tlakom súpera a tak je z toho ofsajd.
     
    68:05
    Jenčík dostal od modrej puk na Kolbu, Richard Jenčík spred kruhu na buly ihneď vystrelil, Kristan ale videl na puk a skvelým zákrokom nedal šancu súperovi dorážať.
     
    68:15
    Po buly hostia vyhodili puk, Staňa rozohrával.
     
    68:40
    Ďalšia nebezpečná strela Košíc od modrej, tentokrát ju vyslal na Kristana Kolba, no brankár Nitry skvelo vyráža betónom!
     
    68:50
    Hostia v plnom počte.
     
    69:10
    Roman Tománek najprv po chybe Marcinka sa dostal pred bránku s pukom, Staňu ale neprekonal, o pár sekúnd dostal možnosť zas, keď si puk sám vybojoval, no zas skvelý Staňa jeho pokus zachytil a hru prerušil.
     
    69:20
    Nádaždi to po buly vyskúšal švihom po ľade, puk šiel tesne vedľa tyčky, Staňa netušil kde je puk a na jeho šťastie netrafil priestor brány.
     
    69:50
    Nitra už podrží puk za vlastnou bránkou a počká si na koniec predĺženia. Budeme tak vidieť nájazdy.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžením sa nám zápas nerozhodol, oba celky sa dostali do šancí, Košice mali výhodu presilovky, v ktorej strieľali hlavne od modrej, potom sa ale dostal k slovu Roman Tománek, ktorý šiel dvakrát na Staňu, no v oboch prípadoch uspel brankár Košíc.

    Nasledovať budú samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Nájazdy otvorí Jozef Stümpel, majster sveta tak ide proti majstrovi sveta, tentokrát bol úspešný ale Rastislav Staňa a nedal sa prekvapiť strelou medzi betóny! (0:0)
     
    Peter Bartoš za Košice vyskúšal blafák do bekhendu, Robert Kristan ale stihol dať betón do dráhy puku. (0:0)
     
    Lukáš Novák už mal na ľade Rastislava Staňu, okolo betónu ale nedokázal zakončiť, keďže puk bol rýchlejší ako čakal. (0:0)
     
    Gabriel Spilár vyskúšal jednoduchú strelu z medzikružia, no reprezentanta Slovinska v bránke Nitry neprekonal. (0:0)
     
    Roman Tománek na to šiel veľmi pomaly, zvolil nakoniec strelu medzi betóny Staňu, ale neuspel. (0:0)
     
    Marek Svatoš zo skúsenosťami z NHL to skúšal medzi betóny Kristana, ani on ale neuspel. (0:0)
     
    Peter Bartoš za Košice na to ide znova, tentokrát ale dal, urobil blafák do bekhendu, puk nadvihol a zakončil do siete! (1:0)
     
    Richard Lelkeš naznačil pohyb do strany, nakoniec to ale smeroval medzi betóny Rastislava Staňu, ktorý ale do dráhy puku položil hokejku! (1:0)
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Rozhodujúci nájazd premenil PETER BARTOŠ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešné stretnutie sledovalo v Košiciach 5212 divákov.
     
    V prvom zápase finále play-off Tipsport extraligy sa Košice tešia a dostávajú sa v sérii do vedenia 1:0. Zápas priniesol výborný, rýchly a dynamický hokej so šancami na oboch stranách. O vyrovnanosti svedčí aj to, že sa nerozhodlo po sedemdesiatich minútach hry. V samostatných nájazdoch uspel ako jediný domáci Peter Bartoš, ktorý sa tak stal hrdinom dnešného duelu. (20:11:24)

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 2. Cebák (Bartoš), 17. Spilar (Bartoš, Štrbák), 43. Štrbák (Češík, Hrnka), rozh. náj. Bartoš – 13. Tománek (L. Novák, Ordzovenský), 39. Lelkeš (L. Novák, M. Novák), 57. H. Ručkay (J. Ručkay, M. Novák)


    HC Košice: Staňa – Štrbák (C), Cebák, Deyl, Klouček, Šeda, Macejko, Kolba – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Matúš Chovan, Pašek, Hrnka, Skalický
    HK Nitra: Kristan – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – H. Ručkay, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Chrenko, Segľa – Piačka, Lelkeš, Mráz

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Rovenský, Korba

    Diváci: 5212
    bahis siteleri