Košice – Nitra 6:0 (kon.)
konec
HC Košice
6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
HK Nitra
sk Pondělí 21.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a páni, súťažný ročník 2013/2014 je teda definitívne za nami. My vám ďakujeme za priazeň počas celej sezóny, ktorú ste nám prejavovali pri všetkých dueloch našej najvyššej hokejovej súťaže.

    Zlato napokon vybojovali Košičania, Nitra sa po opadnutí smútku bude tešiť zo strieborného kovu. S týmto konštatovaním sa s vami pre túto sezónu lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok veľkonočného dňa.

    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (22:09:52)
     
    Martin Štrbák a Peter Bartoš si prevzali majstrovský pohár.
     
    Košičania si na čele s Martinom Štrbákom preberajú najcennejšie kovy.
     
    Na ľade prebieha dekorovanie strieborného tímu – HK Nitra.
     
    Nitriansky kapitán Jozef Stümpel s prehľadom získava premiérovú zlatú korčuľu. Gratulujeme!
     
    Košičania získavajú majstrovský titul!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Košičania držia puk na svojich hokejkách a už sa nič neudeje!
     
    58:41
    Dnešné stretnutie sleduje 8347 divákov, Steel aréna je vypredaná.
     
    58:10
    Košičania sa dostali do skvelej príležitosti, ale puk si do vlastnej bránky takmer nešťastne zrazil Mišo Novák. Napokon ale kus čiernej gumy skončil tesne vedľa bránky.
     
    57:30
    Medzičasom sa nám začala už posledná trojminútovka tejto sezóny. Nitra sa ešte v útočnom pásme snaží prekonať Staňu, ale to sa jej zrejme nepodarí.
     
    56:52
    Domáci v plnom počte.
     
    56:33
    Po Staňovom zákroku na ľade prepukli emócie, ale bitku sme nevideli. Rozhodcovia boli proti.
     
    55:50
    Košičania s pokojom na hokejkách puk posielajú cez všetky čiary. Nitra bude musieť začínať spoza vlastnej bránky.
     
    55:16
    Hostia sa pokúšajú zrejme o nemožné. Od modrej čiary posielal puk smerom na bránku König, ale Staňa ani zasahovať nemusel. Obrana všetko vyriešila.
     
    54:52
    Vylúčenie Košíc – Bartoš dve min. za hákovanie.
     
    54:01
    Košičania chceli rýchlo rozohrať spoza vlastnej bránky, ale puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    53:40
    V Košiciach je už o všetkom rozhodnuté a na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé. Nasledovať bude ďalšia komerčná prestávka.
     
    51:55
    Hostia v plnom počte.
     
    51:26
    Nitrianski hráči sa dobre bránia a súpera do zakončenia nepúšťajú. Neradi by inkasovali ďalšie góly.
     
    50:50
    Košičania sa do pásma síce vrátili, ale tam nič nevymysleli. Hostia ich od puku odstavili a poslali ho opäť až ku Staňovi.
     
    50:20
    Hostia sa zatiaľ dobre bránia. Puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    49:55
    Nitra sa bude brániť. Henrich Ručkay oslabí svoj tím na dve minúty za napadnutie.
     
    49:15
    Košičania obstreľujú Lakosilovu bránku z každej strane. Hneď po prechode do pásma to od mantinelu skúsil Pašek, ale nepochodil.
     
    47:50
    Na ľadovej ploche je to jednoznačné, v hľadisku takisto. Šesť autobusov hosťujúcich priaznivcov akoby v Steel aréne ani nebolo, Nitrania sú veľmi sklamaní.
     
    47:15
    V obrovskej šanci sa ocitol domáci Spilar, ktorý dnes ešte neskóroval. Jeho prudkú ranu teraz Lakosil s kusiskom šťastia vyrazil iba vrchnou časťou hokejky.
     
    46:51
    Domáci sa pokúšajú zvýšiť svoj náskok. Pašek pálil z pravej strany, no Lakosil si dal pozor a túto ranu pod rameno dokázal zachytiť.
     
    45:58
    Mohutný pokrik MAJSTRI sa ozýva košickou Steel arénou. Košičania jasne kráčajú za ďalším majstrovským titulom, Nitra si už určite praje koniec.
     
    44:55
    Košice dali gól!

    Poltucet je kompletný. MATEJ ČEŠÍK sa s pukom v útočnom pásme vôbec nemaznal a tvrdo ho napálil ponad rameno Lakosila až do siete. Bez asistencií.
     
    44:14
    Domáci Spilar bojoval o puk pri mantineli vo vlastnej útočnej tretine, ale bol zrazený k zemi, no vylučovať sa nebude. Rozhodcovia boli blízko a všetko dobre videli.
     
    43:43
    Košickí hokejisti si zápas jasne užívajú, Na svojich hokejkách majú päťgólový priepastný náskok, ktorý sa Nitra márne pokúša zmazať.
     
    43:01
    O víťazovi zápasu je už v podstate rozhodnuté. Nitra sa márne snaží udržať v pásme, ale domáca defenzíva ju odtláča ďaleko od bránky.
     
    42:29
    Nitra sa v útočnom pásme dostala aj k strele. Pokúša sa aspoň čestne prekonať Staňu, ale ten odoláva.
     
    41:46
    Nitra vysoko napáda súpera, ktorý už nejaví zvýšený záujem o útočenie. Košičania majú puk za vlastnou bránkou a nikam sa zbytočne nehrnú.
     
    40:41
    Košičania chceli založiť rýchlu útočnú akciu spoza vlastnej bránky, ale nerozumeli si. Puk poslali cez všetky čiary, čiže iba na zakázané uvoľnenie.
     
    40:12
    V úvode tretej tretiny sú pri puku hostia. König skúsil spoluhráčov vysunúť stredom klziska, ale jeho prihrávka bola zblokovaná.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po dvoch tretinách je už zrejme rozhodnuté. Domáci vyhrávajú priepastným rozdielom, čo sa už zrejme hráčom Nitry odvrátiť nepodarí odvrátiť.
    Pomer striel celkovo 22:28.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:44.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Hostia sa ešte márne pokúšali dostať do pásma. V ňom bola pripravená pozorná domáca defenzíva.
     
    39:05
    Košičania sa už nikam zbytočne neponáhľajú. Češík posunul puk Sojčíkovi, a ten ho iba nahodil do útočnej tretiny.
     
    38:40
    Hosťujúci Stümpel sa natlačil do medzikružia a pokúsil sa tam niečo vymyslieť. Možno by sa mu to aj bolo podarilo, ale nedostal prihrávku.
     
    38:19
    Hostia sa snažia tlačiť pred bránku, ale tam sa im stále nedarí presadiť sa. Nasleduje ďalšia reklamná prestávka.
     
    37:59
    Medzičasom hráme už v plnom počte na oboch stranách. Košičania sa dostali do zakončenia, ale s tým si Lakosil poradil a jeho spoluhráči ešte budú chcieť ísť do útoku.
     
    37:31
    Sekundu pred návratom vylúčeného Cebáka musel Staňa vyrážať puk ľavým betónom. Ani táto rana hostí nemala nárok skončiť v sieti.
     
    36:57
    Hostia sa vrátili späť pred Staňu, ale tam narazili iba na tvrdý odpor domácej defenzívy. Košickí hráči sa veľmi dobre bránia.
     
    36:27
    Košičania sa dostali spod zovretia súpera a Bartoš získal cenné sekundy v strede klziska. Hostia musia byť zo situácie poriadne zúfalí.
     
    35:43
    Nech robia hostia čo chcú, dnes im to tam nechce padnúť. Ranu ako z dela poslal od modrej čiary König, ale puk skončil tesne vedľa.
     
    35:32
    Domáci sa budú brániť – Cebák odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    34:32
    Segľa šprintoval pred bránku, dostal sa aj k puku, ale namieril ho iba vedľa bránky košického tímu. Staňa mohol ostať pokojný.
     
    34:00
    Domáci brankár si na svoje konto pripisuje ďalší presný zásah. Nitre sa zatiaľ nepodarilo prekonať ho ani raz a toto vyzerá na jasný debakel.
     
    33:41
    Zasahovať musel aj domáci gólman. Staňa nemal náročnú pozíciu, pretože puk videl, ale nemal čo riskovať a radšej ho schoval vo svojej moci.
     
    33:06
    Štvrtá formácia Košíc teraz dokázala potrápiť súpera. Z pravej strany puk nahadzoval Skalický, ale gólman Lakosil si s týmto pokusom poradil.
     
    32:26
    Zasahovať musel aj Lakosil. Ten je zatiaľ pozorný, no pred sebou má rozhodne neľahkú úlohu. Nasleduje ďalšia reklamná prestávka.
     
    32:13
    Domáci hokejisti získali puk po buly pred vlastnou bránkou, ale vyhodili ho iba na zakázané uvoľnenie.
     
    31:22
    Zmena v bránke hostí. Odchádza Kristan, nahradí ho Lakosil.
     
    31:22
    Košice dali gól!

    Domáci pridávajú piaty gól a to je zrejme definitívny koniec pre Nitru. K ľavej žrdi si nakorčuľoval a presnú prihrávku dostal MATEJ ČEŠÍK, ktorý už následne nemohol zaváhať a puk poslal do siete. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    30:20
    Prvá polhodina hry je za nami a v Steel aréne to vyzerá tak, že sa o niekoľko desiatok minút začnú majstrovské oslavy. Oceliari vyhrávajú rozdielom štyroch gólov, čo je pre Nitru nezávideniahodná situácia.
     
    29:30
    Hostia neboli ďaleko od prvého presného zásahu! Bajtek čakal pri ľavej žrdi Staňovej bránky, no v rýchlosti nedokázal puk doklepnúť do odkrytej časti siete.
     
    28:53
    Košice dali gól!

    Košičania vzápätí svoj náskok zvyšujú na rozdiel štyroch presných zásahov. Hostia vôbec neustrážili PETRA SOJČÍKA, ktorý sa dostal do samostatného úniku a zoči-voči Kristanovi si poradil. Bez asistencií.
     
    28:30
    Košice dali gól!

    Domáci využívajú presilovú hru a zvyšujú svoje vedenie. Obranca RADEK DEYL sa napriahol takmer na modrej čiare a tvrdou bombou nedal Kristanovi šancu na zákrok. Asistencie: Richard Jenčík a Gabriel Spilar.
     
    28:06
    Vylúčenie na strane Nitry – Henrich Ručkay oslabí svoj tím na dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    27:48
    Košičania puk na moment z pásma vyhodili, no Nitra sa do útoku chcela vrátiť. Zastavil ju ale ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    27:23
    Nitra sa stále nevzdáva a stupňuje svoj tlak. Hostia sa usadili v pásme, kde sa k strele odhodlal Milo. Bolo to ale z uhla od mantinelu, čo nemohlo Staňovi narobiť väčšie problémy.
     
    26:55
    Hostia sa do súpera poriadne zahryzli. Nitrianski hokejisti pália na Staňu z každej možnej pozície, teraz si musel poradiť s ranou po buly.
     
    26:25
    Obrovská šanca hostí! Bol to Jakub Ručkay, kto sa pokúsil oklamať Staňu a následne aj dorážať, ale v poslednej chvíli bol veľmi dobre bránený a o puk prišiel. Veľké šťastie pre domácich, smola pre Nitru.
     
    25:43
    Domáci Chovan sa z hĺbky vlastnej obrannej tretiny pokúšal o rozohrávku. Takmer pri tom vysunul spoluhráča Pačeka, no ten puk nestihol, a tak sme samostatný nájazd na Kristana nevideli.
     
    25:23
    Hra je skutočne veľmi napínavá a vyrovnaná. Hostia nie sú horším celkom, ale nevedia sa strelecky presadiť za pozorného Staňu. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    24:48
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. V závere oslabenia puk po hektických chvíľach vyhodil Jenčík a domáci sa už ubránili.
     
    24:20
    Nitra úplne zovrela súpera pred jeho brankárom a Košičania nevedia, kam skôr skočiť. Hosťujúci hráči skutočne tvrdo bojujú, ale proti skúsenému Staňovi to majú veľmi náročné.
     
    23:50
    Hostia to pred Staňom poriadne roztočili! prihrávka za prihrávkou a množstvo možností na strely, no domáca defenzíva odoláva.
     
    23:19
    Do útoku sa konečne dostali aj hostia. Nitra poslala na Staňu prudkú ranu, ktorá ale skončila iba tečovaná na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    22:50
    Domáci sa vo vlastnom oslabení dostali do gólovej šance! Na hokejke ju mal Bartánus, ktorý sa natlačil až do medzikružia, no tam nepochodil. Toto by sa hosťom stávať rozhodne nemalo.
     
    22:35
    Vylúčenie na strane Košíc – Kolba dve min. za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    21:51
    Na opačnej polovici ľadovej plochy si prvý zákrok v tejto tretine pripísal brankár Staňa. Nešlo o ťažkú strelu, no košický gólman pre istotu hru prerušuje.
     
    21:20
    Košičanom to zjavne nestačí! Bartoš okamžite našiel Jenčíka, ktorý ale nedokázal už dobre bránený vypáliť tak nebezpečne, aby prekvapil Kristana.
     
    20:48
    Košice dali gól!

    Domáci vyhrávajú rozdielom dvoch gólov. Bezprostredne pred bránkou dostal dostatok priestoru TOMÁŠ HRNKA. Ten nezaváhal a Kristana prekonal zakončením do hornej časti bránky. Asistencie: Tomáš Marcinko a Radek Deyl.
     
    20:26
    V úvode druhej tretiny sa do útoku dostali hostia. K strele už ale nie, pretože domáci hráči puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine v Steel aréne vyhrávajú domáci hokejisti zásluhou Marcinka, no hostia svojou aktivitou po tomto góle jasne potvrdzujú, že o titul sa ešte bude tvrdo bojovať. Na strely je to zatiaľ 12:12.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:43
    Domácim sa napokon do pásma podarilo dostať a volili prudkú strelu od modrej čiary. Tú Kristan dobre videl a poradil si s ňou.
     
    19:20
    Hostia sa skvele bránia. Puk vyhodili cez všetky čiary a mohli odísť striedať. Košickí hráči sa teraz nevedia dostať späť do pásma.
     
    18:42
    Košičania sa ale do pásma vrátili a bola z toho veľká šanca na skórovanie! Hrnka osamotený posunul puk popred celú bránku, ale tam ho nemal kto dorážať do odkrytej siete.
     
    18:20
    Nitrianski hokejisti sa dokázali úvodnému náporu ubrániť. Puk poľahky vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    17:58
    Nitra sa bude brániť. Chrenko – dve min. za podrazenie.
     
    17:23
    Obrovská šanca aj pre Nitru! V prečíslení dvoch proti jednému to bol zrejme Jakub Ručkay, kto volil strelu, ale tá skončila iba u Staňu.
     
    16:50
    Bolo to už v hre v plnom počte na oboch stranách, keď sa do úniku dostal domáci Spilar. Kristan ani sám nevie ako puk pohladil lapačkou a následne mu padol na hornú sieť bránky.
     
    16:20
    Čas do návratu vylúčených hráčov sa kráti, pri puku sú hostia, ktorí sa konečne vo štvorici pokúsia dostať do pásma.
     
    15:40
    Domáci v ďalšej stopercenten príležitosti! Hostia úplne zabudli na Sojčíka, ktorý bol v útoku úplne osamotený. Snažil sa trafiť horný vinkel, ale mieril iba tesne vedľa bránky.
     
    14:59
    Hra vo štvorici zrejme viac vyhovuje domácim! Tí sa ihneď dostali do nebezpečného zakončenia, v ktorom bol Spilar, no napokon si Kristan svojimi betónmi poradil.
     
    14:32
    Na ľade pracujú emócie! Po menšej potýčke na trestnú lavicu odchádzajú domáci Bartoš a hosťujúci Kováčik – obaja na dve minúty za hrubosť.
     
    14:25
    Tentokrát sa už k puku pred Staňom dostali hosťujúci hráči. Okamžitp strelu domáci gólman schoval vo výstroji.
     
    14:09
    Vhadzovalo sa pred košickou bránkou a aj keď domáci buly vyhrali, v rýchlosti ho vyhodili iba cez všetky čiary. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    13:42
    Veľká šanca domácich! Tí sa v dvojici rýchlo natlačili do zakončenia, ktoré mal na hokejke Chovan. Puk z veľkého uhla prudko nahodil na bránku, nie však za čiaru.
     
    13:24
    Hosťujúci Milo skúsil puk na Staňu nahodiť až zo stredného pásma. Košický gólman situáciu dobre prečítal a bezproblémovo si poradil.
     
    12:47
    Domáci gólman sa predviedol ukážkovým zákrokom lapačkou! Hostia boli opäť veľmi blízko vyrovnania, no proti ním stojí pevná opora v bránke HC. Nasleduje druhá komerčná prestávka.
     
    12:11
    Pred bránkou Košíc ostal ležať jeden z hosťujúcich korčuliarov. Pevne veríme, že to nebude nič vážne a bude pokračovať v zápase. Vylučovať sa nebude.
     
    11:45
    Košičanom sa teraz nepodarilo prejsť stredným pásmom a naopak, museli sa brániť. Nitra je v ofenzíve veľmi nepríjemná a domáci skutočne majú čo robiť.
     
    11:06
    Naďalej pokračuje rýchla hra plná príležitostí. Hokej sa presúva zo strany na stranu, vo vedení sú zatiaľ domáci, no to ešte nič neznamená.
     
    10:37
    Nitra v ďalšej skvelej príležitosti! Bol to zrejme Kováčik, komu sa podarilo vypáliť z pravej strany, aj keď sa mu núkali spoluhráči na prihrávku. Strela napokon letela len tesne vedľa bránky.
     
    09:55
    Košičania sa na moment usadili v útočnej tretine. Puk sa na bránku pokúšali nahadzovať z uhla, ale kus čiernej gumy napokon iba presvišťal popred Kristana, dorážať ho nemal kto.
     
    09:20
    Máme za sebou skutočne veľmi rušné chvíle na oboch stranách, no najmä pred košickou bránkou. Nitra jasne dokazuje, že ešte o ničom rozhodnuté nie je.
     
    08:01
    Nedáš-dostaneš teraz mohol potvrdiť rýchlonohý Spilar! Košický útočník sa preštrikoval na opačnú stranu klziska, no Kristan si na jeho ranu z uhla dal veľký pozor.
     
    07:50
    A opäť nebezpečenstvo zo strany hostí! Nitra teraz svojho súpera poriadne zatlačila a Košičania nevedia, kam skôr skočiť, no Staňa likviduje aj ranu z medzikružia.
     
    07:02
    Napokon už ale strela prišla! Z otočky pálili hostia na domácu bránku, po čom nasledovalo množstvo dorážok, ale Staňa sa akrobatickým spôsobom dokázal presunúť a pokryť celý priestor.
     
    06:40
    Toto hostia zbytočne prešpekulovali! Pred Staňom si dobre rozhodili súpera, Nádašdi mal puk na hokejke, no chcel ešte prihrávať spoluhráčovi, čo zrejme nebolo najšťastnejšie riešenie. Napokon sme zakončenie nevideli.
     
    06:07
    Na opačnej strane musí opäť raz zasahovať Kristan, no so situáciou si poradil. Na strely je to zatiaľ jednoznačne 7:2.
     
    05:43
    Chrenko sa predral až do zakončenia! Po pravej strane sa hostia tentokrát už dostali do pásma, no tam bekhend spomínaného hráča na Staňu nestačil.
     
    05:12
    Do útoku chceli ísť aj hostia. Segľa sa predieral po pravej strane, ale napokon bol pred modrou čiarou odstavený a o puk prišiel.
     
    04:47
    Hostia si v prihrávke takisto nerozumeli a je z toho opäť zakázané uvoľnenie. Pred ním však ešte prvá reklamná prestávka.
     
    04:20
    Košickí hokejisti si opäť raz nerozumeli a v snahe o rýchle vyhodenie puku z pásma sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    04:10
    Nitrianski hráči začínajú poriadne tvrdo a nepríjemne napádať súpera. Staňa musel zasahovať po neľahkých pokusoch o dorážky, no napokon si so všetkým poradil a stav zápasu sa nemení.
     
    03:52
    Nitra chcela okamžite odpovedať. Hosťujúci hokejisti sa pokúsili natlačiť do pásma, ale zastavilo ich iba ofsajdové postavenie, ktoré si všimol postranný arbiter.
     
    03:35
    Košice dali gól!

    Domáci sú vo vedení! Po poriadnom zmätku pred bránkou sa napokon otvára skóre, keď puk za čiaru dotlačil TOMÁŠ MARCINKO. Asistencia: marek Bartánus.
     
    02:24
    Košičania museli po strate pásma rozohrávať spoza vlastnej bránky, ale vôbec im to nevyšlo. Nerozumeli si a puk poslali cez všetky čiary, z čoho je iba zakázané uvoľnenie.
     
    02:10
    Košičania ohrozili Kristana strelecky. Bola to poriadne tvrdá rana, ale hosťujúci gólman ju videl a nemal prečo zaváhať.
     
    01:52
    Segľa to vôbec nemyslel zle. Cez celú dĺžku stredného pásma poslal prihrávku na modrú čiaru, ktorú ale jeho spoluhráč nezachytil.
     
    01:20
    Košičania s náznakom šance. Jenčík posunul puk Spilarovi, ale ten v kruhu nedokázal nič vymyslieť. Nitra následne vyhadzuje a pokúsi sa o útok.
     
    00:47
    Do prvého útoku chceli ísť aj domáci, ale nepodarilo sa im to. Zatiaľ sme žiaden strelecký pokus na bránku nevideli.
     
    00:21
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hostia a okamžite sa dostali aj do útočnej tretiny. Lelkeš sa tam snažil dokorčuľovať puk, no následne nemal komu prihrávať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V Košiciach je už všetko pripravené na úvodné vhadzovanie rozhodujúceho duelu. Pred prvým buly si ešte vypočujeme hymnu Slovenska.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Cebák, Macejko, Deyl, Klouček, Šeda, Kolba, Takáč – Jenčík, Bartoš (C), Spilar (A) – Bartánus, Marcinko, Hrnka – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Pašek, Matúš Chovan, Skalický

    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Kováčik (A), Lelkeš, J. Ručkay – H. Ručkay, Stümpel (C), Tománek – Piačka, Chrenko, Segľa – Tábi, Hrazdíra, Bajtek

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Valach, Šefčík.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri definitívne poslednom extraligovom dueli sezóny 2013/2014. Naša najvyššia hokejová súťaž ponúka fanúšikom vo finálovej sérii to najlepšie z najlepšieho a skutočnú drámu až do úplného konca. Dámy a páni, za stavu 3:3 na zápasy sa dnes o 17:00 začne v Steel aréne rozhodujúca bitka medzi Košicami a Nitrou.

    Zdĺhavá, vyrovnaná, dramatická, emotívna a ktovie aká ešte. Séria Košíc s Nitrou dostala už množstvo prívlastkov a je isté, že je skutočne lahôdkou pre oko diváka. Za nami je jej šesť duelov, ktoré sa v piatich prípadoch skončili výhrou o jeden gól, z toho iba dvakrát v riadnej hracej dobe, a iba jedno stretnutie skončilo víťazstvom o rozdiele dvoch presných zásahov.

    Bezpochyby psychicky i fyzicky náročná séria sa mohla skončiť už v sobotu pod Zoborom. Práve tam totiž mohli košickí hokejisti premeniť svoj majstrovský mečbal, no nepodarilo sa im to. Domáci hráči pristúpili k duelu s najväčšou dávkou zodpovednosti a zvíťazili 3:1. Majstrovská trofej sa tak presunie do metropoly východu, kde už so stopercentnou istotou spozná svojho nového majiteľa.

    Čaká nás skutočne bravúrne vyvrcholenie sezóny. Rozhodujúci zápas bude s najväčšou pravdepodobnosťou lotériou, hrou o šťastie a hrou, v ktorej rozhodnú najmenšie detaily. Hráči oboch celkov si uvedomujú, že najdôležitejšie bude vyvarovať sa chýb. Favorita ťažko určiť. Aj keď pred sériou sa štatisti prikláňali na stranu Nitry, tá ukázala, že akékoľvek papierové predpoklady sú ničím. Skutočný boj sa zvádza na ľadovej ploche a ovplyvnia ho iba hráči samotní.

    Hovorí sa, že domáce prostredie je v takýchto dueloch obrovskou výhodou, dnes to ale platiť vôbec nemusí. Fanúšikovia oboch celkov počas finále ukázali, že cestovanie takmer na opačný koniec republiky im nerobí najmenší problém a podpora svojich obľúbencov je samozrejmosťou. Fanúšikovia spod Zobora organizujú na tento rozhodujúci duel opäť obrovský výjazd a v Steel aréne budú minimálne vyrovnaným súperom domácemu fanklubu Steelers. Uvidíme, ako si s výhodou domáceho prostredia poradia východniari. Či ich vypredaná Steel aréna poženie vpred, alebo naopak, zaviaže im ruky a sťaží situáciu. Na opačnej strane budú nitrianski hokejisti, ktorí už bez ohľadu na výsledok dosiahli pre HK najväčší úspech v histórii. Nitra predtým vo finále nikdy nebola a dnes môže dokonca vybojovať majstrovský titul. Nuž, bude to ešte veľmi zaujímavé a sami sme zvedaví, ako to napokon dopadne.

    Šesť bitiek je za nami, ale vojna ešte rozhodnutá nie je. V Steel aréne sa o 17:00 začne najdôležitejší duel sezóny, po ktorom na ľadovej ploche niekto nad hlavu zodvihne majstrovský pohár. O tom, kto to bude, sa rozhodne na ľadovej ploche a vy sa to dozviete z nášho podrobného textového prenosu.
    Z Košíc vás duelom budú sprevádzať veronika Pancuráková a Lukáš Kunay.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Bartánus), 21. Hrnka (Marcinko, Deyl), 29. Deyl (Jenčík, Spilar), 29. Sojčík, 32. Češík (Spilar), 45. Češík


    HC Košice: Staňa – Cebák, Macejko, Deyl, Klouček, Šeda, Kolba, Takáč – Jenčík, Bartoš (C), Spilar (A) – Bartánus, Marcinko, Hrnka – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Pašek, Matúš Chovan, Skalický
    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Kováčik (A), Lelkeš, J. Ručkay – H. Ručkay, Stümpel (C), Tománek – Piačka, Chrenko, Segľa – Tábi, Hrazdíra, Bajtek

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Valach, Šefčík

    Diváci: 8347
    bahis siteleri